עבור לתוכן

בעיה בבניית רשת אלחוטית עם נתב Belkin ואינטרנט בכבלים

Featured Replies

פורסם

שלום,

ניסיתי להתקין רשת אלחוטית עם נתב אלחוטי של belkin F5D7230-4 ומודם כבלים של מוטורולה מסוג sb4200.

התקנתי לעצמי רשת עם ADSL אבל אף פעם לא ניסיתי עם כבלים.

בהתחלת ההתקנה הייתי צריך לבחור בין Dynamic, Static, PPPoE, PPTP. בחרתי PPTP וכתבתי את כתובת ה-IP של השרת כמו שנתנו לי בתמיכה של הספק (012). כתבתי בהתקנה גם את שם המשתמש והסיסמה ובסוף ההתקנה הראוטר ניסה להתחבר לאיטרנט ללא הצלחה.

בתמיכה של הספק נתנו לי גם subnet mask ,defult gateway והכתובת של הDNS אבל לא היה לי מקום להכניס אותם בהתקנה. אחרי שההתקנה לא הצליחה נכנסתי לראוטר דרך הIP שלו וכתבתי שם את הכתובת של שרתי הDNS. לא מצאתי מקום להכניס את הsubnet mask וה-defult gateway והאפשרויות היחידות שמצאתי היו My IP ו-My subnet mask

מה אני צריך לעשות כדי לגרום לראוטר להתחבר לאינטרנט?

ראיתי באחת ההודעות כשעשיתי חיפוש שצריך לחבר כבל מוצלב בין הראוטר למודם. האם באמת צריך? (אני חיברתי כבר ישר)

פורסם

לנתב שלך אין אפשרות להתחבר ב PPTP מעל DHCP, לכן אתה חייב כתובת IP קבועה ברשת הפנימית של הכבלים על מנת להתחבר ללא ניתוקים

(אפשר להתחבר בלי כתובת קבועה, אבל זה יתנתק כל כמה ימים ותצטרך להתחבר שוב)

להסבר על ה"שיטה העקומה" הזו, (אם זה מעניין אותך) קרא כאן :

http://www.netcheif.com/Articles/AKUMA/AKUMA.htm

העליתי לך PDF של הנתב שלך, למקרה שתצטרך בעתיד :

http://rapidshare.com/files/11477344/P74559-A_F5D7230-4_man_6-04.pdf.html

אתה מגדיר PPTP

שם משתמש, ססמא (ואישור ססמא)

hostname משאיר ריק

service ip adress מכניס את שרת ה PPTP של הספקית שלך

מציע לך להתקשר ולשאול איזה כתובת לשים, יש שרתים מועדפים לראוטרים או ל PPTP בחלק מהספקיות

אם אתה כבר עם התמיכה של הספקית שלך, שאל אותם איזה SUBNET MASK להכניס בשביל שרת ה PPTP שלהם

(אם לתומך אין מושג על מה אתה מדבר, נסה תומך אחר...)

בקשר ל MY IP , כאן אתה מכניס את כתובת ה IP שהראוטר שלך מושך מהוט, (זאת כתובת שאתה צריך שתהפוך לקבועה)

אם אתה לא יודע אותה, אז במקום PPTP, תגדיר קודם כל DYNAMIC עם איזשהו HOSTNAME (לא משנה) , תעשה APPLY

כנס לסטטוס, ותבדוק מה ה IP שלך (אמור להתחיל ב 172.2X) - רשום על פתק, זאת הכתובת שהראוטר שלך מושך מהוט.

חזור ל PPTP, ורשום אותה ב MY IP (כל שאר ההגדרות כמו שאמרנו קודם)

connection id לא צריך למלא

וכמובן לא לסמן disconnect

זהו, APPLY, ואתה אמור להיות מחובר אחרי כמה רגעים.

זה יתנתק כל כמה ימים כל עוד ה IP שהוט מספקים לך ברשת הפנימית שלהם, איננו קבוע

בשביל IP קבוע (זה לא אמור לשנות לך, זה לא "אייפי באינטרנט" , אז לא אמור להיות אכפת לך שהוא לא משתנה, זה סתם ברשת הפנימית של הוט)

- תתקשר לספקית האינטרנט שלך (בעצם התקשרת כבר קודם, אז תבקש את זה בשיחה ההיא...)

ותבקש מהם לבקש מהוט עבורך, כתובת IP קבועה (זה נקרא OPEN ACCESS BUSINESSES)

(זה חינם, ולא אמורה להיות בעיה עם זה, במידה ויש נסה להתקשר עד שתיפול על נציג שמבין משהו מהחיים שלו... :smile1:)

בתקווה תקבל את זה תוך יום, מקסימום שבוע (בהוט אמורים לדאוג לזה תוך 72 שעות , אבל בתקופה האחרונה המוקד שלהם בצרות צרורות...)

כל האמור לעיל יעבוד במידה ואתה מחובר בכבלים בחיבור עם חייגן

אם אתה בלי חייגן שים על DYNAMIC וגלוש להנאתך :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים