עבור לתוכן

צ'יפסט 945 ו 965

Featured Replies

פורסם

שלום,

קראתי בכל מיני מקומות שלוחות עם 945 לא מנצלים את כל ה FSB של מעבדי ה C2D.

רציתי לדעת האם זה נכון? ואם איני מתכוון לעשות OC האם יהיה הבדל אם אני אקנה ל"א מצי'פסט 945 ולא 965?

פורסם

אולי יש לוחות ספצייפים של 945 שלא מנצלים,אבל רוב הלוחות (אם לא כולם) דווקא כן.

965 גם הוא מנצל את הקונרו לגמרי והוא יאפשר לך גם OC רציני.

אם אתה לא מעוניין ב-OC בלי לחשוב פעמיים היתי לוקח לוחות 945 למניהם.

פורסם

"קראתי בכל מיני מקומות שלוחות עם 945 לא מנצלים את כל ה FSB של מעבדי ה C2D."

שטויות,זה לא נכון.

"ואם איני מתכוון לעשות OC האם יהיה הבדל אם אני אקנה ל"א מצי'פסט 945 ולא 965?"

יהיה הבדל גדול..ה965 טוב פי כמה יותר בOC מ945.

פורסם

רציתי לדעת האם זה נכון? ואם איני מתכוון לעשות OC האם יהיה הבדל אם אני אקנה ל"א מצי'פסט 945 ולא 965?

הוא לא מתכנן לעשות OC לכן לא יהיה הבדל בין הצ'יפסטים הללו מבחינתו.

שים לב ש-965 תומך גם במרובעי הליבות שיצאו,אבל שים גם לב שכרגע הרובע ליבה שיגיע לארץ (או שהוא כבר הגיע?) יעלה בערך 5500 ש"ח או משהו באזור ואני מאמין שעד שהוא ירד לרמת מחירים שרבים יוכלו להרשות לעצמם (1000-1500 ש"ח) אתה תחליף מחשב כבר.

פורסם

ואז אולי הוא ירצה לקנות מרובע ליבה?

פורסם

מתי אז? כשהם ירדו למחירים נורמאליים? כמו שאמרתי,עד אז,רוב הסיכויים שהוא יחליף מחשב כבר.

חוץ מזה,קרא את המאמר שפירסמו ב"חדשות האתר" ותראה שלא בטוח שהעתיד יהיה "בנוי" על מרובי ליבות

פורסם

יחליף מחשב... או ישדרג, ואם הוא ירצה לשדרג למרובע ליבה הוא לא יוכל עם לוח עם ציפסט 945

פורסם

לא נראה לי שהוא יחליט לשדרג מעבד רק..אולי גם כ.מסך..וכרנאה גם ספק על הדרך.

חוץ מזה,המחירים של כל אלו ירדו מאוד,יצאו טכנלוגיות חדשות של שמונה ליבות ואולי יותר - או שבכלל יזנחו את עניין הליבות.

בקיצור,אם יש תקציב תמי כדאי,אבל אם התקציב לוחץ לא היתי לוקח 965 על חשבון חלקים אחרים

פורסם

אתה לא יודע מה הוא ירצה לשדרג ומתי

העניין הוא שלציפסט 945 אין תמיכה במרובע ליבות, ושיקח לצומת לבו

הוא לא רשם תקציב...

פורסם

הנה סיכום נחמד מהאתר של אינטל לגבי ערכות השבבים שלה:

http://www.intel.com/design/chipsets/express_flyer.htm

כדי להפעיל מעבד מסידרת C2D, אתה צריך FSB של 1066MHz. הבעיה שאליה מתייחס tdzm היא שחלק מערכות השבבים מאפשרות FSB מקסימלי של 800MHz, כאשר הכוונה בעיקר היא ל 945PL וה 945GZ. גם אם לוחות המבוססים על ערכות שבבים אלו יוכלו להפעיל מעבדי C2D, המעבדים יעבדו רק ב 75% מהתדר המקורי שלהם (800MHz במקום 1066MHz, המכפלה נעולה), ולכן הם לא מומלצים בכלל למעבדים כאלו.

בקיצור - אם אתה רוצה מעבד C2D, תדאג שהלוח יתמוך ב FSB של לפחות 1066MHz.

בקשר למרובעי הליבות - חלק ממרובעי הליבות אמורים לצאת ל FSB של 1066MHz (למעשה, אחד כבר יצא), וחלק מהלוחות המבוססים על ה 945 אכן תומכים ב FSB של 1066MHz. למעשה ה GA-945P-DS3 וה GA-945P-S3 של Gigabyte לא מוגדרים כלא תומכים במרובע הליבות QX6700, אלא כ Under Testing, כלומר - בבדיקה. זאת אומרת שייתכן שחלק מהלוחות המבוססים על ה 945 יתמכו בחלק ממרובעי הליבות.

פורסם

האם קיים בכלל 945P-DS3 ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים