עבור לתוכן

מה ההבדל בין כרטיס לכידה לכרטיס FIREWIRE ?

Featured Replies

פורסם

יש לי כרטיס לכידה PVR 2000 LEADTEK שאיתו אני יכול לקלוט ווידאו וסאונד מהמסרטה ומהממיר של הטלוויזיה.

עכשיו אם יש לי מסרטה עם חיבור DV זה משנה אם אני אקלוט ווידאו מהכרטיס לכידה (דרך חיבור שנקרא S-Video) או מכרטיס FIREWIRE רגיל? באיכות אני חושב שזה מאוד דומה, והכרטיס לכידה עולה פי 5 מכרטיס FIREWIRE...

פורסם

שניהם עושים המרה מאנלוגי לדיגיטלי. ההבדל הוא בקידוד.

במצלמת DV ההמרה והקידוד נעשים בתוך המצלמה. כרטיס הfirewire מיועד אך ורק כדי להעביר את הקבצים שכבר הומרו וקודדו לפורמט DV הדיגטלי, מהמצלמה אל המחשב. למעשה כרטיס הfirewire עושה דבר זהה להעברת קבצים מדיסק און קי למחשב. ההבדל הוא שכאן ההעברה משתמשת בתקן USB וכאן בתקן 1394(הידוע גם כfirewire).

האמור לעיל גם מסביר מדוע כרטיס firewire הוא זול. הוא לא עושה כלום למעשה - זה סתם בקר המקביל ל-USB. את כל העבודה המצלמה עושה.

מבחינת איכות - סביר להניח שהאיכות תהיה דומה. איני יודע אם כרטיס הלידטק גם ממיר וגם מקודד(כמו המצלמה), או שהוא רק ממיר ואת הקידוד המעבד עושה. אם את הקידוד המעבד עושה, יש לך למעשה חופש בחירה באיזה פורמט לעשות את הקידוד בשלב הראשון. בתאוריה, אתה יכול להשתמש בקידוד LOSSLESS שאינו כולל המרת שיטת צבעים ומכאן אינו פוגע באיכות. כמובן שזה ייצור לך קובץ של עשרות אם לא מאות ג'יגהבייט, ובסופו של דבר תצטרך להשתמש בפורמט LOSSY דחוס בהרבה והגיוני יותר כמו DIVX או MPEG2.

פורמט DV שאליו המצלמה מקודדת הינו גם כן פורמט ביניים. הוא טוב באופן יחסי לעריכה אך הוא LOSSY, ולכן בתאוריה האיכות פחותה מהאפשרות שהצעתי מקודם. בפועל, ירידת האיכות הינה תאורטית, ואם מדובר במצלמה איכותית אז תהליך ההמרה יכול להניב תוצאות באיכות גבוהה יותר(וחשוב מכך - נטולות בעיות) מכרטיסי לכידה חובבניים.

פורסם
  • מחבר

זה אומר שהמרה עם כרטיס לכידה ייצא לי קובץ מקודד בצורה טובה ויהיה קטן יותר מההעברה דרך FIREWIRE ?

ד.א. מה זה צוות ביקורות?

תודה על התשובה המפורטת

פורסם

זה אומר שעם כרטיס לכידה ללא מקודד חומרה(ואני לא בטוח אם בשלך קיים כזה או לא), אתה יכול לבחור את הקידוד שיתבצע כבר בזמן הלכידה. הסיבה לכך היא פשוטה - מכיוון שאין מקודד פיזי בכרטיס הלכידה, המעבד (באמצעות תוכנה) צריך לבצע את הקידוד - ולכן חופש הבחירה בידיך. מצד אחד אתה יכול לבחור בפורמט LOSLESS שלא יפגע יותר באיכות. כפי שכבר ציינתי ירידת האיכות היא בעיקר תיאורטית אם עושים את הדברים נכון, אך בכל זאת רוב האנשים מעדיפים ללכת בשיטה זאת(וגם אני ביניהם). פורמט שכזה תופס המון המון מקום - בסביבות ה70-250 ג'יגה(תלוי בגודל וסוג הסרט) לסרט אחד. מכאן אפשר להסיק שמדובר בפורמט ביניים - שכן לאחר סיום ההעברה תצטרך להעביר אותו לפורמט קטן בהרבה דוגמת MPEG2(הפורמט שמשתמשים לDVD).

מצד שני, אתה יכול לנסות ישר להעביר לMPEG2 בתנאי שאין לך שום שינוי או עריכה שאתה רוצה לבצע בסרט. דבר כזה(אם תעשה את הדברים נכון) ייתן לך סרט בגודל של די וי די(כ4 ג'יגה). פעולה שכזאת תהיה מאוד תובענית למעבד וצריך לבצע אותה עם מחשב חזק ביותר.

לגבי הFIREWIRE - כפי שכבר ציינתי, הקידוד נעשה ברמת החומרה(המצלמה). קידוד בDV מניב 12.5 ג'יגה לשעת סרט. לכן, למרות שהוא קטן בהרבה מפורמט LOSLESS, הוא עדיין גדול במיוחד ויהיה צריך להעבירו לMPEG2 בשביל די וי די.

צוות ביקורות זה הצוות שאחראי על כתיבת כל הביקורות וסקירות החומרה באתר.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה על התשובה שוב.

הכרטיסלכידה שלי עלה 540 ש"ח אני מניח שהוא מקודד בעצמו, גם יש אפשרויות לבחור סוג קידוד בתוכנה.

במחשב הקודם היה לי FIRWIRE כל קלטת מהמסרטה הדיגיטלית (בערך שעה אורך) לקחה רק 15~ ג'יגה אם אני זוכר טוב ודווקא הייתה איכות טובה!

פורסם

זה מה שאמרתי - 12.5 ג'יגה לשעה ליתר דיוק בDV.

בדקתי על הכרטיס שלך. יש לו מקודד חומרה גם לmpeg1 וגם לmpeg2. זה מצויין. אתה יכול פשוט להשתמש בזה וישר להעביר לפורמט המתאים לדי וי די(mpeg2.) מומלץ בכל אופן לבדוק את האיכות ולראות שאין בעיות של סינכרון ושהאיכות מספקת.

פורסם
  • מחבר

מתי מומלץ להמיר דווקא ב MPEG1 ?

פורסם

כשאתה רוצה להעביר הרבה שעות של וידאו

או כשאתה רוצה את החומר על פורמט של VCD

פורסם

אין שום סיבה להעביר לMPEG1.

קידוד מיושן.

VCD זה תקן גרוע ומיותר.

אם אתה רוצה לדחוס הרבה שעות של סרט - פשוט תשתמש בMPEG2 עם ביט רייט נמוך יותר. אני בכל אופן חושב שיותר משעתיים וחצי סרט(או 3 גג) עדיף כבר לפצל ל2 די וי דים.

פורסם

תלוי במטרה שלך.

אם אתה רוצה "סתם" להעביר סרטי טיולים למחשב, אז לא רלוונטי עבורך ההבדל.

אם אתה רוצה לערוך, או ליצור DVD ברמה קצת קרובה למקצועית יותר- יש הבדל גדול-

כרטיס FIREWIRE פשוט עולה זול. יש יקרים יותר ב 500, ויש עם יכולות עריכה ב 12 אלף שקל.

יש הבדלים גדולים ביניהם ביכולות, דבר שאולי העין שלך לא תקלוט.

בגדול- DV הוא פורמט דיגיטלי, 0-1-0-1 ...

כשאתה דוגם למחשב בDV, המחשב מקבל אותות דיגיטליים, באיכות גבוהה יותר מאשר ב S-VIDEO, זה בהנחה שיש לך מצלמה קטנה ופשוטה.כי היא מעביר דרך החיבור הזה אות וידאו בדומה ל COMPOSIT, כמו RCA.

במצלמות יקרות יותר, למטרת שידור (בד"כ מצלמות כתף מקצועיות), חיבור זה מעביר RGB באיכות גבוהה.

תקרא קצת כאן, תלמד המון:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=97123.0

פורסם
  • מחבר

כן תודה, קראתי היו שם הרבה דברים ארוכים...:)

למה זה נחשב "מקצועי" יותר כרטיס טלויזיה יותר מFIREWIRE אם זה אותה תמונה שהעין קולטת...? והכרטיס FIREWIRE הכי יקר שראיתי היה 100 ומשהו ש"ח...

אז אתה אומר שמהמסרטה הביתית ה FIREWIRE יתן יותר איכות מ S-VIDEO ?

פורסם

כרטיס טלווזיה לא נחשב מקצועי למטרת עריכה/דגימה של חומר. נקודה.

כרטיס טלווזיה נועט לראות ולהקליט טלווזיה.

זה שאתה לא מוצא ב ZAP, לא אומר שלא קיים. פשוט משתמש רגיל לא יקנה יקר יותר, מי שמחפש יידע לפנות למקום הנכון (מעבדת וידאו).

לגבי איכות- אני לא אומר, פשוט ככה זה. אצלך, ב DV יתן לך מקור וידאו דיגיטלי, ולא אנלוגי. עם כרטיס דגימה טוב, ויחס נכון של דחיסת דגימה של 4:2:2 תקבל איכות מעולה.

קח בחשבון שכל שעה של וידאו תצא לך 12.5 GB... !

פורסם

יש כרטיס firewire - שהוא בסה"כ מעביר את הקבצים, והוא לא שונה מבקר FIREWIRE מובנה על הלוח או מבקר USB(פשוט תקן אחר).

ויש כרטיסים עם מקודד ברמת החומרה - שעושים את ההמרה לDV שם(או המרה לכל פורמט אחר). המצלמה במקרה הזה משמשת כממירה חומר אנאלוגי לדיגיטלי, אבל באותה מידה אפשר להשתמש בכרטיס\מכשיר של קנופוס למשל.

כרטיס הfirewire משמש נטו להעברת הקבצים. וכפי שאתה בוודאי יודע, מדיה דיגיטלית לא נשחקת כתוצאה מהעברות כמו מדיה אנאלוגית - ולכן כל כרטיס יבצע את העברת הקבצים באותה מידה.

ועוד דבר - DV בפורמט PAL הוא בד"כ 4:2:2. בפורמט NTSC הוא נשמר כ4:1:1. בשיטות צילום מסויימות(בחלק מהתקנים של פנאסוניק, וסוני למשל) ה-DV נשמר תמיד כ4:1:1.

אני בוודאי לא צריך להסביר לך כמה זה עלול לפגוע באיכות, שכן כאשר ההעברה הסופית לפורמט MPEG2(DVD) תתבצע, יהיו זיופים בהמרה מ4:1:1 ל - 4:2:0.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים