עבור לתוכן

הרשת קורסת וקמה לתחייה אחרי ריסוט של אחד המחשבים

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה מוזרה עם הרשת האלחוטים - היא נוטה לפעול במשך פרק זמן מסויים (לפעמים שעות, לפעמים 10 דקות) ללא ניתוקים, ואז יש פרץ של ניתוקים -אני מתחבר לחצי שניה (מספיק כדי לראות רשימת קשרים ב-ICQ, לא מספיק כדי לשלוח הודעה), ואז מתנתק, ושוב ושוב ושוב. הניתוקים קורים בכל המחשבים המחוברים לרשת (2 ניידים כרגע, אף אחד מהם לא חוטי).

אבל, באופן מיסתורי כשאני מרסט את המחשב שלי הרשת מתקנת את עצמה - וזה לא רק בגלל שלוקח לי זמן לאתחל את המחשב (פעם אחת חיכיתי דקות ארוכות ללא אתחול וזה לא פעל, ואחרי אתחול שלוקח דקה וחצי זה פעל).

ועכשיו לפרטים - אני מחובר בADSL דרך בזק בינלאומי (ב-PPPoE) בחבילה של 2.5 מגה, ואין לי בעיות מהירות (כשהרשת פועלת כמובן :P). ה"מודם" שלי הוא SpeedTouch 570-זה למעשה נתב אבל הטווח שלו לא משהו ולכן אני גם משתמש בנתב WRT54GL (שמכוון להתחבר דרך DHCP-בכל מקרה המודם הוא זה שמודיע על איבוד קשר, לא הנתב, וזה לא פועל גם בלי הנתב).

המחשב שאתחול שלו מתקן את הרשת הוא ASUS W3J, שפועל על WinXP Pro SP2. אם זה חשוב, אני משתמש בAVG ובZoneAlarm.

אשמח לקבל עזרה שלא מערבת צלצול לבזק והמתנה של שעה וחצי ;D

פורסם

למה שלא תביא ל-570 לשמש כמודם (תצורת BRIDGE) ותגדיר חייגן PPPOE בתוך הראוטר של LINKSYS ותראה אם הניתוקים ממשיכים.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להגדיר את ה-Linksys כחייגן PPPoE, וזה פעל בערך - עם התנתקויות - אבל אין לי מושג איך מעבירים את ה-570 להיות Bridge. ניסיתי להשתמש ב Easy Setup שלו אבל הוא רק נותן להכניס סיסמא לממשק הוובי/לחיבור לאינטרנט, וגם חרשתי על הממשק ולא הצלחתי למצוא את האופציה :-\

בנוסף, כשעשיתי את זה קרה משהו די מוזר - במחשב שלי (שצריך לאתחל) אני יכול "לראות" רק את הנתב של Linksys, אבל במחשב השני אפשר "לראות" גם אותו וגם את ה570 (וכן שניהם היו בתוך אותו חדר עם הנתבים).

ניסיתי לעדכן את ה Intel PROSet/Wireless (מנהל רשת אלחוטית) בנייד שלי, וזה לא עזר, אבל החלפה שלו לחיבור חוטי עזרה - אבל זה די נוגד את הנקודה, לחבר מחשב נייד בחיבור חוטי :P

הייתי מאשים את הטלפונים האלחוטיים בבית, אבל הם לא מסבירים למה 2 המחשבים מתנהגים בצורה כל כך שונה.

פורסם

במקרה מאוד דומה הסרה של הzonealarm עזרה בסופו של דבר, הוא היה הגורם לבעיה משום מה, אני מציע שתנסה את זה.

פורסם
  • מחבר

כיביתי את ZoneAlarm, ואחרי שהתנתקי מחקתי אותו לחלוטין. לא עזר =/

וגם הכותרת של הנושא כבר לא מדויקת, אתחול לא מחזיר את הרשת כל פעם, רק ברוב הפעמים.

פורסם

כשהמחשב הזה מכובה לגמרי, המחשב השני גולש תקין כל הזמן ? (בלי ניתוקים ?)

פורסם
  • מחבר

היום השארתי את המחשב ה"בעייתי" כבוי ולא היו ניתוקים בשעות הבוקר (כשאתמול היו ניתוקים רבים מאד בשעות ~9-10 בבוקר), וכשהדלקתי את המחשב שלי - גם לא היו ניתוקים.

המצב החלק נמשך עד שעות הערב (בערך 6-8), אז התחילה סערת ניתוקים בשני המחשבים, ומאז המצב שוב יציב עד עכשיו, עם הרבה פחות ניתוקים.

אני חושד שהבעיה קשורה בחיבור בעייתי של המודם במקום הוא נמצא כעת. מחרתיים (מחר יש מבחן באלגוריתמים :() אני אנסה להזיז אותו לשקעים אחרים ולבדוק אם הוא פועל יותר טוב שם (הבעיות לא התחילו מיד אחרי שהזזנו את המודם, אבל זה שווה בדיקה).

מצד שני, מכיוון שהניתוקים קורים בשעות הערב בהן אני מניח הרבה יותר אנשים גולשים באינטרנט מאשר בצהריים, יכול להיות שהבעיות קשורות לעומס בתשתית של בזק עצמה (שהיא מחוץ לדירה שלי ולכן נופלת בתחום האחריות של בזק ;))?

עריכה: אני מניח שזה אולי משנה עכשיו, אני גר בצפון ת"א.

פורסם

מה הקשר לבזק, אמרת שהניתוקים קורים רק במחשבים האלחוטיים (ואני מבין מזה שהמחשבים שמחוברים קווית, גולשים תקין)

בנוסף, אמרת שהפעלה מחדש של מחשב מסויים פותרת את הבעיה

אל תסתבך סתם, תן פרטים מלאים

כמה מחשבים יש ?

כמה מהם חוטיים וכמה אלחוטיים ?

החוטיים גולשים תקין תמיד והבעיה רק באלחוטיים ? או בכולם ?

זה הולך אצלך ככה : מודם > ראוטר > מחשבים ? או בצורה שונה איכשהו (אולי יש אקסספוינט או ICS אלחוטי כלשהו ?)

פורסם

תנסה אולי להוריד את תצורת הקישור בנתב לסוג B במקום G, ז"א ליישר קו

ולהוריד ביצועים לכל הרשת, שגם הנתב וגם שני כרטיסי הרשת אלחוטיים שברשותך יגשלו ב-B.

בנוסף אתה יכול לנסות לעבור לתוכנת ניהול אלחוטית אחרת, נניח אם אתה משתמש ב wireless zero configuration

תעבור לתוכנת הניהול הדיפולטיבית שהגיעה במחשב הנייד שלך, או להפך, אם אתה עובד עם תוכנת ניהול מקורית

תנסה לעבור ל wireless zero configuration.

פורסם
  • מחבר

אחרי -הרבה- ניסויים עם הרשת שלי, הגעתי למסקנה שההשערה הראשונית שלי לא הייתה נכונה-אין להתרסקות של הרשת קשר למחשב שלי. היא אמנם יציבה יותר כשהוא מחובר בחיבור חוטי ואף יותר כשהוא לא מחובר בכלל, אבל גם אז יש ניתוקים (רק פחות).

ניסיתי שקעי טלפון אחרים (זו לא באמת בעיה להזיז את הנתב), וזה לא עזר. הבעיה מגיעה לשיא בשעות הערב, 7-9, לפעמים מאוחר יותר (עד חצות), לפעמים מוקדם יותר (מ-6).

כמה מחשבים יש ?

כמה מהם חוטיים וכמה אלחוטיים ?

החוטיים גולשים תקין תמיד והבעיה רק באלחוטיים ? או בכולם ?

זה הולך אצלך ככה : מודם > ראוטר > מחשבים ? או בצורה שונה איכשהו (אולי יש אקסספוינט או ICS אלחוטי כלשהו ?)

יש 3 מחשבים סה"כ, אבל אחד מהם כמעט אף פעם לא פועל (שולחני ישן שהנייד שלי מחליף). 2 המחשבים האחרים הם ניידים ומחוברים כמעט תמיד בחיבור אלחוטי, אבל בלילה אני נוטה להשאיר את שלי על חיבור חוטי בלילה, כי נטועה בי האמונה הטפלה שזה יגרום לי להוריד מהר יותר (אני יודע שרוחב הפס האלחוטי הוא פי עשר מרוחב החיבור שלי, לכן אמרתי "אמונה טפלה" :P). אני גם העברתי אותו לחיבור חוטי כדי לבדוק עד כמה הוא לא פועל (וכמו שאמרתי, הוא פועל יותר אבל עדיין מתנתק).

וכן, זה הולך אצלי מודם->ראוטר->מחשבים.

ועוד תופעה מוזרה:כשהנתב נמצא בתצורת DHCP אוטומטית (והשעה היא לא שעת הניתוקים) הוא פועל נהדר, אבל כשאני מנסה להעביר את הנתב לתצורת PPPoE, הוא שהוא לא מצליח להתחבר כלל ונותן שגיאת "Can not get a IP from PPPoE server", או שהוא מתחבר-אבל לשניות ספורות ואז מתנתק.

תנסה אולי להוריד את תצורת הקישור בנתב לסוג B במקום G, ז"א ליישר קו

ולהוריד ביצועים לכל הרשת, שגם הנתב וגם שני כרטיסי הרשת אלחוטיים שברשותך יגשלו ב-B.

בנוסף אתה יכול לנסות לעבור לתוכנת ניהול אלחוטית אחרת, נניח אם אתה משתמש ב wireless zero configuration

תעבור לתוכנת הניהול הדיפולטיבית שהגיעה במחשב הנייד שלך, או להפך, אם אתה עובד עם תוכנת ניהול מקורית

תנסה לעבור ל wireless zero configuration.

ב-Wireless Zero Configuration אתה מתכוון לתוכנת ניהול הרשתות של חלונות? אם כן, ניסיתי להשתמש גם בזה וזה לא עזר, וגם לא העברה לתקן B-שזה די הגיוני בהתחשב בעובדה שהייתה לי את הבעיה הזו עוד לפני שקניתי את הנתב שתמך בתקן G, והיה לי רק את המודם/נתב של אלקטל/בזק שתמך בתקן B.

פורסם

אני מצטער, אבל מכל זה, עדיין לא הבנתי (ואולי בגלל שקראתי ברפרוף)

- מה מתנתק, הנתב מהאינטרנט , או המחשב האלחוטיים מהנתב (שנשאר מחובר לאינטרנט)

בנוסף, איך הנתב שלך יכול לפעול גם DHCP וגם PPPOE ? (ואני לא מדבר על שרת ה DHCP של הנתב, הוא חייב כמובן לפעול תמיד)

2 אופציות :

- הנתב שלך מחובר לאיזשהו מודם של בזק, ואמור לחייג דרכו לאינטרנט ב PPPOE

- המודם שלך מוגדר בעצמו כנתב (מחייג לבד לבזק) והנתב מוגדר על DHCP על מנת לקבל אינטרנט מהמודם, ואז לחלק אותו למחשבים.

אתה בעצם מחליף בין 2 האופציות האלה כל הזמן, בשביל לבדוק ? זאת הכוונה שלך ?

(זה אומר שאתה כל הזמן מאפס את המודם חזרה למודם, ואז מגדיר אותו שוב כנתב)

אם לא, אז באיזה תצורה מה-2 אתה עובד ?

(עריכה, רק עכשיו שמתי לב בהודעה הראשונה שלך כתבת - ה"מודם" שלך הוא נתב

זה אומר שאתה משתמש בתצורה השניה....)

האם שמת לב לבעיות סנכרון ? נורת ADSL או LINK שמהבהבת ?

האם זה קורה רק כשאתה מוריד מידע מרשתות P2P ? ניסית להשאיר את זה בלי הורדות ?

פורסם
  • מחבר

אני מצטער, אבל מכל זה, עדיין לא הבנתי (ואולי בגלל שקראתי ברפרוף)

2 אופציות :

- הנתב שלך מחובר לאיזשהו מודם של בזק, ואמור לחייג דרכו לאינטרנט ב PPPOE

- המודם שלך מוגדר בעצמו כנתב (מחייג לבד לבזק) והנתב מוגדר על DHCP על מנת לקבל אינטרנט מהמודם, ואז לחלק אותו למחשבים.

בדר"כ אני אכן עובד בתצורה השניה, אבל כשכתבתי את ההודעה הקודמת החלפתי ביניהן כדי לבדוק.

האם שמת לב לבעיות סנכרון ? נורת ADSL או LINK שמהבהבת ?

האם זה קורה רק כשאתה מוריד מידע מרשתות P2P ? ניסית להשאיר את זה בלי הורדות ?

זה קורה בלי תלות בהורדות P2P. עד עכשיו לא בדקתי את הנורות של המודם (הוא תקוע לו בתוך ארון ולא נח במיוחד להגיע אליו), אני אסתכל בפעם הבאה שהוא יתחיל להתנתק (מחר בערב).

אני חייב להודות שאני במקומך הייתי מתייאש כבר, תודה רבה על העזרה :)

פורסם

- מה מתנתק, הנתב מהאינטרנט , או המחשב האלחוטיים מהנתב (שנשאר מחובר לאינטרנט) ?

:silly:

פורסם

נסה לבטל בכל המחשבים את ה UPNP, וגם את התוכנות שמשתשמות בהם כמו MSN ולראות אם זה עוזר.

פורסם
  • מחבר

:silly:

אה, פספסתי את זה :kopfpatsch:

המודם עצמו הוא זה שמתנתק, המחשבים האלחוטיים נותרים מחוברים אל הנתב.

נסה לבטל בכל המחשבים את ה UPNP, וגם את התוכנות שמשתשמות בהם כמו MSN ולראות אם זה עוזר.

לבטל את הUPNP? אני יודע איך מכבים אותו בתוכנות שמתשמשות בו או בנתב אבל לא בכל המחשב בו זמנית, איפה מסתתר הכפתור שמכבה את זה?

ולגבי נורות מהבהבות-לא יצא לי לבדוק אותן כי הייתי עסוק בלתקן את הנזק שעשה הטכנאי שאמא שלי הביאה לפה כשאני לא הייתי בבית :-\

איכשהו הוא הצליח לפגוע בנתב של לינקסיס וברשת האלחוטית של הנייד שלי (לדוג' עכשיו אני מחובר בחיבור חוטי ישר למודם, כי חיבור אלחוטי אליו לא פועל וחיבור אלחוטי או חוטי לWRT54GL גם לא פועל, אבל באופן מסתורי עד עכשיו הוא פעל כמו מנת צ'יפס משומנת היטב) וכמובן לא לתקן את בעית ההתנתקויות... אני חושב שאני אוריד קושחה חדשה לנתב ?(כלומר DD-WRT) ואולי זה יעזור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים