עבור לתוכן

בניית מפרט מחשב מבוסס AMD למיני אולפן הקלטות עד 2800 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים.

שמח להצטרף לפורום, ומודה באשמה שגיליתי אותו רק לאחרונה. למרות ששמו בהחלט נישא לפניו.

בימים אלו אני שוקד על הקמה של אולפן הקלטות קטן וצנוע בביתי. בארסנל הקניות כבר הצטיידתי בכרטיס קול משובח (EMU 1820M), כמה מיקרופונים, כבלים, ועם הזמן (והמזומנים) ארכוש עוד ציוד חיוני - מוניטורים, אוזניות נורמליות, ואולי איזה מקלדת שליטה נוחה.

בכל אופן, לענייננו, הבנתי שהמחשב שברשותי כרגע ישן ובטח יוריד מהביצועים ואיכות ההקלטה באופן משמעותי, לכן חובה לשדרג למחשב חדש.

הבנתי שIntel שולטים עכשיו בשוק מבחינת המעבד החדש שברשותם, אבל העלות שלו בשמיים, ואני החלטתי שאם לפני חצי שנה מפרט מחשב מבוסס מעבד של AMD היה די ויותר בשביל אולפן הקלטות צנוע, אין ספק שגם היום האיכות תהיה מספיקה. שלא לדבר על הפרשי המחיר התהומיים כמעט. (מעבד Core2 עולה איזה 1500 שקל, לעומת 700 של AMD.)

אז מעבד החלטתי כמעט לגמרי, צריך לבחור רק דגם מדוייק, אבל אחד מהשניים האלו כנראה:

Athlon64 3800+ Socket AM2

?Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore?

ההבדל הוא של מאתיים שקל בערך, ופשוט זה תלוי בכמה כסף הכל יסתכם.

לגבי לוח אם אני חושב ללכת על לוח תואם AM2 (מן הסתם) ועם צ'יפסט של nVidia nForce, החדש ביותר שיש. חשבתי ללכת על דגם של GB, אבל לא בטוח איזה דגם כדאי, ואם בכלל הם כדאיים. אשמח לעצות בתחום הזה.

כרטיס מסך ממש לא חשוב לי בגלל שהמחשב יהיה כמעט אך ורק להקלטות, ולא למשחקים, אז אפשר גם שהוא יהיה כלול בלוח אם, אם זה לא פוגע באיכות הלוח, ואם לא אז כרטיס PCIX פשוט יעשה את העבודה.

זיכרון אני חושב שאסתפק ב1GB, שיורכב משתי כרטיסי זיכרון של 512MB, ואני רגיל לקנות זיכרונות Kingston, אבל אתם מוזמנים לחלוק על דעותי הישנות.

הארד דיסק אחד של 80GB כבר יש ברשותי - של WD, בחיבור IDE. ואקנה כנראה אחד נוסף של 250 GB של WD בחיבור Sata II.

לגבי מארז וספק אני ממש לא מכיר, צריך משהו טוב יותר בתחום הזה, כי עוצמת הרעש של הספק והמאווררים השונים צריכה לשאוף לאפס, וחשוב לי להשקיע בתחום הזה, כי זאת הסיבה שאני הולך על AMD, כדאי שישאר לי כסף להשקיע בספק שקט וחזק. אז אם אתם מכירים משהו בסגנון, שאתם ממליצים, אשמח לשמוע.

בקיצור, אשמח לחוות דעת על הרעיון הכללי של המפרט הזה, ורעיונות ספצייפיים יותר לגבי לוח אם ומארז\ספק.

עניין התקציב צריך להסתפק במועט, אבל להתחשב גם בתנאים, הייתי מעדיף לא לעבור את ה2000 שקל, אבל אם אין ברירה אז 2500 גם יהיה בסדר.

תודה מראש על העצות והייעוצים.

בן.

פורסם

אם אני לא טועה, אז בעריכת וקידוד אודיו יש יתרון גדול ל דואל-קור, מה שאומר שכדאי לך להשקיע עוד 200 שח בשביל הX2.

אם 3800X2 יקר מיד אז נראה לי שאפילו ה3600X2 עדיף לך על 3800 חד-ליבה

פורסם
  • מחבר

סבבה, אז אשקיע בליבה כפולה, אבל מה לגבי הלוח אם, ספק כח ומארז? יש לך עצות לגבי זה?

חשבתי על אחד לוחות האם של GB:

GA-M55SLI-S4 - שמורכב עם צ'יפסט nForce 4 של nVidia,

או GA-M57SLI-S4 - שמורכב מצ'יפסט nForce 570 SLI, של nVidia.

ההבדל ביניהם הוא של מאתיים שקל בערך, ומבחינת נתונים הם זהים כמעט לחלוטין - מלבד לצ'יפסט. יש הבדל משמעותי בין שני הצ'יספטים הללו ?

יש לוח אחר שהיית ממליץ לי עליו ?

לגבי ספק חשבתי אולי על Enermax EG365AX, סתם כי מישהו המליץ לי אליו, לא יודע אם הוא טוב. אתם מכירים? הוא ספק שקט? יתאים לתנאים של אולפן הקלטות ?

מארז חשבתי על Compucase 6A19 , גם המלצה של מישהו, מה לגביו ?

פורסם

תוסיף תקציב לכותרת או שהתרד ינעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים