עבור לתוכן

חיבור שני מחשבים לאינטרנט

Featured Replies

פורסם

יש לי מודם של הכבלים בבית ו switch חיברתי את המודם ל switch ואת שני המחשבים גם

הבעיה שאני לא מצליח להתחבר משניהם ביחד רק מאחד

אם אחד כבר מחובר אז שאני מנסה להתחבר מהשני הוא אומר לי שמישהו כבר התחבר עם ה user הזה.

אמרו לי שאני צריך לבקס מנטוויז'ן חיבור קבוע עם IP קבוע ואז זה יעבוד

נטוויז'ן לא ממש מוכנים לתת לי את זה

מה אני עושה?

והאם ישנה דרך אחרת?

פורסם

תלוי בסוג החיבור שלך:

1) חיבור עם חייגן VPN (וע"פ התיאור שלך אני מבין שכך אתה מתחבר). במצב כזה המודם מחבר אותך לרשת של הכבלים (אייפי 172.2X.XXX.XXX), ואתה צריך רכיב כלשהו שמחייג לשרת VPN (שרת L2TP או PPTP) שנמצא בתוך רשת הכבלים (לכל ספקית אינטרנט יש שרתים שכאלה). ספקיות האינטרנט לא מאפשרות חיבור כפול (התחברות עם אותו שם משתמש משני רכיבים שונים ברגע נתון), ולכן אתה מתחבר עם החייגן מחשב אחד, וכשאתה מנסה להתחבר מהמחשב השני - הספקית לא נותנת לך להתחבר (כי אתה כבר מחובר עם שם המשתמש שלך, מהמחשב השני...). ע"מ לפתור את העניין, אתה יכול לעשות אחד משני דברים:

* לתת למחשב אחד להתחבר דרך חייגן ("המחשב הראשי"), ולהגדיר בו שיתוף התקשרויות לאינטרנט. להגדיר במחשב השני התחברות לחיבור האינטרנט המשותף שנמצא במחשב הראשי. במצב כזה, המחשב המשני תלוי לחלוטין במחשב הראשי - במהירות העבודה שלו, בזמינות החיבור, בזמינות המחשב עצמו וכו'). בפשטות - המחשב הראשי חייב להיות דולק ומחובר לאינטרנט ותקין ע"מ שהמשני יתחבר לאינטרנט.

* לקנות ראוטר (נתב) שיודע להתחבר ב-VPN, להגדיר אותו להתחבר לספקית האינטרנט שלך דרך המודם (בעצם, הראוטר "מחייג" במקום המחשב), ולחבר את הסוויץ' שלך לראוטר, ואליו את המחשבים. לבטל את החייגן במחשבים. המחשבים בעצם יהיו מחוברים במקביל (במקם בחיבור טורי כמו בסכמה הקודמת), ללא תלות זה בזה, ושניהם יהיו תלויים בראוטר ובסווץ' ע"מ לגשת לאינטרנט.

2) חיבור ללא חייגן. המודם מקבל הקצאה של מספר כתובות IP ישירות מספקית האינטרנט שלך, והחיבור בינו לבין הספקית דרך הכבלים שקוף לך לחלוטין. במצב כזה אתה רק צריך לחבר את המודם לסוויץ', ואת המחשבים לסוויץ', ולבטל בהם את החייגנים. המחשבים יקבלו כתובות IP אינטרנטיות שונות (של הספקית ולא של הכבלים. אם אני לא טועה, ניתן למשוך עד 6 כתובות IP שונות). כאמור, לא סביר שאתה מחובר ללא חייגן, ואני לא חושב שהספקיות מאפשרות לקבל חיבור כזה בימינו. אשמח אם יתקנו אותי.

אבל למה לא ADSL???

פורסם

בשביל לבצע את אפשרות מספר 1

יש לך (פותח הת'רד)

מדריך נהדר בסטיקי

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=44963.0

או שאתה יכול לקנות ראוטר שיחייג בעצמו ויחלק אינטרנט למחשבים ברשת פנימית.

נטויז'ן לא יתנו לך חיבור ללא חייגן , בוודאות 100% נכון לעכשיו.

אז או שתשאר איתם ותבצע את אחת מהאפשרויות (ICS לפי הסטיקי, או תקנה ראוטר)

או שתעבור מהם לספקית שכן תתן לך חיבור קבוע ללא חייגן.

מה זה משנה אם הוא בכבלים או ב ADSL ? ב ADSL בכלל אין לו לצורך העניין את האפשרות של חיבור ללא חייגן... (במדינת ישראל לפחות)

פורסם

לא אמרנו שלא נבצע שיתוף בין מחשבים שמחוברים לסויץ ומשם למודם של הכבלים?

פורסם

אבל זה לא המצב אצלו

אני דיברתי על ICS או ראוטר

בכל מקרה אין סיכוי שהוא יקבל MPLS בנטויז'ן...

פורסם
  • מחבר

איזו ספקית כן תיתן לי את זה?

פורסם

בזק בין לאומי נותנים לרוב בלי בעיה

הבנתי שגם 013 התחילו להתגמש ולתת

אינטרנט זהב ונטויז'ן - לא

בעקרון כל המידע שרשמתי כאן לא אמין בוודאות של 100% חוץ מנטויז'ן, שבוודאות לא תתן לך :silly:

בשביל לוודא, פשוט תתקשר לספקית שבה חשקה נפשך, ותברר, אבל תברר טוב טוב, כי נציגי מכירות לפעמים סתם יגידו לך "כן" למרות שהם לא בטוחים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים