עבור לתוכן

מסך מרצד. וזה לא פלואורוסנט ולא כבל חשמלי באזור

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני שב ושואל לגבי מסך מרצד. אני מדגיש שלא מדובר בהפרעה של שכן רע כמו נורת פלואורוסנט (ניאון) או כבל חשמלי. הכל נבדק ואומת שהבעיה לא משם. מערכת הפעלה XP. מחשב חדש. לוח אם ASUS P5GDC-V-Deluxe, מעבד P4 3.6GHz כרטיס מסך אינטגרלי על הלוח.

מהות הבעיה:

(-) מסך CRT (כלומר לא מסך דק, לא LCD) של סמסונג.

(-) באופן אקראי ובלתי מוסבר המסך מתחיל לפתע לרצד. מתחילים עיוותים בדר"כ בצד שמאל של המסך, ותוך כמה שניות התמונה נמרחת לחלוטין.

האמצעי היחיד להפטר מהריצוד הזה הוא להכנס למנהל ההתקנים, תצוגה ושם לשנות משהו ברזולוציה. לא משנה כל כך מה לשנות, כל שינוי ברזולוציה מרגיע את הריצוד לחלוטין, עד הפעם הבאה. למשל שינוי מ-1200X960 ל-1200X1124. לעיתים נדרש גם שינוי בתדר ה-REFRESH מ-60 למשהו גבוה יותר (75 או 85).

פעולות שננקטו:

מערכת הפעלה חוקית וחדשה. כל עידכוני התוכנה והחומרה הורדו והותקנו.

הורדתי והתקנתי את כל הדרייברים הרלוונטים. ניסיתי הן מהדיסק של לוח האם והן מאתר החברה (ASUS). מה שהורד מאתר החברה בודאות תואם את הדגם הספציפי של הלוח.

למרות שהמסך יחסית ישן, מצאתי באינטרנט דרייבר עבורו וגם אותו התקנתי.

עובדה:

(-) המסך בודאות אומת אתמול כעובד היטב ללא ריצודים עם המחשב הישן, שעליו גם כן יש מערכת הפעלה XP. עובד חלק לחלוטין. אין בעיות, אין ריצודים.

(-) המחשב עצמו נלקח לאתר אחר ועבד עם מסך LCD ללא כל הפרעות או בעיה.

(-) כל בעיות ה"אולי יש כבל חשמלי מאחורי המסך" או "לכבות נורת פלואורוסנט שכנה" - כל אלה נשללו. אין שום דבר שהוא בחזקת עוין בטווח סביר מהמסך.

האם למישהו יש עצה מה לעשות בנידון ?

בתודה מראש,

אבי.

פורסם

בדקת מספיק טוב את החיבורים שבין המסך למחשב?

כי לפי מה שאתה אומר, זה יכול להיות רק זה או דרייברים:

אתה אומר שזה לא המחשב - הוא פועל טוב עם מסך אחר,

וגם לא המסך - הוא פועל טוב עם מחשב אחר.

משמע יש קצר בתקשורת..

אז הדברים היחידים שיכולים להפריע הם כרטיס מסך (מה שלא נראה לי), דרייברים (אמרת שבדקת.. אבל אני מציע עוד בדיקה) והחיבורים.. יכול להיות שלא לקחת את המסך עם החיבורים שלו למחשב הישן, והשתמשת בחיבורים שהיו קיימים באזור?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה !!!

אכן - חיבורים זה סימן השאלה היחיד שנותר. אם כי, כפי שתיארתי, אותו מסך עבד בבית גם עם המחשב הישן, ואיתו כמובן יחד עם אותם החיבורים. במקום בו בדקתי עם מסך LCD היו חיבורים אחרים.

אני אנסה לבדוק זאת.

דרייברים התקנתי לפחות פעמיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים