עבור לתוכן

איזה מודם עלי לבחור

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

התכוונתי שאם אני לא משתף מחשב נוסף לרשת. אז חייב לחבר את הכבל - RJ45 למודם ולכרטיס רשת במחשב? או שאין צורך...

• תגובות 31
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המודם מיתחבר לכרטיס רשת במחשב וזהו , זה גם כל מה שהוא יכול.

בשביל לחבר מחשבים נוספים אתה תיצתרך להפוך אותו (לקנפג) לראוטר ולחבר לו SWITCH. דרך הSWITCH אתה תחבר את כל המחשבים שיתחברו אליו כולל אותך.

אבל זה לא אמור להטריד אותך מכיוון שאתה לא מחבר אליו יותר ממחשב אחד.

פורסם
  • מחבר

אז סתם שאלה מדוע ביכלל מחברים אותו לכרטיס רשת, מה זה נותן. בהנחה שלא אחבר אותו למחשב אחר. מקווה שאני לא מגזים בשאלות...

פורסם

אם לא תחבר אותו למחשב (כרטיס רשת) איך "יגיע" האינטרנט למחשב שלך ? באלחוט ?

פורסם

תתחדש על המודם, יש לי אותו כבר שלוש-ארבע שנים, בעיות שהיו לי, רק בקו, מעולם לא במודם... (ECI 270)

ושאלה קצת לנושא:

אם ברשותי מודם ואני רוצה לחבר רשת לשני מחשבים, האם מספיק שאחבר את המודם ל- switch וכל מחשב ליציאה?

או צריך איזושהי הגנה מסויימת? (וגם אם המחשבים יהיו ברשת בינייהם)

פורסם

ברגע שאתה הופך את המודם לראוטר , בכדי שהתוכל לרשת מחשבים , אז לראוטר יש FW משל עצמו שע"י קינפוג טוב אתה מוגן טוב טוב .

פורסם

המודם בעל יציאת LAN אחת, אז אני לא יודע במה יעזור שהמודם יתפקד גם כראוטר (והוא לא אמור כבר לתפקד? יש לו איי פי משלו הרי)

פורסם

זה עוזר בזה שאין צורך בחייגן ;D

ומקסימום מחברים אליו switch או hub וישלך ראוטר :smile1:

פורסם

זה עוזר בזה שאין צורך בחייגן ;D

ומקסימום מחברים אליו switch או hub וישלך ראוטר :smile1:

זה אומר שנשאר לי לתכנן את צורת החיוג דרך הדפדפן ולחבר switch?

פורסם

yep :)

פורסם

אוקיי קראתי קצת על הנושא ואיך לתכנן אותו לעבוד כנתב. כתבו שהוא עלוב כנתב ומבחינת בזק זה לא חוקי...

מ... מישהו יכול להעיד לטובה או לרעה עליו?

פורסם

במצב שאתה מחבר את המחשבים והמודם לרכזת בלי להפוך את המודם לנתב, תהיה לך רשת בין המחשבים, אבל ע"מ לקבל אינטרנט עדיין תצטרך להשתמש בחייגן.

ככה רק מחשב אחד יתחבר כל פעם או אם תגדיר ICS אז האינטרנט יהיה תלוי במחשב המתקשר (יהיה אינטרנט רק אם דולק ומקושר).

לגבי המודם - לדעתי זה מודם פיכסה. קשה לבצע הגדרות ואני לא שמעתי יותר מידי דברים טובים עליו. יש סיבה שתמורת תשלום בזק תתמוך לך במודם בתצורת נתב, אך לא במודם הזה.

אז אני לא יודע אם זה "לא חוקי"... אבל מהם לא תקבל עזרה.

למרות שאני לא אוהב אותו, אני חייב לציין שהוא מודם יחסית יציב בעבודה.

ועד כמה שאני זוכר המעבד שלו יותר חזק מה600E, ככה שהוא יתן תפוקה יותר גבוהה מבחינת חיבור של כמה מחשבים, יציבות ושיתופים.

אבל תקח את זה בערבון מוגבל, הוא עדיין לא מגיע לקרסוליים של נתבים"אמיתיים".

פורסם

במצב שאתה מחבר את המחשבים והמודם לרכזת בלי להפוך את המודם לנתב, תהיה לך רשת בין המחשבים, אבל ע"מ לקבל אינטרנט עדיין תצטרך להשתמש בחייגן.

ככה רק מחשב אחד יתחבר כל פעם או אם תגדיר ICS אז האינטרנט יהיה תלוי במחשב המתקשר (יהיה אינטרנט רק אם דולק ומקושר).

לגבי המודם - לדעתי זה מודם פיכסה. קשה לבצע הגדרות ואני לא שמעתי יותר מידי דברים טובים עליו. יש סיבה שתמורת תשלום בזק תתמוך לך במודם בתצורת נתב, אך לא במודם הזה.

אז אני לא יודע אם זה "לא חוקי"... אבל מהם לא תקבל עזרה.

למרות שאני לא אוהב אותו, אני חייב לציין שהוא מודם יחסית יציב בעבודה.

ועד כמה שאני זוכר המעבד שלו יותר חזק מה600E, ככה שהוא יתן תפוקה יותר גבוהה מבחינת חיבור של כמה מחשבים, יציבות ושיתופים.

אבל תקח את זה בערבון מוגבל, הוא עדיין לא מגיע לקרסוליים של נתבים"אמיתיים".

אני מסכים עם זה שהממשק שלו לא הכי נוח שבעולם, אבל זהו אחד המודמים שכמעט ולא רואים איתו בעיות.

כמובן שמבחינת עבודה בתור ראוטר הרבה יותר כדאי שיהיה נתב נפרד, אבל אם כבר אתה מקבל משהו, למה לא לנצל אותו עד הסוף?

פורסם

ואם אקנה נתב של חברה, איזה יעשה את העבודה? כמובן נתב סביר עם 2-4 יציאות....

פורסם

GL יעשה את העבודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים