עבור לתוכן

בעיה בכוננים-בקשר לפרמוט

Featured Replies

פורסם

יש לחבר שלי בעיה

הוא כל פעם מפרמט את המחשב שלו והמחשב מזהה רק כונן אחד עם 127 גיגה

ובעצם יש לו במחשב 200 גיגה! ויש לו הארדיסק אחד

למה זה לא מזהה לו את הכל?

אחרי פירמוט נוצר לו רק כונן אחד של C ויש בו 127 גיגה...

ובכלל כל פעם יש לו כל מיני שגיאות בוינדוס שקשור לקוננים---volume boot

בקיצור יש בעיה שקשורה להאריסק אולי

מה הבעיה בעצםם?? :bash:

פורסם

תתקין SP ותיצור כונן בנפח שנשאר, או שתשתמש בדיסק התקנה שמשולב בו SP ותיצור מההתחלה כוננים בגודל המתאים.

פורסם

אני חושב שנתקלתי כבר בבעיה הזאת בעבר, אבל אני לא בטוח שאכן מדובר באותו מקרה.

במקרה שנתקלתי בו, הביוס היה ישן ולא תמך בכוננים בעלי נפח מעל 128 ג'יגה. הדבר נפתר ע"י עידכון הביוס (החברה העלתה עידכון Firmware לאתר שלה)

לפני שאתה הולך לעדכן את הביוס, נסה את הדבר הבא: אתה יכול לנסות להוריד את תוכנת partition magic - זוהי תוכנה אשר ניתנת לאיתחול מכונן הדיסקים/דיסקטים (תלוי איזה גירסה הורדת) ומאפשרת אופצייות מתקדמות בפירמוט ההארדיסק (מעבר לאופציות הבסיסיות שניתנות בעת התקנת windows).

אם גם התוכנה הזו תגביל אותך בנפח המחיצה (partition), תריץ חיפוש בגוגל עם שם לוח האם של חבר שלך ותראה אם עוד מישהו ניתקל בבעיה וכיצד הוא פתר אותה

פורסם

זו בעיה ידועה בגרסה של הWINDOWS. כמו שכבר אמרו מעלי - תתקין SP2

פורסם
  • מחבר

כמו ש AZMODAN אמר זה מזהה רק 127 מתוך 200...אבל בעבר זה היה מזהה 200GB ככה שאני לא חושב שעדכון ביוס קשור לזה....יש למישהו עוד הצעות...וד"א יכול להיות שהמחשב עושה לי כאלו בעיות(כשאני אומר כאלו זה אומר שאני מפרמט כל יומיים תמחשב בגלל שהוא נתקע לי ואז כשאני עושה ריסט הוא לא מעלה ווינדוס ואני נאלץ לפרמט וככה פעם אחר פעם)רק בגלל שהמחשב לא מזהה את כל ה-200 GB או שבכלל יש לי פה בעיה אחרת שאני לא מודע לה? תודה מראש לעוזרים

פורסם

כמו שאמרו למעלה,

תבנה טבלאת מחיצות חדשה,

בעזרת כל תוכנה שמתעסקת עם כוננים, partition magic, partition manager וכו'...

עוד משהו, הייתה לי בעיה דומה שמחשב שתיקנתי, כדי לבדוק אם זה מה שאני חושב שזה - תכתוב את הדגם של ה לוח-אם.

**בקשר לזה שהוא נתקע, איזה מעבד יש לך? ומה הטמפ' ?

פורסם

יש לי מעבד AMD 3200 64 BIT ויש לי לוח אם abit an8 עכשיו אני לא יכול לפרמט אפילו תמחשב הוא כל פעם נתקע לי בשלב מסויים...וגם כשהוא היה עובד אחרי פירמוט הוא היה נתקע ויותר לא עולה והייתי צריך לפרמט אותו שוב...ולפני כ3 שבועות הוא היה אצל טכנאי שבדק את כל הרכיבים והם נמצאו תקינים...הוא אמר לי משו לגבי ביטול המחיצות...הבאתי דיסק ווינדוס עם SP2 ווואלה הוא זיהה לי עכשיו 191 GB כמה גיגות נעלמו אבל בקטנה...בכל מקרה ניסיתי לפרמט את המחשב לחלק מחדש את הכוננים ועכשיו הוא פשוט נתקע במהלך הפרמוט אין לי שמץ של מושג מה הבעיה עכשיו הוא לא מתפרמט בשום מקרה גם לא עם הדיסק של SP2 וגם עם הווינדוס בלי הSP2 עכשיו הוא כמו צמח אני לא יכול לפרמט לא כלום...והוא רושם לי משו על BOOT PARIORATY...הלכתי לCMOS ניסיתי להעביר את הכונן של ה200 GB מCHNNEL 4 ל1 לאחד אבל המחשב פשוט לא מגיב הוא לא מעביר לי אותו ל1 מלבד זה כל האופציות האחרות עובדות...

אם למישהו יש פתרון אני יודה לו..

עריכה: הרגע בניסיון פרמוט הוא נעצר ורשם לי שיכול להיות שהדיסק קשיח פגום או לא מחובר כמו שצריך...אבל איך זה יכול להיות שגם לפני שבוע המחשב עבד לי כמו שצריך עם ווינדוס מותקן והכול והוא היה בכל זאת נדפק ועם פרמוט הוא היה מסתדר...והפעם שום דבר לא עוזר...וואלה לא יודע אין לי מושג מה אפשר לעשות באמת...

פורסם

יש לי מעבד AMD 3200 64 BIT ויש לי לוח אם abit an8 עכשיו אני לא יכול לפרמט אפילו תמחשב הוא כל פעם נתקע לי בשלב מסויים...וגם כשהוא היה עובד אחרי פירמוט הוא היה נתקע ויותר לא עולה והייתי צריך לפרמט אותו שוב...ולפני כ3 שבועות הוא היה אצל טכנאי שבדק את כל הרכיבים והם נמצאו תקינים...הוא אמר לי משו לגבי ביטול המחיצות...הבאתי דיסק ווינדוס עם SP2 ווואלה הוא זיהה לי עכשיו 191 GB כמה גיגות נעלמו אבל בקטנה...בכל מקרה ניסיתי לפרמט את המחשב לחלק מחדש את הכוננים ועכשיו הוא פשוט נתקע במהלך הפרמוט אין לי שמץ של מושג מה הבעיה עכשיו הוא לא מתפרמט בשום מקרה גם לא עם הדיסק של SP2 וגם עם הווינדוס בלי הSP2 עכשיו הוא כמו צמח אני לא יכול לפרמט לא כלום...והוא רושם לי משו על BOOT PARIORATY...הלכתי לCMOS ניסיתי להעביר את הכונן של ה200 GB מCHNNEL 4 ל1 לאחד אבל המחשב פשוט לא מגיב הוא לא מעביר לי אותו ל1 מלבד זה כל האופציות האחרות עובדות...

אם למישהו יש פתרון אני יודה לו..

עריכה: הרגע בניסיון פרמוט הוא נעצר ורשם לי שיכול להיות שהדיסק קשיח פגום או לא מחובר כמו שצריך...אבל איך זה יכול להיות שגם לפני שבוע המחשב עבד לי כמו שצריך עם ווינדוס מותקן והכול והוא היה בכל זאת נדפק ועם פרמוט הוא היה מסתדר...והפעם שום דבר לא עוזר...וואלה לא יודע אין לי מושג מה אפשר לעשות באמת...

OK הבנתי.

בעיקרון"בעייה אחת " פתרנו, עכשיו זה מזהה את הקשיח שלך... - לא צריך לעדכן ביוס אפילו שהייתי ממליץ על לעדכן - אף פעם לא מזיק.

הייתי מציע לך לקרוא את המדריך שיש באתר לעידכון הביוס [תריץ חיפוש] וכדי למצוא את הביוס כנס לאתר של ABIT ותמצא את הדגם של הלוח שלך.

אבל עדיין יש לי הרגשה שזה הקשיח שלך,

OK אתה יודע מה תעשה,

תוריד תוכנה בשם MHDD

ותריץ אותה בבוט...

תגד אם זה מצא סקטורים פגומים..

פורסם

אוקיי חבר, תקשיב...יש חידושים...באורח פלא הצלחתי לפרמט את המחשב אוקיי? עכשיו הווינדוס עולה עולה עובד דקה אולי 2 ואז נתקע פשוט קופא...אחרי ריסט הוא כמעט מעלה תווינדוס אבל הוא מעלה איזה מסך שחור אחרי עוד ריסט שוב פעם ווינדוס ותקיעה אחרי דקה שתיים וחוזר חלילה עכשיו לדעתי אף ע"פ שKSP אמרו לי שכל הרכיבים תקינים אני חושב שיש שם משו דפוק אין לי מושג מה דפוק אם בכל זאת המחשב מתישהו עובד אפילו אם זה לדקה...אם אפשר שמישהו בבקשה יאמר לי מה הבעיה באופן ספציפי...

תודה

פורסם

בגלל הבעיות שתיארת קודם תתחיל בסריקת סקטורים פגומים כמו שהמליצו למעלה, תחליף כבל להרדדיסק ואם עדיין יש בעיות תעבוד לבדיקה

רגילה של המחשב (זכרונות, טמפרטורה וכו')

פורסם

הווינדוס כנראה "הותקן" על סקטורים פגומים ולכן קשה לו לעלות - סרוק לסקטורים פגומים. - זו תיאוריה אחת.

תנסה ככה: תוציא את הכל - הכל חוץ ממקלדת, תדליק ותראה איך הולך? - תיאוריה שנייה

תעדכן אותנו לגבי האם המעבד שלך תומך בטונולוגיית ה C'n'Q ? ואם כן האם זה מופעל בביוס? - קראתי הרבה מיקרים כמו שלך שזה היה לשורש הבעייה - תיאוריה שלישית.

תעדכן אותנו..

פורסם

תקשיב יש לי את המחשב שנה ו3 חודש...שנה שלמה המחשב עבד לי בלי בעיות....אחרי פירמוט ראשון באו עוד מיליון פרמוטים ובעיותצ

פורסם

תקשיב יש לי את המחשב שנה ו3 חודש...שנה שלמה המחשב עבד לי בלי בעיות....אחרי פירמוט ראשון באו עוד מיליון פרמוטים ובעיותצ

נו אז מה?

אין קשר בכלל לזה שהתקנת עוד פעם ווינדוס, זה טבעי להתקין ולפרמט - המחשב לא אמור לעשות בעיות עם זה.

לכן אם אתה רוצה עזרה

ואם אתה רוצה שאנחנו נעזור לך... אז אנחנו צריכים עוד מידע...

אם לא אז לא צריך סתם ככה להספים את הפורום...

תנסה את מה שרשום פה ותרשום תוצאות ונמשיך הלאה [אם לא יעזור]

הווינדוס כנראה "הותקן" על סקטורים פגומים ולכן קשה לו לעלות - סרוק לסקטורים פגומים. - זו תיאוריה אחת.

תנסה ככה: תוציא את הכל - הכל חוץ ממקלדת, תדליק ותראה איך הולך? - תיאוריה שנייה

תעדכן אותנו לגבי האם המעבד שלך תומך בטונולוגיית ה C'n'Q ? ואם כן האם זה מופעל בביוס? - קראתי הרבה מיקרים כמו שלך שזה היה לשורש הבעייה - תיאוריה שלישית.

תעדכן אותנו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים