עבור לתוכן

שאלה בנוגע ל raid 0

Featured Replies

פורסם

שלום. אני רוצה לקנות דיסק קשיח של 320 ג'יגה.

לאחרונה התעניינתי קצת וקראתי על חיבור בraid0.

הבנתי שאם אני מחבר בraid0 אז הנפח שלי או סכום שני הכוננים בהם אני משתמש, נכון?

אם כן אז שווה לקנות בקר ו2 דיסקים של 160 ג'יגה ולשלם את ההפרש של ה 200 שקל+ ?

פורסם

לפי ההגדרה של raid0 אכן תקבל 320GB מכיוון שהכתיבה תתבצע במקביל לשני הכוננים (חצי לפה וחצי לשם פחות או יותר)

אבל הסיכון הוא שאם דיסק אחד במערך נופל, לא תוכל לשחזר אפילו שביב מהמידע, מכיוון שהכל מחולק בין הדיסקים בהתאם לצורך

פורסם
  • מחבר

אז אני מניח שבמחשב שמרבית השימוש שלו הוא לתמונות סרטים ומוזיקה עדיף לא לקחת את הסיכון?

אבל כשאני חושב על זה... אם יש דיסק אחד של 320 ג'יגה והוא נופל אז גם ככה היא אפשר לשחזר את המידע... הרי ממילא הכל על אותו הדיסק.

איך זה יותר מסוכן לחבר 2 דיסקים של 120 בראיד מאשר אחד של 320 רגיל?

פורסם

הסיכון גדל פי 2 כי אתה תלוי בתפקוד תקין של שני דיסקים בו זמנית ולא רק של אחד

נכון שהסיכוי שדיסק אחד יפול הוא לא גדול, אבל ברגע שמדובר בשני דיסקים, הסיכוי שאחד מהם ייפול גדל

אני אנסה לדמות את זה לפגישה עם אנשים

כשאתה קובע פגישה עם בנאדם אחד שאתה סומך עליו הסיכוי שאותו בנאדם יבריז לך דיי נמוכה

אבל אם אתה קובע פגישה עם שני אנשים, אפילו שאתה סומך עליהם, הסיכוי שאחד יבריז לך (או יתעכב) כבר הופך גדול יותר, ואם הפגישה תלויה בנוכחותו של האדם השני אכלת אותה

מקווה שההסבר מספיק ברור :smile1:

דבר שני, הייעוד של raid0 הוא יותר לקטע של משחקים או אפליקציות שצריכות כתיבה וקריאה מהירים (תוכנות עריכת וידאו למשל)

סרטים ומוזיקה הם לדעתי לא סיבה מספיק טובה להעדיף raid, בייחוד כשאתה יודע שסיכויי השרידות שלהם יותר נמוכים מאשר אם היית מאחסן אותם ללא raid

פורסם

האם מקבלים פי 2 ביצועי קריאה וכתיבה על הדיסק הקשיח?

פורסם

האם מקבלים פי 2 ביצועי קריאה וכתיבה על הדיסק הקשיח?

לא פי 2 אבל יש שיפור ניכר.

לחלק מהלוחות (כמו בלוח שלי) יש תמיכה ברייד 0 בממשק SATA ללא צורך בבקר נוסף.

פורסם
  • מחבר

אוקיי... אז עכשיו שאלה נוספת בנוגע לאיזו קומבינה

נניח ואני שם דיסק קשיח של 320 ג'יגה.

ואני שם עוד דיסק קשיח של 80 ג'יגה למשחקים

אני מחבר ביניהם בraid0.... אני יכול להגדיר שרק מה שאני שם על הדיסק של ה80 ג'יגה יעבוד בraid.

זתאומרת נניח ואני שומר קובץ וידאו על ה320 אז הכל נשמר על ה320 כרגיל

ואם אני שם משחק על 80 אז הוא כותב 40 על 80 ו40 על ה320 וככה במשחק הוא עובד על שני כוננים במקביל

פורסם

עצם העניין ב-raid0 היא שחלוקת המידע בין הדיסקים היא שרירותית, אז מה שאתה מדבר עליו חד משמעית בלתי אפשרי

בנוסף, שכחתי לציין שבעצם זה שתחבר שתגדיר שני כוננים ב-raid0 אתה תראה במחשב דיסק קשיח אחד גדול (שמאחורי הקלעים הוא בעצם שני דיסקים שמבצעים חלוקת עבודה ביניהם)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים