עבור לתוכן

ניידים עם מערכת ויסטה מותקנת

Featured Replies

פורסם

- לרקורד, ויסטה "צורכת" באופן יחסי, יותר חשמל מ XP כי היא מערכת יותר כבדה.

- כמו כן, עדיין קיימות מספר בעיות תאימות עם תוכנות מסוימות.

תוכל לראות בצד שאני עובד עם ויסטה, אך על הנייד שלי, שמפרטו עשיר למדי, אני לא מתקין ולא מתכוון להתקין בקרוב, XP מספיק לי ואני מעדיף שהסוללה תספיק לעוד קצת עבודה, כמה אחוזים שיכולים גם להתבטא בעוד חצי שעה עבודה !

היתי חייב להתייחס לזה.

לא מזמן קראתי השוואה בין XP לבין ויסטה במס' תחומים והעמיסו על שתי מערכות ההפעלה הללו אותם דברים והם צרכו אותה כמות W בהבדל של 1W+-

• תגובות 32
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה מוזמן להפנות אותי להשוואה ? מספר המקורות שאני קראתי עד כה הראו ההפך.

כמו כן, גם מבחינה הגיונית, ויסטה מערכת הרבה יותר כבדה, מה שדורש יותר כוח עיבוד, סיבובי דיסק בשביל לכתוב יותר מידע (אמנם העבודה שלי קצת עמוסה לפעמים, אבל עם 1-1.5 גיגה אני עדיין שומע את הדיסק שלי "טוחן"), וכן האפקטים של ויסטה דורשים יותר מהכ. הגראפי (או המעבד) - כל אלה צורכים הרבה אנרגיה !

דבר נוסף שלא ציינתי היא גם הדרך שויסטה מנהלת את ה WIFI, ואמורה לדעת לצרוך פחות חשמל כאשר ה AP נותן לה פקודה כזאת, אך הנתבים הקיימים בשוק עדיין לא תומכים בכך, דבר שאף יגרום את ההפך ויגרום לה לבזבז יותר חשמל..

ועד כמה שאני יודע, ההבדל באחוזים של בדיוק אותה רבע שעה-חצי שעה נוספת, היא הבדל של וואטים ספורים..

פורסם

למה לשלם פעמיים על ויסטה אם אתה קונה מחשב נייד או מחשב PC (תלוי של איזה חברה- לא חלקים)

אתה מקבל XP אם שידרוג חינם לויסטה...

אתה מנסה למצוא יוצאים מן הכלל כדי לתרץ אי רכישת ויסטה?

עוד מעט גם תמליץ לרכוש מחשב HP רק כדי לקבל שדירוג חינם...

נכון להיום סביר להניח שכל מי שחברי הפורום ירכיבו לו פה מחשב לפי צרכיו לא יקבל "שידרוג" חינם לויסטה במידה וירכוש XP

פורסם

אתה מוזמן להפנות אותי להשוואה ? מספר המקורות שאני קראתי עד כה הראו ההפך.

http://techreport.com/onearticle.x/10945

מדובר על נייחים אבל העקרון זהה

פורסם

רשום שאין הבדל משמעותי בין עם AERO עובד או לא, זה לא מוכיח שהוא צורך פחות מ XP.

כמו כן, אני חושב שאין מקום להשוואה עם כרטיס מסך שולחני, שלא נבנה על מנת לחסוך בחשמל (אלא להיפך עם ה"מפלצת" שהוא בדק איתה?!) שלא לדבר על העובדה שהוא חזק מאוד, ולכן אפילו לאפקטים "הפשוטים" של ויסטה, אין צורך בהרבה עיבוד יחסית ליכולת הכרטיס.

- לעומת זאת, בניידים שהכרטיסים שלהם בד"כ פי כמה יותר חלשים מהכרטיס הנל, ההבדל הופך למשמעותי יותר..

, http://laptoping.com/windows-vista-battery-life.html

זאת לא בדיקה, אבל שתדע שיש כאלה שחושבים הפוך, ביניהם דל עצמה..

פורסם

אבל מה שכתבתי לא סותר את זה , ונהפוך הוא, אם כבר אז מחזק את הטענה שלי.

הם טוענים שאפליקציות רצות יותר לאט כי המערכת מעט יותר כבדה, וגם צורכת וואט(ים?) בודדים יותר בפעולה רגילה, דבר שמאוד ישפיע על ניידם.

אני לא מתכוון להמשיך להתווכח כי זה חסר טעם.

לא אמרתי שויסטה זה רע, אמרתי שכרגע זה לדעתי יותר נזק מאשר תועלת. עוד זמן מה, המצב צפוי להשתנות. יכול להיות תוך שנה, יכול להיות תוך שנתיים. זה גם תלוי בשינויים בחומרה שתבוא (צריכת חשמל יעילה יותר, כרטיסי מסך ל_ניידים_ תומכי "ויסטה" וכו'), וכלה ב SP1 שצפוי לצאת תוך כמה חודשים עם תיקונים מגוונים..

פורסם

למה אתה מתקפל?

טענת שהמערכת צורכת יותר חשמל מXP, טעית

פורסם

לא טעיתי.

תתבגר

פורסם

תוכל לראות בצד שאני עובד עם ויסטה, אך על הנייד שלי, שמפרטו עשיר למדי, אני לא מתקין ולא מתכוון להתקין בקרוב, XP מספיק לי ואני מעדיף שהסוללה תספיק לעוד קצת עבודה, כמה אחוזים שיכולים גם להתבטא בעוד חצי שעה עבודה !

10 אחוז מ 5 שעות עבודה זה 30 דקות.. וכן, זה המון , בגלל זה אני לא ממהר לעבור.

כמו כן, גם מבחינה הגיונית, ויסטה מערכת הרבה יותר כבדה, מה שדורש יותר כוח עיבוד, סיבובי דיסק בשביל לכתוב יותר מידע (אמנם העבודה שלי קצת עמוסה לפעמים, אבל עם 1-1.5 גיגה אני עדיין שומע את הדיסק שלי "טוחן"), וכן האפקטים של ויסטה דורשים יותר מהכ. הגראפי (או המעבד) - כל אלה צורכים הרבה אנרגיה

אז תחליט, היא צורכת יותר או לא צורכת יותר?

אתה מטעה אנשים

מייעץ להם עצות אחיתופל

ולא מוכן להודות בטעות

ואני כאן הלא בוגר?

פורסם

אם היית קורא בעיון היית שם לב שרשמתי שהויסטה מותקן אצלי על הנייח ולא הנייד..

על הנייד נשאר XP עד שיהיה לי צורך ממשי לעבור..

פורסם

אני אסביר לאט

מטעה אנשים=ויסטה צורכת יותר חשמל מXP, מה שמתבטא אפילו בחצי שעה עבודה בנייד

עצות אחיתופל=לקנות מחשב חדש עם XP ולשדרג בעתיד לויסטה

קפיש?

פורסם

אתה מתנהג כמו התמונה שלך, בלי להקשיב.

- אתה מוזמן להראות לי בנצמרקים על מחשב נייד שמריץ ויסטה לעומת XP אותו זמן בדיוק, לפחות תפריך את מה שאמרתי, אחרת אתה לא יכול לומר שטעיתי. הלינקים שהבאת לא מהווים הוכחה כי הם אינם בדיקה נכונה.

וכן, צריכת חשמל מוגברת = פחות זמן עבודה לעומת עבודה במערכת שצורכת פחות חשמל, כך פחות או יותר עובד היקום.

- לא אמרתי לאף אחד להעדיף לקנות נייד עם XP על פני ויסטה, אמרתי רק שלא צריך למהר לשדרג. הרי חלק מקוראי הת'רד הם אנשים עם ניידים קיימים שתוהים אם כדאי לשדרג לויסטה.

אז למה אתה טוען שאני נותן עצות אחיתופל ?

אתה טעית ואתה לא מודה בזה, חזור לקרוא שורה ראשונה של הפוסט הנוכחי..

אם הגעת לקרוא את השורה הזו, אני מציע שתפסיק להגיב לפוסט הזה. באמת הערכתי אותך יותר עד היום.

פורסם

הלינקים שהבאת לא מהווים הוכחה כי הם אינם בדיקה נכונה.

בטח שהם הוכחה

הזמן שמחזיקה הבטרייה הוא פונקציה של צריכת חשמל ולא שום דבר אחר

אם ויסטה צורך כמו XP הסוללה תחזיק אותו זמן, לא הבדלים של חצי שעה ולא נעליים

- לא אמרתי לאף אחד להעדיף לקנות נייד עם XP על פני ויסטה, אמרתי רק שלא צריך למהר לשדרג. הרי חלק מקוראי הת'רד הם אנשים עם ניידים קיימים שתוהים אם כדאי לשדרג לויסטה.

אז למה אתה טוען שאני נותן עצות אחיתופל ?

צודק, התבלבלתי בינך לבין הבחור שטען שעדיף לקנות XP עם מחשב חדש על פני ויסטה

אתה מוזמן להראות לי בנצמרקים על מחשב נייד שמריץ ויסטה לעומת XP אותו זמן בדיוק, לפחות תפריך את מה שאמרתי, אחרת אתה לא יכול לומר שטעיתי.

בינתיים אתה זה שמדבר ללא כיסוי, אני הבאתי לך בנצ'מארק ואתה לא מקבל אותו משום מה

(באמת מעניין למה...)

אז אתה מוזמן להביא לי בנצ'מארק שמראה שזמן הסוללה בויסטה נמוך מבXP

אני מציע שתפסיק להגיב לפוסט הזה. באמת הערכתי אותך יותר עד היום

הייתי מפרט פה כמה אני שם על ההצעה הזאת ועוד יותר על כמה שאתה מעריך אותי

אבל מאוחר, יש פה ילדים ולא בא לי להמשיך לגרור את הת'רד הזה למקומות לא רצויים

אז אני אשמח אם לא תציע לי יותר עיצות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים