עבור לתוכן

בניתי מפרט למחשב פיתוח/גרפיקה/סרטים (כ6100ש"ח ללא מסך), אשמח להערות

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

המפרט שלקחתי בסופו של דבר (והערה חשובה לגבי הלוח של Gigabyte*)-

מעבד intel 6400

קירור למעבד - Freezer 7

לוח Gigabyte DQ6

זיכרון 2X1024 של twinmos

כרטיס מסך 1600pro של גיגהבייט

דיסק קשיח 320GB של WD

ספק כח Enermax Liberty 400W (נשארתי עם המארז הישן שלי Coolermaster Centurion 5)

צורב 5170 NEC

* גיגהבייט הוציאו גירסה 2.0 ללוח, משום מה היבואן מביא את הגירסה הישנה, צריך לשים לב שכתוב על הקופסה ועל הלוח REV 2.0.

ההבדל בין הגירסאות הוא:

1. שינויים קלים של סידור הקבלים על הלוח (כנראה לפתור בעיות שהיו עם הלוח הקודם)

2. תמיכה במעבדי Quad Core

3. תמיכה רשמית בויסטה

4. תמיכה בCrossFire

לצערי לא ידעתי את זה לפני ההזמנה, אבל למזלי עוד לא התקנתי את הלוח אז הוא יוחלף לי.

מבאס קצת, יש לי המון צעצועים חדשים בבית אבל אני עוד לא יכול לשחק איתם...

פורסם

הצורבים של נק ידועים כצורבים שעושים הרבה בעיות,

אם המחשב לא מיועד לOC למה לקחת DQ6?זה בזבוז כסף ענק, עדיף לקחת 945P.

עדיף לך לקחת מעבד 6600 בשביל עבודות גרפיקה וכאלה, וחוץ מזה איזה מסך יש לך?אתה צריך מסך טוב כי אתה מתעסק עם גרפיקה וסרטים הרבה...

ולמה לקחת את הכרטיס של ATI שיש לך כרטיס של NVIDIA הרבה יותר טוב 7600GT/GS

בקיצור עם אתה יכול לשנות את המפרט תשנה...

פורסם
  • מחבר

למה אתה כזה עקשן לגבי הלוח? כבר הסברתי, זה הלוח שאני רוצה, יש לו כמה פונקציות שחשובות לי וזהו. החלק היחיד שלא ביקשתי עצות לגביו זה הלוח.

לגבי הכרטיס מסך: אתה מדבר על כרטיס שעולה 100-200 ש"ח יותר, חוץ מזה, לכרטיס של גיגהבייט קירור פאסיבי שאני מעדיף, אני יודע קירור פאסיבי עלול להיות בעייתי אבל בשנתיים האחרונות לא השתמשתי אפילו פעם אחת ביכולות 3D של הכרטיס ככה שזה לא משנה לי בכלל, הX300 שיש לי היום מספיק לי.

אני קונה כרטיס חדש רק כי החומרה הישנה שלי עוברת למישהו אחר.

לגבי הצורב: זה מה היה במלאי ובשביל זה יש אחריות, יעשה בעיות - יוחלף.

ואם כבר שאלת - המסך שלי זה Viewsonic VP191, אחד מהמסכים המוצלחים שיצא לי לעבוד איתם.

פורסם

נגמרה לי הסבלנות להתעסקויות האלה... אני רק רוצה צורב טוב שקל לעקוף.

באסה. דווקא התלהבתי ממנו.

זה קטע של פאנאטיות. רק gigabyte ואת ההכי יקר. זה ככה כבר שנים, אי אפשר להזיז אותי :screwy:

בקשר לקטע עם הצורב אפשר הסבר קטן לא הבנתי כלום...

איזה פונקציות שחשובות בלוח אתה צריך?לפי דעתי אתה הולך עליו רק בגלל תופעה שנקראת פרסום, זה כמו בערוץ הקניות

הם עוד יצליחו לשכנע אותך לקנות טמפון לגברים...

פורסם
  • מחבר

אני משתמש כבר שנים בצורבים של Liteon כי אפשר לעקוף את הגנת האיזורים שלהם (RPC2) ע"י עדכון חומרה קטנטן, וזה חוסך את השימוש בתוכנות כמוDVDRegionFree שדורשות סיריאל (או לחילופין צריך לקנות), מספיק להשתמש בDVDRegionKiller שהוא קטן מאד ובחינם שמאפס את הגדרות האיזורים של XP.

משום מה Liteon נעלמו מהחנויות, ולכוננים החדשים של LG אין כרגע Firmware מתאים, אבל לNEC יש.

אם באמת מעניין אותך למה דווקא הלוח הזה, אז בבקשה (אני יודע שלרוב הלוחות יש גם חלק גדול מהיכולות האלה, אבל זה השילוב של כולן):

1. קודם כל, לפי כל ביקורת הוא מצויין, והוא מגיע עם כל פיצ'ר שאתה יכול לחשוב עליו.

2. כבר 5-6 שנים הלוחות שאני משתמש בהם הם לוחות ה-High End של גיגהבייט, ועד היום לא נפלתי איתם. סוס מנצח לא מחליפים.

3. בגלל שאני מכיר את הלוחות ואת המבנה של הביוס שלהם, חוסך לי הרבה שעות של ניסוי וטעיה. (כבר אין לי זמן וסבלנות לשטויות האלה כמו פעם)

4. Dual Bios הציל אותי יותר מפעם אחת.

5. אני שונא לעבוד עם Award Bios שיש בלוחות של ASUS, לא יודע למה, גם לפני 10 שנים לא הסתדררתי איתו.

עם זה שגיגהבייט משתמשים בו (ברח לי השם עכשיו, Phoenix יכול להיות?) אני דווקא מסתדר מצויין.

6. 4XeSata, ברגע שיצאו מארזים חיצוניים טובים וזולים שתומכים בeSata אני מתכוון להשתמש בפונקציה הזו די הרבה.

7. 10XUSB ו 3XFireWire (אין לך מושג כמה שטויות מחוברות לי למחשב. למעשה, כרגע הדיסק הנייד שלי מושבת כי נשאר לי USB אחד פנוי והוא צריך 2)

8. REV 2 של הלוח מוכן לQuadCore, לויסטה (לא שאכפת למישהו) ול-CrossFire.

צריך עוד? כי אני יכול למצוא.

פורסם

אני ממש לא מבין בצורבים, מה זה הגנות איזוריות? לומה לעקוף אותם?

פורסם
  • מחבר

לא קשור לצורב, קשור לDVD, סרטי DVD מוגנים בסוג של הצפנה שמשתנה בהתאם לאיזור בעולם אליו הם מיועדים, אנחנו למשל איזור 2 וארצות הברית היא איזור אחר (5 או 6 נדמה לי).

DVD למחשב מגיע חופשי מאיזורים ומתקבע על איזור לפי הסרט הראשון שמוכנס אליו.

בד"כ אתה יכול להחליף איזורים עד 5 פעמים ואז הDVD ננעל על האיזור האחרון שאליו הוא כוון (למשל אם החלפת איזורים 5 פעמים ואיזור האחרון עליו הDVD התכוונן היה 2, מעכשיו הוא ידע לנגן אך ורק סרטים שמקודדים לאיזור 2).

חוץ מהDVD גם וינדוס ותוכנות ניגון DVD מבצעים מעקב אחרי החלפת איזורים.

בקיצור, אם אתה רוצה לנגן כל סרט DVD לא משנה מאיזה איזור הוא הגיע ואיפה הוא נקנה אתה חייב להפוך את הDVD שלך ל"Zone Free" ולגרום לוינדוס לא לעקוב אחרי החלפת הקידודים שלך.

פורסם

ואיך הופכים אותו לZONE FREE?זה חוקי בכלל(אם לא נדבר בפרטי)[br]פורסם בתאריך: 31.12.2006 בשעה 14:44:27

אם באמת מעניין אותך למה דווקא הלוח הזה, אז בבקשה (אני יודע שלרוב הלוחות יש גם חלק גדול מהיכולות האלה, אבל זה השילוב של כולן):

1. קודם כל, לפי כל ביקורת הוא מצויין, והוא מגיע עם כל פיצ'ר שאתה יכול לחשוב עליו.

2. כבר 5-6 שנים הלוחות שאני משתמש בהם הם לוחות ה-High End של גיגהבייט, ועד היום לא נפלתי איתם. סוס מנצח לא מחליפים.

3. בגלל שאני מכיר את הלוחות ואת המבנה של הביוס שלהם, חוסך לי הרבה שעות של ניסוי וטעיה. (כבר אין לי זמן וסבלנות לשטויות האלה כמו פעם)

4. Dual Bios הציל אותי יותר מפעם אחת.

5. אני שונא לעבוד עם Award Bios שיש בלוחות של ASUS, לא יודע למה, גם לפני 10 שנים לא הסתדררתי איתו.

עם זה שגיגהבייט משתמשים בו (ברח לי השם עכשיו, Phoenix יכול להיות?) אני דווקא מסתדר מצויין.

6. 4XeSata, ברגע שיצאו מארזים חיצוניים טובים וזולים שתומכים בeSata אני מתכוון להשתמש בפונקציה הזו די הרבה.

7. 10XUSB ו 3XFireWire (אין לך מושג כמה שטויות מחוברות לי למחשב. למעשה, כרגע הדיסק הנייד שלי מושבת כי נשאר לי USB אחד פנוי והוא צריך 2)

8. REV 2 של הלוח מוכן לQuadCore, לויסטה (לא שאכפת למישהו) ול-CrossFire.

1.תלוי איזה פ'צר אתה צריך כי אם יש הרבה שאתה צריך אתה סתם מבזבז פה כסף.

2.תנסה משהו חדש, תגוון קצת, תרחיב את הידע שלך עם לוחות אחרים שאתה לא מכיר.

3.ניסוי וטעייה רק גורם לך ללמוד יותר.

4.לגבי זה אין לי מושג לעוד איזה לוחות יש את זה.

5.כמו שרשמתי למעלה תלמד לעבוד על כל הלוחות, מה שאתה לא מבין תשאל פה.

6.לגבי זה אין לי מושג לעוד איזה לוחות יש את זה.

7.לגבי זה אין לי מושג לעוד איזה לוחות יש את זה.

8.לא חסר עוד לוחות 965 שתומכים במרובעי ליבה, כמו האביט AW9D שגם לו יש תמיכה בCF.

לגבי תמיכה בויסטה זה שטויות, אין דבר כזה לוחות שלא תומכים בויסטה אולי חוץ מהלוחות הממש ישנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים