עבור לתוכן

החלפת דיסק האתחול בדיסק חדש

Featured Replies

פורסם

שלום

במחשב שיש בו דיסק קשיח 250 ג'גה של מקסטור המורכב על כרטיס מתאם מ-pci ל-sata ומחולק ל- c+d הרכבתי דיסק חדש של wd 250 ג'גה גם הוא סאטא וחיברתי אותו לאותו מתאם.

השתמשתי בתוכנה של wd שנקראת Data Lifeguard Tools 11.2 for Windows מהאתר שלהם שטיפלה באופן אוטומטי בהכנת הדיסק והעתיקה עליו באופן מלא את הדיסק הישן (וחילקה אותו לתתי דיסקים בדיוק כמו הישן) ובסוף שאלה אותי אם אני רוצה שהדיסק החדש יהיה boot disk (משהו בסגנון) והכוונה שהמחשב יאותחל ממנו ועניתי שכן, ועשיתי רסטארט כפי שנתבקשתי.

עכשיו בווינדוז אני רואה את כל הדיסקים, וב- disk managment כתוב כך:

הדיסק הישן נשאר c+d לגבי c כתוב שהוא system

הדיסק החדש מכונה g+h ולגבי g כתוב שהוא avtive

1. מאיזה דיסק נעשה ה-boot בפועל ?

2. אם אני אסיר את הדיסק הישן (המקסטור) האם האותיות של הדיסק החדש (ה-wd) יסתדרו לבד להיות c+d ?

3. אם אני אחליט להחזיר את הדיסק הישן (המקסטור) כדי שישמש לאחסון באותו מחשב, איך אפתור בעיית האותיות של הכוננים ?

בתודה מראש.

פורסם

1. מהישן, מקסטור.

2. ככל הניראה לא יסתדר. כשחיברת אותם ביחד בהתחלה, קצת דפקת את זה.

3. אוקיי... לא עשית את זה כמו שצריך.הדיסק שבשימוש הוא הדיסק הישן.

אני לא מכיר את התוכנה של WD, אבל דיסקט GHOST פשוט יעשה לך את אותה עבודה, וטוב יותר.

הפעולות שעליך לעשות הם:

1. לשכפל את הדיסק שוב. דרך GHOST אתה יכול להעתיק את כל הדיסק ואז יועתקו כל ה partitions, או רק את C patition ולהגדיר את הגודל החדש של C. (אם ברצונך לשנותו) ואח"כ להגדיר את שאר המחיצות.

2. נתק את הדיסק קשיח הישן לחלוטין מהמחשב.

3. חבר את הדיסק החדש לאותו חיבור שהישן היה מחובר בו. אם יש לכרטיס SATA שלך BIOS, וודא שדיסק זה מסומן בעדיפות ראשונה ל BOOT.

4. תעלה את הוינדוס ובדוק תקינות.

5. תיצור את מחיצות בכונן, אם בתחילת התהליך העתקת רק את C. במידה והעתקת את הכל, וודא שכל מחיצה (Partition) קיבלה את האות המתאימה לה. במידה ולא, שנה את האותיות להגד' הנכונות.

6. התחל שוב את הוינדוס. (גם הוינדוס יבקש)

7. חבר את הדיסק הישן.

8. לפני שוינדוס עולה, וודא בביוס של הכרטיס / לוח-אם, שהדיסק החדש הוא זה שיעלה, ולא הישן.

9. עלה את הוינדוס.

10. תעתיק את מה שנשאר, אם נשאר.

יש לנתק את הדיסק ישן לפני עליית המחשב לאחר העתקה, מכיון שהוינדוס מכיר פיזית רק את הישן. והוינדוס עדיין יחלק את אותם אותיות לישן כמו שהיו לו לפני.

פורסם
  • מחבר

אין לי את התוכנה שהזכרת, ולכן אנסה לבצע את התהליך מחדש עם התוכנה של ווסטרן דיגיטל מהאתר שלהם תוך לקיחה בחשבון של ההערות שלך (לא לאתחל את המחשב מחדש אלא אחרי הסרת החיבור של הדיסק הישן ויתר מה שאמרת).

אני מניח שיקח למחשב כמה שעות לסיים ההעתקה ומחר אוכל לדעת אם זה הצליח.

אם יש הערות נוספות אשמח לשמוע.

תודה :)

פורסם
  • מחבר

אגב: האם כונני sata צריכים ג'מבור כלשהו ?

פורסם

רק אם אתה רוצה לשנות מסאטה לסאטה 2 ולהיפף.

פורסם
  • מחבר

שכחתי להזכיר שהכונן הישן (segate) הינו sata ואיליו הכונן החדש (western dugutal) הוא sata2.

בכל זאת לא הבנתי את התשובה ???

פורסם

שכחתי להזכיר שהכונן הישן (segate) הינו sata ואיליו הכונן החדש (western dugutal) הוא sata2.

בכל זאת לא הבנתי את התשובה ???

לא יודע איפא הוא נתקל בדיסק SATA2 עם JUMPER. אני מעולם לא נתקלתי. דיסק SATA2 שמתחבר ללוח SATA1, אוטמטי יורד למהירות SATA1. ללא גל צורך בג'ימפור.

פורסם
  • מחבר

השאלה כמו מסטר סלייב

פורסם

השאלה כמו מסטר סלייב

ב SATA נגמר הסיפור של Master ו slave. פשוט לא קיים כזה דבר. איך מכוונים איזה דיסק יעשה boot ? פשוט הגדרה בביוס.

פורסם

אגב: האם כונני sata צריכים ג'מבור כלשהו ?

בפעם הבאה תשתמש בכפתור העריכה, הקפצות אסורות.

תקרא בבקשה את חוקי הפורום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים