עבור לתוכן

VIA C7®-D processor מעבד ידידותי לסביבה

Featured Replies

פורסם

ההודעה קצת באיחור אבל היוזמה מעניינת למדי.

חברת VIA הודיעה (באוקטובר 2006) על מעבד מתוצרתה בשם C7®-D (מריץ X86) שצורך 20W בלבד. הם אמנם לא מתחרים ישירים של AMD ו INTEL אבל ישנם מוצרים רבים שמעבדים קטנים ודלי הספק נחוצים בהם.

היוזמה המענינת היא ש VIA מחשבת את ההספק שהמעבד צורך במשך 3 שנות עבודה ומתחייבת לטעת עצים שיצרכו כמות דו-תחמוצת הפחמן זהה לכמות שנוצרה בעת יצירת האנרגיה למעבד, כך שלא תהיה פגיעה באיכות הסביבה.

מעבד ה C7®-D שקול ל 4 עצים רחבי עלה.

tree_01.gif

אם כן יש לנו מדד חדש להערכת מעבדים. מעתה אמור מעבד ה INTEL שלי שקול ל 26 עצים כמה עצים המעבד שלך?

tree_02.gif

לעמוד המוצר

פורסם

תודה על הידיעה

אני,עם כל הכבוד,מעדיף מעבד חזק - גם אם הוא שקול ל-26 עצים ::)

פורסם

^^^

איך הגיע העץ ה-27?

פורסם

אוי נו בחייך,טעיתי אז,26 - סליחה מקרב לב

פורסם

אני סולח לך יקירי :'(

לגבי המעבד החדש, אמנם רעיון יפה מאוד, אבל מעבד כזה שלא יצליח להתחרות באינטל ו-AMD יעלם מהר מאוד.

הם אמנם לא מתכוונים ללכת ראש בראש עם החברות הגדולות, אבל בשביל להמשיך לפתח את המעבדים שלהם הם יהיו צריכים נתח שוק מסוים ואני בספק איזה לקוח ירכוש אותם שלא לדבר על איזה ספק ימכור אותם...

פורסם

לא יודע מה לגבי עצים, אבל צורכי חשמל נמוכים מאד חשובים לחלק מהאנשים. מאוד תלוי במה שהמחשב שלך נועד לעשות.

למשל מעבד מהסוג הזה יהיה מצויין לצרכים כגון מחשב לסלון לצפיית סרטים + אינטרנט.

או למשל לצורכי הפיכת המחשב לראוטר (ראה חתימה + מפרט).

מעבדים מהסוג הזה צורכים כמות אפסית של חשמל בזמן מנוחה ולהרבה מאד צרכים זה יהיה מעבד מצויין

פורסם
  • מחבר

לגבי המעבד החדש, אמנם רעיון יפה מאוד, אבל מעבד כזה שלא יצליח להתחרות באינטל ו-AMD יעלם מהר מאוד.

הם אמנם לא מתכוונים ללכת ראש בראש עם החברות הגדולות, אבל בשביל להמשיך לפתח את המעבדים שלהם הם יהיו צריכים נתח שוק מסוים ואני בספק איזה לקוח ירכוש אותם שלא לדבר על איזה ספק ימכור אותם...

אלה לא מעבדים למחשב שולחני ופונים לשוק אחר מאשר AMD ו INTEL, ישנם מוצרים כגון מחשבים אולטרה ניידים, והתקנים קטנים אחרים שיכולים להרוויח מזמינות ישומי X86 עבורם וגם מצריכת הספק נמוכה יותר - כמובן ללא צורך במאוורר. מה המעבד האחרון של Intel/AMD שאתם זוכרים שעבד ללא מאוורר?

זה אמנם לא פונה לליבם של מרבית חברי הפורום אבל בכל זאת יוזמה מעניינת.

תחשבו על זה שהיה איזה חוק שמאלץ כל יצרן לאזן את הנזק הסביבתי שהוא יוצר ביצור המוצר שלו? (זה היה מייקר את המוצרים :))

פורסם

אכן, אם היה חוק כזה זה היה רק מועיל.

מעניין לדעת מה הביצועים של אותו המעבד.

פורסם

מועיל מאוד,אבל כמו ש-shlomom אמר,הדבר ככל הנראה ייקר את המוצרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים