עבור לתוכן

מצלמה לטיול וטרקים עד 1800 ש"ח - Canon S3 vs. Fuji S6500

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

בסופו של דבר החלטתי ללכת על ה-S6500.. :)

החלטתי שה-28 מ"מ הוא יתרון מאוד משמעותי לפחות בשביל הטיול ושרוחב העדשה הגביל אותי פעמים רבות בעבר גם בצילומים רגילים.

גם ה-ISO הגבוה יהיה יתרון שכן בשנה האחרונה אני משתדל לצלם כמה שפחות עם פלאש.

מה שכן מאז שקיבלתי אותה ושיחקתי איתה אני מצלם יותר על מצב ידני מאשר על אוטומטי, משהו שבכלל לא הייתי עושה בעבר.

סה"כ התרשמתי מהמצלמה לטובה, אני לא בטוח אם לא הייתי יותר מאושר עם הקאנון. אבל ידעתי שיש מצב שעם ה-S3 אני אתחרט על הקניה :P

קצת מבאס הקטע של רק 2GB זיכרון ב-280 ש"ח.. אני חושב שזה אולי יגביל אותי ואני שוקל לקנות עוד כרטיס לפני הנסיעה.

אגב הזיכרון שקניתי הוא Type M והוא מספיק מהיר בשביל הוידיאו של המצלמה הזו, צילמתי חצי שעה מלאה והוא לא נתקע או נתן שגיאה, אין טעם להשקיע בזכרון Type H המהיר יותר (שעולה כמעט פי 2 לאותו נפח) בשביל המצלמה הזו.

הדבר היחידי שבינתיים לא כל כך התרשמתי ממנו זה הזום ב-tele.. כי באמת צריך לזכור שזה אולי אופטי 10.7X, אבל זה רק כפול ה-28 של העדשה הרחבה, מה שאומר כמובן 300 מ"מ. לעומת ה-6X שהיה לי קודם (ובעצם היה 210mm) ההבדל הוא לא כזה רציני. ה-12X של הקאנון לעומת זאת מסתכם ב-432 מ"מ שזה באמת פי שתיים למה שהיה לי קודם. אז אני לא אוכל לצלם דברים מרוחקים באמת, אבל אני מניח שאני עושה את זה פחות מהשימוש בצד הרחב של העדשה.

ברגע שהחלטתי שאני רוצה דווקא אותה לא היה קל להשיג אותה. בניגוד לקאנון שיש בכל חור בכמויות.

Digital Shops בדיזנגוף סנטר לא היה מוכן למכור לי במחיר שלו ב-ZAP למרות שהיה לו אותה במלאי. בחנות הם מוכרים רק את החבילות שלהם (שזה דיי בולשיט עוד 400 ש"ח לכרטיס 1GB ושלוש שנים אחריות של החנות ובטריות מפירמה לא מוכרת), כבר היה לי 1800 ש"ח מזומן ביד והייתי בחנות והוא לא היה מוכן למכור.

הוא אמר שאם אני רוצה את המחיר של האינטרנט לעשות הזמנה באינטרנט, ואז זה מגיע ממלאי אחר תוך 21 יום, למרות שיש לו אותה עכשיו אצלו! מן הסתם אין לי כל כך הרבה זמן. מה שנראה לי שהם עושים זה ברגע שיש להם את הכסף מההזמנה שלך, רק אז הם מזמינים את המוצר מחו"ל.

Camera באלנבי בהתחלה אמרו שיש להם אחת במלאי כשהתקשרתי ושאלתי אם אפשר לשלם ולקחת, אמרתי שאני בא בשעה הקרובה, אבל אז הוא התקשר 5 דק' אחרי ואמר שהוא לא ידע שהיא כבר בהתחייבות.. חבל, הם עשו עלי רושם של רשת רצינית, וגם נותנים שנתיים אחריות במחיר הנמוך.

אם היה לי יותר זמן, והייתי וודאי שיספקו לי המוצר ב-100% לפני הטיסה אז הייתי מזמין מהם.

Camera4Less לא היה במלאי, למרות שהייתי מוכן לנסוע לבני ברק רק בשביל המוניטין של החנות.

בסוף קניתי ב-Isramarket שזה מן משרד של רוסים כזה בתחנה המרכזית החדשה. התקשרתי ושאלתי והיתה לו אחת במלאי. אני יודע שזה לא הכי כדאי מבחינת אחריות, וכמובן שהוא מיבא אותם בעצמו מאיפשהו במזרח. אבל באתי ובדקתי, ראיתי שהכל נראה ארוז וחדש, הוא גם הסכים שאני אכניס בטריות ואבדוק את המצלמה בעוד אחרים לא הסכימו. הוא גם הוריד לי עוד קצת במחיר על זה ששילמתי במזומן ויצא לי בסוף 1750 ש"ח יצא הכי זול בזאפ (לא שכזה עניין אותי זול, רק עניין אותי שלא ישחטו אותי למחיר של 2200 ש"ח ושאוכל לקחת על המקום).

בפוטופילם באלנבי המחיר על המצלמה בשמיים (כנראה פשוט לא יבוא עצמי), אצלהם קניתי רק אביזרים וכרטיס זכרון 2GB. הם היחידים שבאמת נראים כמו חנות צילום רצינית.

עד כה לא קרה לי שהייתי זקוק לאחריות על מצלמה, גם לא על הפוג'י הקודמת שלי שנמצאת אצלי איזה 6 שנים, ואני מקווה שגם לא יקרה.

• תגובות 40
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה עם ה IS, איך אתה מסתדר בפול זום? ובתנאים קשים יותר?

והמסך המתכוונן? אוהב תרגילי אקרובטיקה או משהו?

פורסם
  • מחבר

החלטתי שאם עד היום הסתדרתי בלעדיהם אני יכול גם להמשיך כך, בצער ויגון, אבל אני יסתדר.

אם ה-Tele בזום יותר מעניין אותך אז יותר תתאים לך הקאנון בכל מקרה.

הנה שתי דוגמאות לזום:

200702february20s6500teyk1.jpg

והנה Crop של 100 אחוז של החלק הרלוונטי מהתמונה הזו - לחץ כאן.

הנה תמונה של בחורה רצה בזום מקסימלי, אני בצד השני של הפארק:

200702february20s6500terh9.jpg

והנה Crop של 100 אחוז של החלק הרלוונטי מהתמונה הזו - לחץ כאן.

תמונה של מזח בנמל ת"א ב-28 מ"מ, אהבתי את התוצאה וב-36 מ"מ זה היה נראה שונה למדי:

200702february20s6500teta6.jpg

* שים לב שאני לא מתיימר להיות מבין בצילום, והתמונות נלקחו בתור ניסויים שלי עם מצב צילום ידני בלי שיהיה לי יותר מדי מושג, סתם משחק עם ההגדרות.

פורסם

רק אל תסמוך עליו יותר מדי , לדעתי , הוא דיי מאכזב ביחס ל- F30 ... בעיקר מבחינת Artifacts אני חושב שכדאי להשתמש בו רק במצבים מאוד מסויימים .

הדבר היחידי שבינתיים לא כל כך התרשמתי ממנו זה הזום ב-tele.. כי באמת צריך לזכור שזה אולי אופטי 10.7X, אבל זה רק כפול ה-28 של העדשה הרחבה, מה שאומר כמובן 300 מ"מ. לעומת ה-6X שהיה לי קודם (ובעצם היה 210mm) ההבדל הוא לא כזה רציני. ה-12X של הקאנון לעומת זאת מסתכם ב-432 מ"מ שזה באמת פי שתיים למה שהיה לי קודם. אז אני לא אוכל לצלם דברים מרוחקים באמת, אבל אני מניח שאני עושה את זה פחות מהשימוש בצד הרחב של העדשה.

כך או כך , בין כה וכה במצלמות הללו ה- Tele הגבוה איננו איכותי יותר מדי...

תתחדש על הקנייה, עשית בחירה טובה !

(המכסה של הבטריות באמת מטריד?)

פורסם
  • מחבר

עד כה המכסה לא עשה לי בעיות לאחר שכבר הכנסתי בטריות.. רק אולי כמה שניות אחרי שהחלפתי אם לא סגרתי מספיק טוב.

אחרי שבאמת יצא לי להשתמש במצלמה בטיול אני אענה על התשובה הזאת אולי אחרת :)

פורסם

הפתרון אצל חבר למכסה הבטריות:

סקוץ זכר, ריבוע קטן, יושב על הגוף עצמו ממש צמוד למכסה.

סקוץ נקבה, מודבק לפאטץ מפרשים, שזה בד חזק מאוד עם דבק בצד אחר, כשהפאטץ מודבק חצי לסקוץ נקבה וחצי למכסה הבטריות.

בתור תחליף לפאטץ אפשר לשים סתם דאקטייפ או משהו רק ישאר לך דבק על המכסה אם וכאשר תרצה להוריד את זה, אבל גם את זה אפשר לפתור.

פורסם

התמונות יצאו קצת מטושטשות :-\

פורסם
  • מחבר

לדעתי הן סבבה בהתחשב לזה שהאובייקטים בתנועה, קודם לא הייתי מקבל תוצאות כאלו.. גם כמו שציינתי אני לא מקצוען, אין לי מושג אם הפרמטרים של המצלמה שהכנסתי היו נכונים למצבים הללו, סביר להניח שלא.

פורסם

אני ממליץ לך בינתיים לצלם במצב "P" .

בד"כ במצלמות הללו לרוב , ההגדרות הידניות לא כ"כ משפיעות .

פורסם

הפתרון אצל חבר למכסה הבטריות:

סקוץ זכר, ריבוע קטן, יושב על הגוף עצמו ממש צמוד למכסה.

סקוץ נקבה, מודבק לפאטץ מפרשים, שזה בד חזק מאוד עם דבק בצד אחר, כשהפאטץ מודבק חצי לסקוץ נקבה וחצי למכסה הבטריות.

בתור תחליף לפאטץ אפשר לשים סתם דאקטייפ או משהו רק ישאר לך דבק על המכסה אם וכאשר תרצה להוריד את זה, אבל גם את זה אפשר לפתור.

פתרון טוב...הבנתי מה חבר שלך עשה אבל אולי בכל זאת תוכל מתישהו לצלם את זה ולהעלות לכאן, כי לא ברור לי איפה בדיוק הוא הדביק את הסקוץ' נקבה...בצד של הידית אחיזה?

בסופו של דבר החלטתי ללכת על ה-S6500..

החלטתי שה-28 מ"מ הוא יתרון מאוד משמעותי לפחות בשביל הטיול ושרוחב העדשה הגביל אותי פעמים רבות בעבר גם בצילומים רגילים.

מה שכן מאז שקיבלתי אותה ושיחקתי איתה אני מצלם יותר על מצב ידני מאשר על אוטומטי, משהו שבכלל לא הייתי עושה בעבר.

סה"כ התרשמתי מהמצלמה לטובה, אני לא בטוח אם לא הייתי יותר מאושר עם הקאנון. אבל ידעתי שיש מצב שעם ה-S3 אני אתחרט על הקניה

קצת מבאס הקטע של רק 2GB זיכרון ב-280 ש"ח.. אני חושב שזה אולי יגביל אותי ואני שוקל לקנות עוד כרטיס לפני הנסיעה.

אגב הזיכרון שקניתי הוא Type M והוא מספיק מהיר בשביל הוידיאו של המצלמה הזו, צילמתי חצי שעה מלאה והוא לא נתקע או נתן שגיאה, אין טעם להשקיע בזכרון Type H המהיר יותר (שעולה כמעט פי 2 לאותו נפח) בשביל המצלמה הזו.

החלטת נכון!

החיישן של ה S6500 הוא מבין הטובים ביותר שיש כיום בשוק הקומפקטיות...

280 שקל זה מבאס? בזמנו שילמתי על אותו הכרטיס 400 ש"ח...זה מבאס...ו 2GB זה די והותר אלא אם כן אתה מתכוון לצלם הרבה סירטונים....

ה Type M עובד בסדר גמור וגם אם היית מעוניין להשקיע ב Type H לא מאמין שהיית מוצא כי אין אותו בארץ (אולי לכמה חנויות בודדות), והוא גם הרבה יותר יקר

תשמע היית חייב להתפשר פה על משהו שזה או על הצד הרחב של העדשה או על הטלה...ולפי דעתי עשית את הבחירה הנכונה מפני שעדשה רחבה נחוצה יותר במקרה שלך...

בסוף קניתי ב-Isramarket שזה מן משרד של רוסים כזה בתחנה המרכזית החדשה. התקשרתי ושאלתי והיתה לו אחת במלאי. אני יודע שזה לא הכי כדאי מבחינת אחריות, וכמובן שהוא מיבא אותם בעצמו מאיפשהו במזרח. אבל באתי ובדקתי, ראיתי שהכל נראה ארוז וחדש, הוא גם הסכים שאני אכניס בטריות ואבדוק את המצלמה בעוד אחרים לא הסכימו. הוא גם הוריד לי עוד קצת במחיר על זה ששילמתי במזומן ויצא לי בסוף 1750 ש"ח יצא הכי זול בזאפ (לא שכזה עניין אותי זול, רק עניין אותי שלא ישחטו אותי למחיר של 2200 ש"ח ושאוכל לקחת על המקום).

אני לא רוצה לגרום לך להתחרט על מה שעשית אבל אחריות היא נושא שאני לא מסוגל להפריד מהקנייה וחבל מאוד שלא קנית את המצלמה בחנות מוכרת יותר...

תתחדש! בהצלחה בטיול...

פורסם
  • מחבר

280 שקל זה מבאס? בזמנו שילמתי על אותו הכרטיס 400 ש"ח...זה מבאס...ו 2GB זה די והותר אלא אם כן אתה מתכוון לצלם הרבה סירטונים....

ה Type M עובד בסדר גמור וגם אם היית מעוניין להשקיע ב Type H לא מאמין שהיית מוצא כי אין אותו בארץ (אולי לכמה חנויות בודדות), והוא גם הרבה

אני לא רוצה לגרום לך להתחרט על מה שעשית אבל אחריות היא נושא שאני לא מסוגל להפריד מהקנייה וחבל מאוד שלא קנית את המצלמה בחנות מוכרת יותר...

תתחדש! בהצלחה בטיול...

זה מבאס מבחינת העובדה שבאותו מחיר אפשר לקנות SD של 4GB.. ה-2GB לא יספיק לי ואני מתכוון לקנות עוד אחד עכשיו אחרי שמכרתי את המצלמה הישנה שלי.

אגב עכשיו לאחר שגילתי שהמטען החיצוני שהזמנתי לנגן MP3 שיש לי (מטען שעובד על 4 בטריות AA) לא באמת עובד, כנראה שהייתי מעדיף לקנות נגן iAudio D2 ומצלמת S3 ולקנות להם זכרונות משותפים בסך של 8GB.. אבל כרגע אני לא הולך לקנות נגן חדש.

באשר ל-Type H, יש אותו ב-Camera באלנבי וכמו שאמרתי הוא עולה פי 2 לאותו נפח ומיותר למצלמה הזו.

מבחינת אחריות אני מסכים איתך, אבל אם הייתי רוצה אחריות אמיתית בכל מקרה זה אומר קניה של המצלמה איפשהו באיזור ה-2300-2500 ש"ח (הרי כל ה-1800 ש"ח זה יבוא עצמי) וזה כבר מעבר לכמה שחיפשתי להשקיע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים