עבור לתוכן

עזרה בבניית מפרט למשחקים,פוטושופ,גרפיקה מלאה במשחקים - 6500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי,

אני רוצה לבנות מחשב חדש למטרות האלה:

1.משחקי MMORPG - משחקים המוניים בסרברים הכי מפוצצים במשחק (כמו Silkroad Online בסרבר Xian) וגם HL2 - דורש כרטיס גרפי טוב ומעבד לא פחות.

2.אופיס,שירים וכל מה שמשתמש ממוצע עושה...

3.פוטושופ,לפעמים גם 3ds max,maya,xsi... (לרוב,אני משתמש בפוטושופ אבל לפעמים לעיתים נדירות באחת מתוכנות התלת מימד האלו)

4.אני רוצה גרפיקה מלאה במשחקים - כלומר אני רוצה לשים את המצב הגרפי על בין המצבים הגבוההים יותר.

5.שהמחשב יהיה מהיר ומוכן לVista,וזמני הקימפול שלו עם C++ לא יהיו ארוכות (בתוכנית ממוצעת)

6.מחשב טוב שיהיה בסדר גם עוד שנה שנתיים,ולא יהיה מחשב חלש

חלקים שיש לי:

1.מסך

2.מקלדת+עכבר

3.רמקולים

4.כרטיס קול

5.צורב DVD של LG

עכשיו הנה דברים שכבר החלטתי לגביהם: (הרשימה מתעדכנת)

מעבד - Intel Core 2 Duo E6600 - מחיר: 1700 ש"ח

לוח אם - Asus P5B - מחיר: 750 ש"ח

פורסם

מה עם ציוד הקפי? צריך מסך..?

פורסם

מפרט מKSP [בתמונה למטה]

מעבד E6600

2GB RAM 667

radeon 1950pro factory oc+ AC vga cooler

250gb hd sata2 16mb

צורב LG

ספק מעולה 400W

מארז מינימלי אבל לא ג'נרי- נשאר מספיק כסף, אתה יכול לבחור משו יותר טוב

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

מה עם ציוד הקפי? צריך מסך..?

לא,אני לא צריך מסך - אני יערוך עכשיו את הדיון וירשום מה יש לי ומה אני לא צריך.

לגבי המפרט מKSP - תודה,אבל אני לא מעוניין במפרטים מוכנים מחנויות ישראלית,אלא מפרט שאני בוחר...

אוקיי אז למישהו יש המלצה ללוח אם?

והלוח אם תומך בזכרונות 800MHZ?

ומהירות הזכרונות - זה תלוי בלוח אם או במעבד?

ויש הבדל ממשי בין מהירות זכרונות של 667MHZ ל800MHZ שזה מצדיק מחיר יותר יקר ב200 ש"ח?

פורסם

המפרט שהוצע לך מKSP הוא לא אחד של מחשב מוכן- אלא מחשב ש Monopoly הכין לך...

זכרונות 800 טובים לOC ... שלפי המפרט אתה לא ממש תצטרך כרע.. במיוחד שהמחשב שלך הוא למשחקים...

פורסם
  • מחבר

המפרט שהוצע לך מKSP הוא לא אחד של מחשב מוכן- אלא מחשב ש Monopoly הכין לך...

זכרונות 800 טובים לOC ... שלפי המפרט אתה לא ממש תצטרך כרע.. במיוחד שהמחשב שלך הוא למשחקים...

הא,אז תודה מונופולי על הטרחה :-),אבל עדיין אני מעדיף להרכיב את המפרט בעצמי עם עצות של אחרים.

ואני לא מעוניין לעשות OC,אף פעם לא עשיתי את זה אבל קראתי על זה מעט ולא ממש התלהבתי מהרעיון...(איבוד אחריות,קיצור חיים של המחשב)

ואיזה לוח אם כדאי לי? (הרעיון היה שאני ירכיב את המפרט תוך כדי הדיון...)

פורסם

איזה מסך יש לך?

פורסם
  • מחבר

איזה מסך יש לך?

CRT פלטרון של LG,אולי בקרוב אני מחליף לLCD של סמסונג (כמובן שהאיכות לא תהיה אותו דבר,אבל אני מעדיף משהו דק מאשר משהו עבה)

עריכה: מה ההבדל בין גשר גרומי ICH8 לבין גשר דרומי ICH8R?

פורסם

CRT פלטרון של LG,אולי בקרוב אני מחליף לLCD של סמסונג (כמובן שהאיכות לא תהיה אותו דבר,אבל אני מעדיף משהו דק מאשר משהו עבה)

למסך יהיה רזולוציה הגדולה מ- 1280x1024?

פורסם
  • מחבר

למסך יהיה רזולוציה הגדולה מ- 1280x1024?

אין לי מושג כי עדיין לא בחרתי מסך,

אבל זה לא יהיה מסך מיוחד - אלא מסך ממוצע,או קצת מעל הממוצע.

והמסך שאני יקנה לא יעלה יותר מ2500 ש"ח ד"א (אם בכלל אני יקנה אותו במחיר כזה,קרוב לוודאי שאני אקנה אחד ב1500-2000 ש"ח)

ושאלה - אני חופר באינטרנט ולא מוצא,מה ההבדל בין גשר דרומי ICH8 לבין גשר דרומי ICH8R? (לאלה שלא ראו את ההודעה)

ולמישהו יש המלצה לאחד מלוחות האם האלה:

Gigabyte Ga-965P-DS3

Asus P5B\P5B-E

MSI P965 Platinum

ויש הבדל בין 965P לבין P965 ולבין 965P EXPRESS? (אם זה לא אותו אחד?פשוט זאפ משגעים אותי)

תודה.

פורסם

965P זה הסוג ציפסט של הלוח - מה שמחבר בין הכל ביחד וכולל איזה פיצ'רים יכולים להיות על הלוח...

סוגים אחרים של צ'יפסטים זה 945 ו 975 , שניהם ישנים יותר מה 965

P - יכול להיות שונה כשהוא G.. :) זאת אומרת 965G שזה מספל גרפיקס (כ.מ. מובנה..)

טבלה מעולה להבדלי ICH למניהם כאן: (כולל שבבי nForce)

http://techreport.com/reviews/2006q3/core2-chipsets/index.x?pg=2

פורסם
  • מחבר

965P זה הסוג ציפסט של הלוח - מה שמחבר בין הכל ביחד וכולל איזה פיצ'רים יכולים להיות על הלוח...

סוגים אחרים של צ'יפסטים זה 945 ו 975 , שניהם ישנים יותר מה 965

P - יכול להיות שונה כשהוא G.. :) זאת אומרת 965G שזה מספל גרפיקס (כ.מ. מובנה..)

טבלה מעולה להבדלי ICH למניהם כאן: (כולל שבבי nForce)

http://techreport.com/reviews/2006q3/core2-chipsets/index.x?pg=2

עשית לי את היום תודה :-)

ואני סופר קשה החלטה לגבי הלוח אם...אני לא יודע אם אני יקח את הASUS או את הGIGABYTE,

הMSI בכלל יצא מהתמונה בגלל המחיר היקר שלו (ב500 ש"ח שנותן עוד קצת ביצועים...אני מעדיף כבר להחליף לE6700 בכסף הזה)

אני חושב שאם אני יבחר בASUS אז אני יקח את הP5B - כי בכלל אין לי צורך בRAID שהICH8R מציע,ובכלל בAHCI ובNCQ (למרות שהוא מציע מהירות של הארד דיסק סאטה יותר מהיר)

אז מה אתם אומרים,ג'יגהבייט או אסוס?

פורסם

הזול מביניהם

פורסם
  • מחבר

הזול מביניהם

אז האסוס P5B...

השוותי והאסוס והג'יגהביט הם בדיוק אותו דבר,רק בצ'יפים כמו של הרשת המובנת והקול הם משתמשים בצ'יפים אחרים (שזה לא משנה לי,כי יש לי כרטיס רשת וכרטיס קול)

וגם הASUS עולה פחות,ונותן ביצועים יותר טובים לפי HardwareSecrets (ד"א,זה אתר אמין נכון?)

עריכה:

עכשיו כשבחרתי את הAsus P5B כהלוח אם (שהוא הבחירה הכי משתלמת,ו0.5 FPS לא שווים עוד 650 ש"ח בשביל הMSI)

אז אני עובר לזכרונות,אני רוצה שיהיה לי 2GB RAM במחשב שלי,שיהיה לי 2 כרטיסים של כל אחד 1GB,

אז קודם כל - מה הCAS LATENCY משפיע?יש הבדל גדול בין CL5 לבין CL2? (ש2 אמור להיות יותר טוב מ5)

יש הבדל ענקי שהוא מצדיק את המחיר היותר יקר שלו?

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול לעזור?

(מצטער אם זה דאבל פוסט)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים