עבור לתוכן

איזו הפצה להתקין לשרת ביתי?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

כן אבל אין לי כח או זמן לקימפול שלוקח שבוע וחוץ מזה אני לא מתכוון להריץ עליו תוכניות כאלה גדולות ומסובכות שיצטרכו לנצל כל מה שאפשר עד הסוף.. אני בסך הכל הולך להריץ כמה שרתים קטנים...

פורסם

איזה שטויות אנשים מדברים כאן, זה פשוט הורג אותי !

אתם מדברים אל בחור שלפי הבנתי בחייים לא התקין לינוקס, וגם עם כן, הוא בכל זאת עושה רושם שהוא לא מבין בזה אחרת הוא לא היה שואל שאלה כזאת, לפחות לא בנוסח הזה.

תמליצו לו על משהו קל שהוא לא יסתבך איתו, ושיתאים לשימוש ביתי.

רדהאט או דביאן יעבדו אצלך מצוין, רק כמו שהוזכר, אל תתקין מערכת גרפית, זה יסתום לך את המחשב לחינם (בשביל שרת ביתי גם לא ממש צריך את זה.

אין שום סיבה שבעולם שסתם תסתבך עם *BSD/LFS ואפילו סלאקוור. זה לא יקנה לך שום יתרון!

עם יש לך מחשב מעל הפנטיום II, יש לך קצת זמן, רוצה משהו optimized למחשב שלך, תתקין gentoo.

ואם לא הבנת למה המלצתי לא להשתמש בסלאקוור, אז אתה בהחלט לא צריך את זה!

פורסם

אז ככה, מכוון שמדובר במכונה חלשה כדי לבחור במערכת הפעלה שתשתמש במינימום משאבים,

לכן הבחירה הטובה ביותר הינה OpenBSD 3.2 אשר מתפקד בצורה הכי יעילה מבחינת משאבי מערכת.

בנוסף, רמת האבטחה והיציבות של OpenBSD הם הטובים ביותר ואני בטוח שהמערכת תמלא את רצונותך על הצד הטוב ביותר.

השאלה היא, מהי רמת הסבלנות שלך לחקור ולהבין את המערכת, כאמור אם יש לך ידע קודם במערכות מבוססות יוניקס לא צריכה להיות בעיה, הבסיס הוא אותו בסיס, כמובן שישנם כלים וגישות שונות כלפי אלמנטים שונים במערכת אבל הבסיס כאמור זהה. שלא תטעה המערכת שונה ממערכות אחרות, אבל הלוגיקה זהה.

בקיצור גבש החלטה, אם תצטרך עזרה צור קשר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים