עבור לתוכן

ThinkPad כן או לא ?

Featured Replies

פורסם

למה כן ?

למה לא ?

אם לא, מה כן ?

אם כן, איזה מפרטים יש עד ל5K ? (הרצתי חיפוש, אם אפשר עוד כמה חוות דעת)

פורסם

למה כן? - מכונות עבודה אמינות ועמידות לעסקים,אחריות מיצרן אמין.

למה לא? - עיצוב לא יפה לדעתי,מחיר לא כ''כ זול.

פורסם

קודם כל תגיד מה הצרכים שלך. אם יש לך צורך במערכת חזקה יחסית, אתה יכול לרדת מ THINKPAD ביגלל העלות שלו.

אם אתה צריך מחשב לא חזק במיוחד, אבל מאוד אמין וחזק מבחינת הפלסטיקה, לך על THINKPAD.

בכל מקרה, לדעתי כדאי ליקנות היום מחשבים מבית אחר HP / ACER ביגלל יחס תמורה \ מחיר.. אתה מקבל הרבה יותר מאשר בחברות אחרות..

פורסם

למה לא THINKPAD? תשובה פשוטה - אמינות.

יצא לי לעבוד ולתמוך ב-3 מחשבים מאוד מאוד יקרים מסדרת THINKPAD של לנובו, ושלושתם בלי יוצא מן הכלל היו מלאי בעיות.

ממליץ בחום שתרכוש משהו אחר - HP/ACER/LG יכולים להיות בחירה טובה.

מניסיוני, כרגע HP מציעים את הניידים עם היחס עלות/תועלת המיטבי.

בהצלחה.

פורסם

האם עבדת עם THINKPAD של LENOVO או IBM ?

כמו כן, איזה סדרה ?

יש לי נסיון די עשיר עם ניידים באופן כללי, למרות שעם ניידי LENOVO עדיין לא עבדתי.

דגמי IBM, בייחוד סדרות העסקיות T/X, אמינות ואיכותיות יותר מהרבה ניידים אחרים.

יצא לי גם "להתעלל" קצת במחשבים הנ"ל, והם עדיין נשמרו בצורה יחסית טובה.

אגב, לך לאתר של IBM, אמורים להיות שם סרטונים איך הם שורדים כל מיני "תאונות", כמו דריסה של משאית, שריפה, וכו'.

פורסם

עבדתי עם THINKPAD של לנובו.

להזכירך, גם THINKPAD שיוצר לפני מכירת החטיבה המיחשובית של IBM ללנובו, רוב הסיכויים שיוצר ע"י לנובו בכל מקרה.

הדגמים שאני מדבר עליהם היו 3 דגמים מסדרת ה-X30 שעלו המון כסף כל אחד. אמינות ואיכותיות לא היו בלקסיקון שלהם לצערי, וצר לי לסתור אותך.

אני שמח שב-IBM גאים ביכולות של המחשבים שלהם לשרוד תאונות שונות ומשונות, אבל אני הייתי מסתפק רק בהרדיסק שלא נופל כל הזמן, או לוחות אם בעיתיים.

אחרי הניסיון המר שהיה לי עם המחשבים הנ"ל - אני לא אמליף לאף אחד על לנובו.

פורסם

הדיסק קשיח לא מיוצר על ידי IBM עצמם, הלוח כן.

רק השבוע שאלו אותי על להחליף לוח למחשב של HP שהחליט "להתאבד"...

האיכות של IBM לדעתי עדיין עולה על HP, אין מה לעשות, גם בשירות במרכזים שלהם בארץ...

פורסם

אז בגלל שהדיסק הקשיח לא מיוצר ע"י IBM זאת לא בעיה שיצרן הלפטופ אחראי לה? בסידרה כזאת יקרה הייתי מצפה מהם לבקרת איכות הרבה יותר גבוהה, במיוחד בבדיקת רכיבים שלא מיוצרים אצלם.

אצל יצרנים זולים הרבה יותר מהם אין בעיות עם ה-HD, על אף העובדה שגם הם לא מייצרים אותו.

לגבי האיכות: בעבר הייתי מסכים איתך לחלוטין, אבל כיום דעתי שונה מאוד.

לגבי השירות: מסכים לחלוטין - השירות של HP נחשב לאיום ונורא, והרשת מוצפת בתלונות עליהם.

מהבחינה הזאת בלבד - עדיף לרכוש מוצר אחר. אפילו לנובו.

פורסם

בקרת איכות לא יכולה לעזור, כי אלו דיסקים טובים, אין "פחות" או "יותר" טובים בשביל דגמים מסויימים.

סביר להניח שהדיסק שיש לך בנייד הוא של היטאצי, ואני בטוח שעוד הרבה יצרניות משתמשות בו, והסתברותית, אחוז הנפילות אצלם, לא יותר נמוך משל אלו שנמצאים אצל IBM.

יתרה מזאת, אם היו ברשותך מספר X30, אלו דגמים מעט ישנים, שגם סביר להניח עברו לא מעט, בייחוד אם הם היו של משרד.

גם דע לך, שמאז נולדו כמה טכנולוגיות חדשות לשיפור העמידות של דיסקים קשיחים בניידים היוקרתיים יותר (שאמורים למנוע ממנו לעבוד במקרה של נפילה וכו', ועל ידי כך לשמור עליו ועל המידע שבו - דבר שגם מונע ממנו להישחק לאורך זמן)

פורסם

על מה אתה מדבר?

"בקרת איכות לא יכולה לעזור כי אלו דיסקים טובים"? מה המשפט הזה אמור להביע?

הרי אם הייתה בקרת איכות טובה, הדיסקים ה"טובים" האלו לא היו עוברים אותה כלל.

מתוך שלושה מחשבים בני שנה וקצת - שלושה דיסקים קשיחים שנפלו.

מה שאתה אומר פשוט חסר אחיזה במציאות, ואין לי שום דבר נגד IBM - אלו פשוט העובדות.

לגבי השימוש בדגמים, אני יכול להעיד שהמחשב הכי בעייתי משלושתם הוא דווקא זה שנעשה בו הכי פחות שימוש.

הוא שכב חצי שנה באריזה שלו, והדיסק נפל אחרי 4 חודשים - ב-IBM לא האמינו בהתחלה, אבל אח"כ השתכנעו.

לעניין הטכנולוגיות החדשות שנולדו: הטיעון הזה עקר מיסודו.

אתה לא קונה מחשב על בסיס הטכנולוגיה שהיצרן יישם בעתיד, ואת הסיפור על הטכנולוגיה בניידי IBM שמגינה על הדיסק בזמן נפילה שמעתי כבר לפני שנתיים מנציג מכירות שלהם.

כנראה שזה לא עוזר הרבה.

שוב - אין לי שום דבר אישי נגד IBM/לנובו.

זה עניין של ניסיון שלילי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים