עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מפרט עד 12 אלף שקל

Featured Replies

פורסם

והנה עוד תרד של וויכוחים שבסופו של דבר פותח התרד לא הגיב אפילו פעם אחת...

• תגובות 53
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

תשמעו, אני לא ממש מתמצא בעניין של הרכיבים והכל חוץ מכרטיסי מסך ומעבדים

אבל באמת יש הבדל בין להנות ממחשב חזק וחדש ובגלל זה לא להגביל את הרכיבים של המחשב ולתת תקציב מופרז לבין לבזבז את הכסף כאילו הוא סתם חתיכת נייר.

ההבדל בין 2 ג'יגה היום ל-4 ג'יגה אם הוא קיים בכלל יראה בכמה FPS בודדים שאף אחד לא ישים לב אליהם כי לרוב יהיה מדובר במעל 100FPS..

אז נכון יש אומרים שהוא יצטרך בעתיד, אבל אתם שוכחים דבר מאוד חשוב, בעתיד אותם זכרונות יעלו חצי מימה שהם עולים היום אם לא פחות!!

מתי שהוא באמת ישים לב שזה חסר לו וזה אפילו יכול להיות בעוד חצי שנה אז שיקנה, בנתיים כאשר הוא לא שם לב לשום הבדל שישים את הכסף בצד ויהנה מימנו הרבה יותר בעתיד (יוכל לקנות או עוד 4 ג'יגה של זיכרון או עוד 2 ג'יגה ונניח כרטיס קול או משהו) המחירים האלה יורדים בצורה מטורפת אתם לא שמים לב(במיוחד אלה שרוצים לקנות מחשב) אבל זה באמת יורד ממש מהר.

8800GTX בזבוז טוטאלי, אני גם על ה-8800GTS לא הייתי הולך אבל בגלל שהבנאדם לחוץ מאוד על דרייטיקס 10 אז שיהיה..

הכרטיסים האלה יקרים מאוד כעת בגלל שהם דור חדש והשקה חדשה, בנאדם שקנה עכשיו נניח את ה-8800GTX יתלהב מימנו כ"כ אבל אחרי חודשים שלוש נניח שהוא יראה כמה צנח המחיר של הכרטיס שלו הוא יאכל את עצמו, אתם לא תאמינו כמה מהר הוא יגיע לסיבות ה2000-2500 ש"ח גג..

רק בחודש האחרון הוא ירד כמעט ב-1000 ש"ח...

פורסם

תשמעו, אני לא ממש מתמצא בעניין של הרכיבים והכל חוץ מכרטיסי מסך ומעבדים

אבל באמת יש הבדל בין להנות ממחשב חזק וחדש ובגלל זה לא להגביל את הרכיבים של המחשב ולתת תקציב מופרז לבין לבזבז את הכסף כאילו הוא סתם חתיכת נייר.

ההבדל בין 2 ג'יגה היום ל-4 ג'יגה אם הוא קיים בכלל יראה בכמה FPS בודדים שאף אחד לא ישים לב אליהם כי לרוב יהיה מדובר במעל 100FPS..

אז נכון יש אומרים שהוא יצטרך בעתיד, אבל אתם שוכחים דבר מאוד חשוב, בעתיד אותם זכרונות יעלו חצי מימה שהם עולים היום אם לא פחות!!

מתי שהוא באמת ישים לב שזה חסר לו וזה אפילו יכול להיות בעוד חצי שנה אז שיקנה, בנתיים כאשר הוא לא שם לב לשום הבדל שישים את הכסף בצד ויהנה מימנו הרבה יותר בעתיד (יוכל לקנות או עוד 4 ג'יגה של זיכרון או עוד 2 ג'יגה ונניח כרטיס קול או משהו) המחירים האלה יורדים בצורה מטורפת אתם לא שמים לב(במיוחד אלה שרוצים לקנות מחשב) אבל זה באמת יורד ממש מהר.

8800GTX בזבוז טוטאלי, אני גם על ה-8800GTS לא הייתי הולך אבל בגלל שהבנאדם לחוץ מאוד על דרייטיקס 10 אז שיהיה..

הכרטיסים האלה יקרים מאוד כעת בגלל שהם דור חדש והשקה חדשה, בנאדם שקנה עכשיו נניח את ה-8800GTX יתלהב מימנו כ"כ אבל אחרי חודשים שלוש נניח שהוא יראה כמה צנח המחיר של הכרטיס שלו הוא יאכל את עצמו, אתם לא תאמינו כמה מהר הוא יגיע לסיבות ה2000-2500 ש"ח גג..

רק בחודש האחרון הוא ירד כמעט ב-1000 ש"ח...

ה GTX ירד בחודש האחרון ב 1000 ש"ח? לפי מה ששמתי לב הוא היה כל הזמן בסביבות 3800 וה GTS 2700

פורסם

תקשיבו.. אני לדוגמא הולך כנראה לקנות 8800GTX.. עכשיו תקשיבו למה.. (יכול להיות שהדוגמא שלי ספציפית אבל לדעתי זה מתייחס לעוד המון אנשים):

אני בתיכון.. ויש לי תקציב של בערך 10k... עכשיו.. הסיבה שלא קניתי מחשב לפני חצי שנה זה dx10.. אז חיכיתי.. והנה זה הגיע.. אז יש את העניין שכל הזמן יוצאים דברים חדשים וכל הזמן אפשר לחכות למשהו יותר טוב או משהו יותר משתלם.. אך זהו מעגל שלא נגמר לעולם.. הטכנולוגיה מתפתחת מהר מדי.

עכשיו.. בגלל שאני בתיכון המחשב החדש הולך להיות עד אחרי צבא ב-100%.. אז אני רוצה את הטוב ביותר שיחזיק כמה שיותר..

עכשיו יש אנשים שיגידו ש-GTX ואפילו GTS הם ביזבוז כסף.. אבל הם גם היחידים בתומכים ב-DX 10 כרגע אז אין מה לעשות.. ואז יבואו אנשים שיגידו " בואנה אחי חכה חודשיים יוצא R600"..או "תקנה כרטיס מסך חלש יחסית עכשיו ואז תשדרג שירד המחיר" ..אז ככה:

אם מחכים ל-r600... זה עוד פעם מעגל כי מתי שהוא יצא הוא יקפיץ את המחיר ל+1-2k למחשב.. אז אנשים יגידו לחכות.. ואז אתה מוצא את עצמך קונה מחשב חדש חצי שנה מהתאריך שיוצא R600...

ובקשר ללקנות כרטיס מסך חדש אחרי זמן מה - אני מאמין שזה קשור להרבה פה.. שההורים נותנים לקנות מחשב חדש.. אז אם פתאום אתה בא להם אחרי חצי שנה שאתה רוצה לקנות כרטיס מסך חדש אז הם לא יתנו כי הם יגידו שקנית מחשב חדש רק לפני חצי שנה ומה רע בו.. ולך תסביר להורים שלך על מחשבים..וגם גם ככה זה מספיק קשה לשכנע את ההורים שלך לשדרג את המחשב למשהו שאתה באמת צריך אפילו שנה וחצי אחרי קניית המחשב.. שלא לדבר על חצי שנה אחרי..

גם אם אתה קונה כרטיס מסך יחסית זול עכשיו ואחרי זה קונה אחד חזק ההפרש במחיר לא כ"כ גדול מלקנות את הכרטיס כרגע... כי כרטיס עכשיו ב-4k נגיד זה כמעט כמו כרטיס ב-1k עכשיו וכרטיס ב -2.5k עוד חצי שנה.

נראה לי העברתי את הנקודה בצורה טובה..

שברו תראש עכשיו אם לקנות או לא :hi::silly:

פורסם

מסכים עם כל מילה לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר

פורסם
לא שמית לב לשורה של התאמה לOC, אבל אם נתאים אותו לOC הוא יראה ככה:

קטגורית מוצר שם מוצר מחיר

מאווררים למעבד- Sunbeam : SUNBEAM TONIQ TOWER 120mm ¤ 264

דיסקים קשיחים SATA SEAGATE : SEAGATE BARRACUDA ES 250GB 16MB 7200 RPM SATA2 - NCQ - ST3250620NS ¤ 508

INTEL CORE 2 DUO : INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤ 1765

לוח אם INTEL S775- asus : ASUS P5B DELUXE ¤ 1097

זיכרונות DDR2 דגם SUPERTALENT : SUPERTALENT 2048MB(1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-3-8 - OC MEMORY + HEAT SINK - T800UX2GC4 ¤ 1762

PCI-EX- LEADTEK : LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 640MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤ 2800

צורבי DVD פנימיים : PIONEER DVDRW DVR-111DBK DOUBLE LAYERED X16 - BLACK - BULK ¤ 236

מארזי COOLR MASTER : COOLERMASTER STACKER 830 RC-830 w/o PSU ¤ 1313

ספקי כוח ENERMAX : ENERMAX LIBERTY 500W - ELT500AWT ¤ 623

אני בא בגישה של הכי משתלם יחסית לצרכים.

יכלת אבל יותר משתלם.. יספיק לו את הזיכורנות ששמת במפרט הראשון ראשון.. שהרבה יותר זולים כי בשני המקרים הוא יגיע לאותו OC..

זה לא E6400 שהוא צריך זיכורנות חזקים כי המכפלה יותר נמוכה ויספיק לו הזיכורנות הקודמים ככה הוא חוסך כבר כמה מאות שקלים..

דבר שני ראיתי שהציעו את הקרוסאיר 520W למשל אבל בכלל ליברטי 400W יספיק לOC הכי גבוה על קירור אוויר וכרטיס GTX..

אז כבר חסכת עוד 100 שקל.. ואז יש לך מעבד E6600 יכלת לקחת לוח כמו 965P-S3 שבOC איתו היית מגיע למעל באס 450 שזה בעצם כבר מעל מהירות מעבד4000 שהוא לא יעבור אותה.. ככה שהוא יכל לקחת את ה965P-S3 ולחסוך עוד 400 שקל..

ואז יכל לקחת במקום כל מה שחסכתי GTX וגם עוד ישאר לו יותר כסף..

ככה שגם אם הוא לוקח זיכורנות פחות טובים E6600 ואת ה965P-S3 הוא מגיע למהירות 4000 בערך אם תחשב..

רק שככה אתה חוסך 1000 שקל אפילו יותר.. ומשקיע אותם בכרטיס מסך שהרבה יותר ישפיע על משחקים בעתיד..

ככה שגם במקרה שלי וגם במקרה שלך הוא יגיע לאותו OC רק שאתה השקעת בOC הזה עוד 1000 שקל ואני פחות 1000 שקל..

פורסם

תקשיבו.. אני לדוגמא הולך כנראה לקנות 8800GTX.. עכשיו תקשיבו למה.. (יכול להיות שהדוגמא שלי ספציפית אבל לדעתי זה מתייחס לעוד המון אנשים):

אני בתיכון.. ויש לי תקציב של בערך 10k... עכשיו.. הסיבה שלא קניתי מחשב לפני חצי שנה זה dx10.. אז חיכיתי.. והנה זה הגיע.. אז יש את העניין שכל הזמן יוצאים דברים חדשים וכל הזמן אפשר לחכות למשהו יותר טוב או משהו יותר משתלם.. אך זהו מעגל שלא נגמר לעולם.. הטכנולוגיה מתפתחת מהר מדי.

עכשיו.. בגלל שאני בתיכון המחשב החדש הולך להיות עד אחרי צבא ב-100%.. אז אני רוצה את הטוב ביותר שיחזיק כמה שיותר..

עכשיו יש אנשים שיגידו ש-GTX ואפילו GTS הם ביזבוז כסף.. אבל הם גם היחידים בתומכים ב-DX 10 כרגע אז אין מה לעשות.. ואז יבואו אנשים שיגידו " בואנה אחי חכה חודשיים יוצא R600"..או "תקנה כרטיס מסך חלש יחסית עכשיו ואז תשדרג שירד המחיר" ..אז ככה:

אם מחכים ל-r600... זה עוד פעם מעגל כי מתי שהוא יצא הוא יקפיץ את המחיר ל+1-2k למחשב.. אז אנשים יגידו לחכות.. ואז אתה מוצא את עצמך קונה מחשב חדש חצי שנה מהתאריך שיוצא R600...

ובקשר ללקנות כרטיס מסך חדש אחרי זמן מה - אני מאמין שזה קשור להרבה פה.. שההורים נותנים לקנות מחשב חדש.. אז אם פתאום אתה בא להם אחרי חצי שנה שאתה רוצה לקנות כרטיס מסך חדש אז הם לא יתנו כי הם יגידו שקנית מחשב חדש רק לפני חצי שנה ומה רע בו.. ולך תסביר להורים שלך על מחשבים..וגם גם ככה זה מספיק קשה לשכנע את ההורים שלך לשדרג את המחשב למשהו שאתה באמת צריך אפילו שנה וחצי אחרי קניית המחשב.. שלא לדבר על חצי שנה אחרי..

גם אם אתה קונה כרטיס מסך יחסית זול עכשיו ואחרי זה קונה אחד חזק ההפרש במחיר לא כ"כ גדול מלקנות את הכרטיס כרגע... כי כרטיס עכשיו ב-4k נגיד זה כמעט כמו כרטיס ב-1k עכשיו וכרטיס ב -2.5k עוד חצי שנה.

אני ממש ממש לא מסכים איתך !

לפי דעתי זה טיפשי לקנות עכשיו חומרה שהתוכנה הראשונה שתנצל אותה, וגם לא את כולה אלא רק חלק ממנה תצא ברבע השלישי של שנת 2007 (crysis)

וזה לא שאני אומר שאתה לא תוכל לנצל את הכרטיס עד אז, אבל בכל זאת אתה יכול לקנות 1950XT ב2000 שקל פחות ולהנות כמעט אותה הנאה !

ואז במשהו כמו תחילת 2008 לקנות כ.מ נורמלי של DX10.

למרות זאת אני חושב שיש דברים אחרים שבהם כן צריך לקנות "מהשוק הגבוהה" כמו לוח אם,אפילו אם לא עושים OC , בעתיד כמעט בטוח שהוא ירצה לעבוד למרובע ליבה !

ולגבי זיכרון אני אומר שעדיף להישאר עם 667 ולא לעשות OC ! גם זה דופק תזיכרונות גם צריך לשלם עוד על קירור, גם הזיכרונות עצמם עולים יותר וגם השינוי הוא לא כזה משמעותי !

לגבי מארז, אני חושב שהאורורה החדש יספיק...

לגבי ספק כוח, פה גם שווה להשקיע מכייון שכמו שארמתי למעלה הוא יחליף מתישהו ל- DX10 ולמרובעי ליבה, אז אני הייתי הולך על ליברטי 600 או משהו בכיוון הזה...

לגבי מעבד, תישארו עם 6600 במיוחד אם עושה OC רציני !

פורסם

מסכים בהחלט אך כמובן שהטענה הזאת מתאימה למישהו שההורים שלו מפקחים עליו, וחוץ מזה, למה שמישהו בתקציב כזה יתפשר על משהו חלש יותר זה תקציב ענק, ו GTX לא אמור לפגוע ברכיבים אחרים מבחינה תקציבית אז לך על זה כמובן.

פורסם
אני ממש ממש לא מסכים איתך !

לפי דעתי זה טיפשי לקנות עכשיו חומרה שהתוכנה הראשונה שתנצל אותה, וגם לא את כולה אלא רק חלק ממנה תצא ברבע השלישי של שנת 2007 (crysis)

קודם כל המשחקים שיתמכו יצאו עוד 3 חודשים בערך.. יש 3 משחקים שיתמכו..

וזה לא שאני אומר שאתה לא תוכל לנצל את הכרטיס עד אז, אבל בכל זאת אתה יכול לקנות 1950XT ב2000 שקל פחות ולהנות כמעט אותה הנאה !

ואז במשהו כמו תחילת 2008 לקנות כ.מ נורמלי של DX10.

כבר דנו על זה ויוצא שעדיף לקנות עכשיו ישר את הכרטיס DX10 החזק מאשר לקנות כרטיס ביניים ואז את הכרטיס DX10 החזק..

ועוד בנוסף לטענה שבאמת ההורים לא מבינים ולא יקנו לך פתאום עוד כרטיס..

למרות זאת אני חושב שיש דברים אחרים שבהם כן צריך לקנות "מהשוק הגבוהה" כמו לוח אם,אפילו אם לא עושים OC , בעתיד כמעט בטוח שהוא ירצה לעבוד למרובע ליבה !

הוא לא יצטרך לשימושים שלו להחליף למרובעי ליבה.. והמעבד שלו עם OC גם יהיה חזק יותר מהמרובעי ליבה אין לו טעם לשדרג אליהם בעתיד..

גם כי המעבד שלו אחרי OC יהיה חזק יותר וגם כי זה לא יעזור לשימושים שלו בכלום..

ולגבי זיכרון אני אומר שעדיף להישאר עם 667 ולא לעשות OC ! גם זה דופק תזיכרונות גם צריך לשלם עוד על קירור, גם הזיכרונות עצמם עולים יותר וגם השינוי הוא לא כזה משמעותי !

לפי המפרטים הוא רוצה OC.. אז אי אפשר לקחת 667MHZ לגבי זה שצריך לשלם עוד על קירור.. הקירור של הזיכורנות לא עוזר בגרוש אין טעם לקנו תאת זה בכלל.. הוא לא צריך זיכורנות שעולים יותר בגלל שיש לו E6600 עם מכפלה 9 מספיק טווינמוס רגילים שעולים 1100 1200.. והזיכורנות מאוד משפיעים על הOC שהוא יגיע..

לגבי מארז, אני חושב שהאורורה החדש יספיק...

אם יותא חשוב לו שקט שיקח את את הP180

לגבי ספק כוח, פה גם שווה להשקיע מכייון שכמו שארמתי למעלה הוא יחליף מתישהו ל- DX10 ולמרובעי ליבה, אז אני הייתי הולך על ליברטי 600 או משהו בכיוון הזה...

הוא קונה ישר את הDX10 ולGTS או GTX ביחד עם הOC הכי גבוה בקירור אוויר מספיק ליברטי 400W

והוא לא צריך מרובעי ליבה.. (אם הוא יחליט שהוא בסוף רוצה לשדרג אז הוא צריך ספק חזק יותר מהליברטי 400W אם הוא לא לוקח מרובעי ליבה יספיק הליבטרי 400W אבל שוב המרובעי ליבה לא יעזרו לו בכלום והוא סתם יבזבז כסף)

ליברטי 600W שהצעת בכלל לא משתלם ולא כדאי לקנות אותו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.