עבור לתוכן

תנו ביקורת - מפרט המחשב שלי לעריכת תמונה (לא 3D) - תקציב 8-12 אלף

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

פוסט ארוך, אני אשמח אם תהיו סבלניים איתו ותיתנו ביקורת :)

הדרישות שלי ממחשב הן עיבוד תמונה חזק ביותר (עבור פוטושופ/raw), משחקים וגרפיקה לא ממש קריטי, אוברקלוקינג חזק, רמת רעש לא דוממת אך סבירה.

מעבד

E6600 בשביל הCache שלו. לא חושב שכדאי להוסיף 1000+ ש"ח בשביל E6700

זיכרון

2 ג'יגה של G.Skill CL4 DDR2-800. לא חושב שכדאי להוסיף 400 ש"ח בשביל Corsair עם אותם תיזמונים בול. תקנו אותי אם אני טועה.

לוח

מתלבט בין P5B-E ב900~ לבין P5B-Deluxe ב1100~. לא שוקל את ה P5B הבסיסי בגלל שהוא לא חוסך הרבה ביחס לגרסת ה-E.

כרטיס גרפי

בערך 360 ש"ח לX1300 512MB (ה256MB עולה כמעט אותו דבר). אולי אני אוסיף 200 לXPRO1600. נראה לי לא הגיוני בעליל לשלם 1100+ ש"ח לX1950PRO בשביל הצרכים שלי.

כרטיס קול

מתלבט בין ה Audigy Value ב190 לבין פשוט להסתפק במה שיש על הלוח. פשוט הValue כל כך זול שזה מפתה :)

ה Audigy 2 ZS כבר מוגזם לי במחיר של קצת פחות מ400.

רמקולים

מערכת 2.1 של קריאטיב.

או הSBS370, או הInspire שעולה בערך 100 ש"ח יותר.

קירור מעבד

נדלקתי על זלמן משיקולי יחסי גודל-אפקטיביות-רעש.

או הCNPS9700 או ה CNPS7700-Cu. הראשון עולה 130 ש"ח יותר מהשני, גדול יותר, חזק יותר וגם רועש יותר.

שניהם שקטים יחסית לכוח שלהם ושניהם מפזרים אוויר גם על הסביבה של המעבד והNorthbridge והRam בשאיפה ירוויחו.

מארז/ספק

* האופציה השקטה והזולה - Sonata של Antec, ב725 ש"ח יש כבר ספק Smartpower 450W של Antec בפנים.

* האופציה השקטה והיקרה - מארז P180 של Antec ב926 ש"ח ללא ספק

* האופציה האוברקלוקית - מארז Antec nine hundred ב875 ש"ח ללא ספק, עם מאוורר 20cm למעלה שאומרים שממש עושה את העבודה

* המארז (לא חשוב איזה) יחוזקו במאוורר 120mm אחד: או זלמן ZM-F3 ב63 ש"ח, או המאוורר הניתן לכיוונון יותר הסילבר-סטון FM121 ב123 ש"ח.

* אם לא נקנה הSonata, צריך ספק. אני מעוניין באחד מ:

- Corsair 520 שזכה להמון תשבוחות בביקורות בעולם על שקט, יציבות זרם, יעילות, ושמירת טמפ' נמוכה ב769 ש"ח

- פשוט בהרבה אך סביר: Antec Truepower 2.0 ב539 ש"ח.

קירור והשתקה של הארד-דיסקים

כל CoolerMaster6 עולה 220 ש"ח. אז אני שוקל במקום לקנות קירור לדיסקים פשוט למקם אותם במקום חכם ליד המאוורר שאני מוסיף למארז.

קירור זיכרון

Thermaltake copper A1989 heat spreader, 41 NIS

בשאיפה מאוורר הCPU שבחרתי יעשה את העבודה האקטיבית בשביל הסינק הזה.

קירור Northbridge

Zalman NBF47 HeatSink

בשאיפה גם כאן מאוורר הCPU שבחרתי יעשה את העבודה האקטיבית בשביל הסינק הזה.

אל פסק

מחשב אחד ומסך 19" CRT קיים אני חייב לכסות. מחשב שני בלי מסך הוא אופציונלי לכיסוי.

אל פסק של גאמאטרוניק. SmartCompact 850VA ב625 ש"ח, או iCompact 1000VA ב729 ש"ח או iCompact 1500VA ב904 ש"ח

תוכנה

Windows XP OEM

Norton Internet Security 2007 or McAfee Internet Security 2007

דיסקים

בכוונה השארתי לסוף. הכי הרבה בלגן כאן :)

1) דיסק עיקרי - Seagate 7200.10 320GB - מיועד למערכת הפעלה, לתוכנות ולאחסון תמונות ואחסון כללי

2) דיסק משני - WD 7200RPM 16MB 250GB מיועד לPaging במסגרת Partition קטן בהתחלה שלו וכל השאר לגיבוי מחיצות ספציפיות בדיסק הראשון ע"י תוכנה כמו Second Copy ודומיה. לא נבחר Raid1 כי לא כל תוכן הדיסקים זהה, אלא רק כמה מחיצות שהגישה אליהן לא תכופה היינו, Image storage and documents.

3) דיסק סקראץ' - WD Raptor 10K 74GB מיועד בעיקר לScratch Area של Photoshop ובאזור שנשאר כמה תוכנות שלא קשורות לפוטושופ ולעולם לא ירוצו במקביל אליו אך צרכניות אינטנסיביות של דיסק (אולי אופיס למשל).

1 יכול להתחלף לכיוון מעלה לRaptor 150GB (עבור עוד 750 ש"ח). או לכיוון מטה לWD 250GB ב200 ש"ח פחות.

2 יכול להשתדרג לSeagate ב200 ש"ח

(אני יכול להוסיף Raid1 בשביל הגיבוי אבל אז אני אצטרך 4 דיסקים: הסיבה היא שלצרכי ביצועים אני צריך 3 ישויות להפרדה בין Apps לבין Paging לבין Scratch. עם Raid1 ב2 דיסקים אני אצור ישות אחת ואז אני אצטרך עוד שני דיסקים.)

טוב, מתנצל על הPost הארוך, אבל אני ממש אשמח לקבל ביקורת על המפרט הזה :)

תודה רבה!

נ.ב. הוספתי תקציב אבל מאחר ויש כל כך הרבה אפשרויות שהצגתי, אז הטווח רחב ביותר...

פורסם

תרשום תקציב בכותרת לפני שינעל

פורסם

הכל טוב ויפה אבל שכחת דבר אחד חשוב.. תקציב! תוסיף אותו גם לכותרת לפני שיינעל לך הנושא.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההערה על התקציב.

הבהרה: הוספתי את התקציב בטווח של 8 עד 12 אלף, לא כי אני רוצה לקנות מחשב ב12 אלף, אלא כי ברור לי שמחשב כמו שציינתי יעלה לפחות 8, אבל אם משדרגים את כל אופציות השדרוג שלי גם יחד פחות או יותר, אז מגיעים ל 12 אלף :)

פורסם

עוד זיכרון, עיבוד תמונה(במיוחד לדפוס וכו') מצריך המון זיכרון

במיוחד אם הקבצים שלך הולכים להיות בכיוון 1/0.5 ג'יגה לקובץ,

בהנחה שתגדיר לפוטושופ 85% שימוש בזיכרון(לפחות) לא ישאר מספיק לתוכנות נוספות במקביל וכו'.

פורסם

צודק אבל הכל תלוי ברמת השימוש שלו. אם צריך אז צריך אבל אם לא אז תמיד יש את אפשרות השידרוג העתידי.

לפי חישוב גס (מאוד) המחשב לא אמור לחרוג מ9000 ש"ח כרגע.

הכל מקרה, הכרטיס קול מיותר, זה שעל הלוח לא פחות טוב בצורה משמעותית ככה שחבל.

בעיקרון גם רוב הבחירות שלך בחלקים היו טובות רק בנוגע לכרטיס מסך בתקציב הזה יש עדיפות ל7300GT.

עכשיו, בעניין ספק ומארז נתת אפשרויות ולא דרישות שיכולות לעזור לתת לך אולי שילובים טובים יותר.

פורסם

אז ממה שהבנתי אתה רוצה משהו בסגנון הזה:

דגם מחיר כמות

Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box 1850 ¤ 1

ASUS P5B Deluxe 1265 ¤ 1

G.Skill DDR II PC6400 2GB 800MHZ Dual Channel 4-4-4-12 2000 ¤ 1

WD 74GB 10000RPM RAPTOR SATA 1015 ¤ 1

SEAGATE 320GB 7200RPM SATAII 16MB 620 ¤ 2

GIGABYTE GeForce 7300GT 256MB PCI-E 580 ¤ 1

LG GSA H22N DVDRW X18 BLACK/WHITE 210 ¤ 1

ANTEC P180 BLACK 960 ¤ 1

Corsair HX 520W PSU 780 ¤ 1

LOGITECH X-230 370 ¤ 1

SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM 270 ¤ 1

סה"כ 10540¤

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות הזריזות, אחלה פורום פה!

יש לי שאלות המשך ותשובות לשאלות שנשאלתי:

הדרישות שלי מספק הן שלא יפריע לאוברקלוקינג עם הטמפרטורה שלו, שיספק הגנה ראויה לרכיבים מספייקים ושלא יזיק להם בעצמו, שיהיה שקט בצורה סבירה ושיכסה את הדרישות של המחשב גם אחרי שדרוגים סבירים בעתיד.

לגבי הזיכרון העלאה מעבר ל2GB היא דבר שלפי מה שהבנתי Photoshop מתקשה לנצל בסביבת XP. אם משחקים עם סוויץ' מסויים באיזה קובץ ini, גם אז הוא מצליח לנצל רק עד 2.5 עד 3 ג'יגה מתוך 4 ג'יגה. כך שאני לא בטוח כמה זה שווה לשדרג כרגע, אולי עדיף לחכות שמערכות הפעלה 64 ביט יתייצבו קצת ויקבלו תמיכה ראויה של דרייברים.

לגבי ה7300GT 256MB אני רואה שהוא אותו מחיר בערך כמו ה X1600Pro 256MB, הוא באמת יותר טוב?

ומאחד משניהם באמת אני אראה את היתרון שאני משלם עליו את ה 200+ ש"ח הפרש מ X1300 512MB עבור הצרכים שלי?

ג'נקי, לגבי המפרט שהצעת, אז קודם כל תודה רבה! שנית, מאיפה לקחת את המחירים? הם שונים מזאפ שאני הסתכלתי עליו...

יש לי שאלות לג'נקי או לכל מי שיודע לגבי ההבדלים מהמפרט שלי:

קודם כל למה עדיף ה Tuniq על ה9700 שכתבתי במקור?

יש לי צורב DVD בן שנתיים של Teac, יש סיבה לחדש אותו?

ציינת Raptor שנראה לי שיתאים לסיסטם+אפליקציות, וציינת שני 7200.10 שיכולים להתאים לStorage מגובה עצמית בRaid1.

יש לי פה שתי ישויות, ושלושה דברים שאני רוצה להפריד באופן אידאלי (אפליקציות, Paging וPhotoshop Scratch), איך היית מחלק את זה?

בנוסף ראיתי שהלכת על P5B Deluxe ללא היסוס. יש לו עוד פיצ'רים, זה בטוח אבל הוא שווה את ה200 שקל אקסטרה על ה P5B בגרסת ה-E מבחינת הצרכים שלי?

וויתרת על מאוורר נוסף למארז מול הדיסקים, וHeatsinks לזיכרון ולNorth-Bridge, זה מיותר?

ועניין קטן לסיום, לגבי הרמקולים - שדרגת את ההצעה שלי ללוג'יטק (מטעמי אמינות?), אם כבר מגיעים למחירים האלה זה מתחיל להתקרב לATP3 של Altec Lansing, שווה את השדרוג? גם ראיתי שלא המלצת על כרטיס קול - גם לרמקולים טובים כאלה הOnboard מספיק?

ושוב תודה על כל התגובות!

פורסם

skypc.co.il

פריטים מק"ט תיאור הפריט סכום ביניים

6600

מעבד Intel Core 2 Duo E6600 Box

מחיר לפריט - 1,880.00 ₪

1,880.00 ₪

TOWER120

גוף קרור SUNBEAM TUNIQ

מחיר לפריט - 255.00 ₪

255.00 ₪

31072

לוח אם Asus P5B-E

מחיר לפריט - 896.00 ₪

896.00 ₪

F2-6400PHU2-2GBNR

זכרון G.Skill DDR2 2048MB 800Mhz CL5

מחיר לפריט - 1,479.00 ₪

1,479.00 ₪

740ADFD

דיסק קשיח Westren Digital WD740ADFD RAPTOR 74GB

מחיר לפריט - 857.00 ₪

857.00 ₪

250KS

דיסק קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB

מחיר לפריט - 414.00 ₪

828.00 ₪

28501

כרטיס מסך PALIT GeForce 7600GS Sonic 256MB PCI-E

מחיר לפריט - 581.00 ₪

581.00 ₪

GSA-H22

צורב LG GSA-H22 X18 DVD

מחיר לפריט - 214.00 ₪

214.00 ₪

40720

מארז GIGABYTE Poseidon

מחיר לפריט - 398.00 ₪

398.00 ₪

ELT500AWT

ספק כח Enermax Liberty 500W

מחיר לפריט - 615.00 ₪

615.00 ₪

4000

הרכבת מחשב+התקנת תוכנה+אחריות על עבודה

מחיר לפריט - 0.00 ₪

0.00 ₪

970153-0914

רמקולים Logitech® R-20

מחיר לפריט - 178.00 ₪

178.00 ₪

סיכום הזמנה

סכום ביניים : 8,181.00 ₪

עכשיו, טוניק באמת עדיף ולא כ"כ יקר אז למה לא. מבחינתך אין הבדל משמעותי בין ה-E לדלוקס אז הבחירה ברורה, ד"א אם אתה רוצה לקנות כרטיס קול אז זה תשתלם רק מ500 והאלה, כי בכרטיסים עד הרמה הזו ההבדל לא משמעותי מכאלה שעל הלוחות החדשים ככה שעדיף שתשמור את הכסף... על הזכרונות מורכב כבר קירור ככה שלא צריך ולצ'יפסט לא צריך ולכוננים הקשיחים רק עם יהיו בעיות התחממות עתידיות, מה שככל הנראה לא יקרה.

לקחתי לך7600GS עם חשיבה עתידית כי להיום אין בו צורך אבל כשתשדרג בעתיד לויסטה או מערכות הפעלה מתקדמות זה כרטיס שיוכל לתמוך בהם לגמרי. צורב אחרי שנתיים מומלץ חדש שבין כה לא עולה הרבה. מבחינת מארז הפוסידון הכי משתלם וכבר בא עם שתי מארזי 12 ס"מ טובים. לגבי הספק - הליברטי ייתן לך תמורה מלאה לכסף, ספק אמין שקט וחזק מאוד.

הרמקולים האלו סה"כ טובים, הם גם מקבילים לSBS 370. אם אתה רוצה יותר איכותי עם הבדל שנשמע לאוזן אז באמת עדיף כבר לשדרג לAPT3.

אל פסק לא נכלל במפרט ואותו תוסיף לחישוב של המפרט ויוצא בסביבות ה-9000 ש"ח.

פורסם

המפרט נלקח מהחנות noacomp.

עכשיו לשאלות שלך:

הספק מביקורות שקראתי ספק מעולה אמין ושקט. אין לך מה לדאוג יחזיק את המערכת בכיף גם עם OC. זיכרון באמת שאני לא רואה סיבה לקחת מעל 2GB כרגע. ד"א הזיכרונות הם מבין הטובים לOC.

לגבי הכרטיס מסך אני לא ממש מתמצא בדגמי low-end אבל נראה לי שאם תרצה לשחק מדי פעם באיזה משחק לא ממש כבד ה7300 שווה את ה200 שקל השקעה. עוד ייתרון שהוא מקורר פסיבית ככה שזה ייתרום לשקט הכללי.

הtuniq הוא בין קירורי האוויר הטובים שיש ויאפשר לך להוציא את המיץ מהE6600 וגם לפי ביקורות יעשה את זה בשקט.

לגבי הצורב זה ממש לא עקרוני ואתה יכול להישאר עם הצורב הישן שלך אם בא לך לסחוב איתו עוד קצת.

נעבור לדיסקים הקשיחים.. הזוג baraccuda לא חייבים להיות בתצורה של raid1 אני פשוט לא רואה היגיון בלקחת seagate אחד וWD אחד לדוגמה. אתה יכול לשחק עם זה איך שאתה רוצה.

הP5B Deluxe לוח מעולה ושווה את ההפרש מהp5b-e.. גם אם זה רק בגלל יכולות הOC הרצחניות שלו שציינת שאתה מתכוון לעשות.

כל הקירורים הנוספים למיניהם נראים לי מאוד מיותרים. חוץ מהמאוורר הנוסף למארז שיכול להוריד את הטמפרטורות במארז..

הרמקולים יותר לטעמי מהcreative במחירים האלה (שלא להזכיר שכל הSBSים למיניהם ששמעתי פשוט אנסו לי את האוזן) ואין צורך לקנות כרטיס קול, האונבורד יהיה מצויין.

בסה"כ מפרט מעולה לטעמי.

פורסם
  • מחבר

ג'נקי ואליאור, תודה רבה על התגובות המפורטות שלכם!

לאור ההמלצות השונות על ה p5be לעומת הp5b deluxe, רציתי לדעת מה מתוך ערימת הפיצ'רים שיש רק בדלוקס עושה אותו עדיף ל OC על ה-E.

נראה לי שאני אקח את העיצות שלכם לגבי וויתור על הHeat Spreaders לזיכרון ולצ'יפסט, תודה!

לגבי הTuniq, הוא אכן נראה מעולה בביקורות, אבל היה דבר שמאד אהבתי בזלמן - וזה שהוא עושה גם המון רוח מסביב למעבד, על הצ'יפסט והזכרונות - שנאמר: זלמן יש לו מכנסיים! השאלה אם לטוניק גם יש את ה-"בונוס" הזה?

לגבי הפוסידון - הוא עולה פחות מחצי מהAntec P180, מחיר זה אמנם לא אינדיקציה לשום דבר, אבל הוא אכן מצליח להשתוות לו בשקט וביכולות קירור?

לגבי הרמקולים, אז אם כבר אז כבר - אני אלך על ה Altec Lansing. ותודה על הטיפ לגבי הכרטיס הOnboard.

לגבי שני הדיסקים (שהם לא raptor), הסיבה שבמפרט המקורי כתבתי Seagate אחד ו-WD אחד היא שרציתי דיסק טוב לסיסטם ואפליקציות אז הלכתי על ה 7200.10 שזכה לביקורות מכובדות ודיסק שני ל-Storage נוסף שבעיקר יהיה זול - וה WD הוא 200 ש"ח פחות.

לגבי כרטיס מסך - פלוס מינוס מסתובבים באותו מחיר X1600PRO, ה-FX6600, ה-7600GS וה7300GT. כולם של חברות טובות, כולם עם 256MB. על איזה ללכת? מזכיר שהשיקולים שלי למחשב כולו הם שקט וטמפרטורה (אמנם לכרטיס מסך אני לא אעשה OC, אבל אני לא רוצה שיפריע לרכיבים האחרים בגלל שהוא יעלה את הטמפרטורה הכוללת במארז)

תודה רבה על העזרה!

פורסם

אם המטרה הראשונית שלך היא לקרוע את המחשב ב-OC אז הדלוקס הוא הבחירה הנכונה. אם התיכנון הוא לOC סולידי אז ה-E יהיה בסדר. קח בחשבון שגם ה-E לא פראייר ב-OC. בעניין הבדל ספציפי בין הלוחות הכי טוב שתפתח ת'רד בפורום המתאים.

תשובה בעניין הטוניק אין לי לתת לך, תוכל לשאול במקומות אחרים או לברר עוד במבחני ביצועים. ככה או ככה, לא יודע אם זה צריך להיות שיקול מרכזי בקניית קירור אפילו שזה יתרון נחמד.

עכשיו, הפוסידון לא ממש תקרב לאיכות של P180 אבל מצב שני ה-P180 יקר בצורה מוגזרת והפוסידון מארז עם 2 מאווררי 12 ס"מ טובים וגם מאלומיניום במחיר משתלם מאוד. לי זו נראה בחירה טובה.

לפי מה שאתה אומר אין לך מה לדאוג מהתחממות של הכרטיסים כי אתה לא ממש תעמיס עליהם. בכל זאת 7600GS כמו שאמרתי הכי עדיף, מעבר לזה שהוא הכי חזק מבין האופציות שלך ובמחיר טוב זה גם כרטיס שעם הדרישות שלך לא תצטרך לשדרג בעתיד הנראה באופק בשביל מערכות הפעלה או תוכנות שדורשות מאמץ מהכרטיס.

פורסם
  • מחבר

spec מתוקן בהתאם לעצותיכם:

E6600

G.Skill CL4 2GB

P5B-Deluxe

Gigabyte 7600GS

Onboard audio

Altec Lansing ATP3

Sunbeam Tuniq

Gamatronic iCompact VA1000 UPS

Windows XP Pro

Case/PSU option 1 (midrange) 879 NIS at Zap:

Antec P150 ,included Antec NeoHe 430W, מחיר מקביל לפוסידון+ספק, אמור להיות מתאים יותר לריבוי דיסקים מבחינת שקט

Case/PSU option 2 (high end) 1677 NIS at Zap:

Antec P180 + Corsair 520W PSU

HD set option 1 (midrange) 1107 NIS at Zap:

* WD 16MB 7200rpm 250GB מערכת + אפליקציות + אחסון ראשי

* WD 16MB 7200rpm 250GB אזור - paging קטן + גיבוי מנוהל תוכנה של חלקים מהאחסון הראשי, למשל עם תוכנה כמו second copy

* WD 16MB 7200rpm 250GB הscratch של פוטושופ בpartition קטן בהתחלה והשאר פנוי לשימוש כללי

HD set option 2 (high end) 1805 NIS at Zap:

* Seagate 7200.10 320GB - מערכת + אפליקציות + אחסון ראשי

* WD 16MB 7200rpm 250GB אזור - paging קטן + גיבוי מנוהל תוכנה של חלקים מהאחסון הראשי, למשל עם תוכנה כמו second copy

* Raptor 74GB - הscratch של פוטושופ בpartition של חצי דיסק והשאר לאפליקציות שלעולם לא ירוצו במקביל לפוטושופ

HD set option 3 (upper high end) 2452 NIS at Zap:

* Raptor 74 GB - מערכת + אפליקציות

* שני WD 16MB 7200rpm 250GBבתצורת RAID 1 - אחסון מגובה חומרה

* Raptor 74GB - הscratch של פוטושופ בpartition של חצי דיסק והשאר לאפליקציות שלעולם לא ירוצו במקביל לפוטושופ

ועכשיו נשארו כמה שאלות פרקטיות:

1) האם אתם רואים משהו מיותר בSpec שהוא סתם בזבוז של כסף לדעתכם?

2) כל הפריטים זמינים בארץ, אבל איך אני מוצא חנות אחת שיש בה הכל? יש חנויות שאפשר לבקש מהן שישיגו פריטים מסויימים?

3) הכל טוב ויפה במחירי זאפ, אבל בדרך כלל אף חנות לא תהיה הכי זולה בכל דבר, יש חנויות שאפשר לבקש מהן להשוות מחיר פר פריט?

4) כיוון אחר לגמרי - משהו שאפשרי בצילום, אבל לא יודע אם גם בציוד מחשב: יש איזה אחריות בינלאומית שאפשר לקנות שמאפשרת להזמין מחשב מחו"ל ולקבל שירות בארץ?

5) שאלת השאלות: פה באתר יש חדשה על הורדת מחירים עתידית של אינטל. עכשיו - ברור שהורדת מחירים תמיד תקרה אם מחכים אז למה לחכות לנצח, אבל ההורדה הזאת נראית דרמטית, ומה שיותר נראה דרמטי הוא שנראה שהם יכניסו 4mb cache גם לדגם מקביל לE6400, מה שיאפשר לי לקנות סדרה אחת נמוכה יותר. אז השאלה אם כשמוסיפים מעבר לזה את ירידת המחירים הרגילה שתקרה בחלק משאר הפריטים, האם שווה לחכות עם המחשב הישן? כמובן שזה עניין של טעם אישי, אבל הייתי רוצה לדעת מה דעתכם.

תודה רבה!

פורסם

גם אני כמוך מחפש מחשב לערכיה גרפית 2D בהבדל קל שאני לא מתכנן OC בשלב הזה.

אבל בכל מקרה מה שיש לי להגיד ולהגיב אינו קשור לOC.

1. כרטיס המסך? מדוע בחרת דווקא בGYGABITE? משום מה אני לא ראיתי ביקורות/המלצות/פרסים שניתנו להם.

אני קוודא בחרתי בLEADTEK 7600GS EXTREME או ב7600GT שלהם. נראים לי ככרטיסים מעולים.

בעיה שנתקלתי בה אצל GYGABITE היא שהם לא מפרסמים בשום מקום את הנתונים הטכניים של הכרטיסים שלהם

שלא כמו LEADTEK ואחרות שכן מפרסמות את מהירויות השעון, תדרי העבודה, סוג הזכרון וכו'...

ישנם פתרונות עם קירור פאסיבי מלבד GYGABITE.

2. אמנם זה משהו קטן אבל מכל הביקורות שקראתי וגם לי כמוך חשוב השקט, ראיתי שהמאוורר המומלץ והמנצח ברוב

הביקורות הוא דווקא הSCYTHE NINJA PLUS. מחיר דומה מאוד לזה של הTUNIQ.

3. בתחום המארזים אני בחרתי בGYGABITE AURORA 3D שכבר מגיע עם 3 מאווררים מובנים של 120 מ"מ שלא כמו

האנטק מגיע עם אחד והשאר אופציונליים. נמארז עשוי כולו מאלומיניום וקיבל ביקורות מעולות גם הוא. הP180 הוא מעולה

גם אבל יוצא יקר יותר בסה"כ. הP150 נראה צפוף מידי למרות כל השבחים שהוא מקבל. אצלי המחשב עומד במקום בו

זרימת האוויר מוגבלת, ככה שאני חייב מארז עם יותר space בפנים.

4. מהבדיקות שאני ערכתי באינטרנט ההבדל בcache לא מספק הבדל גדול בביצועים. גם אני הייתי מעדיף להמתין עד

ליציאתו של הE6400 החדש יותר, במיוחד שאני מתכנן היום על קניה של הE6400 הנוכחי. אבל כמה אפשר לחכות?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההמלצות שלך!

אני בהחלט אקח אותם בחשבון!

ולגבי שאר השאלות שלי, למישהו יש עצה לגבי איך מסדרים עם חנות אחת אמינה שיהיו לה את כל הפריטים שבמפרט שלי (שאמנם לא נדירים, אבל עדיין לא הכי נפוצים בכל חנות) ושהיא תתן מחירים תחרותיים לכולם? יש חנויות שמוכנות להתגמש בקטעים האלה?

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים