עבור לתוכן

קניית הארדדיסק חדש - שיחליף את הקיים

Featured Replies

פורסם

ההארד דיסק הקיים שלי כבר די ישן (בן כמעט 3 שנים), ועבר טראומה קשה, נהרסו בו כמה קבצים ונאלצתי לפרמט אותו.

אחרי שיחה עם טכנאי המחשבים שלנו, אני מתחיל לפחד שהכונן עומד לקרוס בקרוב.

אני רוצה לקנות הארד דיסק חדש, ולא בדיוק מכיר שמות ודגמים מומלצים (למעט הברקודה, שם שקלטתי בפורום מפרטים).

הלוח אם שלי תומך בSATA 1.5 ג'יגה (זה אומר גירסה 1 ולא 2?).

השימושים במחשב הם צפייה בסרטים/סדרות, האזנה למוזיקה, גלישה באינטרנט ומדי פעם עבודה עם פוטושופ - למקרה שזה משנה.

אני משתדל שלא לכבות את המחשב, ועושה זאת בערך פעם בשבועיים..ומנסה להמנע גם מזה.

כרגע הכונן הוא של 80 ג'יגה ומן הסתם לא מספיק..אני לא בטוח איזה נפח אני מעוניין לקנות, אבל אני חושב ש160-250 ג'יגה הם בגדר הסביר היום.

אשמח לקבל דגמים מומלצים.

תודה

פורסם

אתה יותר ממוזמן לדפדף קצת פה בפורום אמצעי איחסון, אנשים שואלים אותה שאלה על בסיס קבוע ואני בטוח שתמצא את התשובה.

פורסם
  • מחבר

חיפשתי ועברתי על הדפים האחרונים של הפורום, אבל לא מצאתי תשובה שעונה לי על כל השאלות.

כלומר, ראיתי שהדגמים המומלצים הם הברקודה וKS של WD, אבל בנוסף ראיתי שהברקודה ES והYS יותר טובים מהם, ולא הצלחתי למצוא דרך להבדיל בינהם.

איך מבדילים? מה ההבדלים?

האם שווה לשמור את הכונן הקיים בשביל מערכת ההפעלה, ולהשתמש בחדש ככונן אחסון/שימוש? או שעדיף שהכל יהיה על החדש?

מאיפה ממולץ לקנות? מי שנותן את הכי הרבה אחריות?

הבנתי שיש דגמים שיותר עמידים לשימוש רציף ללא כיבוי, אבל לא הצלחתי למצוא איזה.

בנוסף, האם יש בכלל סיבה לשקול רייד?

פורסם

יש לך לא מעט שאלות.מבחינת מחיר כדאי WD2500KS בטח כבר ראית.לא ממליץ לשים את המערכת הפעלה על כונן "בעייתי".אחריות ארוכה אכן מאוד רצויה השאלה באיזה מחיר.אם אתה לא מוגבל בתקציב והמחשב שלך פועל 24/7 אז יש סיבה טובה לקחת דיסק למהדורת רייד (מבלי לעשות רייד אצלך).אני ממליץ על MAXTOR MAXLINE 3 .

פורסם
  • מחבר

יש לך לא מעט שאלות.

אני יודע, אבל לא רוצה לעשות טעות יקרה.

אם אתה לא מוגבל בתקציב והמחשב שלך פועל 24/7 אז יש סיבה טובה לקחת דיסק למהדורת רייד (מבלי לעשות רייד אצלך).אני ממליץ על MAXTOR MAXLINE 3 .

מה הכוונה במהדורת רייד?

ואיזה יתרון זה ייתן?

פורסם

זה דיסק שבנוי לעבודה מאומצת מסביב לשעון שמתאים אף למחשבים שהם שרתים(עבודה בלתי פוסקת של HD בין היתר).הוא בא אם אחריות ל5 שנים ויעלה בסביבות 580.זה מצמצם במעט את הסיכוי לאיבוד נתונים (אך אין דרך טובה יותר מגיבוי כדי להיות רגוע).

פורסם

האם במהדורת רייד אתה מתכוון ל YS (בניגוד ל KS) של WD?

אם כן אז האם שווה לקנות את ה YS פשוט בגלל האחריות הגבוהה יותר, אפילו אם אני לא אעשה רייד? (מחשב פועל 24/7)

פורסם
  • מחבר

זה דיסק שבנוי לעבודה מאומצת מסביב לשעון שמתאים אף למחשבים שהם שרתים(עבודה בלתי פוסקת של HD בין היתר).הוא בא אם אחריות ל5 שנים ויעלה בסביבות 580.זה מצמצם במעט את הסיכוי לאיבוד נתונים (אך אין דרך טובה יותר מגיבוי כדי להיות רגוע).

אה מעולה.

אז על איזה דגמים היית ממליץ? בנוסף לMAXLINE3.. או שהוא הכי טוב?

פורסם

לדעתי הוא הכי שווה.אם אתה רוצה אלטרנטיבות אז YS של WD למשל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים