עבור לתוכן

מישהו מוכן בבקשה להסביר לי איך להתקין תמיכה ב-ACPI בלינוקס

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

התקנתי לפני כמה שבועות את Linux Mandrake 9.0 על המחשב הנייד שלי (Compaq Evo N160).

(חשוב לציין שלפני כן ניסיתי גם שתי מהדורות אחרות של לינוקס).

הכל פועל בסדר, חוץ מהמאוורר (שפועל כל הזמן) וניהול הסוללה (שלא ניתן לקבל מה המצב של הסוללה).

אחרי קריאת מלא חומר באתרים שונים על הנושא הבנתי שאני צריך להתקין תמיכה ב-ACPI.

הפנו אותי לאתר הבא, בו יש פרוייקט של ACPI ללינוקס:

http://sourceforge.net/projects/acpi

הורדתי משם את הקובץ שמתאים ל-Kernal של מנדרייק 9 (2.4.19).

פתחתי את הקובץ (זה היה קובץ Diff) והוא נראה כמו קובץ של קוד מקור ב-C (או שפה דומה).

מה אני עושה עם זה עכשיו???

אמרו לי שאני צריך לקמפל אותו עם הקרנל, אבל אני חדש בלינוקס, ואין לי מושג למה הכוונה.

מישהו מוכן בבקשה להסביר לי איך אני מתקין אותו, כדי שתהיה לי תמיכה של ACPI בלינוקס.

אני המון זמן (כבר חודשים) מנסה לגרום לזה לעבוד, וכבר התקנתי 3 מהדורות שונות של לינוקס (Mandrake 8.0, RedHat 7.3, Mandrake 9.0) ובכולן חזרה אותה הבעיה.

בבקשה תעזרו אני כבר מיואש!

בהמון תודה מראש למי שיעזור!!!

ובבקשה (אם אפשר) הסברים פשוטים בשפה שגם ניובי כמוני יבין.

פורסם

מה שראית זה פאטצ', פאטצ' צריך להיסיף לקרנל. דבר ראשון תוריד את הסורסים של הקרנל שלך, לך לספריה /usr/src/linux/ ותראה אותם שם (זה סימלינק לספריה של הקרנל והגרסה, וגם לא אז תיצור בעצמך את הסימלינק: cd /usr/src; ln -s linux linux-{version}.

עכשיו תכין את הקרנל להתקנה (מספרית ה linux) בפקודה: make mrproper.

*** הערה חשובה: ממה שראיתי שם בשם הקובץ הפאטצ' הוא ל 2.4.20, איפה ראית למנדרייק ספציפית (9 = 2.4.19 עם מלא פאטצ'ים), אם אתה באמת חייב את זה אז תוריד ונילה סורס (הקרנל הנקי מ kernel.org) ותקמפל אותו, תשים אותו ב /usr/src/vanila-{version}/, תעשה לימבוליק לינק (כמו למעלה) ו make mrproper.

חשוב - בקרנל ונילה אתה תאבד המון מהפאטצ'ים המקוריים שמנדרייק (או מי שלא יהיה) שמים שם, למשל ה supermount בוודאי שלא יפעל כמו גם (אולי) אופציות קרנל מתקדמות דוגמת פריפאטצ'ינג וכו'. לכל אילו יש פאטצ'ים משלהם שאולי תשקול להתקין במידה ואתה פועל בדרך זו וזקוק להם.

הגענו לפאטצ' - זרוק את ה .diff איפשהו, ב /usr/src/linux/ יהיה טוב (כמובן שזה הונילה, כן?) ואז לריץ את הפאטצ':

patch -p1 < {something}.diff 

make config / menuconfig / xconfig (אני מעדיף מניוקונפיג) תקנפג את הקרנל.

שלב קימפול הקרנל מחדש: make dep && make clean bzImage modules modules_install (המודיולס ומודיול_אינסטול הם רק עם ה ACPI הם מודיולס ולא בילט-אין, אחרת זה מיותר).

עכשיו תזרוק את ה bzimage שנוצר ב /boot/ , תשנה את השם למה שבא לך ותריץ את lilo (אם אתה משתמש בה) או תערוך את menu.lst אם אתה משתמש בגרוב להצביע על הקרנל החדש.

תם ההסבר (הקל) של הדרך הקשה.

ועכשיו לדרך נוחה וקלה בהרבה: סביר מאוד מאוד להניח שכבר יש ACPI בקרנל שברשותך, אולי לא הגירסה האחרונה ואולי לא מופעל אבל בוודאי שהוא קיים. כל שתצטרך לעשות זה להוריד את הסורסים של הקרנל שלך, ללכת לשם, להריץ make menuconfig (או מה שאתה מעדיף) ולהפעיל אותם כמודולות, בילת-אין או מה שתרצה, רק אל תשכח לבטל את APM אם אתה מפעיל את ה ACPI.

לקמפל, להעביר ל /boot/, לשנות שם (אם תרצה) ולהגדיר בבוטלואדר (או lilo אם אתה משתמש בה או לערוך את menu.lst אם אתה משתמש בגרוב) וזהו.

הערה חשובה לסיום:

במחשב שלי עם asus cusl2 הפעלת ACPI גרמה ל kernel penic, הסתבר שהגירסה המסויימת הזו של ACPI שברה את התאימות עם לוחות אסוס (זה היה מזמן) וגרסה לפניה פעלה מצויין. אז אל תשכח להשאיר גיבויים של הקרנל שלך בכל מקרה (פשוט תוסיף עוד לתפריט בלילו או בקובץ menu.lst בגרוב) כדי שאם זה יקרה תוכל לחזור לישן ועדיין תהיה לך מערכת).

ועוד דבר אחרון לסיום, אם כבר בזה עסקינן: תוודה ש DPMS מופעל בשרת X שלך (/etc/X11/XF86config או XF86config-4 אם יש לך את זה (ויש לך במנדרייק)) תחת display כמדומני, זו האופציה, כמובן, שמכבה את המסך.

מקווה שהכל ברור :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים