עבור לתוכן

כיצד להתחבר למחשב במשרד מהבית?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

יש לי מחשב במשרד ואני רוצה להיות מסוגל להתחבר אליו מהבית (סוג של VPN אם אני לא טועה)

כיצד ניתן לעשות זאת?

האם יש צורך בתוכנה מסוימת? (על שני המחשבים Win XP)

כמו כן , יש צורך בהעתקת קבצים מהמחשב במשרד למחשב בבית לצורך גיבוי.

וגם צורך בהדפסה מהבית למדפסת שמחוברת למחשב במשרד.

אני מאד אשמח לקבל עזרה (מקווה שפרסמתי בפורום הנכון , אם לא בבקשה תעבירו לפורום הנכון)

תודה רבה רבה

פורסם

יש כל מיני דרכים להתחבר למחשב מרוחק. חלק יתנו לך ניהול בלבד, חלק יהפכו את החיבור לרשת (VPN), חלק יתנו לך גם להעביר קבצים ומידע בין המחשבים בצורה מלאה.

כמה לינקים לדברים פופולרים:

http://www.realvnc.com/index.html

https://secure.logmein.com/go.asp?page=productcomparison

http://hamachi.cc/

http://en.wikipedia.org/wiki/Remote_Desktop_Protocol

אתה יכול להשוות את הרצונות שלך מול הפתרונות הללו.

אני אישית משתמש בHAMACHI ליצירת הרשת (הVPN) בצורה מאובטחת ועל זה אני משתמש בRDP (remote desktop), כי מאוד קל לקנפג אותה ואין צורך להתקין שום דבר בנוסף.

כדי להגבר על הבעיות האבטחה המזעזעות של RDP שימוש בקליינט VPN מאובטח, שינוי פורט ברירת המחדל (3389) ושימוש בFW תוכנה לסנן חיבורים נכנסים ישאירו אותך בטח לגמרי. ואם הIP אצלכם במשרד הוא קבוע אז אתה יכול לקבוע בחומת אש שיאפשר לRDP להתקשר רק משם.

וזה חינם ;D

פורסם
  • מחבר

איזה FW אתה ממליץ לי להשתמש?

האם יש משהו טוב חינמי?

לא אכפת לי גם לרכוש אחד אם הוא ממש טוב.

כמו כן , איזה תוכנה מבין התוכנות שרשמת היא הכי טובה (גם כאן בוא נזניח את העניין הכספי) ?

תודה על התגובה דרך אגב

פורסם

לשימוש ביתי יש כמה תוכנות,

אני משתמש בKERIO של חברת SUNBELT, יש גרסא חינמית וגירסא מתקדמת בתשלום. היא נוחה מאוד, אבל הקינפוג הידני הוא מעצבן וקשה.

יש את ZONE ALARM שהשתמשתי בה פעם. היא נותנת הרבה אופציות ושליטה טובה, אבל היא יותר כבדה ופחות נוחה לשימוש.

יש את COMODO ששמעתי שהיא טובה, אבל אין לי נסיון איתה. יש לה גירסא חינמית, אם אני לא טועה.

יש את החומת אש של נורטון, שאישית אני אוהב ובטוח בה, אבל היא (כמו רוב התוכנות של סינמטק) דיי כבדה יחסית.

ובטוח שיש עוד הרבה... אני ממליץ על הZONE ALARM באופן אישי, פשוט כי היא נתנה מענה הכי טוב לצרכים שלי.

מבחינת החיבור אתה צריך משהו מאובטח, או שזה לא משנה לך?

במאובטח אני מתכוון, האם אתה מתכוון להעביר מידע רגיש או מסווג (גם ברמה האישית)?

פורסם
  • מחבר

אמממ...

בוא נגיד שזה לא מידע מסווג אבל מי כן היה רוצה שהמידע שלו יעבור לידיים הלא נכונות? או אפילו סתם ידיים אחרות... בקיצור אני ממש מעדיף שזה יהיה משהו מאובטח , עם זאת זה חייב להיות משהו פשוט להפעלה.

פורסם

למינימום השקעה ומקסימום תוצאות תשתמש בקונפגורציה שלי.

HAMACHI הוא קליינט חינמי שמאפשר לך ליצור רשת וירטואלית בעלת אבטחה גבוהה, צריך להתקין בשני המחשבים ובמחשב בבית להגדיר את הרשת.

מחיבור הזה אתה יכול לעשות כל מה שאתה רוצה מבחינת רשת: שיתוף קבצים, העברות, הדפסות.

בנוסף, על גבי הHAMACHI (כלומר אחרי שהתחברת איתו) אתה יכול להתחבר בRDP (כמובן להגדיר אותו במחשב הביתי) ולשלוט על המחשב בבית.

קל, פשוט, השקעה מינימלית וחינם, מה עוד אפשר לבקש.

חשוב לציין שאתה חייב להגדיר סיסמא ליוזר שלך במחשב הביתי ע"מ שתוכל להתחבר מרחוק.

בנוסף, רצוי מאוד לשנות את הפורט הדיפולטיבי של הRDP.

פורסם
  • מחבר

הבנתי.. נשמע בדיוק מה שאני צריך....

שלוש שאלות

1) מה זה RDP?

2) עד כמה מסובכת הקונפיגורציה של המערכת? (תוך כמה זמן אני מקפנג אותה ויכול להתחיל להשתמש?)

3) האם המערכת הזו נותנת גם פתרון לגיבוי קבצים? (המטרה היא לגבות מידע מהמחשב במשרד למחשב בבית בסופה של העבודה)

חברים , תודה רבה על העזרה דרך אגב

פורסם

RDC זה remote desktop connection

בעצם זוהי תוכנת השליטה מרחוק הבנויה בתוך מערכת ההפעלה XP

(רק ב XP PRO ליתר דיוק יש את הקליינט, הסרבר לדעתי נמצא גם בשאר הגרסאות, אבל אני לא סגור על זה)

אף פעם לא ניסיתי את HAMACHI, אבל נראה לי שזה לא מסובך, קליינט ושרת...

קח בחשבון שאם המחשב בעבודה נמצא מאחורי חומת אש תוכנתית או חומרתית (או ביחד) מאחורי שרתים וראוטרים

אז אולי יהיה מסובך או בלתי אפשרי לקבל גישה שכזו, בכל אופן תתייעץ עם אנשי הרשת בעבודה שלך,

יש סיכוי שזה אסור שם בכלל

בכל אופן,

ברגע שאתה מחובר, אתה בעצם נמצא ברשת וירטואלית עם המחשב בבית

זה אומר שאתה יכול לשתף תיקיות ומשאבים (גם מדפסת) ולשלוח להדפסה במדפסת משותפת

כמו כן להעביר קבצים בין תיקיות משותפות, מה שפותר לך את בעיית הגיבוי.

עוד כמה הערות :

עקרונית אתה לא צריך את HAMACHI בשביל RDC ולהפך.

כלומר אתה יכול פשוט להפעיל RDC ולשלוט מרחוק על המחשב שלך (להזיז את העכבר והכל) ,

יש שם אופציה לשיתוף כוננים ומדפסת והכל מובנה.

והמחשב שלך (בבית) מוגן בססמא, כלומר תיאורטית רק אתה יכול לשלוט עליו ולא אף אחד אחר.

אבל התקשורת עצמה (המידע שעובר בין נקודה לנקודה) לא מוצפנת בדרך זו

(כלומר מי שבאמת רוצה ויודע, יוכל לראות את הנתונים שעוברים)

אם קודם כל תבנה רשת VPN מוצפנת בעזרת HAMACHI או בכל דרך אחרת

ורק אז תתחבר על כתובות פנימיות של אותה רשת (בניגוד להתחברות על כתובות אינטרנט חיצוניות)

אז המידע שעובר מנקודה לנקודה יהיה מוצפן

(לפי מה שאמר סלט קיסר HAMACHI מצפינה את החיבור, לכן אני אומר את זה)

בנוסף, אם אתה לא זקוק לשליטה מרחוק (להזיז את העכבר במחשב שלך)

אז אתה בכלל לא צריך את RDC, כי HAMACHI מספקת לך חיבור מוצפן ב VPN, שעל גביו אתה

כמו שאמרנו כבר, יכול לשתף תיקיות וקבצים, ומדפסות, וכל מה שאתה מעוניין לשתף בין המחשבים.

פורסם
  • מחבר

אני מכיר את הנושא של RDP דווקא דיי טוב...

במקום עבודתי הקודם עבדנו עם win 2003 server והיינו צריכים להתחבר לשרתים בחוות שרתים כל הזמן.

אבל מדובר במחשבים ושרתים שנמצאים על אותו דומיין , דרך האינטרנט זה כבר נושא אחר לחלוטין.

מה שקצת מסובך ב remote control של ווינדוס הוא הנושא של העתקת קבצים מהמחשב אליו אתה מחובר למחשב דרכו אתה עובד פיסית.

בואו נגיד שמי שיתחבר למחשב במשרד הוא לא אני , אלא המזכירה של המשרד , שאין לה יותר מדיי ידע.

איך ניתן להעתיק קבצים מהמחשב במשרד למחשב בבית? דרך ספריות share? או ש HAMACHI מאפשר זאת בצורה פשוטה יותר?

כמו כן , למען האמת לא מדובר במשרד שלי , אלא במשרד של מישהו שביקש ממני לפתור את הבעיה הזו , אין לי מושג מה התצורת חיבור במשרד שלו או מה התצורת חיבור במשרד של המזכירה שלו.

לכן הנושא שהכי חשוב פה זה פשטות החיבור ,

והנושא השני החשוב זה פתרון בעיית הגיבוי.

פורסם

כמו שאמרתי,

HAMACHI תאפשר לך רשת וירטואלית פרטית (VPN) בין המחשבים

כאילו היו מחוברים ברשת ביתית, דרך סוויצ' אחד לשני, רק שזה על גבי האינטרנט, ולפי מה שהבנתי מסלט קיסר - מאובטח.

כלומר תוכל לשתף תיקיה, לשים לה על שולחן העבודה, ולשם היא תגרור או תעתיק-תדביק את הגיבויים.

עם RDC אתה מאפשר שליטה מרחוק

אתה יכול לסמן לפני החיבור שיתוף כוננים

ואז תוך כדי שליטה במחשב המרוחק, כשתפתח בו את "המחשב שלי" יהיו בו גם הכוננים המקומיים שלו

וגם הכוננים ששייכים למחשב השולט עליו, תוכל להעתיק קבצים בינהם

זה פתרון שנראה לי "פושטי" , והבנתי שאין לך צורך בשליטה מרחוק, אלא רק שיתוף תיקיות ומדפסות -

אם אתה זקוק לשיתוף תיקיות ומדפסות, בין שני מחשבים שנמצאים באינטרנט, HAMACHI לדעתי היא הפתרון שלך

תתקין לה אתה את התוכנה, או תעשה נסיון במחשב שלך ואז תנחה אותה שלב אחר שלב איך מתקנינים

שים לה אותה ב STARTUP של המחשב (וגם במחשב השני) עם ההגדרות שבדקת שעובדות

שתף תיקיות ומדפסות, ונראה לי שזה הכל. תוכל לגבות קבצים ממחשב למחשב ע"י גרירה לתיקיה משותפת

ותוכל להדפיס למדפסת משותפת.

כדי לפתור לאותו אדם שביקש ממך, את הבעיה

אתה כן תצטרך לדעת את תצורת הרשת שלו שם

בין אם אתה הולך להנחות אותו טלפונית או בין אם אתה הולך לסדר לו את זה בעצמך....

פורסם

אני לא מבין למה אתה מסבך את העניין , אני אישית משתמש ב LOG ME IN , כל מה שאני צריך לעשות זה להתקין את הקליינט על המחשב שאני רוצה להשתלט אליו ואז אני דרך האינרטנט מתחבר אליו ,

מבחינת אבטחה יש לו אבטחה של SSL , אני לא משהו אבל זה מספיק ויש לו עוד מצב שאתה צריך להכנס דרך 2 סיסמאות למחשב , אז אתה די מוגן יחסית ולא צריך להתחיל להגדיר VPN ,

פורסם

אז כמה דברים

- אני משתמש ב logmein בעצמי כדי לשלוט על מחשבים של אחרים, והיא נחמדה מאוד

- (בשביל לשלוט על המחשב שלי מהעבודה אני משתמש ב RDC דרך חיבור SSH מוצפן)

- logmein בגרסא החינמית, לא מאפשרת לך לשתף קבצים ותיקיות כמו שהוא רוצה.

- הוא לא צריך (לפי מיטב הבנתי לפחות) שליטה כזו (שליטת REMOTE) אלא חיבור מאובטח

שיתן לו שיתוף, ולצורך העניין אני חושב שהוא קיבל פה די הרבה פתרונות לא מסובכים בכלל וכן חינמיים.

פורסם

RDC זה remote desktop connection

בעצם זוהי תוכנת השליטה מרחוק הבנויה בתוך מערכת ההפעלה XP

(רק ב XP PRO ליתר דיוק יש את הקליינט, הסרבר לדעתי נמצא גם בשאר הגרסאות, אבל אני לא סגור על זה)

שרת (להתחבר אליו) יש רק בXP PRO, קליינטים (מתחברים אל) יש לכולם (אפשר להתקין גם לWIN 9X).

אף פעם לא ניסיתי את HAMACHI, אבל נראה לי שזה לא מסובך, קליינט ושרת...

קח בחשבון שאם המחשב בעבודה נמצא מאחורי חומת אש תוכנתית או חומרתית (או ביחד) מאחורי שרתים וראוטרים

אז אולי יהיה מסובך או בלתי אפשרי לקבל גישה שכזו, בכל אופן תתייעץ עם אנשי הרשת בעבודה שלך,

יש סיכוי שזה אסור שם בכלל

לא מסובך בכלל, אין לו בעיה "לקפוץ" מעל נתבי NAT ובעקרון גם מעל לרוב החומות אש התוכניות בהגדרה פשוטה למדי.

רק במקרים בודדים צריך להפנות לו פורטים והוא יכול להשתמש בSSL (פורט שבד"כ לא חסום בסביבה ארגונית) במידה ואין לו גישה עם הפורטים הרגילים.

זה לא אומר שלא צריך את אישור מנהל הרשת בשביל זה, גם אם זה עובד לבד.

בקשר להשתלטות מרחוק, אם אתה לא צריך אז פשוט תשתמש רק בHAMACHI.

בכל אופן, אם מסתבכים בהגדרת הרשת אז תמיד אפשר להתחבר בRDP ועדיין לקבל אפשרות של הדפסה והעתקת קבצים.

אני אישית לא מפעיל את השיתוף קבצים ומדפסות במערכת שלי, כל דבר בוינדוס שנותן למישהו חיצוני להתחבר ביתר קלות מפחיד אותי ;D

פורסם
  • מחבר

כן... אני אגיע פיסית למשרד שלו.

כנראה שאני אביא איתי מחשב נייד עם חיבור אינטרנט סלולארי ואבדוק את זה על המקום.

יש איזושהי תוכנת ניהול גיבויים חינאמית?

פורסם
  • מחבר

היי אנשים , מצטער שאני מגיב פעמיים.

התקנתי HAMACHI ב 2 מחשבים בבית , זה פועל מצוין עם השיתוף קבצים ... הבעיה היא במדפסת...

אני מחובר למדפסת רשת שנמצאת במשרד של אבא שלי , עשיתי לה share וניסיתי להתחבר אליה מהמחשב השני שהיה מחובר למחשב שלי , הוא לא הצליח ואמר שהסיבה היא כנראה שהמדפסת איבדה את הקשר עם השרת (זה בתרגום גס לעברית)

אז הוספתי סתם מדפסת דמיונית למחשב שלי שמחוברת כביכול ישירות למחשב דרך LPT , עשיתי לה SHARE וניסיתי להתחבר אליה ושוב , אותה תוצאה...

האם יש דרך מסוימת להתחבר למדפסת משותפת דרך HAMACHI?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים