עבור לתוכן

מבקש הדרכה להקמת רשת WI-FI ביתית+שאלות

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

בעתיד הקרוב אני מתכנן לרכוש מחשב חדש.

סיכמתי כי גם המחשב של אחי יחובר לאינטרנט והבנתי שהשיטה הטובה ביותר היא התקנה שני כרטיסי WI-FI.

הבעיות העומדות בפני:

אמנם בפנטיום 4 (לוח ASUS P4P800) יש סלוט לכרטיס WI-FI אבל היכן בארת אני משיג כרטיסים כאלה (ואני לא מתכוון לכרטיס רשת ל PCI).

איך אני מקים את הרשת ? הבנתי שאין צורך גם במודם אלחוטי אלא פשוט חיבור שני הכרטיסים לשני מחשבים שונים וכך מתקבל פיצול של הקו.

האם קיימים כרטיסים בתקן 802.11n למחשב האישי ? (תקן wi-fi) ?

אנא הדריכו אותי.

פורסם

מי אמר לך שחיבור בתצורה הזו הוא המומלץ ביותר ? זה ממש לא נכון

בעקרון בתצורה הזו (שנקראת AD-HOC) מחשב אחד יהיה מחובר בכבל למודם, והמחשב השני יקבל אינטרנט משיתוף של הראשון

זה אומר שאחד תלוי בשני - כשה"ראשי" מכובה, לשני לא יהיה אינטרנט.

בנוסף, החיבור הזה לא הכי יציב בעולם, ולכרטיסים אלחוטיים לרוב יש טווח שידור קטן יותר וחלש יותר מאשר לנתבים.

במצב שלך הייתי ממליץ לך לרכוש נתב אלחוטי, לחבר אותו למודם שלך, ולהגדיר אותו שיחייג לאינטרנט ויחלק אינטרנט למחשבים שלך

ואז מחשב אחד יכול להתחבר קווית לנתב, והשני לקלוט אלחוטי מהנתב, או ששניהם יקלטו אלחוטי מהנתב.

מומלץ לעבוד קווי עד כמה שאפשר, כלומר אם יש לך אפשרות לחבר מחשב אחד בצורה קווית ישירות לנתב - עשה זאת

בקשר לכ.האלחוטי ללוח האם שלך, אישית לא מכיר את הסוג הזה (אולי זה משהו מיוחד של ASUS שהם מייצרים במיוחד ללוח שלהם שבא עם הכנה לזה)

אני מציע שתברר בחנויות מחשבים קצת לגבי הכרטיס הזה (תרים טלפונים ותברר)

אבל למחשב השני, אתה יכול לקנות כ.רשת אלחוטי PCI או USB (מומלץ יותר PCI עם אנטנה חיצונית, חפש בזאפ, יש הרבה כאלה)

נ.ב.

היו הרבה מאוד ת'רדים על "עזרה בהקמה של רשת אלחוטית" והרבה המלצות על נתבים וכו'

אני מציע שתריץ איזה חיפוש בפורום, בטוח תקבל המון מידע בנושאים האלה.

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים