עבור לתוכן

שאלה על זיכרונות של מחשב נייד

Featured Replies

פורסם

מנהלים,אם זה לא קשור אז סליחה ותעבירו בבקשה.

ברצוני לשדרג זיכרון ללפטופ שיש לו סטיק אחד של 256MB PC100 (העובד ב-100MHZ כמובן).

כנראה אין סטיקים כאלה בדיוק בארץ (לא מצאתי...) וברצוני לדעת האם סטיק של 133 או 266 או 333 MHZ יעשו פשוט DOWNCLOCK ויעבדו בתדר 100 כמו במחשב רגיל או שגם יש הבדל מבחינה פיזית במבנה הזיכרון.

לא יודע את הדגם של המחשב אבל הוא SONY VAIO עם P3 700MHZ בפנים...חלש אני יודע אבל זה מה יש...

תודה רבה!

פורסם

סביר מאוד כי אתה צריך זכרונות SDRAM SO-DIMM 100-133mhz

זכרונות עם מהירויות גבוהות יותר, קרי 266-333 ומעלה, הם DDR ולא יתאימו למחשב שלך.

אני די בטוח שראיתי זכרונות כמו שאתה צריך בזאפ.. אם לא, לך למעבדה, אני בטוח שיש להם פה ושם רזרוות, אם כי זה בטח יקר..

לגבי השאלה שלך, DOWNCLOCK מ 133 ל 100 יעבוד יופי.

אולם אציין כי בעבר היו נייד שרגישים לסוגי זכרונות ששמים בהם, שלא לדבר על ערבוב חברות.. אז תבדוק לפני שאתה קונה או תבדוק אפשרות להחזיר (סיכוי לא גבוה שלא יעבוד, אבל רק שתדע..)

פורסם
  • מחבר

בקיצור זו האופציה היחידה שיש בזאפ ל SDRAM 256MB:

http://kst.co.il/Product.asp?productid=454

אני אדבר עם החנות ואני מקווה שהמחשב יקבל אותם ויעשה downclock...

או שאחזיר אותו.

שאלה נוספת:

למיטב ידיעתי ה-XP צורך קרוב ל 256MB ולכן הוספה של עוד 256 צריכה להראות שיפור משמעותי בעבודה השוטפת הווינדוס,האם יש מצב שהמחשב עדיין יקרטע לאחר הוספת הזיכרון ופשוט לא שווה להשקיע את הכסף?

פורסם

KINGSTON חברה טובה, אני דווקא די בטוח שזה יעבוד עם המחשב שלך.

ההבדל בין 256 ל 512 הוא די גדול (הרבה יותר מ 512 ל 1024 מבחינת קפיצת מדרגה - שלצורך העניין לא היית מרגיש כמעט בכלל לא היית משדרג במחשב הזה לגיגה.), בכל מקרה, כן, השיפור יהיה מורגש, אך שוב, אל תצפה לניסים, זאת עגלה עם 700 מגה"ץ.

לאחר השיפור אופיס וגלישה בסיסת באינטרנט יתחילו לעבוד עם פחות קרטועים, אך עדיין יקח להם זמן להטען, לעבודה רצינית הייתי שוקל לוותר על השדרוג מחשב..

למרות ש 200 שקל לא סכום כזה גדול.. הם בערך כ 10 אחוז מערך המחשב, שזה לא מעט.

פורסם
  • מחבר

מקווה שיהיה שיפור,תכל'ס זה מחשב של חבר שלי ופשוט היום יצא לי לעבוד איתו וממש סבלתי אז שכנעתי אותו להוסיף זיכרון,ואמרתי לו שאני אבדוק לו מה לקנות.

בכל אופן תודה רבה עידו .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים