עבור לתוכן

איזה צורב כדי לי ? {שני דגמים}

Featured Replies

פורסם

אהה החנות ה"גדולה" בארץ ובלי שום בעיות של החלפות במיוחד עם כוננים של IBM ::)

זה כבר רמז מספיק גדול כדי שתדעו איזה חנות ....

• תגובות 59
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ICE2K, לייטאון עד כמה שידוע לי, לא צורב ולא צרב 48X ב P-cav. גם לא בקושחות הבאות.

לעומת זאת, אם תוכיח אחרת אשמח להתוודע.

טוב , אז בבקשה

סקירה על דגם ה 48 עם הסברים בנושא :

ציטוט קל:

Here we could se the P-CAV (Partial-Constant Angular Velocity) speed of the Lite-On LTR-40125S drive with ZS0J firmware."

בכל מקרהPCAV היא שיטה מהירה יותר, אך מדובר בשניות, בהשוואה שנתת מCDRINFO הסוני שמשווים שם זה בעצם לייטאון 48 OEM (הוא מיוצר ע"י לייטאון ואף מסכים לקבל קושחות שלו) ההבדל בינהם במהירות הצריבה הוא 4 שניות לטובת הטיאק (אז הוא הכי מהיר מסוגו אבל מדובר רק ב 4 שניות הבדל), עכשיו הסתכלתי במחירים הכי זולים שמצאתי: 475 ל טיאק 48X16X48 ו354 ל לייטאון 48X24X48. כפי שזה נראה 120 ש"ח הבדל, אני חושב שדי ברור איזה כונן עדיף לקנות.

יופי ICE. אתה מביא דוגמא לצריבה במהירות של 40X.

ולא, P-cav לא מהירה "בשניות" אלא בעשרות שניות. תלוי במקרה. מבחינה עקרונית ההפרש בזמן בין צריבה ב P-cav וצריבה ב CAV קטן עם העליה במהירות בצריבה (יחס הפוך).

בקשר למחירים, אני ראיתי את הTEAC ב 470. לא משנה. ההבדל הוא אכן הבדל משמעותי אבל אם אתה רוצה ללכת על כונן עם אחריות של שנתיים (ולא של שנה), שיוצר על ידי חברת מותג גדולה, שרק איכות יצא ממנה עד היום, ושידוע שהמוצרים שלה אמינים יש כמה סיבות טובות להשקיע בTEAC (חוצמזה שהצריבה בו מהירה יותר קצת יותר וידוע שהצריבה בו איכותית יותר, מבחינת טעויות).

פורסם

נובה:

אני מבין שאסון גדול עשיתי שהבאתי דוגמה מ40X ;) ,לא ידעתי שאם לכונן 40 יש אפשרות ל PCAV אז לכונן 48 של אותה חברה לא תהיה כזאת בשום אופן...

בכל מקרה ההבדל הממוצע הוא לא של עשרות שניות ב PCAV , אבל איך אמרת פעם - אם תוכיח זאת -אשמח להתוודע :)

לגבי חברת מותג - חטיבת הכוננים של טיאק יותר קטנה מלייטאון , לייטאון שולטת על אחוזים אדירים משוק הרכיבים האופטים בכוננים, לייטאון נחשב מותג איכותי במלוא מובן המילה.

לגבי איכות צריבה - תתקשה להראות לי הוכחה אחת שאיכות הצריבה של הטיאק יותר טובה משל הלייטאון (ואני לא מדבר על רבע אחוז הבדל).

ומה עוד אמרת " שרק איכות יצאה ממנה עד היום" , נשמע כאילו אתה מתאר כונן אולטמטיבי ללא דופי ששווה השקעה יותר גדולה , אז הרשה לי לתת כמה מילים מהסקירה על הקטעים השליליים :

"the CD error correction is low and even C2 error information is present cannot be retrieved with high accuracy. The drive also has some problems under Mt. Rainier, halted when inserted our BAD DAE test discs and cannot rip Key2Audio protected discs. Last, the retail package doesn't include any16X HS-RW media (!) while the bulked 52X media are allowed to be burned only at the 40X speed..."

חברה שמוכרת עם מוצריה דיסק שמיועד ל 52 ולא מסוגל לצרוב ב 48 על הכוננים שלה עצמה , זה מתנגש עם "חברה שיוצא ממנה רק איכות".

נשאר רק העוד שנה אחריות - זה בטח לא בכל החנויות - כי במספר שאני ראיתי נותנים רק שנה , אז כנראה מדובר רק בחלק מהמקומות שנתיים אחריות, ועדיין זה עוד קרוב ל 40 אחוז בשביל אחריות - וזה רק אחריות שמבדילה בין הכוננים .

הטיאק, ממה שנראה ,כונן מעולה אך לא מתעלה על הלייטאון, לא באופן משמעותי זה בטוח - מבחינת המחיר - לא משתלם מול המחיר של הלייטאון - אלא אם כן למישהו ממש חשובה העוד שנה אחריות עד כדי כך שהוא מוכן להשקיע בכך שליש ממחיר של כונן זהה בימינו - שבעוד שנה זה יהיה חצי ממחיר של כונן יותר מתקדם שבא עם שנה שלמה וחדשה של אחריות ;).

אבל שוב - אם תוכיח אחרת אשמח להתוודע :)

פורסם

היי ICE:

ע"פ הסקירה שהתבצעה בLTR-40125S Cd-Freaks, בצריבה אופטימלית, צורב דיסק של 703MB ב 3:07. זמן יפה ללא ספק.

בבדיקה זו השתמשו בפירמה ZS0J אשר אם זכור לך החליפה את הצריבה בשיטת Z-clv בשיטת CAV. אכן שיפור משמעותי התגלה בזמני הצריבה (לפני הפירמה הזו צרב אותו הכונן את הכמות הנ"ל על אותו הדיסק ב 3:25). לעומתו 48125W צרב את אותה הכמות ב 2:38 דקות. חצי דקה הבדל.. זה די הרבה, לא?

אכן, בזמן האחרון שוק הכוננים האופטים של לייטאון גדל על חשבון חברות TEAC. אך להזכירך שTEAC היו באיזור הרבה לפני לייטאון.

ולכן מבחינה הסטורית הם מותג גדול יותר. לטעמי אגב, זהו שיקול פחות חשוב. אולי אף הכי פחות חשוב, אך עדיין שיקול.

בקשר לציטטה שהבאת מCDRinfo, הקושחה בה השתמשו בעת הסקירה הייתה הקושחה הראשונה שהגיעה עם הצורב, וככזו לא התפלאתי מביצועים שליליים שהפגין הכונן (לעומת כמה מהביצועים המדיהימים שנראו באותה סקירה).

להזכירך, גם בסקירות של ה LTR-40125S היו כמה נפילות: "There were some glitches at the writing quality but hopefully the final firmware will have its problems fixed." כמו בכל כונן "בתולי".

אני מסכים, הTEAC לא מתעלה בצורה משמעותית על המקביל לו מלייטאון (חלק מאמינים שלא מעלה בכלל), אך עדיין נפלא. יש בו כמה פלוסים שאין בלייטאון ולכן המחיר שלו גבוהה יותר. בנוסף לכך, הכוננים של TEAC (עד כמה שאני יודע) מורכבים בארה"ב ולכן העלות שלהם גבוהה יותר.

לסיום שווה לשהקיע עכשיו מלהשקיע בעוד חצי שנה גם בגלל שהצורבים (לפחות לפי ראותי) כבר מתקרבים למיצוי היכולות שלהם. יהיו חידושים, כדי למשוך את הלקוחות הפוטנציאלים, אך לא משמעותיים. אבל בעיקר בגלל שאם לא תקנה עכשיו - גם עוד חצי שנה לא תקנה כי בעוד שנה, אותו תהליך, ע"פ דבריך, יקרה. חוצמזה שהחצי שנה הזו תחזיר את עצמה בשימוש מהנה ומועיל.

פורסם

"לסיום שווה לשהקיע עכשיו מלהשקיע בעוד חצי שנה גם בגלל שהצורבים (לפחות לפי ראותי) כבר מתקרבים למיצוי היכולות שלהם. יהיו חידושים, כדי למשוך את הלקוחות הפוטנציאלים, אך לא משמעותיים. אבל בעיקר בגלל שאם לא תקנה עכשיו - גם עוד חצי שנה לא תקנה כי בעוד שנה, אותו תהליך, ע"פ דבריך, יקרה. חוצמזה שהחצי שנה הזו תחזיר את עצמה בשימוש מהנה ומועיל. "

משפט מאוד נכון, אך לא הבנתי למה הוא קשור, אני לא אמרתי כלום על לקנות כונן עוד חצי שנה וגם אף אחד אחר לא אמר זאת.

כל מה שאני אומר שההבדל בין הכוננים הוא עוד שנה אחריות בחלק מהמקומות לטיאק ועוד 120 ש"ח תוספת לטיאק - כל השאר זניח נקודה (אנחנו לא מדברים פה על סייברדרייב). אם הלייטאון היה כונן פחות אמין או פחות איכותי אז לא היתי מדבר אבל מדובר באותה רמה של כוננים בדיוק !!

מי שממש חשובה לו עוד שנה אחריות ובאמת לא אכפת לו להוציא על זה עוד 120 ש"ח יקח את הטיאק, בנושא זה רק העלתי הערה, דוגמא: אם קניתי היום את שני הכוננים במחירם הנ"ל, ונגיד בעוד שנה ו 10 חודשים שניהם נדפקים לי, את הטיאק יחליפו לי בכונן דומה ועוד ישארו לי 2 חודשי אחריות. לגבי הלייטאון אני יקח את ה 120 ש"ח הפרש מהטיאק אותם חסכתי יוסיף להם סכום דומה (סביר להניח שצורב עוד שנה כבר יעלה 200-250 ש"ח) ואקבל צורב חדיש יותר ועוד שנה שלמה של אחריות, וגם יכול להיות שיהיה כבר שווה לקנות צורב די וי די מבחינת המחיר (כבר היום אני לא מסוגל לגבות את הדיסק שלי עם צורב רגיל) אז במקרה זה יש לי יותר אפשרויות איפה להשקיע 120 ש"ח אלו (ואנחנו מדברים על מוצרים בטווח מחירים של 300-800 ש"ח).

וגם כמו שאמרת הצורבים בסוף ימיהם (פרשנות נוספת: מתחילים להיות כמו דיסקטים) - לא חכם להשקיע בכסף במשהו שהוא בסוף ימיו. אני אישית חושב שבנקודת זמן זו צורב זה כבר לא מכשיר לשנתיים. אבל אלה רק נקודות למחשבה למי שחושב ששווה לו להשקיע עוד 120 ש"ח בשביל העוד שנה אחריות במקרה זה - אני לא קובע כאן - רק מעלה זווית ראייה אחרת לעניין.

פורסם

Lite-On

just 'cause the Safedisc 2.xx and Securom

ותתקן בבקשה את שגיאת הכתיב (כדי=כדאי) זה די צורם, השגיאות הללו.

פורסם

הבנתי..

חשבתי שהתכוונת לכך שגם כך לא שווה להשקיע כסף בכונן משום שבעוד חצי שנה הוא יעלה פחות.

הסברתי לך שיכול להיות בנאדם אם הסתכלות כזו שחשוב לו יותר דווקא האחריות, האמינות, השם (כן.. גם לייטאון גדולים), וכל מה שהזכרתי בהודעות הקודמות.

בכל אופן NONE, הTEAC החדש מסוגל לצרוב ולקרוא דיסקים מוגנים.

פורסם

לא SafeDisc ...

פורסם

סתם עניין קטן כחומר למחשבה: בצורב במהירות X52 של לייטאון, יש בעיה קטנה בנירו, שלא ניתן לבטל את הBUFFER UNDERRUN PROTECTION. זה מפריע בצריבת דיסקים של אודיו, כי הקישורים שנעשים מנקודה לנקודה עלולים לעוות את הסאונד..

פורסם

"...שלא ניתן לבטל את הBUFFER UNDERRUN PROTECTION. זה מפריע בצריבת דיסקים של אודיו, כי הקישורים שנעשים מנקודה לנקודה עלולים לעוות את הסאונד.. "

ספר עוד על זה, בחיים לא שמעתי על דבר כזה, ידוע שההפסקות המיניאטויריות יכולות לגרום ל"עיוות" בסאונד (למרות שזה תאורטי בלבד לא נתקלתי במישהו שממש שם לב לדבר כזה), אך אני חושב שאתה קצת מתבלבל - אם יש מצב בו הצורב לא הספיק לקבל נתונים - אז עם ההגנה הוא יעצור וימשיך לצרוב (שתאורטית זה "לא בריא" לסאונד כמו שאמרת) אך בלי ההגנה פשוט הצריבה תידפק והדיסק ילך לפח. אז אני לא רואה כל הגיון לבטל את ההגנה כדי למנוע את ההפסקות המיניאטוריות. אבל זו עוד אחת מהסיבות שבגללה מומלץ לצרוב אודיו במהירות נמוכה - למנוע מצב של שימוש בBUFFER UNDERRUN PROTECTION - במהירות נמוכה נכנס יותר מידע בבאפר של הכונן.

בכל מקרה אני חושב שוב שקצת התבלבלת ,והכוונה של מקור המידע ממנו קראת היא שלא מומלץ לצרוב בכונן הנ"ל במהירות52 בגלל הבעייה אותה הזכרת ולא שיש בעייה בכונן ה 52. אבל אם יש לך לינק עם מידע אשמח לקבל.

פורסם

לא הבנתי אם כבר קנית את הצורב או לא , אבל מה לגבי ה YAMAHA F1 ?

בערך בואתו טווח מחיר של הTEAC + ( אני מדבר על ה OEM ) גם כן 8 MB קאש , חברה שגם נחשבת איכותית , בנוסף יש להם את האופצייה לצריבת מוזיקה יותר איכותית מכל הצורבים שיש היום

http://www.yamaha.co.jp/english/product/computer/extra/products/crwf1/crwf1.html

.........העניין של ה"תמונה" הזאת על הדיסק זה באמת לא משנה

פורסם
  • מחבר

אני השבוע קונה את הליטאון. :jump:

למה אתה חייב 8 מגה קאש?

נ.ב כמה עולה הF1 OEM ?

יאיר

פורסם

אתה לא חייב 8 MB קאש, פשוט ראיתי שזה הוזכר מקודם לגבי הצורבים האחרים

לגי כמה זה עולה - אני ראיתי בחנות מאד ( מאד ) גדולה ומוכרת במרכז את ה OEM , אבל שוב - זה בערך באותו טווח מחיר של ה TEAC שרצית ,

לדעתי צורב פצצה

פורסם
  • מחבר

התבלבלתי בין 2 משתמשים, :P :-[ :-\

בקשר למחיר , אני קונה את הליטאון 48*24*48 ב350 שקל זה מספיק לי. :jump:

פורסם

בחירה טובה.

לא SafeDisc ...

כן Safedisc: TEAC CD-W548E CD-RW. לא סתם אמרתי.

כתבתי גם שזה הצורב החדש, ה48X16X48. ואתה בטח התבלבלת עם הדגם הקודם, ה CD-W540E CD-RW.

אגב, אני לא שמעתי על כך שבכתיבת AUDIO בצורב החדש של לייטאון אי אפשר לבטל את הBUFFER UNDERRUN PROTECTION. יש לך לינק לזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים