עבור לתוכן

החיילת ה"עריקה", הרי לכם תמונת מצב של צה"ל לשנת 2006.

Featured Replies

פורסם

מה יכול להיות שקרי? אולי לא כל הפרטים מדוייקים אבל פאק, היא לומדת באוניברסיטה, היא תשקר שהיא לומדת באוניברסיטה? לחלק מכם אולי יש מושג איזה סרט זה לעשות מילואים (או כל דבר אחר) באמצע סמסטר.

• תגובות 162
  • צפיות 11.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כן. :-\

פורסם

מה יכול להיות שקרי?

אוהוווווו כמה שאין לך מושג.

את לא מבינה איך פרט קטן יכול לעשות את ההבדל.

קחי דוגמא:

"דיברתי עם קצינת הקישור שלי והיא אמרה לי שזה בסדר" לבין "השארתי לה הודעה במשיבון והנחתי שזה בסדר"

אנשים יעשו הכל כדי לצאת מהכלא ולשקר זה אחד מאותם הדברים.

אגב, צה"ל בטח ישחרר אותה רק בגלל הנזק התדמיתי(לא בגלל שהיא צודקת חס וחלילה)

פורסם

אומנם את גרסת הצבא לא שמענו, אבל אני לא אתפלא אם הסיפור הזה אכן נכון.

ב 3 הפעמים שההיתה בכלא צבאי 3 פעמים נעצרו איתי מילואימניקים מאותה סיבה או סיבה דומה לה.. צו שלא הגיעה או צו שנידחה אבל לא באמת נידחה.

הם שוחרור אחרי 48 שעות בניגוד אלי ::) חחחח

פורסם
  • מחבר

אוהוווווו כמה שאין לך מושג.

את לא מבינה איך פרט קטן יכול לעשות את ההבדל.

קחי דוגמא:

"דיברתי עם קצינת הקישור שלי והיא אמרה לי שזה בסדר" לבין "השארתי לה הודעה במשיבון והנחתי שזה בסדר"

אנשים יעשו הכל כדי לצאת מהכלא ולשקר זה אחד מאותם הדברים.

אגב, צה"ל בטח ישחרר אותה רק בגלל הנזק התדמיתי(לא בגלל שהיא צודקת חס וחלילה)

וזה לא משנה כהוא זה! גם אם היא שלחה לה מכתב והניחה שזה בסדר, בהחורה היא מתנדבת, לעזאזל! לא חייבת כלום לאף אחד היא התנדבה מרצון וממוטיבציה! בן אדם כזה נראה לך יחפש להשתמט?! אני לא מבין אותך בשיט...... וזה מבייש שהכניסו אותה לכלא ללא חקירה מוקדמת, ואפילו אם היא השתמטה, אז להעיף אותה מהצבא, אבל להכניס אותה לכלא? רק צבא כמו שלנו יכול לעשות דבר כזה.

-ג'ו

פורסם

הסיפור נראה לי פשוט - היא התנדבה, היא לומדת. אין מקום להתחשבות? אז לא רק שלא מתחשבים, גם הופכים אותה לפושעת. :nixweiss:

נראה מי יתנדב אחרי זה.

התחשבות בסטודנטים? בטח.

זימנו אותי לחמישה שבועות מילואים שלושה שבועות לפני תחילת הסמסטר, כלומר הייתי אמור להפסיד את השבועיים הראשונים. התקשרתי לקצינת הקישור ושאלתי אם אפשר להקדים את המילואים - בשבועיים, בחודש, לא משנה. התשובה? לא, אי אפשר. למה? "כי כל היחידה שלך מתגייסת ביחד ואי אפשר להעביר אותך ליחידה אחרת." יופי, רק שאני לא שייך ליחידה איתה התגייסתי למילואים! אני לא שייך לאף יחידה אורגנית במילואים וכל שנה מגייסים אותי עם יחידה אחרת. אז מה הסיפור? "אני לא יכולה וזהו."

בתרגום לעברית: לא בזין שלי להשקיע חצי שעה עבודה בשביל מילואימניק מושתן.

עוד סיפור? בגלל בעיה רפואית, זימנו אותי לוע"ר. הרופא ביחידה נתן לי דחיית שירות לזמן המקסימאלי שהוא יכול - חודשיים. קצינת הקישור נתנה לי במקום צו לעוד חודשיים (כי כאמור אני לא שייך לאף יחידה אורגנית ואפשר לגייס אותי מתי שנוח להם). עברו חודשיים, עוד לא נקראתי לוע"ר, הגעתי למילואים והרופא (אחר) שוב נתן לי דחייה לחודשיים, עד שאגיע לוע"ר. קצינת הקישור (אותה אחת) נתנה לי במקום צו לעוד חודשיים. עברו חודשיים, עוד לא נקראתי לוע"ר, הגעתי למילואים והרופא (אחר) שוב נתן לי דחייה לחודשיים, עד שאגיע לוע"ר. קצינת הקישור (אותה אחת) נתנה לי במקום צו לעוד חודשיים. עברו חודשיים, עוד לא נקראתי לוע"ר, הגעתי למילואים והרופא (אחר) שוב נתן לי דחייה לחודשיים, עד שאגיע לוע"ר. קצינת הקישור (אותה אחת) נתנה לי במקום צו לעוד חודשיים.

אמרתי לה: את יודעת שאף רופא לא יאשר לי מילואים עד לוע"ר ואת תדעי בדיוק מתי יזמנו אותי לוע"ר, הרי הצו הזה עובר דרכך. אז למה לטרטר אותי פעם בחודשיים? התגובה שלה - נכון, צו לעוד חודשיים.

לאיזון, היו גם קצינות קישור שהשתדלו ללכת לקראתי. זה הכל פונקציה של קצינת הקישור. אם הוא בת אדם או לא.

פורסם
וזה לא משנה כהוא זה! גם אם היא שלחה לה מכתב והניחה שזה בסדר, בהחורה היא מתנדבת, לעזאזל! לא חייבת כלום לאף אחד היא התנדבה מרצון וממוטיבציה! בן אדם כזה נראה לך יחפש להשתמט?! אני לא מבין אותך בשיט...... וזה מבייש שהכניסו אותה לכלא ללא חקירה מוקדמת, ואפילו אם היא השתמטה, אז להעיף אותה מהצבא, אבל להכניס אותה לכלא? רק צבא כמו שלנו יכול לעשות דבר כזה.

המממ... אל תהיה בטוח כל כך שהאנשים שעצרו אותה ידעו שהיא בכלל מתנדבת (ואם היא אמרה להם הם יניחו שהיא משקרת בלי לבדוק).

אחרי הכל בחורה בת 27 לא בהכרח שונה במראה באופן ניכר מחיילת בת 20...

פורסם

וזה לא משנה כהוא זה! גם אם היא שלחה לה מכתב והניחה שזה בסדר, בהחורה היא מתנדבת, לעזאזל! לא חייבת כלום לאף אחד היא התנדבה מרצון וממוטיבציה! בן אדם כזה נראה לך יחפש להשתמט?! אני לא מבין אותך בשיט......

עומרי כבר כתב את זה קודם אבל כנראה שלא הבנת.

בן אדם יוצא לקורס קצינים והולך לחתום קבע.(להזכירך שקורס קצינים זה קורס התנדבותי לחלוטין)

ניראה לך שאותו קצין יכול לעשות בשנת קבע שלו בית זונות?

אחד החיילים ביחידה שלי הוא מתנדב - פרופיל 21 רפואי. בן אדם לא כשיר לחלוטין.

אתה חושב שלא ריתקו אותו כשהיה צריך לתת לו עונש? אתה חושב שהוא יכול להיות נפקד מתי שבראש שלו?

צא מהסרט.

פורסם

חחח יש לי חבר בלימודים, כל חודש אני רואה אותו מגיש ולת"ם. ותמיד דוחים לו את זה למבחנים :)

תראו, אני לא יודע איך מערך המילואים עובד, אבל ממה שראיתי עם אחרים אני רק יכול להגיד שהוא כמו כל צה"ל, מטומטם. (וגם קצינות הקישור)

פורסם

Burton אל תהיה תמים, צה"ל הוא בין הגופים הכי מפגרים במדינה...

פורסם

שלכל אורך הת'רד הוא מגן על צה"ל וטוען שהסיכוי שהוא עשה טעות הוא נמוך, אני חושב שזה ההפך הגמור... להכניס בחורה בת 27 למעצר, אתה מתאר לעצמך את עוגמת הנפש?

אם דבר כזה היה קורה לי, איזשהו פסיכיאטר היה מתעשר טוב... זה וואחד טראומה! (תתאר לך שדקה לפני שאתה עולה למטוס וטס לחופשה עוצרים אותך לכמה ימים של סיוטים בגלל שהתנדבת... מזעזע! :errrr:)

פורסם

אני לא מכיר את הסיפור, אבל מה גורם לך לחשוב שחיילת שהתנדבה לשירות יכולה לעשות מה שבא לה?

היא לא סטודנטית חופשייה (school-teachers speaking), ברגע שהיא התנדבה לשירות היא חתמה על התחייבות. בדיוק כמו שאתה חותם קבע. אף אחד לא מכריח אותך, וזה מעבר לחוק שירות החובה. זה אומר שאתה יכול לעשות מה שבא לך ושאתה מעל הצבא ("לא מכניסים בנאדם כזה לכלא בשום מצב לדעתי") ? לא.

פורסם
  • מחבר

ומה בדיוק היא עשתה? ביקשה דחייה למילואים וקיבלה אישור, ומלבד זאת שאני חוזר על עצמי מליון פעמים, למה שבחורה שהתנדבה תשתמט? ולמה לא לחקור לפני שזורקים אותה לכלא?

-ג'ו

פורסם

בתרגום לעברית: לא בזין שלי להשקיע חצי שעה עבודה בשביל מילואימניק מושתן.

סיפור לא נעים, פשוט בזיון. כל ה"קצינות קישור" וה"מש"קיות ת"ש" הללו, כולה בנות בגיל 19 שאכפת להן יותר מהמסיבה ב"לונה" ביום שישי מאשר מה קורה איתך. איך נראה לך שקיבלתי סטטוס של חייל בודד רק חודשיים אחרי השחרור וחייתי בקרוון נטוש בבסיס מ-396 ש"ח בחודש במשך למעלה מחצי שנה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים