עבור לתוכן

במה מתבטא ההבדל בין הארד דיסק במהירות 5400RPM ו7200RPM??

Featured Replies

פורסם

טוב, השאלה בגוף הכותרת:

הזמנתי לפטופ של DELL מסדרת XPS 1210. ויש לי שתי אפשרויות שדרוג להארד דיסק:

120 ג'יגה 5400RPM -> בתוספת של 200 ש"ח.

100 ג'יגה 7200RPM -> בתוספת של 750 ש"ח

(ההארד דיסק הבסיסי הוא 80 ג'יגה 5400RPM)

(אין אופציה של 120 7200).

עכשיו, הלפטופ הזה בין היתר מיועד למשחקים. ואני רוצה שהוא יצליח לעלות משחקים כבדים בלי בעיות.

השאלה היא האם מהירות ההארד דיסק היא מספיק משמעותית לביצועי המחשב כדי לוותר על 20 ג'יגה נוספים, ועוד להוסיף 500 שקל נוספים???

ואם לא, אז איפה בעצם אני בכלל ארגיש הבדל במהירויות ההארד-דיסק?

תודה מראש לעוזרים!

פורסם

אכן יש הבדל דיי משמעותי בין 5400 ל 7200, אם לא כואב לך הכיס אז בהחלט לך על מהירות 7200 (סיבובים לדקה, ככל שהוא יותר מהיר הדיסק הקשיח שלך יכול לגשת לנתונים יותר מהר).

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני בעקרון ידעתי שוודאי יש הבדל, אבל מה שמעניין אותי יותר זה:

איפה אני ארגיש את ההבדל בתאכלס??

כי בחנות שבה הזמנתי את המחשב, הבנתי שהיתרון במהירות גבוהה יותר של ההרד דיסק מתבטא בעיקר בפעילויות כמו עריכת סרטים ומוזיקה...

אבל בכל הנוגע למשחקים או הפעלת תוכנות, ההבדל יהיה זניח מכדי להשקיע סכום נוסף כזה להארד דיסק.

השאלה היא האם זה נכון? האם במשחקים אני לא ארגיש בהבדל משמעותי בין ההרד-דיסקים השונים? או שהמידע שנמסר לי היה מוטעה?

כי בכל זאת, זו השקעה של עוד 500 שקל, וויתור על עוד 20 ג'יגה... שזה אומנם לא הרבה יחסית בשיקול הכללי, אבל זה עדיין שיקול דיי רציני.

(והשאלה אם אני צריך אותו למטרות שלי - שהן כמו שציינתי משחקי מחשב, גלישה באינטרנט, ושימוש בתוכנות משרדיות כמו וורד ואקסל...).

פורסם

את ההבדל אתה תרגיש בעליה של תוכנות בד"כ

אבל עוד שאלה...ככל שהסיבובים לדקה גבוהים יותר הוא צורך יותר חשמל לא?

פורסם

כעיקרון אתה אמור להרגיש הבדל די גדול כי הוינדוס שלך גם יהיה על ההרד דיסק ואז כל מה שתפעיל בוינדוס יעלב יותר מהר,

במציאות אני לא יודע כמה זה ישפר, אני עדיין עם 5400RPM ואני לא רואה סיבה טובה להחליף

פורסם
  • מחבר

יש כאן מישהו שהיה לו 5400, ושידרג ל7200 - שיכול להגיד לי איפה הורגש ההבדל האמיתי??

פורסם

כל מה שקשור לדיסק קשיח עובד יותר מהר:

טעינת שלבים, boot, העתקת קבצים... הכל.

פורסם

רשמתי את זה גם אבל בתכלס זה ישפיע על המהירות? ואם כן אז זה מורגש בכלל או שזה שיפור דיי גדול?

פורסם

נו כמה פעמים אני צריך להגיד לך? כן השיפור גדול ומורגש.

פורסם

אהה סליחה התבלבלבתי...

יש הבדל בין 7200RPM IDE ל7200RPM SATA 3.0?

פורסם

תאורטי כן, מעשי לא.

פורסם

תאורטי כן, מעשי לא.

אז זה עבודה בעיניים? :nixweiss:

כנראה זה עוזר באלפיות שנייה שאם הזמן הם יצברו לשעות

פורסם

מהיכן אתה מזמין את המחשב?

אם מחול איך אתה מתגבר על בעיית משרד התיקשורת?

פורסם

ההבדל המשמעותי בין PATA ל SATA זה הכבלים שהם הרבה יותר נוחים בתצורת SATA.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, ועוד כמה שאלות:

1) עד כמה יורגש הבדל מבחינת צריכת הבטרייה? (הרי יותר מהירות, יותר כוח, יותר בזבוז אנרגיה).

2) יותר מהירות = גם יותר חום?? (כלומר הלפטופ יתחמם הרבה יותר??). והאם זה יורגש באמת?

3) והכי חשוב: אם היית נמצא במצב של בחירה כזאת, מה הייתה בוחר לעצמך? את ה100GB7200? או את ה120GB5400?

למי ששאל לגבי מיקום הקניה - אני קונה בארץ, אז אין שום בעיות מבחינת משרד התקשורת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים