עבור לתוכן

התייעצות בנוגע למעבד וזכרון

Featured Replies

פורסם

אני קונה עכשיו מחשב חדש ומנסה להיסגר על מפרט, ואני רואה שבסביבות התקציב שלי יש 2 מעבדים שעליהם ממליצים בפורומים להרכבת מפרטים:

AMD Athlon 64X2 3800 Socket AM2 ו- Intel Core 2 Duo E6300 Box, כשהאינטל עולה 300 ש"ח יותר וכותבים עליו שהוא מאוד משתלם יחסית למחירו.

אני רוצה את האינטל, אבל כרגע המפרט שהרכבתי לעצמי חורג מהתקציב, ואני בודק איפה אפשר לקצץ. האם אני ארגיש הבדל משמעותי בין 2 המעבדים? איפה אני ארגיש את ההבדל? במשחקים? בווינדווס ויסטה? בכל (כל תוכנה תעלה יותר מהר ותרותץ יותר מהר)? בקושי ארגיש הבדל?

האם ההבדל מספיק משמעותי ככה שכדאי להשקיע פה עוד 300 ש"ח ולנסות לקצץ במשהו אחר?

ובנוגע לזכרונות: מה ההבדל בביצועים בין 2 סטיקים של 512 בדואל לסטיק אחד של 1024? ראיתי ש-2 סטיקים עולים בערך 200 ש"ח יותר. האם התוספת במחיר שווה?

ואם אני ארצה להוסיף עוד זיכרון בעתיד כדאי לי לקחת סטיק אחד של 1024 או שגם עם ה-2 סטיקים לא תהיה לי בעיה להוסיף עוד זיכרון בעתיד?

פורסם

הE6300 אכן מעבד יותר חזק מהX3800 אך זה עדיין לא משמעותי למשתמש ממוצא..

ההבדלים הרצינים הם עבודה עם ריבוי ישומיים וכו..מעבר לזה במשחקים וכו לא תרגיש ממש הבדל (בהתחשב בזה שבשנייהם יהיה את אותו כרטיס מסך)...

אני אישיתי ההייתי עושה את המאמץ לE6300 אבל זה שיקול שלך..

לגבי הזיכרון כבודה עם זיכרון בDC תביא לך יותר ביצועים וההפרש קטן ביותר (בין סטיק אחד לשנייהם) ככה שהעדיפות היא לשנים..

לגבי השידרוג כל לוח נורמלי היום מציע 4 סלוטים של זיכרון ככה שלא צריכה להיות בעיה...

תפרט מה המפרט שלך ולמה הוא מיועד נראה במה אפשר לעזור..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים