עבור לתוכן

כמה שאלות בנוגע לעברית בלינוקס

Featured Replies

פורסם

אהלן לכולם,

אז ככה בסופו של דבר התקנתי את SUSE 8.1 הכל טוב ויםה שיפצרתי אותה קצת והכל עובד נהדר, חוץ מנושא אחד והוא העברית.

את ההודע הזו אני כותב מMOZILLA 1.0.1 כי זה מה שבא עם ההפצה והעברית עובדת פה לא רע (חוץ מהעובדה שהפונטים מגעילים).

בKDE אין שופ בעיה בעזרת CTRL+ALT+K אני מחליף שפות, אבל יש בעיה אחרת.

פעלתי לפי מדריך אחד בשביל להגדיר מקלדת עיברית בלי קשר לKDE.

אז ערכתי את הXF86CONFIG הוספתי את השורות של הXKBLAYOUT ואת השורה שמדליקה את הLED שך SCROLL LOCK בשביל האינדקציה.

עכשיו אני כן יכול להחליף לעברית בGNOME אבל הוא פשוט לא כותב כלום הסמן פשוט תקוע.

אז הלכתי לשלב הבא פתחתי את הSHELL וכתבתי בו את הפקודות הבאות EXPORT LANG=HE וEXPORT LC_ALL=HE_IL

עשיתי LOCALE זה הראה לי שהכל שונה אבל כשאני סוגר ופותח את הקונסול וכותב שוב LOCALE הכל חוזר לאנגלית.

איך לעזעזל משאירים את זה בעיברתי ?

ושאלה נוספת, אני צליח לראות ולכתוב עברית בLICQ אבל העברית הפוכה, אפשר לראות עברית בצורה נורמלית ?

ואחרון חביב איפה אפשר להוריד פונטים נורמליים (בעברית) לMOZILLA כי הפונטים שיש פה פשוט מגעילים!

פורסם

אתה אמור לעשות LC_ALL=he_IL לפני שאתה מעלה את המעטפת הגראפית.

פשוט תוסיף את זה ל .bashrc ותאתחל את המערכת...

פורסם
  • מחבר

איפה בדיוק נימצא הbashrc הזה ?

ועוד משהו התקנתי MOZILA 1.2 (הגירסא היציבה הכי חדשה) ועדיין הפונטים של העברית לא משהו

איך אפשר לשפר אותם ?

פורסם
:(
פורסם

סתם שאלה: קנית את SUSE?

פורסם

במקומך לא הייתי משנה אותו

בגלל שהוא גורם לתוכנות שונות להראות גדולות מהרגיל

אני נשארתי עם משתני סביבה אנגליים

תמיכה די עלובה בעברית ,אבל לפחות רואים תוכנות נורמלי

בכל מקרה תשנה,ואם לא תאהב תחזיר את זה בחזרה למצב של זה

מה? אם התוכנות יראו גדולות פשוט תקטין את גודל הפונט.

בקשר למוזילה

אם אתה משתמש במנדרייק תייבא את הפונטים של חלונות

ואם לא אתה יכול להוריד את הפונטים קולמוס בSF (יש לינק בWHATSUP)

וכשאתה מקמפל את מוזילה תקמפל אם תמיכה בXFT (אני לא זוכר אם קוראים לזה ככה,הרבה זמן לא התקנתי מוזילה)

והפונטים יראו מבריקים... (הXFT זה אנטיאלייסינג למיטב ידיעתי)

למה שהוא יקמפל את מוזילה? זה לוקח מספר שעות וזה חסר טעם לחלוטין. הבינארי מגיע כבר עם תמיכה בXFT, ואנטי אלייסינג לא עושה את הפונטים ל'מבריקים' אלא חלקים...

פורסם
:s07:
פורסם

החל ממוזילה 1.2 בטא המוזילה הבינארי שמורידים מהאתר שלהם לא בא עם תמיכה ב XFT מהסיבה הפשוטה שהחל מגירסה הזאת מוזילה משתמשת ב XFT2 ששום דיסטרו חוץ מרדהאט 8 וג'ינטו לא משתמשים....

לפני גירסה זאת הבילד מגיע עם XFT1 מופעל ופשוט משנים שורה בקובץ הקינפוג של מוזילה unix.js ויש החלקה.

ברוב הההפצות זה כבר מופעל.

הסיבה שהפונטים מכוערים זה שצריך ליבא פונטים נרמליים כמו Tahoma מווינדוס.

פורסם
  • מחבר

ואיך בדיוק מיבאים את הפונטים הללו ?

נגיד והעלתי כמה פונטים של וינדוס לFTP מסויים עכשיו נכסנתי ללינוקס והורדתי אותם איך אני מקנפג שמוזילה תשתמש בהם ?

ולא,לא קנתי את SUSE עשיתה התקנה מאינטרנט ואני חייב לציין שהYAST2 של סוסה הוא פשוט מנהל התקנה ניפלא,אני מוצא בו כל דרב שצריך.

עכשיו נתקלתי בבעיה קטנה,התקנתי BIDITEXT עכשיו כשאני רוצה להשתמש בLICQ עם הBIDITEXT אני כותב את הפקודה וזה מפעיל את התוכנה אבל מה אני רואה את הכל בריבועים במקום כתב נורמלי, בלי הBIDITEXT אני רואה הכל נורמלי אבל העברית הפוכה.

פורסם

א. אתה עושה מאונט לפרטישן של הוינדוס ופשוט מעתיק את הפונטים משם לתוך סיפריה בלינוקס. אחר-כך בעזרת אשף הפונטים של קיי די אי אתה מתקין את הפונטים שהעתקת. מפעיל מוזילה, edit > preferences > fonts ובוחר מה שיפה לך.

ב. פשוט תשתמש בגרסה עדכנית של licq אשר מבוססת על qt3. (לqt3 יש תמיכה מובנת בBiDi)

פורסם

אני מאמין שיש לך licq בגירסה תומכת בידי, אולי הבעיה בקידוד? תשים את licq לעבוד עם קידוד Hebrew cp1255 ולא קידוד עיברית אחר.

נ.ב. בגלל באג משונה בליציק אתה צריך לשנות את זה לכול משתמש בניפרד.מעצבן.

פורסם
  • מחבר

אכן יש לי את הLICQ הכי חדש ואני רואה בו את העברית הפוך !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים