עבור לתוכן

כוננים קשיחים מסודרים ומבולגנים

Featured Replies

פורסם

תקופה אחרי שבעזרתכם הנדיבה התקנתי כונן קשיח נוסף של 120 GB (סה"כ 200), אני חוזר

בשאלה מסקרנת:

למה הכונן החדש (של אותה חברה ולכאורה זהה), נשאר תמיד מאוחה בצורה יפייפיה ואילו הכונן

הישן של ה 80GB אף פעם לא משאיר גוש אחד שלם ונחמד של קבצים מאוחים?

*הכונן הישן עובר איחוי פעם בפרק זמן של חודש ~.

פורסם

כי אולי אתה משתמש בכונן הישן יותר?

פורסם
  • מחבר

אני לא מפגר...

שניהם עובדים הרבה מאוד, בין אם זה קבצים גדולים ובין אם קבצים קטנים - לא אמור להיות

שוב הבדל תיאורטית, אבל כמו שציינתי מקודם, אחד מעביר את הקבצים בצורה מסודרת להפליא לתוכו

והאחר "זורק" אותם בכל פינה שהוא יכול למצוא.

פורסם
  • מחבר

אפילו לכם אין מושג??

כונן שנשאר מאוחה כל הזמן הוא מקרה נדיר?

פורסם

איך אתה מצפה שנדע ללא שום פרטים (כמו למשל איזה כונן זה? מודל מדוייק).

פורסם
  • מחבר

אני לא מצפה שתדעו...

אני שואל באופן כללי, בלי קשר לחברה ודגם - האם זאת פונקציה של כוננים קשיחים מסויימים שהם מסדרים את המידע

על עצמם באופן מסודר בשביל לקרוא אותו ולעבד אותו ביעילות אחר כך?

עוד לא נפגשתי בכונן קשיח שלא דורש איחוי, לכן אני שואל.

*שני הכוננים הם של WD, הישן 80GB והחדש 120GB, שניהם ככל הנראה הם יוצרו באותה שנה~.

עריכה: הדגמים הם - WDC WD1200JB-00EVA0

WDC WD800JB-00EVA0

פורסם
  • מחבר

אולי לא שמעתם טוב...:

האם יש כוננים קשיחים שבהצהרה אינם מצריכים איחוי??

או שזה אפילו סטנדרט היום?

תודה.

פורסם

1) אני לא אוהב את התשובות שלך(לדעתי זה לא נעים)

2) יותר נתונים היה מאוד מועיל אם אתה רוצה תשובה נכונה

3)יכול להיות שהכונן הישן שלך עדיין עובד ב FAT 32

4) אם אתה משתמש בשיתוף קבצים סביר להניח שלכונן הזה היה צורך לעשות לו DEFRAG שזמנים יותר קצרים

פורסם

האם יש כוננים קשיחים שבהצהרה אינם מצריכים איחוי??

או שזה אפילו סטנדרט היום?

תודה.

אין דבר כזה כוננים שלא מצריכים איחוי, כל כונן דורש איחוי, חלק לאחר זמן ממושך וחלק על בסיס שבועי\חודשי.

פורסם
  • מחבר

1) אני לא אוהב את התשובות שלך(לדעתי זה לא נעים)

2) יותר נתונים היה מאוד מועיל אם אתה רוצה תשובה נכונה

3)יכול להיות שהכונן הישן שלך עדיין עובד ב FAT 32

4) אם אתה משתמש בשיתוף קבצים סביר להניח שלכונן הזה היה צורך לעשות לו DEFRAG שזמנים יותר קצרים

1) סליחה.

2) איזה נתונים?

3) שניהם ב NTFS.

4) דווקא השיתוף כולו בכונן החדש יותר. מה שכן, מערכת ההפעלה וחלק מהתוכנות (לא כולן) בכונן הישן.

תודה על התשובות :xyxthumbs:

והשאלות שלי נובעות מסקרנות בלבד, לא חייבים להתעמק יותר מידי אלא להבין בבסיסו של עניין.

פורסם

הכונן שבו מותקנת מערכת ההפעלה תמיד יהיה הרבה יותר "מבולגן" מכונן שבו לא מותקנת מערכת הפעלה.

אין מה לעשות - ככה זה.

ואין דבר כזה כונן קשיח שלא מצריך איחוי - המיקום הפיזי בו נשמר המידע הוא קביעה של הבקר שעל לוח האם ושלו בלבד- הדיסק הקשיח עצמו לא מתערב בכלל בעניין הזה, ככה שאין מדובר בדגם כזה או אחר, הדיסק הקשיח הוא פסיבי לחלוטין בנושא הזה (להוציא SATAII ו-NATIVE COMMAND שגם זה לא קובע את המיקום הפיזי בו נכתב המידע אלא הוא מתערב רק בסדר ההוראות שיבוצעו).

פורסם

ישנם קבצים במערכת ההפעלה שאינם ניתנים להעברה כשוינדוס פועל (קובץ ההחלפה לדוגמא) וזה יוצר קצת חורים אבל לא תופעה

שהכל מבולגן כמו שאתה אומר. ד"א DISKEEPER עובדת לי כל הזמן ברקע, לא מורגשת בכלל והכוננים שלי תמיד מאוחים.

עריכה: רק עכשיו שמתי לב שענו כבר מעלי. בכ"מ מה שאמרתי על DISKEEPER תקף גם לגבי הכונן עם מערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

אז ל DISKEEPER יש גם פעולה אקטיבית?

טוב לדעת... מעניין כמה משאבים הוא צורך, אם מעט אז זה פתרון מעולה - הכונן שבו מותקן בווינדוס

פשוט נראה זוועה, מפוצץ בחורים ובשטחים לא מאוחרים.

תודה על התשובות ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים