עבור לתוכן

בעיה ב Remote Asisstance של Live Messenger ובעיית קבלת קבצים באיסייקיו

Featured Replies

פורסם

יש לי חבר שמשתמש ב Remote Asisstance של Live Messenger וכשהוא רוצה לשלוח לי הזמנה לשליטה על המחשב שלו הוא מקבל הודעה שאין לו אפשרות לשלוח שליטה מרחוק מכיוון שהוא לא משתמש בגרסא האחרונה של מסנג'ר, הבעיה היא שהוא כן משתמש בגרסא של מסנג'ר ולמרות זאת הוא לא יכול לשלוח או לקבל שליטה מרחוק... איפה הבעיה?

בעיה אחרת שהיא כבר קשורה אלי, יש לי בבית שלושה מחשבים, שניים מהם מחוברים לראוטר בצורה אלחוטית ועוד מחשב אחד ראשי שמחובר דרך כבל רשת לראוטר... כשאני מנסה לשלוח קובץ מהמחשב הראשי למחשב 1 שמחובר אלחוטית לראוטר אפשר לשלוח קבצים דרך האייסיקיו בלי בעיה אבל למחשב 2 מהמחשב הראשי אי אפשר.

אני מקבל הודעה שאומרת Can't establish Connection

מה בדיוק צריך להגדיר במחשב 2 בשביל שיוכל לקבל קבצים מהאייסיקיו?

יש לציין שהעברת קבצים מ Messenger עוברת בלי בעיות

פורסם

RA זה לא דבר אמין בעיקרו. אפשר לנסות להתקין בשני הצדדים Windows Messenger 5.1 (בנוסף ללייב) מה שפותר את הבעיה במקרים רבים. אם לא אז פתרון חלופי הוא LogMeIn ואם לא אז UltraVNC Single Click. חפש בגוגל ופה בפורום ימבה מידע נוסף. ובגלל שהראוטר שלך כנראה לא מקונפג הכי טוב שבעולם, נסה את ה-RA מכל אחד מהמחשבים שברשותך, וכמה פעמים, אחרי אתחול. יש מצב ש(רק) אחד מהם נמצא ב-DMZ - כלומר חשוף לרשת מה שגם יגיד שהוא עובד הכי טוב עם איסיקיו, אימיול, וכד'.

לגבי המשלוח לאיסיקיו - יש שתי אפשרויות:

1. יש חומת אש או תוכנת הגנה אחרת כלשהי במחשב 2 שמפריעות - נטרל הכל או אפילו הסר הכל זמנית לשם בדיקה.

2. התקשורת המסויימת (קבלת קובץ) שמיועדת למחשב 2 לא מגיעה אליו בכלל בגלל קנפוג לא נכון בראוטר. אולי הדלקת UPNP תעזור, אולי שום דבר לא יעזור ורק מחשב אחד ברשת הפנימית יוכל לקבל קבצים באיסיקיו. אני לא מוצא באיסיקיו דרך לקנפג טווח פורטים (להאזנה) שיעבוד איתו (לקבלת קבצים). אם היה דבר כזה אז אפשר היה להגדיר בראוטר שטווח מסויים ינותב למחשב פנימי X וטווח אחר ינותב למחשב פנימי Y... אולי מומחי רשתות גדולים ממני מכירים פתרון לעניין המסוים הזה (איסיקיו). נשמח לשמוע. בכל אופן קבלת קבצים עובר ישירות מ-IP ל-IP ב-ICQ, שלא כמו ההודעות הרגילות שם (שעוברות דרך סרבר ראשי אם חייבים). נסה גם את זה.

הכי פשוט לפתוח תיקיות שיתופיות על כל אחד מהמחשבים ברשת הפנימית.

פורסם
  • מחבר

לגבי המסנג'ר אני ינסה להתקין את ה5.1 שהצעת וניראה אם הוא יעזור

או יופי!! הבעיה עם האיסייקיו נפתרה! הייתי צריך להגדיר שאני כן משתמש עם פיירוול כמו שהיה כתוב בלינק שצירפת!

אבל זה קצת מוזר כי פתחתי את כל הפורטים בפיירוול... אבל לא משנה העיקר שזה עובד :xyxthumbs:

תודה רבה על העזרה בנתיים

פורסם

טוב לדעת :)

הניחוש שלי בלוטו הוא שהדלקת האופציה הזאת גורמת ל-ICQ לעבוד עם UPNP. אולי מומחי הרשתות יוכלו לאשש.

ומי יודע, אולי אותו טריק ישפר לכם את התקשורת גם ב-RA במסנג'ר!?? ;D הייתי מנסה להדליק UPNP בראוטרים של שני הצדדים או מעביר הלאה (port forwarding) את פורט 3389 המוזכר פה:

http://www.microsoft.com/windowsxp/using/helpandsupport/rafaq-technical.mspx

כמובן שהייתי קודם סוגר כל חומת אש תוכנה/חומרה בשני הצדדים. לפעמים חובה אפילו להסיר אותה טוטאלית מהווינדוס (באופן זמני).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים