עבור לתוכן

איפה להתקין מה?

Featured Replies

פורסם

מחר יגיע המחשב החדש ויש לישאלה -יש לי דיסק קשיח של 80 גיגה לווינדוס ועוד שניים של 250 שעובדים ברייד 0. איפה כדאי להתקין את התוכנות אם המחשב עובד ברייד? על ההוא של הווינדוס או על הדיסקים של הרייד?

תודה

פורסם

ברייד תתקין את הווינדווס ועל השאר תתקין תוכנות

פורסם
  • מחבר

למה לא להתקין את התוכנות ברייד? אם מע' ההפעלה תותקן ב80 גיגה הרייד לא יהיה יעיל (בגלל כשגם שעובדים עם תוכנה מסויימת ברייד עדיין יש שימוש בקבצים של ווינדוס?)? אשמח להבהרות בנושא, בעקרון הבנתי שכדאי להתקין את הווינדוס בדיסק נפרד רק בשבילו, אבל ההגיון אומר שעדיף לעבוד עם הכל ברייד, לא?

תודה רבה

פורסם

אני במקומך ראשית הייתי משאיר ב-RAID0, אך הייתי מפצל את ה-250 אל שתי פרטיציות 50 ו-200 ומתקין על ה-50 את הווינדוס וכל התוכנות/משחקים, וגולש (אם צריך) עם התקנות כבדות מאוד לפרטיציה ה-200 שעל אותו כונן פיזי (כוננים פיזיים מחוברים לוגית במקרה שלך) למרות שאתה אמור לייעד ת'200 בעיקר לדאתא. ככה הכל יהיה כמה שיותר מהיר וככה תוכל לגבות את ה-50 אל ה-80 הנפרד והאיטי שלך, ותוכל גם לגבות ל-80 דאתא קריטי ביותר מה-200 מדי פעם ככה...

חובה לגבות כי RAID0 כמובן מגדיל לך פי 2 את הסיכון לנפילה פיזית...

פורסם

טוב, אז ככה:

1. את ה 80 לבתל, תעשה אותו BACKUP DRIVE שכזה, מאוד נוח ונחמד, כשיש לך BACKUP .

2. חלק אל הRAID בצורה כזאת:

C - 50GB

D-150GB

E-150GB

F-150GB

ב-C מערכת הפעלה + PROGRAM FILES

ב - D הפניה ישירה מ"מסמכים שלי" - למוזיקה, שבתיקיה "מוזיקה שלי" , לתמונות, לDOWNLOADS , וכו'.

ב - E יהיו סרטים ותוכנות שיטוף, כגון EMULE או BIT TORRENT , כי הן "גודלות" , ולא תמיד יהיה לך זמן לצרוב לדיסקים את הסרטים שהורדת. זה דיסק שיהיה הכי לא מאוחה, וכדי שזה לא יפריע לעבודת המערכת - שמנו את זה לדיסק הנפרד.

ב - F תתקין משחקים, 150GB אמור להספיק להמון , לא ? למה לדיסק נפרד - כדי שלא ימחקו אחרי הפירמוט, אם תצתרך לעשותו. למה לא עושים את זה גם לתוכנות, ומשאירים אותם ב דיסק C - כי 90% מהתוכנות גם ככה לא יעבדו, אם לא תתקין אותם מחדש, אז למה ? פשוט תשמור את הקבצי התקנה שלהם בדיסק D בתיקיית DOWNLOADS או "הורדות" , איך שנוח לך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם.

פורסם

Keman אין צורך באלף כוננים - זה סתם מעצבן ומבזבז שטח (כי יש לך עודפים בהרבה מקומות). מספיק הפרדה של דאתא מתוכנות מותקנות וזהו, ואם מתחיל להיגמר המקום (סיכוי קלוש) אז להתקין בכונן הדאתא (האמת החישוב שלי היה מוטעה - עדיף 100 גיגה לכונן C על התקנותיו ואת 400 גיגה הנותרים ל-D). יש תוכנות שעושות דיפרג ברקע (בלי להפריע, רק כשהמחשב לא עושה כלום) כך שזו לא צריכה להיות סיבה להתחיל להמציא אותיות כונן.

לגבי ההפניות שלך לתיקיות מוסיקה וכד' - עדיף בהרבה מיד על ההתקנה הראשונית להזיז את כל Documents and Settings אל כונן הדאתא, D, בצורה הזאת (שעובדת נפלא):

http://forums.ort.org.il/scripts/showsm.asp?which_forum=117&mess=2328630

זה נותן לך שכל הדסקטופ (עליו הרבה אנשים שומרים דברים די כבדים בתור מיקום זמני ונגיש במהירות) וכל הרג'יסטרי וכל My Documents/Music/Pictures וכל מיני תיקיות זמניות/דאתא מוזרות (כמו האייקונים של מסנג'ר, אימייל של OE וכד) ישבו בפרטיציית הדאתא, כמו שצריך. טיפ חזק ביותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים