עבור לתוכן

בעיה בהוספת זכרון RDRAM נוסף

Featured Replies

פורסם

במערכת שלי מותקנים כרגע 2*64 ו2*128 סטיקים של זכרונות RDRAM

על לוח אם אינטל d850gb(אני חושב שזה הדגם)

לאחרונה קניתי שני סטיקים של 256 וניסיתי להתקינם(יש לציין שהם משומשים), ניסיתי להשתמש בהם במקביל עם הסטיקים של 128 וגם עם הסטיקים של ה64.

לאחר ניסוי וטעיה העברתי את הסטיקים בין הסלוטים בכל הקומבינציות שיכולתי לחשוב עליהם והמחשב סירב לעלות(ליתר דיוק לא הדליק את המסך, לא היו ציפצופים או שרצים אחרים) בשלב מסויים המחשב התחיל להריץ את ווינדוס(XP אם זה משנה) וביצע איתחול באמצע. הפעלתי במצב בטוח והכל עלה כרגיל.

אחר כך העלתי שוב במצב רגיל והמחשב עלה מעולה(כאשר הוא מזהה את כל 768 המגה) אך לאחר 5-10 דקות של פעולה המחשב קרס ושוב לא הצליח לעלות(שוב עם הבעיה שלא הדליק מסך).

השאלות:

האם הלוח אם שלי לא מסוגל לתמוך בזכרונות? האם הזכרונות תקולים? האם אי אפשר לשלב את הזכרונות הללו?

יש לציין כי כך הזכרונות הם תוצרת סמסונג.

על הזכרונות החדשים כתוב 256m 45ns 16d ecc pc800 2.5v

עצות הערות והארות יתקבלו בברכה.

פורסם

אם הסטיקים הנוכחיים טובים ועולים והסטיקים החדשים מסרבים לעלות את מערכת ההפעלה הם תקולים ללא ספק.

פורסם
  • מחבר

אם הסטיקים הנוכחיים טובים ועולים והסטיקים החדשים מסרבים לעלות את מערכת ההפעלה הם תקולים ללא ספק.

ובעתיד שאני אקנה סטיקים אחרים, האם ללוח שלי יהיו בעיות עם איזשהו סוג?

האם להתחשב בעובדה האם ECC או לא?

פורסם

ממש לא משתלם לקנות RDRAM היום, מומלץ להחליף לוח+זיכרון.

פורסם
  • מחבר

את זה כמובן אני יודע.

הבעיה היא שאם מחליפים לוח וזכרון אז צריך להחליף גם מעבד(אני בספק אם ה1.4 שלי יתאים על הלוחות החדשים :P )

המטרה היחידה של השדרוג הזה היא לסחוב עם המחשב הזה עוד כמה ימים\שבועות\חודשים עד שאני אקנה מחשב חדש.

במצב הנתון החיים נהיו בלתי נסבלים עם 384 מגה אז החלטתי להוסיף ו400 שקל על זכרונות משומשים לא נראו לי משהו מוגזם בשביל השיפור בביצועים.

בהתחלה חשבתי להוסיף 1 ג'יגה אבל אני מניח שאין בזה יותר מדי תועלת.

בכל מקרה אני מבין מהתגובה הראשונה שלך שאין שום בעיה להרכיב זכרונות RDRAM במקרה והם תקינים פשוט פלאג אנ פלי פשוט, אני מניח שמחר אני אחזיר את הזכרונות לבחור שקניתי ממנו ואקנה זכרונות משומשים אחרים\זכרונות חדשים.

השאלה היא האם יש איזשהם אי תאימויות עם הלוח אם שלי שאני צריך לדעת עליהם מראש(באתר של אינטל לא צוין הזכרון המדובר כנבדק להתאמה עם הלוח אם שלי).

פורסם

זכרונות RDRAM הם פלאג אנד פליי כמו כל סוג זיכרון אחר.

ב600 ומשהו ש"ח אתה מקבל לוח+512MB DDR כמובן, דר"א הלוח מן הסתם תואם למעבד והוא בסוקט 478.

מה גם שב1000 ש"ח אפשר לקבל איזה סמפרון לוח וזיכרון.

פורסם
  • מחבר

אני מבין מההודעה שלך שכל לוח אם שתמך בRDRAM היה מבוסס על סוקט 478, האם הבנתי נכון?

וב600 שקל אני אוכל להוסיף 512 זכרון ל256 שיש לי כרגע האם זאת לא אופציה עדיפה?

ובכל מקרה אני אשמח לקבל לינק ללוח אם וזכרונות DDR שיתאימו למעבד שלי או לחלופין אופציה זולה של סמפרון(וכמובן שאם זה יתפתח לכיוון הזה אני אאלץ לפתוח נושא חדש במקום המתאים)

כמו שאני רואה את זה:

ב600 שקל אני יוכל להגיע לשתי אופציות:

1) 768 מגה עם הלוח הנוכחי בטכנולוגית RDRAM

2) להחליף לוח אם לשמור את המעבד ולהגיע ל512 מגה DDR

ב1000 שקל אני יכול:

1) להגיע ל 1280 מגה RDRAM (מה שנראה לי מיותר לחלוטין במחשב ישן שכזה)

2) להחליף לסמפרון(שבמקרה הזה באמת אין לי מושג במה מדובר מהירות מעבד וכמות זכרון אם תוכל להרחיב על טכנולוגית הסמפרון)

מה האופציה האידיאלית לדעתכם, או במקרה שלמישהו יש רעיון טוב יותר אתם מוזמנים לחלוק איתנו :P

פורסם

האם יש כרטיס מסך במערכת הנ"ל? אם כן איזה?

אתה צריך כרטיס מסך חזק? או שמובנה יספיק?

פורסם
  • מחבר

הכרטיס מסך שיש כרגע זה 4200ti

שבקרוב הולך להתשדרג ל 4400ti (כן כן לולולול אני יודע).

אם עדיין לא הבנתם המחשב הזה משתדרג רק מחלקים שאני מקבל חינם או קונה בזול, בקרוב אקנה מערכת חדשה לגמרי ולכן אני לא באמת רוצה להשקיע כסף בטרנטה הזאת.

פורסם

אולי מומלץ שתיקח לוח מעבד וזיכרון כמובן עם כרטיס מובנה.

או שפשוט לך על לוח עם צ'יפסט 865 של אינטל+זיכרון תואם ותסגור עיניין עד הקנייה הבאה.

פורסם
  • מחבר

רק בשביל שנהיה מסונכרנים, איך אני בדיוק מוצא את הסוקט של המעבד שלי?

לפי מה שמצאתי באתר של אינטל לפי הלינק הזה http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/d850gb/sb/cs-013254.htm

הסוקט הוא 423 אם הבנתי נכון.

מה הסיכוי למצוא לוח עם שתואם לענתיקה הזאת?

פורסם

הלוח

זכרונות RDRAM הם פלאג אנד פליי כמו כל סוג זיכרון אחר.

ב600 ומשהו ש"ח אתה מקבל לוח+512MB DDR כמובן, דר"א הלוח מן הסתם תואם למעבד והוא בסוקט 478.אממ המעבד שלו הוא 423 ולא 478

מה גם שב1000 ש"ח אפשר לקבל איזה סמפרון לוח וזיכרון.

שלא יתבלבל בטעות ויבין שהוא יצטרף לקנות גם מעבד בדרך

mmzda אתה יכול לירשום את הסידורים של הזיכרונות שניסת במחשב ?

ושתידע שאתה חייב לשים כל פעם זוג של זיכרונות בעלי אותם הגדלים כלומר הכנסת זיכרון של 128 אתה חייב עוד אחד 128 שמחובר לידו

הם חייבים לבוא בזוגות

פורסם

אתה צריך לשים אותם בזוגות כלומר 128 אם 128 בסלוטים המתאימים שלו תתבלבל.....למשל בסלוט 1 ו 3 אחרי זה לשים 256 ו256 ב 2 ו4 .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים