עבור לתוכן

Linksys ושוט'

Featured Replies

פורסם

למרות ששוטטתי פה רבות טרם הצלחתי לקבל החלטה לגבי דגם הנתב שארכוש.

אני מוצא הרבה סטירות במה שרשום בהודעות שנות פה, וגם באתר זאפ', אם כי את מה שרשום שם אני לוקח יותר בעירבון מוגבל.

גם אני מחפש נתב אלחוטי ( לטובת מחשב נייד ) לבית, אך גם עם חיבור חוטי (לטובת מדפסת רשת ומחשב ישן )

רוב ההמלצות הם לדגם WRT54GL של חברת Linksys.

יש גם המלצות לדגם WRT54G.

אם הבנתי את ההבדלים ביניהם, הראשון הוא מוצר פתוח לשינויים ולתקנה תוכנה צד שלישי, והשני מוצר סגור.

נושא גרסאות התוכנה רק הוסיף לבלבול :s05:

לא הצלחתי לבין באיזו גרסה נפתרה בעיית החיבור לתשתית הכבלים.

נתקלתי היום בדף הבא :

http://buy.digitalsupport.co.il/product.asp?productid=235

1. האם המשמעות שעולה מהדף הנ"ל שאין הצדקה לרכוש את דגם GL יותר ?

2. כאשר אני רוכש מוצר כיצד ניתן לדעת איזו גרסה אני אקבל, והאם ניתן "לשדרג" גרסה ישנה יותר ?

3. נתקלתי בכמה "המלצות" ממש לא טובות לגבי דגם G באתר זאפ', האם הם מייצגות את איכות המוצר מניסיונכם ?

4. אבקש את עצתכם לבחירת הנתב :

א. אני מתחבר כיום לתשתית הכבלים, יתכן שבעתיד אחזור ל-ADSL אני מעוניין בדגם שיתמוך בשניהם.

ב. מודם / חייגן מובנה כך שלא יהיה צורך בציוד נוסף.

ג. אפשרות לחיבור חוטי ע"י כבל רשת ולא רק באמצעות כרטיסי רשת אלחוטיים.

ד. אמינות.

ה. כמובן יכולות אבטחה .

5. מי היבואן של Linksys בארץ, האם יש יבוא מקביל ?

אני מעדיף לשלם על מוצר טוב יותר יותר כסף עכשיו מאשר להתחרט לאחר הרכישה .

מה עם דגמים WRT54GX, WRT54GR ניתן למצוא אותם בארץ ? ידוע משהו חיובי או שלילי ?

תודה רבה לכל המסייעים

שלומי :)

פורסם

נתב Linksys WRT54G שגירסה V5 שלו נפוצה בארץ הוא דיי בעייתי בכבלים (בחיבור עם חייגן).

אם השאלה היא G או GL לך על ה GL מהסיבה הפשוטה שזה מוצר מעולה שיחסוך לך כאב ראש בניגוד ל G שבמצבים מסויימים בעייתי.

פורסם
  • מחבר

אוקי,

האם הלינק שצרפתי בהודעתי הראשונה לא מסיים את נושא הבעיה של דגם G מול GL ?

למעשה אם הבנתי נכון, דגם G עם גרסת תוכנה 7 הוא למעשה גרסה חדשה לדגם GL בגרסת תוכנה 4 .

אודה לכל מי שיכול לענות על יתר השאלות למעלה...

טנקס

שלומי

פורסם

NOT QUITE !

"The WRT54Gv7 uses an Atheros chip, runs VxWorks, and has 2MB ROM/8MB RAM. It is not supported by DD-WRT.

"

חבורת השקרנים כאן

מקשקשים וכותבים כמה משפטים לא מובנים

ישנם לקוחות שרצו את דגם 4 מכיוון שהם היו מעוניינים לפרוץ אותו ולהתקין עליו מערכת הפעלה אחרת (לינוקס לדוגמא) 1 או לשנות בו מספר מאפיינים אבל אי אפשר היה לעשות זאת ומעבר לכך לא היה מספיק מקום (ראה סיבה מס' 2). 2לכן חברת Linksys הוציאה לפני מספר ימים את הדגם החדש בגרסא 7 שפותר את כל הבעיות האלה. 3שמועות בתעשייה אומרות שדגם 7 החדש יביא לחברת Linksys הרבה מאוד פרסים. זהו המוצר הטוב ביותר שיצא מפס היצור של החברה ולמעשה מרגע שהוא נמכר דגם ה WRT54GL הופך ללא רלוונטי. מכיוון שהגרסא ומערכת השבבים של ה- WRT54GL היא ישנה ולא אקטואלית יותר.

1. מה הם רוצים ?

2. ניתן לעשות זאת עם גרסה 4 - דגם GL ולא עם גרסאות 5,6,7 !

3. "פותר את הבעיות האלה " ?? HUH ?

זה הסיפור האמיתי - דגם 7 הוא דגם שמבוסס על צ'יפ של Atheros . כנראה שזה צ'יפ יחסית חדש. YET - הדגם מריץ VXWORKS , והזיכרון שבו קטן פי 2 מ דגם GL הן בפלאש (איפה שהקושחה נכנסת) והן בזיכרון (4 מול 2 ו 16 מול 8 MB בהתאמה) וכרגע הקושחות מצד שלישי שמפורסמות עבור WRT54GL אינן תומכות בו

עכשיו - האם הוא יהיה יותר טוב מקודמיו ברמת העבודה הרגילה - זה סיפור אחר. אני מקוה שהוא יפעל יותר טוב מאחיו הבעייתי (גרסה 5) אבל גם אם זה יהיה כך (דבר שלא מובטח - לא לשכוח ! ) הוא לא יהיה בעל תכונות עשירות ותוכנה מעולה כמו נתב עם DD-WRT או "הפצת" צד שלישי אחרת עליו.

עכשיו תחליטו.

דרך אגב - הנה קונבנציית המספרים הסריאליים של דגמי WRT54G למיניהם כדי שלא ירמו אף אחד מכם.

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Linksys_WRT54G/GL/GS/GX

פורסם

1.תלוי איזו גירסא אתה מקבל/לוקח ה GL בשתי גירסאותיו 1.0 ו 1.1 יש 16MB Ram 4MB Flash לעומת זאת, ב G עד גירסא 4 הם זהים מבחינת הזיכרונות אך חלק מהגירסאות מהירות המעבד חלשה יותר / חזקה יותר לדוגמא:

v2.2- 216MHZ 16MB RAM 4MB Flash

v5- 200MHZ 8MB Ram 2MB Flash

v1.1- 125MHZ 16MB Ram 2MB Flash

2.לשניהם(G ו GL) עידכוני ה Firmware האחרונים פותרים את בעיית פרוטוקול L2TP.

3.לשניהם אפשר להתקין הפצת צד שלישי DD-WRT.

4.יבואן של Linksys בארץ הינו 2Plus

5. אני אישית הייתי ממליץ לקחת את ה GL פחות גירסאות להסתבך לדעת מה אתה מקבל וגם ההבדל בכסף לא משמעותי

פורסם

1.תלוי איזו גירסא אתה מקבל/לוקח ה GL בשתי גירסאותיו 1.0 ו 1.1 יש 16MB Ram 4MB Flash לעומת זאת, ב G עד גירסא 4 הם זהים מבחינת הזיכרונות אך חלק מהגירסאות מהירות המעבד חלשה יותר / חזקה יותר לדוגמא:

v2.2- 216MHZ 16MB RAM 4MB Flash

v5- 200MHZ 8MB Ram 2MB Flash

v1.1- 125MHZ 16MB Ram 2MB Flash

2.לשניהם(G ו GL) עידכוני ה Firmware האחרונים פותרים את בעיית פרוטוקול L2TP.

[glow=red,2,300]

קצת התבלבת....אם אתה מדבר על GL ,אז דרך קושחה מקורית יש לך תמיכה מלאה בחיבור דרך חייגן l2tp לכבלים.אם אתה מדבר על G אז זה ככה:

g v4--רק ע"י קושחה האחרונה שוחררה לדגם הזה,ניתן היה לקבל תמיכה בחייןגן l2tp.

g v5\v6 --קבלת תמיכה בכבלים בצורה יציבה רק ע"י התקנת קוחשה הכי חדשה ועדכנית.[/glow]

3.לשניהם אפשר להתקין הפצת צד שלישי DD-WRT.

[glow=red,2,300]

שוב,ב-G יותר מסובך לעבור לקושחת DD_WRT micro מאשר ב-GL

[/glow]

4.יבואן של Linksys בארץ הינו 2Plus

5. אני אישית הייתי ממליץ לקחת את ה GL פחות גירסאות להסתבך לדעת מה אתה מקבל וגם ההבדל בכסף לא משמעותי

NOT QUITE !

"The WRT54Gv7 uses an Atheros chip, runs VxWorks, and has 2MB ROM/8MB RAM. It is not supported by DD-WRT.

"

חבורת השקרנים כאן

מקשקשים וכותבים כמה משפטים לא מובנים

1. מה הם רוצים ?

2. ניתן לעשות זאת עם גרסה 4 - דגם GL ולא עם גרסאות 5,6,7 !

3. "פותר את הבעיות האלה " ?? HUH ?

זה הסיפור האמיתי - דגם 7 הוא דגם שמבוסס על צ'יפ של Atheros . כנראה שזה צ'יפ יחסית חדש. YET - הדגם מריץ VXWORKS , והזיכרון שבו קטן פי 2 מ דגם GL הן בפלאש (איפה שהקושחה נכנסת) והן בזיכרון (4 מול 2 ו 16 מול 8 MB בהתאמה) וכרגע הקושחות מצד שלישי שמפורסמות עבור WRT54GL אינן תומכות בו

עכשיו - האם הוא יהיה יותר טוב מקודמיו ברמת העבודה הרגילה - זה סיפור אחר. אני מקוה שהוא יפעל יותר טוב מאחיו הבעייתי (גרסה 5) אבל גם אם זה יהיה כך (דבר שלא מובטח - לא לשכוח ! ) הוא לא יהיה בעל תכונות עשירות ותוכנה מעולה כמו נתב עם DD-WRT או "הפצת" צד שלישי אחרת עליו.

עכשיו תחליטו.

דרך אגב - הנה קונבנציית המספרים הסריאליים של דגמי WRT54G למיניהם כדי שלא ירמו אף אחד מכם.

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Linksys_WRT54G/GL/GS/GX

[glow=red,2,300]מסכים איתך בכל מילה,רק שבאמת טוב ומרענן ש-linksys עוברת לערכות שבבים אלחוטי של atheros שהם בכלל לא רעים ואולי אף יותר טובים מבboradcom[/glow]

פורסם

לא התבלבתי:

WRT54GL - Wireless-G Broadband Router Firmware

Firmware 4.30.9

- Resolves issue with L2TP connection

- Resolves issue with Linux kernel vulnerability

- Resolves issue with UPnP

- Resolves issue with Access Restriction

WRT54G - Wireless-G Broadband Router

Firmware 4.21.1

- Resolves issue with Linux kernel vulnerability

- Resolves issue with UPnP

- Resolves issue with Access Restriction

- Resolves UPnP vulnerability reported by SANE

- Resolves issue with filter name

- Resolves issue where service name for PPPoE cannot be added

- Resolves issue with detecting UHP modems

- Resolves issue where DynDNS Custom and Static accounts cannot be used

- Resolves issue with WEP passphrase not recognizing spaces

לגבי WRT54G מגירסא 1 עד 4 נתב שנרכש בארץ ויובא ע"י 2Plus תומך ב L2TP (עדיף לעדכן Firmware)

WRT54G מגירסא 5 ו 6 מומלץ לעדכן ל Firmware 1.01.0 שכוללת את התיקונים הבאים:

- Resolves issue with MAC cloning

- Resolves issue with using DNS server behind the router

- Resolves issue with loading configuration through HTTPS

- Resolves issue with PPPoE CHAP authentication

- Resolves issue with using Ping Plotter

- Resolves issue with SSH disconnects

בקשר ל DD-WRT בסופו של דבר אין בעייה לעדכן לאיזו הפצה שאנחנו רוצים ב G ו GS כל מה שצריך לעשות זה לעשות Flash לגירסת ה Mini

ואז לשנות לאיזה הפצה שאנחנו חפצים

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה לכל המגיבים.

לגבי 2Plus לא מצאתי באתר שלהם דרך להזמין את המוצר, כיצד רוכשים את המוצר דרכם ?

השגתי את WRT54GL ב 345 ש"ח, לפי מה שנאמר לי זה מחיר אטרקטיבי במיוחד, האומנם ?

לגבי הגרסה אני לא אוכל לדעת מה אקבל לפי שהמוצר יגיע.

המוצר מגיע מחברה בשם TREKIT שרוכשת דרך ההפצה LINKSYS.

מישהו מכיר את היבואן הנ"ל, אם לא אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי כיצד לרכוש מחברת 2Plus.

אשמח לקבל המלצות לכרטיס רשת אלחוטי למחשב נייח, חיפשתי בזאפ' וראיתי שיש מגוון רב של סוגים.

האם מומלץ לרכוש כרטיס של חברת LINKSYS בלבד ?

אהבתי מאוד את הכרטיסים הפנימיים שמחובר אליהם כבל שבסופו אנטנה קטנה, כך שגם אם המחשב ממוקם בריצפה בפינת החדר ליד הקיר אוכל למקם את האנטנה במקום יותר אידיאלי ובכך לשפר את עוצמת האות הנקלט.

אם יש המלצות על כרטיסים כאלו אשמח לשמוע.

תודה לכל המגיבים

שלומי

פורסם

לא יכול להמליץ על כרטיס ספציפי

אבל אכן הכרטיסים מסוג PCI עם אנטנה חיצונית, באופן כללי הם המומלצים ביותר.

ממליץ להימנע לכרטיסים כאלו של MSI, מנסיון רב בימים האחרונים עם המון לקוחות שרכשו אותם, קליטה על הפנים,

ולפעמים צריך להוציא ולהחזיר את הכרטיס (לתוך הסלוט PCI , אולי איזה 10 פעמים, עד שהוא מוצא את הרשת, קרה לא פעם ולא פעמיים)

פורסם

השגתי את WRT54GL ב 345 ש"ח, לפי מה שנאמר לי זה מחיר אטרקטיבי במיוחד, האומנם ?

מאיפה קנית ב 345 ש"ח ?

זה באמת מחיר אטרקטיבי לפי zap.

פורסם
  • מחבר

עוד לא קניתי, אני ממתין לפידבקים של החברה פה לגבי חברה בשם TREKIT שדרכה מסופק המוצר.

פורסם

לא יכול להמליץ על כרטיס ספציפי

אבל אכן הכרטיסים מסוג PCI עם אנטנה חיצונית, באופן כללי הם המומלצים ביותר.

ממליץ להימנע לכרטיסים כאלו של MSI, מנסיון רב בימים האחרונים עם המון לקוחות שרכשו אותם, קליטה על הפנים,

ולפעמים צריך להוציא ולהחזיר את הכרטיס (לתוך הסלוט PCI , אולי איזה 10 פעמים, עד שהוא מוצא את הרשת, קרה לא פעם ולא פעמיים)

גם כרטיסי ה USB לא רעים, למרות שלמי שיש ספק חלש לא מומלצים(עוד צריכת מתח) , ובקשר לכרטיסי ה PCI החברות המומלצות הן:

Linksys,LevelOne

פורסם

ראוטר טוב הוא מה שציינו פה למעלה, אם אתה רוצה אתה יכול לחבר מחשב נוסף לרשת בעזרת כבל רשת מוצלב ו 2 כרטיסי רשת

עלות נמוכה יותר אך לא מומלצת

פורסם

יש מחשב אלף מחשב בית מחשב אלף יחובר לנתב בכבל מחשב 2 הנמצא בחדר הסמוך (2 קירות) יחובר עי אלחוט.

איזה נטב לקנות? ואיזה כרטיס רשת Linksys זה ברור אבל איזו גרסה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים