עבור לתוכן

מה התוכנה האמינה והטובה ביותר להורדת אתר/העתקה מלאה של אתר לגיבוי?

Featured Replies

פורסם

אני יודע שישנם כאלו לא מעט תוכנות

אבל אני מחפש את הכי טובה ופשוטה להבנה: = ממש רוצה לירכוש כזו אחת ולתמיד(ברור שעדיף גם חינמית)

1. מירידה את כל האתר בימלואו

2. החומר משמש כגיבוי כזה - שאפשר אופציונאלית להקים את אותו אתר גם בטכנולוגייה חלופית(רק הבניה)

3. שומר את כל המידע / טקסטים / תמונות / קישורים בין הדפים / קישורים לכפתורים וגם וגם שמות דפים מאטה טאגז

וכל העבודה שקיימת במיסגרת הSEO

בקיצור קומפלט והכל!

האם ישנה כזו תוכנה מצויינת?

תודה לעוזרים

פורסם

לגבי מס' 2 - אין דבר כזה. בשביל מה שאתה רוצה אתה חייב גישת FTP לקבצים המקוריים.

אפשר להוריד אתר מלא, אך זה לא יהיה המקורי אלא אתר חיקוי/מעוכל שאפשר לשוטט בו אופליין...

זאת אחת הידועות בתחום:

http://www.httrack.com

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת כדי להבין:

התוכנה הזו שהמלצת - אז מה תכלס היא עושה ? מה היעוד שלה - רק אפשרות לגלישה אוף ליין" כביכול מהירה"

ללא קשר לחיבור לאינטרנט?

כלומר כל הקבצים האלו שהיא שומרת : אם מחר אני רוצה ליבנות את האתר מחדש - כי למשל חברת הטכנולגייה

המקורית - פשטה את הרגל :s05:

אני לא יכול להציל כלום? - לא יכול ליבנות את אותו אתר מחדש.....בטכנטלוגייה אחרת? ???

מאוד חשוב לי להבין את העיניין הזה יסודית

THX

פורסם

HTTrack לא שומרת דפים דינאמיים, והאינטרנט לא מאפשר זאת בכל מקרה. עבור כל דף שנוצר דינאמית (ע"י קוד PHP או ASP לדוגמא), התוכנה תשמור רק את התוצאה, לא את קוד המקור. לדוגמא, אם תנסה לגבות פורום, תוכל לקבל snapshot של כל המידע שיש בו עכשיו, אבל את המרכת עצמה ואת ה-database לא תקבל, לכן לא תוכל לדוגמא להוסיף הודעות חדשות או לעשות חיפוש.

פורסם

אתה לא יכול לבנות שום אתר מחדש, אלא אם הוא אתר פרימיטיבי סטטי.

לדוגמא, קח את האתר הזה שאנחנו עליו עכשיו - אם תנסה לגנוב אותו תוכל לגנוב את התוכן שלו כמו שהוא מוצג בשנייה זו. זה עדיין לא אומר שתוכל להקים אותו מחדש על סרבר אחר כי לחיצה על כפתור "שלח תגובה" לא תעשה שום דבר... אין שום דבר מאחורה שמטפל בבקשה... או אם גנבת קובץ פלאש, לא תוכל לפתוח אותו בשביל לערוך אותו ולשנות את הלינק שהוא מפנה אליו מבפנים (או את שם האתר הישן שמופיע שם) ללינק חדש/מעודכן או שם חדש... בשביל זה צריך גישה לשרת שמאחסן את התוכן במינימום, וגישה לקבצים של מפתחי האתר על מחשבי הפיתוח האישיים (תחנות עבודה) שלהם במקסימום.

אתה יכול לגנוב מילים/תמונות/סרטונים סטטיים וכד'. אתה לא יכול לגנוב את המנוע שמפיק את התוכן באופן דינמי. בעצם הדוגמא הכי פשוטה היא גוגל. כולו דף של כמה מילים ותמונה מסכנה. אבל ברגע שאתה לוחץ "חפש" זה הולך למנוע שהשקיעו באופטימציה שלו עשרות מיליוני דולרים.

פורסם
  • מחבר

קיבלתי כאן תשובה מאוד מפורטת...תודה

בכל מיקרה יש כאן עיניין עקרוני שאני לא מצליח ליפתור:

1 נגיד שאני בונה אתר חדש - משקיע בו כמה אלפי דולרים

2. האתר בנוי על טכנולוגייה של חברת טכנולוגייה,שכוללת את מימשק הניהול וכו'

3. מי שבונה לי את האתר למעשה יוצר את ההטמעה של העיצוב בטכנולוגייה& בונה את כל הקישורים & עושה לי אופטמיזצייה למנועי חיפוש(SEO)

אני לא קונה את קוד המקור של טכנולוגיית האתר \ למעשה תוכנת האתר=שייך לחברת הטכנולוגייה =למעשה אני מקבל אתר שאינו בקוד פתוח

ולכן הוא בדרך כלל מאוחסן בשרת של חברת הטכנולוגייה

עד כאן הכל בסדר!

הבעייה היא שאני פארנואידי.... :)

מה קורה אם בעוד שנה חברת הטכנולוגייה ניסגרת

ונישרף להם השרת או לא יודע מה

אז אין לי שום גיבוי?

אני לא יכול להעתיק(כביכול ) את האתרלשרת אחר?

אני לא יכול לשחזר אותו על טכנולוגייה של חברה חדשה?

מישהו יודע מה עושים במצבים כאלו?

איך נערכים לזה מראש?

תודה לכל מי שעונה

פורסם

אם אתה לא מקבל קוד מקור שאתה יכול לבד בהשקעה מינימלית להטמיע אצל ספק אירוח אתרים צד שלישי אז אין לך שום דרך קלה לעבור דירה.

לפי התיאור שלך זה נשמע שאתה משלם על שירות שתוקע אותך איתם לנצח.

מה שאתה עושה במקרה שלך זה באופן ידני (או כמה אוטומטי שאפשר) מוריד את הדאתא שלך (תמונות, טקסט, מידע ממסד נתונים) ומעסיק אנשים שיבצעו את ההמרה ל"פורמט"/טכנולוגיה חדשה עבורך. כמובן שצריך לוודא שיש לך גישה לדאתא הכי קריטי שאי אפשר ליצור מחדש. מצגת פלאש מפגרת אפשר לעשות מחדש בקלות.. מידע מלא על לקוחות, רכישות, ומוצרים זה כבר סיפור אחר.

אתה יכול לבנות על זה שלעבור דירה יעלה לך בעתיד כמה אלפי דולרים או מאות שעות עבודה רק עבור ההמרה, בלי קשר לזה שפתרון עתידי יעלה לך בעצמו כמה אלפי דולרים...

זה ההבדל בין לבנות מערכת בעצמך (או לממן אחת כזאת) שמבוססת על שליטה אבסולוטית ב-ה-כ-ל, לעומת ללכת על פתרון מוכן שמקל לך את החיים אך מאבד לך שליטה.

פורסם
  • מחבר

OK תודה ל ר

אני חושב שהבנתי עכשיו....

השאלה היא אם אין דרך ביניים?

כלומר לא להיות תלוי לגמרי....אבל גם לא להשקיע הון ברכישת טכנולוגייה

(רכישת טכנולוגייה - זה משהו שהוא לא כלכלי ...על הסכומים שמבקשים)

תודה(שוב)

פורסם

למצוא חברה הוגנת שלא מחזיקה אותך בביצלך. עדיף לדעתי לוותר על כמה פיצ'רים גימיקיים או לעבוד עם טכנולוגיה נחותה (יחסית) אך לדרוש (בהסכם) ולקבל פיצ'ר אחד מאוד חשוב: גיבוי אוטומטי או סמי-אוטומטי של כל הדאתא החשוב שלך אצלך, שבעזרתו תוכל להקים את אותו אתר במקום אחר בזמן קצר של עד שבועיים נניח.

אם המידע לא נגיש בצורה קלה אך הוא נגיש בצורה "עקומה" (דרך ממשק שלהם שמגביל את הצפייה נניח ללקוח אחד כל פעם) אז יש לך גם את האופציה להעסיק מתכנת שיצור לך פתרון שיתלבש על הפתרון הקיים ופשוט ישאב את המידע שלך, יעכל אותו (באנגלית massage the data a little bit) וישמור אותו בפורמט סטנדרטי כלשהו, כנראה XML בימינו. שמעתי על כמה אנשים שהרימו פרוייקטים בזיל הזול דרך www.rentacoder.com

דבר אחרון - יש עדיין ערך גדול בהעתקת האתר של עצמך מדי פעם ב-HTTrack גם כן. במידה והאתר מת, אפשר יהיה ביתר קלות להרים אותו מחדש עם מראה ופונקציונאליות מאוד דומה אם רואים בדיוק מה היה ואפשר לעשות copy-paste לחתיכות מידע ענקיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים