עבור לתוכן

מי בעצם קובע אם לצרוב כ DVD-R או ב DVD+R ? אני או הקובץ IMAGE עצמו ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

תחילה אציין שקראתי את ההסבר הבסיסי בסטיקי של הפורום שכתב בעבר RK.. עיינתי גם בכתבה של CDFREAKS (לא ממש הבנתי הכל..)

הבנתי את ההבדלים העיקריים בין שתי השיטות והבנתי (אם אני לא טועה..) שצריבה ב שיטת ה + עדיפה על ה - ..

אבל לשאלה שלי עדיין לא מצאתי תשובה : נניח שיש לי קובץ IMAGE מסויים שעשיתי לסרט /משחק מחשב/ משחק PS2 וכו' מקוריים שברשותי (קבצי ISO, MDF וכו') ואם וכאשר אני רוצה לצרוב דיסק גיבוי - האם זה הכרחי לצרוב אותו באותה שיטה שהוא תוכנן להצרב בה ?

ואני אסביר עם דוגמא- האם זה משנה נגיד ל PS2 / נגן DVD ביתי/ מחשב באיזה שיטה צרבתי את הגיבוי ? האם הם ייקראו את הדיסק כרגיל בשתי השיטות ?

תודה לעוזרים ..

פורסם

תלוי בדיסק.

פורסם

ההבדל בין פלוס למינוס זניח, חלק ממכשירי DVD סלוניים מיושנים לא יכולים לקרוא את פורמט הפלוס, זה הכל.

פורסם

הבדל מחירים? בין שני סוגי הדיסקים?

פורסם

אין הבדל.

פורסם
  • מחבר

או קיי תודה..

אז לפי מה שהבנתי אני יכול לצרוב DVD גם בפלום וגם במינוס וזה אמור להיקרא כרגיל בשני המקרים נכון ? נניח ב PS2 לדוגמא..

פורסם

זה אני לא יכול להגיד לך בוודאות כי אין לי מושג לגבי גיבויים של PS2, אני חושב שכן אבל תחכה למישהו שמבין יותר.

פורסם
  • מחבר

או קיי. תודה בנתיים לכולם על התגובות.. אני אחכה למישהו שמבין .. נושא די מעניין האמת..

ואם אנחנו כבר בשוונג - למישהו יש מושג מה לגבי דיסקים מקוריים ? מה השיטה שלהם, אם יש בכלל דבר כזה ??

אני יודע שדיסקים מקוריים נעשים בכבישה ולא בצריבה.. כלומר כמו הדפסה עם מכונה מיוחדת על הדיסק.. אבל עדיין, מה הפורמט של הדיסקים ?

פורסם

בדיוק כמו שאמרת, הם לא נצרבים אלא נכבשים ע"י מכונות שמסוגלות להתמודד עם מליוני עותקים.

מדיות כאילו ידועות כ DVD-ROM.

פורסם

פלוס ומינוס זה שם של שני תקנים לצריבה של DVD , צריבה בלבד. אין להם שום סיבה מוצדקת להתקיים (כזוג) , ההבדל היחיד הוא שאחד פותח ע"י קבוצות חברות אחת והשני ע"י קבוצת חברות אחרת שהתחרו בינהן על התקן לצריבה ולא הגיעו להסכמה - אז שניהם הוציאו את התקנים , כשכל תקן אמור לעשות בדיוק את אותו הדבר.

מבחינת הצריבה למחשב , הכל זהה ולא אמור להיות אכפת לך על מה אתה צורב (למרות מה שיגידו חלק מהאנשים). מבחינת מכשירים ישנים צריך לבדוק תאימות. נגני DVD לא עתיקים מדי יקראו הכל.

פורסם

גם הצריבה על מדיות פלוס יותר איכותית, אבל זה ממש בקטנה.

פורסם
  • מחבר

או קיי.

תודה לכולם על התשובות..

עד היום צרבתי על DVD-R פשוטים ועכשיו ראיתי DVD+R של VERBATIM במחיר סבבה של שני שקל לדיסק.. אז אני אקח אותם מעכשיו..

תודה לכולם..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים