עבור לתוכן

פיצול קניית הרכיבים למחשב חדש - בעד או נגד?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

בעזרת הפורומים השכנים (לוחות אם, מעבדים, כרטיסי מסך, מארזים וכו'...) אני בונה לעצמי מפרט- step by step/

עניין אחד שנתקלתי בו הוא שחלק מהריכיבים עליהם נסגרתי לא ניתנים להשגה בחנות מסוימת וחלק אחר לא ניתן להשגה

בחנות השניה. בסה"כ, יחד עם עניין הבדלי המחיר, אני מגיע לכך שהקניה צריכה להתפצל בין 2 עד 3 חנויות.

לכאורה אין לי כל בעיה לבצע הזמנה מ3 חנויות נפרדות (עזבו את עניין המשלוח כי נניח ואני לוקח הכל בעצמי מאזור המרכז)

אבל השאלה הנשאלת היא האם זה כדאי?

האם אני עלול להיתקל בבעיות תמיכה אח"כ שכן אם תהיה לי בעיה באחד הרכיבים אז החנויות יתחילו להפיל אחריות על

האחרות בטענה שהחלקים שלהם תקינים ולא עושים בעיות? האם החסרונות עולים על היתרונות?

מה אתם ממליצים לי לעשות אם בפועל אני לא יכול להשיג את כל הרכיבים במקום אחד?

למי שמעוניין ביותר פרטים אז הנה:

- מעבד E6400 מחיר 1239 מskypc

- לוח אם ABIT AB9 מחיר 690 מksp

- זכרונות GSKILL 800MHZ CL4 2GB מחיר 1506 מskypc

- מארז GYGABITE AURORA 3D מחיר 688 מskypc

- ספק ENERMAX LIBERTY 400W מחיר 414 מskypc

- כרטיס מסך POWERCOLOR X1650XT מחיר 790 מksp

- דיסק קשיח WD 250GB 16MB SATA2 2500KS מחיר 390 מksp

- מאוורר למעבד NINJA PLUS מחיר 245 מdigma

מחיר כולל להכל: 5962 ש"ח.

הפריטים באדום ניתנים להשגה במחיר הנקוב שלהם רק בחנות המצוינת כאן, כלומר את כרטיס המסך, המארז והזכרונות

אני יכול להשיג רק אצל החנויות שאותן ציינתי תחת התנאים של מחיר ואחריות כפי שהם מספקים.

כנ"ל עבור שאר הפריטים, מלבד הדיסק הקשיח, הספק, ולוח האם של ABIT שפשוט עולים משמעותית יותר אצל אחרים.

מה אתם אומרים?

איך לדעתכם המפרט הזה באופן כללי, ופרטני?

תודה רבה.

פורסם

אני מנחש שאתה מתכנן OC לפי הרכיבים שלקחת.

ויש לי שאלה אלייך, למה אתה צריך מארז כזה?

ובקירור למעבד הייתי הולך על הטוניק, עולה 10 שקל יותר אבל קירור מצויין.

פורסם
  • מחבר

האמת שכרגע אני לא מתכנן OC אבל בעתיד אולי כן.

הסיבה לקניה הזאת היא שהמחשב מיועד לעיבוד גרפי 2D (פוטושופ, lightroom ודומויהן)

גם משחקים פה ושם.

חשבתי על סט-אפ פשוט וזול יותר אבל אני מעוניין שהמחשב יחזיק לי להרבה שנים ואם אני אעשה לו קצת OC אז

אוכל להוציא ממנו עוד עד להחלפתו. לא בא לי להחליף לאחר בעוד שנתיים. מינימום 4 או 5.

מה דעתך על הפיצול של הקניה?

מע דעתכם האחרים?

תודה רבה.

פורסם

אני נגד פיצול קניה באופן כללי, למרות שהרבה עושים את זה ולא מתחרטים.

זה עניין של נוחות - יש חנות בודדת שאני מעדיף לקנות ממנה, שיש לה מעבדה אמינה, וההרכבה אצלהם כוללת אחריות מקיפה על המחשב ולא רק על הרכיבים - עליהם נותן האחריות הוא היבואן.

אם אתה לא מצליח לצמצם בעיית חומרה לרכיב ספציפי, אתה תצטרך את המעבדה, ואז זה יהיה מאוד נוח שיש לך אחריות מקיפה בחנות אמינה, כשהם יכולים לשלוח את כל הרכיבים ליבואן ממנו הם קנו אותם. זה עניין של נוחות, ושל ראש שקט.

הרי לרוב הפרשי המחירים הם כ-5% לכאן או לכאן, וברוב החנויות תמיד יש מוצרים שהם זולים יותר או פחות, ובמחשב ממוצע של 5K ההפרש בין חנויות בדרך כלל לא יעלה על 150 שקל בין החנות היקרה ביותר לזולה ביותר.

אני הייתי מרכז קניה, אלא אם כן מדובר על משהו חריג. וגם אז, ברוב החנויות תוכל ליידע אותם על מחיר לא מעודכן, והם יסכימו להשוות מחירים למתחרה.

זה עניין של ניסיון והעדפה. אבל הניסיון שלי, והוא לא מועט, מראה שעדיף לרכז קניה. סתם חוק מרפי שכזה.

פורסם
  • מחבר

ראשית כל תתודה לך על התגובה.

עכשיו בעניין המפרט שלי - הייתי שמח לרכז את כל הקניה בחנות אחת

(skypc למשל, שכן הם נראים כטובים ואני רואה המון הפניות אליהם כאן בפורום)

--אבל--

לוח האם של ABIT והדיסק הקשיח של WD יקרים אצלם בכ140 ש"ח יחד.

אני מסכים שמדובר בהבדל זניח בעסקה כוללת של כ6000 ש"ח כאשר יש את עניין השירות על כף המאזניים.

אבל הבעיה העיקרית היא שלskypc אין את הPOWERCOLOR X1650XT אותו אני רוצה

ואילו לksp אין את זכרונות הGSKILL שיש לskypc.

אז איך פותרים את המשבר הזה? :P

פורסם

אני עם אותה בעיה

נראה לי שאם הבעיה היחידה שלך זה הכרטיס מסך

אז יש להם של ג'יקיוב את אותו כרטיס בטיפה יותר כסף

למרות שלדעתי במחיר הזה הייתי הולך על7600GT

אני כנראה אקנה בסוף אצל KSP

פורסם

אבל הבעיה העיקרית היא שלskypc אין את הPOWERCOLOR X1650XT אותו אני רוצה

היות והמחשב לא למשחקים, בוא ואפתור לך את הבעיה - זה כרטיס מחורבן, ויש אלטרנטיבות:

לא למשחקים - אלא לעיתים נדירות בלבד - 7600GS. כרטיס מעולה וזול מאוד - 580 שקלים ברוב המקומות.

למשחקים מידי פעם - 7600GT שעולה 850-900 שקלים.

לגיימר דל תקציב - 1200 שקל יקנו לך 1950PRO או 7900GS.

אני באמת לא מבין את ההתעקשות על הכרטיס של ATI.

פורסם

יש הרבה חנויות שתגיד להם שקיבלת הצעת מחיר זולה יותר והם יסכימו להשוות לך את אותו החלק, ככה הרבה יותר עדיף, וזה גם מה שכתוב באתר של KSP.

אני לא הייתי מחלק את הקנייה רק בשביל הפרשים של 200 ש"ח~

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה אצלך, באמת...

כל זה מSKYPC:

מעבד Intel Core 2 Duo E6400 Box

לוח אם ABIT AB9

זכרון G.Skill DDR2 2048MB 800Mhz CL4

דיסק קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB

כרטיס מסך RADEON X1650XT 256MB GDDR3

מארז GigaByte 3D AURORA ATX

ספק כח Enermax Liberty 400W

גוף קרור SUNBEAM TUNIQ

סך הכל : 6180.00 ש"ח

בחריגה של 100+- שקל אתה קונה את כל החלקים מחנות אחת, אבל תן לי לומר לך כמה דברים לגבי המפרט שבחרת...

1. לא כדאי לך לקחת 7600GS במקום הX1650XT? לטעמי הוא עדיף עליו גם מבחינת מחיר, ואם כבר מדברים מחיר, באותו מחיר יש 7600GT של לידטק שהרבה יותר טוב מהכרטיס שאתה רוצה.

2. גוף קירור בתוספת של 10 שקל קיבלת גוף הקירור הכי טוב בעולם, TUNIQ TOWER.

3. לוח אם, לא כדאי לך לקחת 965P-S3 כבר? החלטה שלך, הוא יותר טוב בOC זה בטוח, ובSKYPC הוא גם יותר זול...

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין מה הבעיה אצלך, באמת...

כל זה מSKYPC:

מעבד Intel Core 2 Duo E6400 Box

לוח אם ABIT AB9

זכרון G.Skill DDR2 2048MB 800Mhz CL4

דיסק קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB

כרטיס מסך RADEON X1650XT 256MB GDDR3

מארז GigaByte 3D AURORA ATX

ספק כח Enermax Liberty 400W

גוף קרור SUNBEAM TUNIQ

סך הכל : 6180.00 ש"ח

בחריגה של 100+- שקל אתה קונה את כל החלקים מחנות אחת, אבל תן לי לומר לך כמה דברים לגבי המפרט שבחרת...

1. לא כדאי לך לקחת 7600GS במקום הX1650XT? לטעמי הוא עדיף עליו גם מבחינת מחיר, ואם כבר מדברים מחיר, באותו מחיר יש 7600GT של לידטק שהרבה יותר טוב מהכרטיס שאתה רוצה.

2. גוף קירור בתוספת של 10 שקל קיבלת גוף הקירור הכי טוב בעולם, TUNIQ TOWER.

3. לוח אם, לא כדאי לך לקחת 965P-S3 כבר? החלטה שלך, הוא יותר טוב בOC זה בטוח, ובSKYPC הוא גם יותר זול...

המון תודה לך על התגובה.

אז ככה:

1. בינתיים בקריאה פה ושם ותוך כדי שיקול מחודש של קניית כל המחשב במקום אחד, הגעתי למסקנה שאקח LEADTEK 7600GT

2. לגבי גוף הקירור למעבד. דווקא מהביקורות ברשת הבנתי שהSCHYTE NINJA PLUS שקט להפליא והוא קיבל ביקורות מצוינות.

אין לי התנגדות מיוחד כלפי הTUNIQ. פשוט הבנתי שהSCHYTE שקט יותר.

3. בעניין לוח האם ---- בפורום לוחות אם/מעבדים/זכרונות המליצו לי דווקא על הABIT. לפי האינטרנט הוא טוב יותר בOC מאחרים.

אבל אני לא מתכנן OC בשלב ראשון, אז למעשה במה הGYGABITE יותר טוב מהABIT אם בכלל? בלי קשר למחיר כרגע.

http://www.custompc.co.uk/custompc/reviews/96668/abit-ab9.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים