עבור לתוכן

קירור המחשב בעזרת מזגן-פרטים ותמונות בפני�ם-

Featured Replies

פורסם

וואי וואי מה 10 דקות זה עבד ככה? זהו נראה לי הלך לך המחשב. הוא עוד דולק?

סתם :clown:

תרגע, אתה יודע מה זה התעבות? זה שנוצר לך טיפות של מים, מה שיכול לגרום לקצרים ,אם לא יצא לך עשן מהמחשב הכל בסדר,

וגם זה יכול לעשות קורוזיה (לא מ10 דקות עבודה)...

פורסם

גם ב6-8 מעלות אין סיבה שתהיה התעבות. יחד עם זאת, עקב פליטת החום שבמארז, הוא לעולם לא ירד מתחת ל10 מעלות בכל מקרה.

עשיתי ניסוי:

העלתי את טמפרטורת המקרר שלי ב-3 מעלות לבדיוק 10 מעלות (מדדתי עם מד חום שמשמש טכנאי מזגנים), לקחתי פחית קולה והשארתי אותה במקרר למשך כ-3 שעות, אח"כ הוצאתי אותה ושמתי אותה על השולחן במטבח, התוצאה:

שטח הפנים החיצוני של הפחית התמלא טיפות מים.

תראה את זה איך שאתה רוצה, אבל לדעתי זה די מוכיח שגם ב-10 מעלות קיימת התעבות.

אתה מוזמן לחזור על הניסוי אצלך ולדווח אם גם אתה הגעת לאותן התוצאות.

ובקשר ל:

כרגע יש סכנה לרכיבים שלי? (הקירור נמשך כ- 8-9 דקות)...

רק אגיד שאני לא הייתי מקרר את המחשב שלי בעזרת מזגן.

ואם אתה ממשיך בשיטה הזאת אשמח מאוד עם תחזור בעוד חודש-חודשיים לדווח על התוצאות.

פורסם

כל ההשוואה לא במקום. המזגן מוציא אוויר יבש וקר, לעומת המקרר ש'מקפיא' לצורך שימור ובצורה קיצונית הרבה יותר. עוצמת קירור המזגן וקירור המקרר שונים(ייעודם שונה). מזגן בחיים לא יגרום להפרש הטמפ' לרדת כמו במקרר.

בנוסף לכל האמור לעיל, המקרר צריך לקרר שטח פנים קטן יחסית, בעוד שמהמזגן יוצא שרוול ארוך שבסופו של דבר מקרר רכיבים חמים בהרבה.

בשביל לעשות בדיקה יחסית קרובה(ועדיין לא ממש): אתה תצטרך לסגור את המקרר, להוציא ממנו את הכל, לנקות אותו ולהשאירו פתוח למשך זמן מה(כדי שהטמפ' תגיע לטמפ' החדר). לאחר מכן, תקבע את המקרר ל-10 מעלות(שזה עדיין הרבה יותר נמוך וחזק ממה שמזגן מוציא), ותנסה.

למה שעשית אין שום משמעות.

פורסם

כל ההשוואה לא במקום.

עוצמת קירור המזגן וקירור המקרר שונים(ייעודם שונה). מזגן בחיים לא יגרום להפרש הטמפ' לרדת כמו במקרר.

אתה טענת שב-10 מעלות אין התעבות, אני הוכחתי שגם ב-10 מעלות יש התעבות, מזגן מוציא אוויר קר בטמפרטורה של 6-8 מעלות, נגיד שהטמפרטורת המעבד וכ.המסך תעלה את טמפרטורת המארז בכ-2-5 מעלות לכ-10-14 מעלות, בהנחה שטמפרטורת החדר היא 23-26 מעלות אנחנו עדיין מדברים על הפרש של 9-11 מעלות בין האוויר שבתוך המארז לאוויר שמחוצה לו, וזה בוודאות יגרום להתעבות לאורך מספר ימים.

עכשיו לטענה שהמזגן לא יוריד את הטמפרטורה של המארז לטמפרטורה שנמוכה מטמפרטורת החדר (שאפילו מעלה אחת אל מתחת לטמפרטורת החדר לאורך מספר ימים תגרום להתעבות מסויימת[לא יראו טיפות מים בעין בלתי מזויינת אבל זה יקצר משמעותית את אורך החיים של הרכיבים האלקטרוניים])...נראה לי שאתה טועה, כי אם זה המצב, אז מספיק מאוורר, לא צריך מזגן.

פורסם

ערכתי את ההודעה לעיל עם יותר פרטים.

הטמפ' במקרר נשארת להרבה זמן, מה גם שקביעת הטמפ' במד אינה מדוייקת. קביעת המד ל-10 מעלות אינה אומרת שישר(אם בכלל) טמפ' המקרר מגיעה ל10 מעלות. על הפרשי טמפ' שמעת?

אל תשכח גם, שבמקרר לחות גדולה הרבה יותר, ולכן יש לבצע את הבדיקה שהצעתי לעיל כדי להגיע לניסוי יחסית קרוב(וגם לא ממש).

אתה גם טענת שהמזגן מוציא טמפ' ב6-8 מעלות, מה שלא ממש סביר. אם קבועים את המזגן ל-16 מעלות זה כבר נחשב מאוד נמוך.

אנשים במדינות מאוד קרות ובטמפ' מאוד נמוכות מחזיקים מחשב שעובד ללא בעייה - וזה מקרה קרוב הרבה יותר מאשר הניסוי הלא קשור שערכת. לפי מה שאתה אומר, ב-24 מעלות(25 זאת טמפ' החדר) כבר יש עיבוי והמחשב יהרס, מה שאומר שחוץ מבפלורידה ועוד כמה מקומות נבחרים, אי אפשר להחזיק מחשב.

טמפ' המארז בוודאות תרד אל מתחת לטמפ' החדר(מתחת ל-25 מעלות). לא סביר שהטמפ' תגיע ל10 מעלות(יותר קרוב ל- 15-20), אבל גם אז לא תיווצר בעייה.

פורסם

עיבוי נוצר כאשר מקררים את הלחות באוויר מתחת לטמפ' האחר - זה העיקרון המנחה.

מזגן רגיל פולט אוויר קר ויבש -ללא לחות - בטמפ' של 13-16C~

מקרר מחזיק טמפ' פנימית של 4C~ והמקפיא מינוס18~

אני עבדתי בצורה הזו של חיבור שרוול בין המזגן למעבד ישירות לאורך זמן ולא נוצרה לחות כלל - גם לא יכולה להיווצר, רוב הקיץ אני עובד כך (כשהמערכת גז לא מחוברת :) )

אל חשש גבר גבר, תקרר בכיף - אין כל סכנה -

פורסם

כל ההשוואה לא במקום. המזגן מוציא אוויר יבש וקר...

The Byter - אתה מחזיק אוברקלוק זהה בצורה הזאת וכאשר הקירור גז לא מחובר? קירור הגז הרי חזק בהרבה.

פורסם

כמובן שלא.

הגז נותן עוד כ 500-1000MHZ

פורסם

^^^

כרגע יש סכנה לרכיבים שלי? (הקירור נמשך כ- 8-9 דקות)... :-\

לא.

כמו שאמר GGuyZ אחראי פורום חמישה כוכבים ירוקים, הרכיבים נשארים חמים גם בזמן הקירור.

אתה יכול לעזור בכך שאת הטמפרטורה תקבע ל- 20 מעלות +- מעלה.

עיבוי תלוי בצורה ישירה לכמות הלחות באויר לכן, מאוד תלוי היכן אתה גר (בארץ).

להבדיל ממה שנאמר פה, מזגן איננו נועד לייבש אויר, ואין זה מתפקידו.

עקב צורת פעולתו הוא אכן מייבש חלק מהאויר אבל אין זה מהות פעולתו.

עיבוי נגרם ע"י אויר לח וחם על גוף קר, תלוי בכמות הלחות באויר.

במקום סגור, אחוזי הלחות יהיו פחותים יותר מאחר ואין כניסת לחות למקום.

ולכן מזגן פולט אויר קר, כאשר אחוזי הלחות בו משתנים.

הגז שעובר בצנרת הוא אכן 6-8 מעלות בקרר R22.

בקרר R410-A ניתן להגיע אפילו למעלה שתיים פחות.

המדחס עובד בצורה פרופורציונאלית ביחס לרגש הטמפ' בצורה הדרגתית 30/60/90

מזגני ה- Inverter עובדים בצורה פרופורציונאלית מלאה 0-100 בזכות משנה המהירות שלהם.

בקיצור תהיה רגוע ותמשיך לעבוד עם המזגן

פורסם

הסבר יפה.

טמפ' האוויר שיוצאת מהמזגן היא לא הגורם המשפיע, כי יש את עניין איזון הטמפ' שהינו המכריע בעניין

פורסם
  • מחבר

וואי תודה לכולכם!...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים