עבור לתוכן

זכרון למחשב נייד - מספר שאלות

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

קניתי לא מזמן מחשב נייד יד שניה ואני מרוצה ממנו והכל.

לאחרונה חשתי באיטיות מועטה כשאני עובד עם מספר תוכנות וחשבתי להרחיב לו את הזכרון.

המחשב הינו hp zt3000 עם מעבד סנטרינו 1.4 ו256 מגה זכרון.

בקצת שאני מבין בחומרת ניידים ניסיתי להתעסק איתו ולזהות איזה בדיוק זכרון אני צריך וכמה חריצים יש בלוח וקצת הסתבכתי...

הרצתי את התוכנה everest והנה הפרטים שכתוב לי שם:

module size: 256MB (2 rows, 4 banks)

memory type: DDR SDRAM

memory speed: PC2700 (166 MHz)

תזמון cl2.5 בתדר 166.

בעצם ממה שכתוב פה, מה הזכרון שאני אמור לחפש? זה לא ddr333? (זה מה שחשבתי בהתחלה, אבל כתוב פה תדר 166 מגה הרץ)

ובנוסף, ניסיתי לפתוח את המחשב מאחורה, איפה שכתוב ram, בשביל להסתכל על הכרטיס זכרון.

להפתעתי היה שם רק חריץ אחד שגם הוא היה ריק.

חיפשתי מעט בגוגל והבנתי שיש מחשבים שבהם יש זכרון בלתי ניתן לשינוי או משהו בסגנון.

אז אם ככה, איך יש לי חריץ נוסף להוספה? או שזה לא חריץ בכלל של זכרונות ושוב אני מתבלבל?

ובמידה וזה כן חריץ להוספה של זכרון, אם אני אוסיף 512 זה ייתן לי 768? או שזה יקח מה512 את המקסימום של השני (256) וביחד יהיה לי עדיין 512? (ואז בעצם אני יכול לקנות רק 256...)

אשמח לשמוע הסברים ומעט פירוט מהמנוסים.

תודה רבה,

ניסים כהן.

פורסם

אני לא מכיר את הדגם של המחשב שלך, אך יש מחשבים שבהם סטיק אחד של זכרון "מולחם" ללוח, ובלתי ניתן להוצאה, וסלוט ריק לשם הרחבות.

אם כרגע יש לך 256 מגה, בסטיק השני תוכל להוסיף 256, או 512 או יותר מזה, ויהיה לך כמובן את סכום הנפח של שני הזכרונות..

לגבי מהירות הזכרון, אתה צריך SO-DIMM DDR 200 PIN במהירות PC2700 ומעלה, כלומר PC2700 או PC3200, שהם 333 ו 400 מגה"צ בהתאמה.

רצוי כמובן חברה מוכרת, על מנת להבטיח תאימות עם המחשב (KINGSTON/SAMSUNG וכו', אך גם רבות אחרות)

פורסם
  • מחבר

אוקיי אחלה. תודה רבה לך.

אשאל ברשותך עוד מספר שאלות קטנות ואשמח אם תענה לי גם עליהן:

1. אמרת שאני צריך זכרון במהירות pc2700 או pc3200. אך אם עכשיו במחשב שלי יש pc2700 ואקנה זכרון נוסף במהירות pc3200 הוא לא יוריד לו ישירות את המהירות בהתאם לכרטיס השני?

2. מבחינת החברה של הזכרונות, מה זה בעצם משנה איזו חברה? OC גם ככה לא יהיה פה. (אפשר בכלל לעשות OC בנייד? זה אפשרי ו"נורמלי" כמו בPC?)

3. עברתי על קצת מודעות של זכרונות למכירה וראיתי "Micron 512MB PC2700U DDR 333MHz CL2.5 Memory ". זה אמור להתאים לי בדיוק, נכון?

מבחינת חברה הוא בסדר? כמה אמור לעלות זכרון 512 חדש/משומש בערך?

אשמח מאוד אם תעזור לי.

תודה.

פורסם

אוקיי אחלה. תודה רבה לך.

אשאל ברשותך עוד מספר שאלות קטנות ואשמח אם תענה לי גם עליהן:

1. אמרת שאני צריך זכרון במהירות pc2700 או pc3200. אך אם עכשיו במחשב שלי יש pc2700 ואקנה זכרון נוסף במהירות pc3200 הוא לא יוריד לו ישירות את המהירות בהתאם לכרטיס השני?

2. מבחינת החברה של הזכרונות, מה זה בעצם משנה איזו חברה? OC גם ככה לא יהיה פה. (אפשר בכלל לעשות OC בנייד? זה אפשרי ו"נורמלי" כמו בPC?)

3. עברתי על קצת מודעות של זכרונות למכירה וראיתי "Micron 512MB PC2700U DDR 333MHz CL2.5 Memory ". זה אמור להתאים לי בדיוק, נכון?

מבחינת חברה הוא בסדר? כמה אמור לעלות זכרון 512 חדש/משומש בערך?

אשמח מאוד אם תעזור לי.

תודה.

1. הוא ירד למהירות המשותפת הנמוכה.. אבל אין הבדל במחיר ולמצוא 2700 לא תמיד תמצא (תלוי בחנות/יצרן). לא צריך להוות דאגה.

2. נדיר שאפשר לעשות OC בנייד אבל זה קיים. החברה בעקרון לא משנה, אלא שיש חברות שמייצרות עם רכיבי זכרונות זולים שלפעמים מהווים בעיות תאימות, גם זה לא דבר כזה נפוץ, אבל למנוע סיבוכים עדיף לקנות חברה "מוכרת", ההבדל במחיר גם לא כזה משמעותי. ואם אתה מקבל הבטחה להחלפה/החזר אם לא עובד, אז גם לא הייתי דואג בקטע הזה איזה חברה..

3. DDR-SODIMM בדגם על ה SODIMM, מדובר בזכרונות קטנים (כמעט שליש מגודלם של DDR של נייחים) וגם בעל מספר פינים שונה כמובן. אם הזכרון לעיל הוא כזה, אז כן, הוא יתאים. כמו כן MICRON הינה חברה בעלת שם טוב.

פורסם
  • מחבר

1. סבבה. תודה.

2. אחלה. תודה.

3. איך הסקת ש"DDR-SODIMM" זה מה שאני צריך? איך בכלל אני אמור לבדוק את זה? ולפי הגוגל בעין של החריץ זכרון שיש לי בנייד, זה בערך חצי מDDR רגיל, ולא שלישי כמו שכתבת... אז זה זה? או לא זה? :|

ושוב תודה.

פורסם

1. סבבה. תודה.

2. אחלה. תודה.

3. איך הסקת ש"DDR-SODIMM" זה מה שאני צריך? איך בכלל אני אמור לבדוק את זה? ולפי הגוגל בעין של החריץ זכרון שיש לי בנייד, זה בערך חצי מDDR רגיל, ולא שלישי כמו שכתבת... אז זה זה? או לא זה? :|

ושוב תודה.

הוא לא הסיק אפשרי לבדוק אפילו באתר היצרן וזה באמת מה שהולך בניידים נדיר שמגעים זכרונות בגודל מלא כמו של PC

אבל גם נידים כאלה ישנם .... :xyxthumbs:

פורסם

SODIMM זה התקן של החיבור של DDR I לניידים..

איך אני יודע שזה מה שאתה צריך ? ראשית כל יש לי ידע ונסיון, דבר שני, אתה תמיד יכול לחפש ולראות בגוגל..

לגבי הגודל, יכול להיות שאני טועה, השעה מאוחרת (מוקדמת) מדי בשביל שאני אחשוב בצורה צלולה ואדמיין את גודל הסטיקים בראש..

אבל אל תדאג ידידי, אין פה הרבה מקום לטעויות.

לגבי מחיר, לא ציינתי, אבל לך לזאפ..

אם אתה גר באיזור המרכז ואתה רוצה סטיק בזול יחסית, פנה אליי בפרטי ואולי אוכל לעזור לך לשים יד על אחד שכזה..

פורסם

עידו צודק בנוגע לסוג הזכרון הנדרש.

ממליץ לקנות במקום שיאפשר לך לבדוק את הזכרון ולהחזיר אותו במידה ויש בעיה כלשהי.

מחשבים ניידים והביוסים שלהם לא תמיד אוהבים כל סוג זכרון.

פורסם
  • מחבר

אוקיי מצויין.

תודה רבה לשניכם, עזרתם לי מאוד.

:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים