עבור לתוכן

המלצות לקרור עבור רכיבי מעבד,כרטיס מסך ול&#149

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תודה לך RTR ,

אם כי זה מעט מעבר ללימיט שהצבתי לעצמי, אני קורא על המערכת ועל הביקורות.

ממבט ראשון המערכת "נראת" מעניינת. יחד עם זאת אשמח להתיחסות לנושאים הבאים:

א) לפי המלצת היצרן המאווררים שעל הרדיטור והוא עצמו אמורים להיות מורכבים מחוץ למארז כאשר ב full load הרעש אמור להגיע ל 37~ dBA - לא נשמע גבוהה ?

ב) מקום הרדיטור לא מבטל את המאוורר של המארז (לפי מקום המלצת היצרן) והאם זה לא מפריע?

ג) האם הקיט אמור להספיק גם למעבד וגם לכרטיס מסך (כח המשאבה + cooling fluid) ?

ד) איזה נוזל "קרור" מומלץ למערכת כזאת ולכמה זמן הוא אמור להספיק ?

ה) במידה וישנה תקלה במערכת כזאת האם יש לי יכולת גיבוי בשבילה או התראה על תקלה ?

בנוסף אשמח לשמוע על עוד המלצות או אלטרנטיבות

תודה מראש

פורסם

א) גם לפי ההמלצה וגם אני בספק אם יש לרד' כזה מקום בתוך המארז... בעיניין הרעש .. ראיתי את הרד' הזה מחזיק אופטי 170 כפסיבי בטמפ' טובה ממערכות פסיביות יעודיות...

שם את המאווררים על 7-9V יהיה לך אחלה ביצועים וגם שקט.

ב) לא זה בנוסף..

ג)כן.

ד)מגיעה איתו צריך להוסיף רק מים מזוקקים.

ה)לא. אם זה קרטי יש מדי זרימה אבל זו מערכת אמינה מאוד ואם היא עובדת סביר להניח שהיא תמיך ככה .

פורסם
  • מחבר

תודה לך RTR על תגובתך המהירה.

לגבי סעיף ב' ראיתי וכתבתי שהוא שלא נראה לי שהוא מבטל את המאוורר האחורי שאצלי, אלה מוציא אוויר חם מהמארז.

המיקום של הרדיטור בתצורה כזאת, וממבט ראשוני שלי, נראה כי הרדייטור חוסם את יציאת האוויר במקרה הטוב,

ובמקרה הרע, מקבל את האוויר החם מתוך המארז עליו. מצב שנראה לי "מעט" תמוהה היות והרדיטור אמור לקרר את

הנוזל ע"י איוורור טוב יותר, ולא לקבל אוויר חם עליו. אם אני טועה ? אשמח לקבל הבהרות.

כמו כן אם אתה מכיר עוד מערכות קרור אשמח לשמוע

בתודה מראש

פורסם

הוא אכן מקבל אוויר יחסית חמים מתך המארז..

זו אולי לא הדרך הכי טובה אבל זו אחת הדרכים הנפוצות לשים בהם את הרד', אחריה זה בגג המארז וגם שם נישאב אוויר חם מתוך המארז.

אם אין לך כוונה להתחיל לחורר את המארז שלך אין לך הרבה ברירות.

פורסם
  • מחבר

יש לי 3 פתחים במארז COMPUCASE HEC CI-6919B-NPS

1) למאוורר שמכניס אוויר קר למארז מקדימה

2) למאוורר שמוציא אוויר חם מהמארז מאחור

3) פתח צידי (חצי מכוסה) עם תעלה שיושבת מעל למאוורר ול Heatsink עבור כניסת אוויר קר ישירות מחוץ למארז

עדיין אין לי כוונה לקדוח עוד חורים במארז. בנוסף מלמעלה "יושב" לי ציוד על המארז כך שאין באפשרותי לשים שם את הרדיטור.

מה שיודע לי זה שישנם מערכות קרור מיים עם רדייטור ו/או cooling fluid (מיכל הנוזל) שבאות בתור "קופסה" סגורה וחיצונית נוספת.

האם אתה מכיר דגמי מערכות כאלו , האם הם מומלצות, ואם ידוע לך מחירם אשמח לדעת

תודה מראש.

פורסם

יש.. זה ניקראה מערכות חיצוניות.. שזה בידיוק הפוך ממה שביקשתה קודם..

בכל מיקרה יש לך את זו

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_141_168_1056&products_id=14389

לרמה של האפקס היא לא תגיע.

לא ניראה לי שההיתי מוסיף לה עוד בלוק.. בטח שלא אם היא תהיה רחוקה מהמארז כי גם ככה המשאבה שלה לא משהו .

אז צנרת ארוכה + עוד בלוק :-X

ועוד לא דיברנו על הרד' הקטן...

נטו למעבד היא סבירה..

למעבד + כ. מסך :nono:

פורסם
  • מחבר

המערכת הראשונה נראת לי הרבה יותר , אם כי עדיין לא מוצא פיתרון למיקום של הרדיטור.

מבחינתי הייתי מעדיף, כפי שרשמתי בהתחלה, למערכת קרור מיים, שכל החלקים יהיו פנימיים .

במידה וישנם חלקים חיצוניים אז צריך למצא להם מקום וזה פחות עדיף עבורי.

על המערכת החיצונית לא מצאתי כל מידע (הלינק לאתר היצרן לא זמין) כמו כן מדברך

הבנתי שהיא מספיקה רק למעבד, שזאת איננה כוונתי.

יש לך מידע על אחת או יותר מהמערכות הבאות ?? (נלקחה רשימה מהאתר של פנדה שמשם הבאת את המוצרים)

EverCool WC202 Water Cooling System

VANTEC All In One Water Cooling Kit Stingray STG-100

Corsair CWC100-1001 Kit for Intel Pentium 4 (775)

Corsair HC200EX-1001 WATER COOLING

Thermaltake AquariusIII External Liquid Cooling System

Thermaltake TRIBE

Thermaltake Liquid Cooling System Rocket Fanless cl-w0011

Thermaltake BigWater 745 Liquid Cooling System

Gigabyte 3D Galaxy II Water Cooling Kit (יש לי לוח של Gigabyte אם מתאים יהיה נחמד ....)

ZALMAN RESERATOR 1 FANLESS WATER COOLER

CoolerMaster Aquagate יכולה להתאים לי בכלל ?

תודה.

פורסם

הוא ביקש מערכת אמינה..

הרבה פעמים ההיתי ממליץ על מערכות של TT לעומת גופי אוויר.. אבל יצא לי להיתקל שבוע שעבר בשתי מערכות שהמשווה מתה . לאחד מהם אפילו פעמים יום אחרי יום :-X .

יש מעט מאוד מערכות ששוות/טובות מסוויפטק שצינתי מבחינת איכות וביצועים .

אף אחת מהם לא הוזכרה כאן .

Corsair CWC100-1001 Kit for Intel Pentium 4 זה מערכת שדומה מאוד ל סוויפטק פלטינום והיא גם טובה..

אבל שוב רד' יחיד ושני מקורות חום זה לא יהיה נחמד .

ה GB בסדר.. מבחינת איכות היא טובה . בביצועים היא שווה להפלטינום של סוויפטק אבל לא קרובה לאפקס .

הזלמן פסיבית ודיי גרועה.. לפעמים חמה מהקירור המקורי .

הרוקט של TT אפילו גרועה יותר .

CoolerMaster Aquagate - לא משהו.. שווה לקירור אוויר בינוני +

ולרוב המערכות שהבאתה תהיה בעיה דומה.. הרד מקובע או מחוץ למארץ מאחורי המאוורר המוציא או בתוחו כשהמאוורר שעל הרד' הוא המוציא...

בשני המיקרים האוויר לא יהיה הקר ביותר האפשרי .

פורסם
  • מחבר

תודה לך RTR על תגובתך המפורטת.

כתבת "יש מעט מאוד מערכות ששוות/טובות מסוויפטק שצינתי מבחינת איכות וביצועים .

אף אחת מהם לא הוזכרה כאן ."

אשמח לשמוע עליהן

פורסם

;D

אין אותם גם בארץ.. הרמה של הקירור מים בארץ נמוכה מאוד :'( צריך להגיד תודה שלפחות אותה מביאים.. אחרת הינו נישארים על TT GB :kopfpatsch:)

זו דוגמה אחת

http://www.overclock3d.net/reviews.php?type=3&id=69&page=5&desc=battle_of_the_water_cooling_kits

מה גם שכשלא מדובר בקיטים אלה בבניה מחלקים ... ;D יש גם יותר מיזה..

פורסם
  • מחבר

לצערי , עקב היותי חדש בנושא ואינני חושב שאצא בקרוב לחו"ל, ובנוסף אני ללא קרובים בחו"ל,

הייתי מעדיף קניה בארץ הכוללת תמיכה מינימלית + אחריות למוצר ולחלקים...

תודה לך

פורסם
  • מחבר

שלום,

עידכון :

לאחר פעם נוספת בו המחשב אותחל אוטומטית בלילה (המחשב עלה ולא נכנס לחשבון במערכת ההפעלה), וכשעלה לא רצה תוכנת sppedfan בצורה אוטומטית. הטמפרטורת של המעבד הגיעו ל- 70 מעלות, ולליבות ל- 85 (ללא עומס). החלטתי על ניסיון שינוי הביוס הבא :

שינית הגדרת ביוס FAN Speed Control Method מ AUTO ל DISABLE (השינוי קובע הגדרות ע"י הביוס בעליית המחשב ולפני עליית מערכת הפעלה או כל ריצה תוכנה כלשהיא). שינוי זה גורם למאוורר לרוץ במהירות מלאה כל הזמן (במצב הקודם הביוס קבע תצורה אופטימלית למהירות בתצורה אוטומטית - דבר שלא צלח)

בנוסף במצב זה הגדרת FAN Speed Control Mode הופכת ל disable (לא רלוונטית)

ממבט ראשון נראה שזה עוזר - טמפרטורת המעבד נשארת בסביבות 35-40 והליבות 45-55

בנוסף אני צריך לעשות "שעורי בית" ללמוד ולהחליט על איזה שידרוג כדיי לי למערכת הקרור במחשב.

תודה על כל העזרה והתגובות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים