עבור לתוכן

שאלות בנוגע לאינטרנט בכבלים... (התווסף: "ניתוקים" מהאינטרנט לאחר חיבור הנתב)

Featured Replies

פורסם

יש לי כמה שאלות בנוגע לאינטרנט בכבלים... :smile1:

1. אחת שיטות השימור של בזק היא חזרה על המשפט "אתה מודע לכך שבבזק יש לך קו פרטי, כלומר, אתה מקבל את כול רוחב הפס, בעוד שאצל HOT אתה מתחלק עם שאר השכונה ברוחב הפס שלך, כלומר, גם אם תתחבר לחבילת ה-5 מגה, תגלוש בפועל במהירות של קרוב ל-3 מגה". האם יש אמת בדבר? ברור לי, שאם במעמד ההתקנה לא אראה שמהירות ההורדה היא בסביבות 600Kbps, אז לא אחתום, אבל בכלליות, האם בכבלים בפועל מהירות ההורדה/העלאה נמוכה בשל שיתוף הקו? ???

2. יש לי רשת אלחוטית בבית. נציגת HOT אמרה שהטכנאי לא יגדיר לי את הנתב, אלא רק את מודם הכבלים, ולאחר מכן אני אצטרך להגדיר את הנתב בעצמי. אין לי בעיה לעשות זאת, שכן יש לי מספיק הבנה בעניין, אך:

א. האם, בכל זאת, יש מדריך כל שהוא להגדרת רשת אלחוטית בכבלים? אני מניח שזה אותו דבר, רק פרוטוקול שונה, אך האם ההתחברות נשארת כפי שהיא, כלומר, שהמודם מחייג, והנתב מחלק את כתובות ה-IP? קראתי קצת בפורום, ולא הצלחתי להבין באופן מלא מדוע עדיף/דרוש/צריך IP קבוע. אודה לכם אם תוכלו להרחיב בנושא הזה. :-[

ב. האם ניתן להגדיר רשת חוטית, כמו ב-ADSL? במקרה שכן, אפשר להפנות אותי למדריך בנושא? :smile1:

3. לבעלי האינטרנט בכבלים - איך הגלישה? אני זוכר, עוד לפני הרבה הרבה שנים (כשהיה קיים פורום גדול בנושא אינטרנט מהיר, "COOL" או משהו כזה...), היו המון דיווחים על ניתוקים ותקלות. האם האינטרנט בכבלים השתפר?

תודה רבה לכולם על התשובות.

פורסם

1. אני לא בטוח כמה גולשים בכבלים יש לי באיזור פה, אבל לי יש אינטרנט 3 מגה ואני מגיע למהירות 380KB +- בלי הרבה בעיות (ועוד עם רשת 3 מחשבים)

3. גם אני זוכר שהיו ניתוקים ותקלות אבל no more :) כבר כמה שנים שאני גולש בלי בעיות..

הבעיה היחידה שכן הייתה לי היאו בהגברה אבל זה שטויות זאת עבודה של טכנאי ונגמר העניין

וכמו שאמרתי לפני, אינטרנט 3 מגה ומגיע למהירות המקסימום בלי שום בעיה :) ופינגים נמוכים לחו"ל (בקאונטר סטרייק עם הגדרות טובות הגעתי אפילו ל50\40 פינג לסרבר גרמני.. ולרוב השרתים בגרמניה ובריטניה הפינג הממוצע הוא 85 שזה מצויין)

קיצר הדבר היחידי שאתה צריך לבדוק עכשיו זה בקשר לשאלה הראשונה שלך כי אני לא בטוח אם יש עוד מחוברים לכבלים בבניין שלי

למרות שלא נראה לי הגיוני שהבעיה הזאת עדיין קיימת בכבלים

פורסם

אני עם 1.5 גולש סבבה מהירות סבירה לחלוטין

אין ניתוקים ואין בעיות

ותבקש מהספק שלך חיבור ללא חייגן זה יפתור לך את כל בעיית ההגדרות בראוטר

פורסם

1) זה נכון. כל האנשים שבסביבה שלך מעלים ומורידים על אותו פס. אם הכבלים דואגים לזה(אני מניח שהם כן אחרת הרבה יתנתקו מהם), הם שמים מספיק לכולם.

2) אתה יכול להתקין רשת אלחוטית ורשת חוטית. רק תשים לב שיש לך את החומרה המתאימה. אתה צריך ראוטר שיוגע להתחבר לאינטרנט דרך המודם של הכבלים.

פורסם
  • מחבר

הנתב הוא של LinkSys, דגם WRT54G, גרסה 5. מעודכן לקושחה האחרונה, שכן קראתי שחובה לעדכן אותה כדי שפרוטוקול L2TP יעבוד בצורה טובה.

ובקשר ל-IP קבוע, נראה שהבלבלתי, שכן התכוונתי ל-"ללא חייגן". האם אני צריך לבקש את זה מהספק? (בזק בינלאומי)

כלומר, הם צריכים "להפעיל" את זה במערכות שלהם, או שאני פשוט צריך להכניס את הפרטים הנכונים בנתב (שרת L2TP, שם משתמש וסיסמה) וזהו (כמו ב-ADSL כרגע)?

תודה :smile1:

פורסם

הם צריכים לאשר לחברת הכבלים, וחברת הכבלים "מפעילה" את זה אצלה, אבל בד"כ באמת רק אם יש אישור של הספקית.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם!

וכמובן, ההמשך:

ובכן, התחברתי לכבלים, הכול עובד חלק. המהירות כמו שהובטח, הגלישה חלקה ללא ניתוקים. (מודם Thomson).

ספקית האינטרנט שלי, בזק בינלאומי, אף עודדה אותי לגלוש ללא חייגן, אך אמרה שזה יתבצע לאחר שלושה ימי עבודה, ובנתיים הגדירה לי חייגן.

לאחר כמה שעות שבחנתי את האינטרנט (כדי לראות איך הוא "רץ" ללא הנתב, כלומר, איך הכבלים "נטו"), חיברתי את הנתב. (WRT54G V.5 מעודכן לקושחה אחרונה.)

כמובן, ש-PPTP לא עבד לי, לא משנה מה ניסיתי (עברתי ב-א-מ-ת על כול השרשורים בפורום הנוגעים לעניין, וקראתי את כול המדריכים על השיטה העקומה.)

אז, עברתי ל-L2TP. כאן, זה מתחבר, אבל... לאחר 10-15 דקות, החיבור כביכול מת. אני משתמש בכביכול, כי הוא לא מתנתק, כלומר, במסך מצב התקשורת במודם, הוא עדיין מחובר כמו בעבר, אותו IP, הכול נשאר אותו דבר (***), רק החיבור מת ולא ניתן לגלוש, לא באתרים ולא במסנג'ר/אימיול.

*** עכשיו שמתי לב שה-Default Gateway משתנה ל-0.0.0.0 בדיוק בזמן שהאינטרנט מפסיק לעבוד. האם ישנו קשר?

לפני: 2222fb1.th.jpg

אחרי: 22221el0.th.jpg

אני מקווה, שבעוד יומיים כאשר אעבור ל-DHCP, כול הבעיות ייפתרו (לפחות כך קראתי כאן מבעיותיהם של גולשים אחרים), אך עד שיעברו היומיים האלה, האם יש משהו שאפשר לעשות? :-\ אולי קיים פיתרון חדש מאז השרשורים שעיינתי בהם? (פשוט מעצבן שכול המשפחה באה לגלוש מחדרי הקט. :smile1:)

מקווה שציינתי את כול הפרטים הטכניים כדי שתוכלו לעזור לי. :)

תודה!

פורסם

אני מאמין שכשתקבל את החיבור הקבוע שלך, הכל יהיה בסדר

עד אז, נסה שוב להגדיר PPTP (למרות שזה יתנתק כל כמה ימים בעקרון)

(L2TP לא תמיד עובד תקין בלינקסיס הזה, לפחות בקושחה המקורית שלו, מנסיון רב...)

עשה כך :

ב SETUP שים אותו על auto config - dhcp

שמור, ולך ללשונית הסטטוס, כדי לראות שיש כתובת IP (עד שתקבל את החיבור הקבוע זה יתחיל ב 172.2X)

חזור ל SETUP, תגדיר PPTP , בכתובת IP אתה רושם את מה שראית קודם בסטטוס

ב subnet mask אתה רושם 255.240.0.0

וב default gateway אתה רושם את שרת ה PPTP של הספקית שלך (תתקשר אליהם לשאול , הכי בטוח..)

כמובן שם משתמש, ססמא, connection keep alive

שמור הכל, חזור לסטטוס, בתקווה אתה מחובר, אם לא, לחץ CONNECT...

פורסם
  • מחבר

אכן כך עשיתי (לגבי ה-PPTP), אך זה נשאר תמידית על Connecting. :-\

ידוע על כזאת בעיה? אולי יש כאן מישהו שמחובר לבזק בינלאומי בחיבור PPTP ויוכל להשאיל את ההגדרות? (למרות שאצלי הן מבזק בינלאומי עצמה)

פורסם

ה PPTP שלהם הוא 172.26.255.2

לפי הדף הזה :

http://www.netcheif.com/Articles/BrdBandDefs/BrdBandDefs.htm

אבל אני לא סגור על עד כמה זה מעודכן, אז פשוט תתקשר ותשאל אותם שוב, תציין שיש לך ראוטר ואתה מתחבר ב PPTP

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים