עבור לתוכן

מה היא סביבת העבודה לCOBOL בוינדוז?

Featured Replies

פורסם

אני מתחיל ללמוד עכשיו cobol.

וקראתי מדריכים בנוגע לשפה אבל אני עדיין לא הבנתי איך אני מריץ תוכניות COBOL על גבי הוינדוז.

מה היא הסביבת העבודה המומלצת לעבודה עם COBOL?

אם אפשר אז תצרפו גם לינק לאתר של התוכנה.

תודה

פורסם

!!

:o

למה אתה לומד COBOL!? מי מכריח אותך ללמוד את זה?

הדרך הטובה ביותר להתמודד עם המצב מצריכה מסור חשמלי, שק עור שחור וקצפת צמחית. אל תשכח את החומצה על מנת לא להשאיר עקבות, ותזכור: "אם אין גופה אז אין קייס!"

אם אין לך גישה לקצפת צמחית, אז תוכנית ב' מערבת חיפוש בגוגל אחרי המילים "cobol windows development".

פורסם
  • מחבר

אני לומד קובול כי זה פותח לי אפשרות לעבודה חדשה עם משכורת גבוהה.

אני כבר עם כמה שנות נסיון בכל מה שקשור בפיתוח לאינטרנט (asp,php,asp.net 2.0, atlas ועוד) וזה ל שאני עכשיו סתם מחפש מה ללמוד.

לפני שאתה קוטל את שפת קובול תבין שזאת השפה הפעילה ביותר בכל החברות הפיננסיות הגדולות בארץ, החל מבנקים ועד לחברות ביטוח הגדולות ביותר.

אנשי קובול הם מצרך נדיר ויש פה אפשרות להשיג משכורת גבוהה מאוד, אפשרויות קידום ופתח לתפקידים ניהוליים.

ואת החיפוש שהצאת בגוגל ביצעתי עוד לפני שפתחתי את התרד הזה כאן. אז סתם לכתוב שטויות לא עוזר פה לאף אחד.

אני רציתי לדעת אם יש פה מישהו שעובד עם קובול ויכול להמליץ על סביבת פיתוח טובה לעבודה עם וינדוז וקובול.

פורסם

אני לומד קובול כי זה פותח לי אפשרות לעבודה חדשה עם משכורת גבוהה.

אני כבר עם כמה שנות נסיון בכל מה שקשור בפיתוח לאינטרנט (asp,php,asp.net 2.0, atlas ועוד) וזה ל שאני עכשיו סתם מחפש מה ללמוד.

לפני שאתה קוטל את שפת קובול תבין שזאת השפה הפעילה ביותר בכל החברות הפיננסיות הגדולות בארץ, החל מבנקים ועד לחברות ביטוח הגדולות ביותר.

אנשי קובול הם מצרך נדיר ויש פה אפשרות להשיג משכורת גבוהה מאוד, אפשרויות קידום ופתח לתפקידים ניהוליים.

ואת החיפוש שהצאת בגוגל ביצעתי עוד לפני שפתחתי את התרד הזה כאן. אז סתם לכתוב שטויות לא עוזר פה לאף אחד.

אני רציתי לדעת אם יש פה מישהו שעובד עם קובול ויכול להמליץ על סביבת פיתוח טובה לעבודה עם וינדוז וקובול.

טוב, כנראה התרגלתי בפורום לאנשים שלא טורחים לחפש בגוגל לפני שהם שואלים שאלות, קבל התנצלותי.

אני יודע היטב שעדיין עובדים עם קובול במוסדות פיננסיים (בכל העולם, לא רק בארץ), כמו שיש עדיין מקומות שעובדים עם tcl. הכל מסיבות הסטוריות. יש הרבה נישות בעולם, אבל קובול היא אחת מהנידחות יותר. מצד אחד אנשי קובול הם מצרך נדיר. מצד שני מקומות שעובדים עם שפות נידחות בד"כ מעבירים קורסי הכשרה למתכנתים (בדיוק בגלל שאף אחד כבר לא מכיר אותה ולא מלמדים אותה). לדוגמא באמדוקס.

נראה שחשבת על זה, אבל למרות הכל אני מקווה שאתה מבין שאתה במתכוון הולך ללמוד ולעבוד בשפה שהיא הכי קרובה ל-obsolete שאפשר בלי להיות ממש obsolete. כן, עסקים גדולים (בנקים!!) עובדים איתה, אבל זה בעיקר מחוסר ברירה (הרי לא יחליפו מחר קוד יציב שקיים ועובד עשרות שנים רק כי הוא כתוב בקובול). קשה לי להאמין שמתחילים פרוייקטים חדשים בקובול. כמו כן עושים איתה רק דבר אחד.

נראה כאילו כל מה שמצפה לך בעבודה כזו זה תחזוקה והוספת features.

כמו כן שמעתי דברים רעים על תנאי העבודה במקומות האלה. אולמות של cubicles קטנים ואפרוריים.

מה תעשה אם לא תשיג את המשרה הניהולית? תהיה תקוע עם נסיון שרלוונטי רק לסוג אחד של עבודה - קוד למוסדות פיננסיים גדולים.

ובנוסף להכל מדובר בשפה פרימיטיבית. רק לאחרונה הוסיפו שם features חדשים כדי להביא אותה לסטנדרטים מודרניים.

כל הבעיות שאני מציין אולי לא חשובות לך. אולי אתה מעדיף לקבל משכורת ולא חשוב לך ההנאה שבתכנות. אולי מעניין אותך האתגר בתכנות עם שפה שכזאת. כל מה שאני יכול להגיד זה שאני לא הייתי ממליץ ללמוד את השפה הזו לאף אחד שאני מכיר, ולא הייתי מוכן לעבוד בה (בהנתן הברירה). זה dead end. זה להגביל את עצמך מראש.

אבל מה שתבחר, שיהיה לך בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, התנצלותך התקבלה בברכה 8)

התפקיד שמוצע לי כרגע הוא בחברה קטנה עם ראש פתוח וחברה יחסית "צעירים" עם משכורת הרבה יותר גדולה ממה שאני מרויח היום כמתכנת אתרים ולכן אני שוקל את כל המעבר הזה. אני אעבור שם בקרוב איזה שהוא קורס של חודשיים-שלושה להכרת השפה לפני שאני בכלל אעבור אליהם כעובד וכך עדיין נשארת לי זכות ההחלטה אם זה מתאים לי, פשוט רציתי להגיע קצת מוכן לפני שאני בא בכלל לקורס וחשבתי להתחיל לתכנת באיזה שהיא סביבת פיתוח על המחשב בבית.

לגבי קובול עצמה, אני לא יודע אם להתייחס אליה כאל dead end בגלל שכמו שאתה אפילו ציינת - עסקים וחברות גדולות (בנקים וחברות ביטוח) עובדים איתה. ולא משנה אם מחוסר ברירה או לא, הם לא יכולים (או לא רוצים) להמיר את התוכנה שלהם לשפה אחרת ולכן מדובר פה למעשה בעבודה מובטחת. משכורת יותר גבוהה, אפשרות לקידום בגלל שמדובר בעבודה שיכולה לקשר אותך לאנשים גבוהים במקומות הנכונים, ואתגר.

כרגע אני מתכנת אתרים ואני כבר לא ילד ואני מתחיל להסתכל קדימה ומפחיד אותי למצוא אותי עוד 10 שנים מהיום יושב באותו המקום בונה אתרים עם אנשים הרבה יותר צעירים ואנרגטיים ממני.

אני יודע שמתכנות אינטרנט (asp,php,dot net) לקובול זה צעד גדול הצידה. אבל כרגע אני חושב שאולי זה עדיף

פורסם

קודם כל, התנצלותך התקבלה בברכה 8)

התפקיד שמוצע לי כרגע הוא בחברה קטנה עם ראש פתוח וחברה יחסית "צעירים" עם משכורת הרבה יותר גדולה ממה שאני מרויח היום כמתכנת אתרים ולכן אני שוקל את כל המעבר הזה. אני אעבור שם בקרוב איזה שהוא קורס של חודשיים-שלושה להכרת השפה לפני שאני בכלל אעבור אליהם כעובד וכך עדיין נשארת לי זכות ההחלטה אם זה מתאים לי, פשוט רציתי להגיע קצת מוכן לפני שאני בא בכלל לקורס וחשבתי להתחיל לתכנת באיזה שהיא סביבת פיתוח על המחשב בבית.

לגבי קובול עצמה, אני לא יודע אם להתייחס אליה כאל dead end בגלל שכמו שאתה אפילו ציינת - עסקים וחברות גדולות (בנקים וחברות ביטוח) עובדים איתה. ולא משנה אם מחוסר ברירה או לא, הם לא יכולים (או לא רוצים) להמיר את התוכנה שלהם לשפה אחרת ולכן מדובר פה למעשה בעבודה מובטחת. משכורת יותר גבוהה, אפשרות לקידום בגלל שמדובר בעבודה שיכולה לקשר אותך לאנשים גבוהים במקומות הנכונים, ואתגר.

דיברתי היום עם מישהו שעבד עם קובול באמדוקס והוא אומר שהם אכן ממירים את התוכנה לאט לאט ל-java, קובול שם הוא לתחזוקה. ממה שראיתי באינטרנט, נראה שזה הכיוון אליו הולכים הרבה מהמקומות הרלוונטים: מקובול ל-java.

כרגע אני מתכנת אתרים ואני כבר לא ילד ואני מתחיל להסתכל קדימה ומפחיד אותי למצוא אותי עוד 10 שנים מהיום יושב באותו המקום בונה אתרים עם אנשים הרבה יותר צעירים ואנרגטיים ממני.

אני יודע שמתכנות אינטרנט (asp,php,dot net) לקובול זה צעד גדול הצידה. אבל כרגע אני חושב שאולי זה עדיף

המחשבה שלך לגיטימית, אבל בדיוק בגלל זה כדאי שתחשוב גם על הסיכוי שתתקע עם קובול בדיוק כשכולם יחליפו ל-java.

קח בחשבון שרוב עבודות התכנות המקצועיות מכניסות יותר מבניית אתרים (לא יודע עם בצדק או שלא). אבל אם תלמד JAVA יש לך הרבה דלתות פתוחות. כמובן לא בהכרח כל מקום יסכים לקבל אותך וגם ללמד אותך JAVA, בניגוד לקובול.

ונסיים בחדשות טובות ואופטימיות: אותו מתכנת שעבד באמדוקס סיפר לי שהתדמית של cubicles צפופים היא לא נכונה - לכולם היו משרדים שם. בתקווה גם בחברה שלך זה יהיה ככה. cubicles are the devil.

פורסם
  • מחבר

קשה לי להאמין שבנק יוכל להעביר את התוכנה שלו מקובול לג'אווה. מדובר בתהליך שיעלה מליוני שקלים והרבה שנים.

בכל מקרה, כרגע יש לי אופציה לעבודה טובה בקובול בחברה שכבר התראיינתי בה ואמרו לי מפורשות שהם מעוניינים בי, וזה משהו שאני לא יכול לומר לגבי ג'אווה.

אני חושב שאני אכנס לתחום הזה כדי שזה יהיה לי דלת כניסה לתחום הניהולי.

ואם נחזור לענייננו - יש סביבת פיתוח לקובול שאני אוכל להריץ תוכניות בוינדוז? או אולי הדמיה של סביבה כזאת רק כדי שאני אוכל ללמוד את השפה?

פורסם

בטח בפורומים של החברה האלה יהיה מישהו שידע: http://www.cobug.com/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים