עבור לתוכן

מחפש דיסק קשיח עד 250GB (אין צורך ביותר), המהיר והטוב ביותר עד 550 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שאלה - האם יש הבדל משמעותי במהירות ההתקנים SATA, SATA II, IDE ?

ןמה אתם אומרים על האפשרויות הבאות:

Seagate NL35 250Gb 3.5 7200Rpm SATA 16Mb ST3250623NS

Seagate Barracuda 250GB 3.5 7200Rpm 8MB SATA II

Western Digital 250GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD2500KS

מי הכי מהיר מביניהם? ועד כמה באמת הבדלי המהירות משמעותיים? (לשימושים כמו פוטושופ ומסמכים גדולים)

אני אשמח לשמוע כל המלצה נוספת

תודה לעוזרים

עריכה: שחכתי לציין, הדיסק צריך להתאים ללוח אם gigabyte 965p-ds3

פורסם

ההבדל במהירויות הוא בעיקר באופן טאורטי.עדיין לא מנצלים את המהירוית האפשריות של SATA2 ולמשתמש ביתי קשה גם להרגיש בהבדל בין סאטה לIDE.

כמובן שהיום אסור לקנות IDE אם לא חייבים כי עוד מעט התמיכה בהם תדעך.לגבי הכוננים שהבאת:

השני זה לא ברקודה 10.אז לא כדאי עדיף כבר את הראשון.השלישי יהיה הכי זול(משמעותית) ומבחינת ביצועים לא תרגיש כלל בהבדל!

פורסם
  • מחבר

אם לדעתך כשאקנה את השלישי של WD לא ארגיש בהבדל, אז אולי באמת זה הכי משתלם..

חשבתי שגם הראשון ברשימה הוא לא berracuda (לא ברור לי אם berracuda הוא פשוט השם של הדיסקים של seagate או דגמים ספציפיים. אני רק יודע שיש סדרת berracuda ES והיא שונה מסדרת ה nl35 של הדיסק הראשון ברשימה.)

פורסם

תיקח סייגט ברקודה

אבל גם ה-WD מצויין עם הדגם KS

פורסם
  • מחבר

שימו לב שה berracuda שהבאתי כאן הוא 8MB cache, ול WD יש 16MB. האם עדיין הברקודה עדיף?

פורסם

בגלל זה אמרתי לך שהראשון עדיף.עד כמה שאני זוכרBarracuda זה שם כללי לדיסקים שולחניים רגילים אצל סייגייט.מה שמשנה זה המספר שאחריו.אני הדגשתי את 10 שבא אם כתיבה אנכית ונדמה לי שיש לו גם 16 MB קאש.השאלה מה ההבדל במחיר בינו לWD.אם מעל 100 שקל אז זה כבר לא שווה בכלל לדעתי.

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת - האם הדיסק הזה משתלם? WD 250GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD2500YS

הוא RAID Edition. האם עובדה זו נותנת משהו מבחינת ביצועים על ה 2500KS? או שהיתרון הוא בעמידות גבוהה בלבד?

פורסם

בין YS ל-KS ה-KS עדיף בגלל המחיר וגם יש הבדל קטן שלא צריכים משתמשים ביתיים

פורסם

ההבדל ביניהם הוא במחיר הYS יותר יקר קצת..

ויש לו אחריות יותר גדולה(5 שנים)

לגבי הwd3200ks זה הכונן הכי משתלם שיש כיום מבחינת ג'יגה-מחיר

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה.

ראיתי משהו מעניין ב spec של WD 2500KS לעומת הברקודה: ב KS מצויין interface:SATA 300MB/s, ובברקודה 10 מצויין interface: SATA 3GB/s

האם זה מצביע על ביצועים גבוהים יותר של הברקודה?

פורסם

אני חושב שזה קשור למהירות העברת קבצים בחיבור SATA אני כמעט בטוח.. ואם זה כן אז הברקודה יותר מהיר אני חושב

פורסם

ראיתי משהו מעניין ב spec של WD 2500KS לעומת הברקודה: ב KS מצויין interface:SATA 300MB/s, ובברקודה 10 מצויין interface: SATA 3GB/s

האם זה מצביע על ביצועים גבוהים יותר של הברקודה?

ממש לא.שניהם "סאטה 2".פשוט זה לא נכון לומר סאטה 2 אלא צריך לומר SATA 3GB/s

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים