עבור לתוכן

המלצות לקרור עבור רכיבי מעבד,כרטיס מסך ול&#149

Featured Replies

פורסם

שלום ,

ברשותי מחשב חדש (שלא בוצע בו OC) אשר נכבה מפעם לפעם.

מבדיקה בעזרת "EVEREST Ultimate Edition" שמתי לב לטמפרטורות קיצוניות וגבוהות (לרוב לאחר מספר שעות עבודה)

בעיקר במעבד אבל גם בלוח האם ולפעמים על הכרטיס המסך . למעבד ולכרטיס המסך יש קרור מקורי בלבד.

מפרט המחשב כדלקמן :

GIGABYTE GA-8I965P-DS3 P-4/P-D/Core2Duo P965 DUAL DDR2 (כרטיס רשת 1G on board,כרטיס קול 7.1 on board)

Corsair DDR2 2GB 800MHz PC6400 CL5 DUAL PACK 2x1Gb

MSI RX1950PRO TD256E RADEON X1950PRO PCI-E

COMPUCASE HEC CI-6919B-NPS SUPER MIDI ATX BLACK

HEC ACE580 20/24PIN 580WATT ATX/XEON ATX 2.0 RETAIL BLACK

LG GSA-H12N (B) DVD WRITER X18 BLACK OEM 2Y

WD 320GB SATA2 7200RPM 16MB BUFFER RAID 24/7 WD3200YS 5Y

שאלות:

1)בהנחה שהמחשב מותקן תקין, ורכיבי חומרה/תוכנה הם עם הדריברים האחרונים. עד כמה התוכנה "EVEREST Ultimate Edition" מראה טמפרטורות "אמיתיות" ?

2) האם ישנם עוד תוכנות/דרכים לקבל תוצאות "אמת" על טמפרטורות הרכיבים ?

3) מעוניין לקבל המלצות לקרור עבור הרכיבים הבעיתיים וכוללים התיחסות לסעיפים הבאים.

a) מעדיף קרור אויר שקט (היות והמארז מאונך, חשוב לי שה Heatsink לא יהיה כבד מידי ) עד 800 ש"ח

b) לא פוסל קרור מיים (עד 2000 ש"ח)

c) בעתיד מתכוון לבצע OC (לא קיצוני)

4) בשלב זה מורצת תוכנת SpeedFan עם נסיון לקנפג את עבודת המאוררים על מקסימום

(טמפרטורות במצב מנוחה (Core Voltage,I/O Voltage 1.3-1.2 v))

למעבד: 38 חיצוני, 48 לליבות , ללוח האם: 44, לכרטיס המסך 47, לכונן הקשיח 37.

לא מנסה "לאמץ" את המערכת במכוון

תודה מראש

פורסם

אתה הדבר הכי חשוב,לא כתבת,מעבד!

פורסם

איזה מעבד. וחשוב שתבדוק את הטמפ' במאמץ.

פורסם
  • מחבר

היי,

סליחה, כנראה השורה עם המעבד "ברחה". יש לי מעבד DualCore 2 Duo E6400

כמו כן יצא לי לראות כי לפני הפעלת SpeedFan ובמצב של עבודה מאומצת הטמפרטורה מגיעה

ל- 78-89 ואף ראיתי את המחשב נכבה בטמפרטורה המתקרבת ל 100.

עד כמה שידוע לי טמפרטורות מעל 55-60 מעלות לאורך זמן עלולות לסכן את המעבד (מהסוג שיש לי

DualCore 2 Duo E6400) וגם את לוח האם ושאר הרכיבים

בקשר להצעה על ה- SUNBEAM TUNIQ , הוא לא כבד (800 גרם) ?

תודה על ההתיחסות

פורסם

הוא כבד אבל זה עוד מעולם לא הזיק לאף לוח כל עוד הוא הורכב עליו נכון.

פורסם
  • מחבר

שלום,

dennis14 - תודה על ההמלצה , אבל כפי שציינתי כבר בהודעה הראשונה , אני מעוניין ב Heatsink שאיננו כבד כל כך.

בנוסף מדביקת השוואה שנערכה באתר tom hardwere לא ראיתי שהוא נבחר כמומלץ באף תחום וגם לא בציון כללי

אשמח לשמוע עוד הצעות והתיחסויות

בתודה מראש

פורסם

בקשר להצעה על ה- SUNBEAM TUNIQ , הוא לא כבד (800 גרם) ?

800 גרם ללא מאוורר.. 950 עם ;)

ד"א המישקל המותר על הסוקט 450 גרם ::) לא מומלץ להשאיר אותו מחובר אם מזיזים את המארז.

הוא כבד ותופס הרבה נפח..

תברר אם הוא לא סותם לך את החלק העליון של המארז לגמרי כי אם הוא כן.. שיפור ביצועים רציני לא תיראה ממנו.

קח את המידות מהאתר ותדמה אותם בטוח המארז .

פורסם
  • מחבר

תודה לך- RTR , אם כי היה בררור לי שזה ללא המאוורר עצמו (משקל המאוורר משתנה מעט מבין הסוגים) ולכן לא הוספתי אותו.

מבחינת מקום אני בטוח שיש לי במארז, יחד עם זה היות והמארז הוא mini tower והוא עומד, הייתי שמח

ל- Heatsink שלא "נתלה" במשקל כזה על לוח האם.

אשמח לשמוע הצעות נוספות (גם לקרור מיים וגם לאוויר) או הצעות אחרות לנסות לפתור הבעיה.

תודה מראש

פורסם

לקירור מים שישהיה איכותי ואמין תתחיל להכין סכום של 1200-1100 שקל +-.

אם כי היה ברור לי שזה ללא המאוורר עצמו (משקל המאוורר משתנה מעט מבין הסוגים) ולכן לא הוספתי אותו.

הוא מגיע עם מאוורר ולכן כן כדאי ליכלול אותו במישקל.

יחד עם זה היות והמארז הוא mini tower והוא עומד,

מיני ? המארז של הוא בין מיד לסופר .. ממש לא מיני.. אם הוא היה מיני ההיתה יכול לשכוח מטוניק.

הייתי שמח ל- Heatsink שלא "נתלה" במשקל כזה על לוח האם.

יש לך את הS8000 של זלמן או AC 7PRO שלא כבדים כל כך.. אבל אל תצפה לביצועים של טוניק.

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה לך RTR ,

בנושא מארזים לבית/משרד אני מבדיל בן 5 קטגוריות

א) Barebones/sff ב) HTCP ג) מחשבי "פיצה" ד) full towe ה)mini/midi tower

שלושת הראשונים לא רלונטים בהתיחס למה שיש לי, והמארז COMPUCASE HEC CI-6919B נחשב אצלי עדיין בקטגורית ה- midi/mini

וסליחה עם בילבלתי.

בנושא המאוורר על ה Heatsink , קראתי שממולץ להחליף לגדול יותר (לפחות 120 מ"מ), כמה שיותר גדול שידחוף יותר אוויר בפחות סיבובים, ואז המשקל עלול להשתנות , אם כי אני מסכים איתך שלא בהרבה.

בנושא קירור מיים, הייתי שמח להמלצות וכתבתי שאני מוכן להוצאה של עד 2000 ש"ח. מה שחשוב לי בסכום כזה , ראשית שתהיה אמינה, עדיף שכל החלקים ישבו בתוך המארז, ושהקרור יכלול קרור מעבד+כ. מסך ועדיף גם קרור לוח אם.

תודה מראש

פורסם

המאוור על הסינק הוא כבר 120 מ"מ.

והוא עם בעל בקר לשליטה במהירות המאוורר.. בין 1000 RPM-שקט עם ביצועים טובים או 2000RPM הביצועים הטובים ביותר שיש לקירור אוויר להציע אבל רועש כמו מטוס .

2000 שקל יכול לסדר לך מערכת נחמדה מאוד בארץ או מערכת איכותית מאוד (מאוד) בחו"ל . (מדובר על קירור למעבד בלבד נכון ?)

מה אתה מעדיף ?

פורסם

תרד מקירור ללוח. תלך רק על קירור למעבד ולכרטיס מסך אם כבר(אם מדובר על קירור מים).

פורסם
  • מחבר

שלום,

כפי שכתבתי עבור מערכת קרור במיים "מה שחשוב לי בסכום כזה , ראשית שתהיה אמינה, עדיף שכל החלקים ישבו בתוך המארז, ושהקרור יכלול קרור מעבד+כ. מסך ועדיף גם קרור לוח אם." בנוסף אם אפשר לשלב זיכרונות זה בונוס מבחינתי

לגבי המאוורר כתבתי (לפחות 120 מ"מ) הדגש מבחינתי על "לפחות" :-)

בתודה מראש על ההרצעות

פורסם

קירור מים לזיכרון = שטות.

כנ"ל ללוח אם.

לכרטיס מסך + מעבד לך על

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_141_168_1052&products_id=10814

+

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_141_1315&products_id=14790

+

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_1148&products_id=6513

זה מהארץ.. ויוצא כ2100 שקל .

מחו"ל אפשר להרכיב משהו איכותי יותר וזול יותר .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים