עבור לתוכן

קונה מחשב חדש, שאלה על מעבד ועל זכרונות

Featured Replies

פורסם

טוב אז לאבא שלי נהרס המחשב והוא החליט לקנות חדש...עכשיו הוא אמר לי שהוא מוכן לקחת את המחשב שלי ושאני יקח את החדש...

לי יש amd 63 3000+ ואת האמת כיום אני משתמש במחשב בשביל הלימודים (מדעי המחשב) , אינטרנט והמון הורדות...המחשב פתוח 24 שעות ... משחקים אני כבר בקושי משחק וסרטים אני לא רואה הרבה כי יש לי מקרן

הבעיה הקלה היא שהמקום שממנו אני קונה את המחשב אין לי אפשריות ממש...

לוח אם למשל אני יכול לקנות רק את ה ECS P965T-A שמביקורות עליו הבנתי שהוא בסדר

השאלות שרציתי לשאול הם בקשר למעבד והזכרונות

יש לי אופציה לE6300 ב1040 שקל או E6400 ב1290

השאלה היא אם בשבילי שווה ללכת על ה6400 ?

עוד שאלה היא לגבי הזכרונות...

האם כדאי לי לקנות סטיק 1 של ג'יגה או שניים של 512...

כי אני שוקל אולי בעתיד לשים עוד סטיק של ג'יגה

וגם האם יש הבדל משמעותי בין הזכרונות במהירות 533 מגה הרץ לזכרונות במהירות 667

כמובן בשביל השימושים שלי[br]פורסם בתאריך: 14.01.2007 בשעה 16:08:20

ושאלה נוספת

אם אני קונה מארז

Foxconn TLA-570A

הוא בא עם ספק 400W ... האם זה יספיק?

תודה

פורסם

אני חושב שאתה צריך לשקול את הבחירה שלך בחנות.

החנות מציעה למכירה רק לוחות של ECS נראה לי מוזר...

פורסם

1. ההבדל המעשי בין ה E6300 ל E6400 הוא כמעט ולא מורגש, במיוחד אם אתה לא מתכוון לעשות OC.

2. אפשר לומר דבר דומה גם לגבי זיכרונות במהירויות 533MHz ו 667MHz, למרות ששם ההבדל קצת יותר מורגש. באותו עניין - זיכרונות בתדר של 667MHz אמורים לעלות היום כמעט אותו דבר כמו זיכרונות בתדר 533MHz, כך שאין ממש סיבה לקנות זיכרונות 533MHz, אלא אם כן החיסכון במחיר הוא גדול (ולא 10-20 ש"ח).

3. רצוי לקנות 2 מודולים של זיכרון, כדי שהמחשב יעבוד עם ערוץ כפול, דבר שנותן תוספת ביצועים. שוב, תקנה מודול בודד רק אם יש בעיה תקציבית והפרש הוא גדול. אגב, ברוב הלוחות אפשר להתקין 4 מודולי זיכרון, כך שגם אם תקנה 2X512MB, עדיין תוכל להוסיף עוד זוג 512MB בעתיד.

בעיקרון, למחשב שמשמש לאינטרנט וכתיבת מסמכים גם המחשב המינימלי הקיים בשוק יספיק לך, אבל מתוך שיקולי כדאיות, מומלץ לא לקנות מחשב עם מעבד החלש מה E6300, ובעל 1GB זיכרון.

4. בקשר לספק הכח - תמיד מומלץ ספק איכותי מחברה מוכרת (אני לא יודע איזה ספק מגיע עם המארז שלך), אבל אם אתה לא קונה כרטיס מסך חזק (כזה שדורש חיבור מתח נוסף מספק הכח), אתה לא ממש צריך ספק בהספק גבוה, כך שספק של 400W אמור להספיק.

פורסם
  • מחבר

smalul תודה

הכרטיס גרפי שיש לי הוא 6600GT

הספק כוח מגיע במארז של הFoxconn

והוא גםCWT אם זה אומר משהו

yotam זה לא בדיוק חנות אבל קראתי על הלוח אם ויש לו ביקורות טובות והוא יציב...אני לא צריך OC

ושוב לגבי הזכרונות...אתה רוצה להגיד לי שכיום הלוחות כבר עובדים טוב עם 4 סטיקים?

פורסם

לאינטל אין את הבעיה של עבודה עם 4 מודולי זיכרון ביחד, וכתוצאה מכך תדר הזיכרון יורד או שהזיכרונות עוברים ל מצב T2 - הבעיה הזו הייתה קיימת (ועדיין קיימת בחלקה) רק במעבדים של AMD. מחשב מבוסס E6300 אמור לעבוד טוב מאד גם עם 4 מודולים של 512MB.

אני לא מבין גדול בספקי כח, אבל החברה הזו לא נשמעת לי מוכרת - מומלץ שתבדוק בפורום "ספקים ומארזים". תראה, דיי בטוח שהמחשב יעבוד גם עם ספק הכח הזה, אבל תמיד מומלץ להשתמש בספק כח איכותי. ספקים איכותיים מספקים מתח וזרם יציבים גם בעומס גדול, מה שאי אפשר להגיד על ספקים ג'נריים. בנוסף, לרוב הספקים האיכותיים יש הגנה שמונעת מהספק לשרוף רכיבים נוספים במחשב במידה ויש בעיה בספק עצמו. לכן כאשר קונים מחשב חדש, ובמיוחד מחשב יקר, עדיף להוסיף עוד קצת כסף ולהשקיע בספק כח איכותי.

פורסם

לא יחסתי את התשובה שלי ספציפית אל הלוח הזה אלא הכוונה הייתה למבחר לוחות אצל החנות\מוכר.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותכם תודה....שאלה מהירה - כנראה שאני יקנה ממקום אחר

מהו הלוח האם הכי משתלם לקנייה שהוא גם זול כמובן? תודה רבה

הוצע לי Asus P5VD2-MX

ולא מצאתי ביקורות אז רציתי לדעת

פורסם

יש לך אפשרות לקחת את ה945P של GB?

או את הIL9 של ABIT?

פורסם
  • מחבר

בעקרון שאלתי בלי קשר...כי הוחלט לקנות ממקום אחר אבל זה לא בטוח

למקום הקודם שדיברתי הגיע היום

GA-8I945GZME-RH

רשום שהוא תומך בDDR2 533

האם הוא לא יעבוד טוב יותר עם זכרונות 667mhz?

תודה רבה

אה והגיע גם ABIT GD8PRO

פורסם

אם אני זוכר נכון הוא עובד בFSP של 800MGHZ מה שלא בדיוק יהיה חכם לקנות.

כמו שהצעתי IL של ABIT

945P של GB יהיו מעולים.

פורסם
  • מחבר

אפשר המלצה ספציפת? אני רוצה לקבל הצעת מחיר...תודה רבה

פורסם

945P של GIGABYTE

או IL 9 של ABIT.

פורסם
  • מחבר

945P כדגם?

חשבתי שזה הצ'יפ...תודה

הדגם הזה Gigabyte GA-945P-S3 Intel 945P LGA 775 ?

פורסם

כן זה הדגם.

945P כמובן שזה הצ'יפסט אבל לGB אין הרבה דגמים עם הצ'יפסט הנ"ל, כמובן שאני מדבר על הצ'יפסט הרלוונטי לגבינו ולא ל945G למשל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים