עבור לתוכן

צריכה עזרה בבחירת מחשב כולל מסך LCD בתקציב של עד 3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

דפדפתי השבת בפורום מפרטים ולא מצאתי משהו שיתאים לתקציב שלי . גם במפרטים מומלצים יש מפרט ב-2000 ש"ח (ללא מסך) אך את הלוח של אלבטרון אני לא מוצאת במחיר הזה ... יתכן שכבר לא מוכרים אותו כמעט .

בכל מקרה , אני צריכה מחשב בסיסי לגלישה באינטרנט , קצת אופיס ובעיקר עבודה על תוכנת CUBASE , REASON (עריכת מוזיקה) . מניסיון עם התוכנה בפנטיום 4 3.0Ghz ו-1 ג'גה זיכרון היא עבדה מצויין . המחשב כבר שבק והמסך גם ישן CRT (אין כבר אחריות על שניהם) .

מצאתי מפרט שנכנס לתקציב שלי . עם קצת שידרוגים שהדגשתי ..מהמבצעים באתר של KSP .

מעבדי ?AMD Sempron 2800+ (s754)

לוחות אם למעבדי ?AMD ASROCK K8NF6G-VSTA s754, DDRII 800, PCI-E

זכרונות DDR 400 1GB Twinmos

דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 80GB SATA II

כרטיסי מסך GF 6100 128MB ON BOARD

כרטיסי קול 7.1 Channel Audio

צורבים DVD Recorders Samsung SH-S182D DVD±R x18, DL x8

ציוד רשתות On Board 10/100

מארזים HJA-291 MIDI 500W Max, 18cm Fan Black

מקלדות 2 Lang.

עכברים MOUSE PS2 + roll

רמקולים 400 W

מסכים None

Price of Pakage 1664

למפרט הנ"ל אני מוסיפה כרטיס RADEON 6200LE PCIE ?ב- 200 ש"ח ( הוספתי כרטיס מסך בגלל היציאה של DVI +TV גם לחבר לטלוויזיה לצפייה בסרטים וגם למסך LCD ) + מסך CMV 946D WIDE 2MS (מהאופציות של השידרוגים למפרט) .

סה"כ יוצא 3000+-

כמה שאלות ..

1. איך המפרט באופן כללי . למישהו יש ניסיון ? על הלוח לא מצאתי הרבה ביקורות ב-NEWEGG . ממה שיש , ציינו שהוא טוב .

2. כרטיס מסך -> ה-RADEON ATI עדיף ? או שכדאי לקחת את ה-GFORCE (בתוספת קטנה מאוד) ? במחשב הקודם היה לי ATI ולא אהבתי את הסירבול בהתחברות הממשק ל-TV . ב-NVIDEA הבנתי שיש את ה-NVIEW שיותר נוח לשליטה ומעבר בין מסכים .

3. מסך - > ראיתי אותו בתצוגה ומאוד התרשמתי . האם כרטיס המסך החלש יחסית יפגע באיכות התמונה של המסך ? אין לי מושג אם יש קשר.... ומה לגבי גלישה באינטרנט ? תהיה השפעה שלילית בכך שהוא WIDE ? .הבנתי שצריך כל מיני פאצ'ים למשחקים למרות שמקסימום אחי הקטן ישחק במשחקי 10-20 מגה לילדים . האם אני אצטרך פאץ' כדי לעבוד עם התוכנה CUBASE לדוגמא ? לא ראיתי שיש באתר שלהם דבר כזה .

תודה מראש לכל מי שעוזר ! ואם יש אופציות אחרות אשמח לשמוע .

פורסם

754 זאת תושבת ישנה נורא ..

לוח זקן לא מומלץ אם כבר AMD שאני לא חסיד שלהם אז AM2 תושבת חדשה יותר .

סמפרון זה מעבד חלש ונחות כמו הסלרון של Intel מעבד תקציבי עם זיכרון מטמון נמוך שמורגש במאמץ .

DDR = זכרונות ישנים , יש כרגע DDR2

נתנו לך לבטח ספק כח גנרי ומארז גנרי

בקיצור לא משהו בלשון המעטה ..

אם את בקטע של רכישות בזול אז כנסי לוואלה שופס

יש שם מחשב 2.8 כפול ליבה של אינטל ב 1700 ש"ח .

נ.ב.

למסך יש יציאה דיגיטלית DVI ? אם זה 2MS סביר להניח שכן ..

פורסם

מעבדי AMD

Sempron 3000+ (Socket AM2)

320

לוחות אם למעבדי AMD ASUS

M2NPV-VM AM2, 6150, DDRII 800, PCI-E

520

זכרונות DDR II 667

1GB TwinMOS

580

דיסקים קשיחים Samsung

80GB 7200RPM

245

צורבים DVD Recorders

Samsung SH-S182D DVD±R x18, DL x8 Black

165

מארזים

HJA-7610 MIDI 500W Max Beige

180

מסכים Chi Mei

CMV 945A 19'' LCD 8ms

1050

סה"כ

3060

מעבד עדיף, לוח כולל DVI ו-TV-OUT וגם כרטיס מובנה 6150. כל השאר די אותו דבר ובמסגרת התקציב. מה שכן, אין מקום לספק לא ג'נרי ככה שתאלצי להסתפק אפילו שלא מומלץ. סה"כ לא רע בכלל.

רק דבר אחרון. אם חשובה איכות המסך אז מומלץ יהיה לעבור ל-LG 1752T שהוא אומנם סה"כ 17" אבל יותר איכותי וגם מאוד זול.

פורסם

עריכת מוזיקה ? AMD ?

נראה לי שסמפרון חלש לא יספיק לה ..

או אתלון או פנטיום .

פורסם

לי יש 2800, לא שקיים הבדל אבל לי לעריכה לסוגיה זה מספיק.

אומנם זה לא אידיאלי לעריכת מוסיקה אבל בהתחשב בתקציב ובדרישות שלה קשה קצת להוציא יותר. אפשר לרדת בלוח ולעלות במעבד אבל אז לא יהיה לה DVI וTV-OUT. אניגם הייתי מעדיף את האפשרות הראשונה אבל אלו הדרישות שלה. ולמעבדי אינטל (פרט לרונרו) יש לוחות עם כרטיסי מסך מאוד חלשים ולא הרבה אפשרויות יחסית ללוחות AM2 הזולים יחסית ומלאים באפשרויות.

פורסם

אם היא בקטע של עריכה מוזיקה / וידאו שתלך לכיוון של Intel בלי לחשוב פעמים .

יש היום כפולי ליבה של אינטל בגרוש וחצי אז למה סמפרון ? או AMD בכלל ...

AMD זה יותר למשחקים ואינטרנט ..

פורסם
  • מחבר

טוב, לאחר שקראתי כאן על הלוח ש- Elior_Z הציע עם המעבד הזהה רק בתושבת AM2 , אני אזמין מחר את המפרט שהציע .

אני אפצל קנייה ואקח מחשב מאייבורי (קיבלתי היום אותה הצעה רק יותר זולה ואני מעדיפה אצלם) ומסך CMV 945A מ -KSP (לא רחב) . ייצא לי הכל 2900 ש"ח .

הבעייה שקראתי על הלוח שיש לו בעייה עם זיכרונות ומזהה אותם כ-300 במקום 667 ... תלוי איזה כמובן . באייבורי הציע לי המוכר את ה-CEON במפרט .הוא כבר ידע שיש בעייה עם זיכרונות בלוח ואמר שה-CEON יזוהו . לגבי ה-TWINMOS אני לא יודעת אם יש ניסיון איתם וחיפשתי קצת באתרים בחו"ל אבל לא מצאתי...מקסימום אפשר לבטל זיכרונות באייבורי ולקנות בנפרד מ-KSP ואז אני כבר ארכיב לבד את הסטיק .

אם יש השגות לגבי הזיכרונות , אשמח לשמוע . ותודה לכולם על הרצון הטוב !

פורסם

"אייבורי"

פראיירים לא מתים רק מתחלפים ...

הבעלים של אייבורי מאיזה תחום הגיעו ? קלפים או מסעדנות ?

20 שנה שהמכונת כסף עובדת עם 2 עסקנים שאין להם מושג במחשבים .

פורסם

קניתי מאייבורי לפני שבועיים לשני לקוחות, שני מחשבים בסכום כולל של 14K. אם אתה מבין ויודע אלו חלקים לקנות לא אמורה להיות שום בעיה, המחיר והאחריות שלהם טובה משל KSP בכ"מ.

פורסם

בעיקרון הבעיה העיקרית איתם היא המחשבים המורכבים והחלקים הזולים שנחשבים לזבל.

אם אחד שמבין עניין ויודע מה הוא רוצה מזמין משם, כמובן חלקים איכותיים לא אמורה להיות בעיה.

בנוגע לזכרונות שציינת, מה שאמרו לך עם ה-CEON נשמע לי די מטומטם ודי עבודה בעיינים. בעיה שציינת היא אולי סה"כ שהלוח מזהה אותם בתדר האמיתי של כל זיכרון שהוא בעצם חצי מהמהירות, בערך. כלומר זיכרונות 667 כמו שבחרת יציגו 333 ולא תהיה בעיה.

עכשיו אם את אומרת שהמחיר הסופי הוא 100 ש"ח פחות מומלץ מאוד יהיה לשדרג את המארז, תשאלי לגבי מארזי HEC או FOXCONN.

פורסם

בעיקרון הבעיה העיקרית איתם היא המחשבים המורכבים והחלקים הזולים שנחשבים לזבל.

אם אחד שמבין עניין ויודע מה הוא רוצה מזמין משם, כמובן חלקים איכותיים לא אמורה להיות בעיה.

אמור זה שם של דג בלבד:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=232239.20

פורסם

אני לא ממש יכול לפרט אבל תחשבו טוב טוב אם החלקים שאתם קונים חדשים

ואני מדבר בכלליות והמבין יבין .

ואם אתם בונים על האחריות תבקשו מהם כדיל ממחטות חבילה של 100 בחינם תזדקקו לזה .

פורסם

אם תרמוז זה לא ישנה משהו אז אתה לא יכול לצפות שאנשים יקחו את זה לצומת ליבם.

ואם אתה רומז לגבי קניה מאייבורי/חנויות המוניות אז זה דבר די ידוע, לפחות פה בפורום.

פורסם

בתור אחד שעובר מחנות המונית לחנות המונית ומכיר את השוק טוב מאוד

אם אתם בונים על "אחריות" וחלקים "חדשים" אתם תמימים או נאיבים ...

אבל זה ישראלים תן מחיר זה הכול ((: אנחנו לצערי לא אירופה אנחנו דיי ברברים ולא מפותחים .

בגרמניה למשל חברה כמו IVO לא הייתה מחזיקה חודש אחד , שם לא מוציאים שם רע לחלטורה .

פורסם

KING KONG אתה לא עובד במעבדת מחשבים יהוד?

בשביל להסיר את הספק הבאתי קישור לטענות שיש למשתמש מהפורום על אייבורי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים