עבור לתוכן

הבדל גדול מאוד בין 2 תוכנות מדידת טמפ' מעבד - ייתכן שהן מודדות אחרת?

Featured Replies

פורסם

התוכנות - CORE TEMP ו-EASY TUNE5 של GIGABYTE .

ההבדל - 13 מעלות! :pissed:

תמונה -

tempqh7.jpg

פורסם

אחד מהם מזייף

תנסה להתקין תוכנה שלישית

אגב, הטמפ' הכי מדוייקות הם בביוס

תראה מה הטמפ' שם ב IDLE ואז תבדוק את זה מול שתי התוכנות שלך

פורסם

פורסם

אבל אתה יכול להתנסות ב-SpeedFan

שמומלצת.

מקווה שעזרתי

פורסם

הגיוני להניח שהתוכנה של הלוח היא המדוייקת, ואילו התוכנה השניה פשוט לא מעודכנת/לא מותאמת ללוח הזה, ולכן מציגה טמפרטורות אחרות.

פורסם

לא סתם כתוב שם "beta"...

:smile1:

פורסם
  • מחבר

MuTaTiOn תודה על ההמלצה - ב-SPEEDFAN אני מקבל כמו ב-ET5 שלי אז אני מעריך שזו הטמפ' האמיתית.

תודה לכולם על העזרה :hi:

פורסם

מניסיון של לא מעט תוכנות ניטור,שתי תוכנות לא יודעות לעבוד ביחד.

אני לא אומר שזה המקרה,אבל כשאני בלוח שלי מנסה להפעיל את ET אז אני רואה שזה מפריע,תנסה לקרוא כל אחת בנפרד ותראה אם יש הבדל.

פורסם
  • מחבר

אין הבדל גם בנפרד - אבל כמו שאתה רואה בתגובה הקודמת אני מאמין שהבעיה נפתרה.

תודה בכל מקרה.

פורסם

לפי מה שהבנתי באתרים בחול התוכנה הכי טובה ל בדיקת מעלות ומאמץ היא

TAT של אינטל.

פורסם
  • מחבר

תודה -התקנתי - נראה פצצות :hi:

פורסם

TAT הכי אמינה. גם core temp אמינה למדי למיטב ידיעתי.

מפתיע אותי שיש כל כך הרבה תגובות ואף אחד לא ציין את הפרט החשוב ביותר - כל התוכנות שציינתם(פרט, אולי, לTAT או אפילו CORE TEMP) שואבות את המידע מהחיישן, שלוקח את המידע מדיודה באיזור המעבד. השיטה הזאת נוטה לגרום לזיופים חמורים, וגם במילא אינה מודדת את הטמפ' האמיתית במקום הקריטי - הליבה.

זה לא בלתי מתקבל על הדעת שיהיה פער של 13 מעלות בין טמפ' ליבה(שאותן מודדות התוכנות TAT וcore temp) לבין טמפ' החיישן.

פורסם

TAT הכי אמינה. גם core temp אמינה למדי למיטב ידיעתי.

מפתיע אותי שיש כל כך הרבה תגובות ואף אחד לא ציין את הפרט החשוב ביותר - כל התוכנות שציינתם(פרט, אולי, לTAT או אפילו CORE TEMP) שואבות את המידע מהחיישן, שלוקח את המידע מדיודה באיזור המעבד. השיטה הזאת נוטה לגרום לזיופים חמורים, וגם במילא אינה מודדת את הטמפ' האמיתית במקום הקריטי - הליבה.

זה לא בלתי מתקבל על הדעת שיהיה פער של 13 מעלות בין טמפ' ליבה(שאותן מודדות התוכנות TAT וcore temp) לבין טמפ' החיישן.

איך ניתן לדעת אם זה מהדיודה או מהחיישן?יש בכלל שתי קריאות למעבד?

פורסם
  • מחבר

גיא אתה צודק בהחלט - ממחקר שעשיתי מסתסר באמת ש-TAT מדוייקת ומודדת את הטמפ' ב-CORE עצמו.

אז עכשיו לשאלה מדאיגה - מה טמפ' ה-CORE הסבירות בקונרו? כי שלי(אומנם ב-OC)מראה 55 במנוחה!

ואני חייתי באשליה שאני יושב טוב על 38 מעלות...

פורסם

שלי במאמץ מגיע ל61-62 עם TAT !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים