עבור לתוכן

בעית CRC מ ש ו נ ה במארז חיצוני USB2.0

Featured Replies

פורסם

מארז חיצוני לדיסק קשיח X-Craft CoolerMaster EIDE USB2.0

אני בודק שקובץ RAR תקין , מעתיק את RAR למארז , בודק שוב - תקין .

אני מנתק / מכבה את המארז דרך וינדוס "safely remove" .

מחבר שוב

בודק את תקינות הקובץ - CRC error !!!

עשיתי הרבה בדיקות , ומה שמסתבר כרגע זה שהכתיבה למארז פגומה איכשהוא . העתקה מהמארז של קובץ תקין תמיד בסדר.

שיניתי שהדיסק יותאם לביצועים במקום ניתוק מהיר ( write caching) - בעיה זהה.

דיסק אחר - בעיה זהה,

השארתי את המארז דולק אבל כיביתי את המחשב - בעיה זהה,

ניסיתי עם BartPE - בעיה זהה .

ניסיתי על מחשב אחר - בסדר גמור

ניסיתי עם DOK (אותו הקובץ אותו מחשב) - בסדר גמור

הדבר החשוד שגיליתי במקרה זה שכאשר אני נוגע עם תקע הUSB במתכת העוטפת של שקע USB בפנל הקדמי - העכבר מהבהב ונתקע , ויש למעשה ניצוץ חשמלי קטן !!!

יש למישהו רעיון מה קורה ??

פורסם

אתה מחבר את ההארדיסק למחשב שלך דרך ה-Front Panel או מאחורה?

אתה מחבר אותו ליציאה המובנית בלוח? בדקת את כל היציאות? יש לך יציאות USB בכרטיס הרחבה? אתה מחבר את ההארדיסק דרך Hub USB כלשהו? האם מדובר ב-hub פאסיבי (ללא מקור חשמל חיצוני) או אקטיבי? האם אתה משתמש בכבל USB 2? המחשב שלך מוארק כראוי? האם מחוברים עוד התקני USB למחשב שלך?

פורסם
  • מחבר

אתה מחבר את ההארדיסק למחשב שלך דרך ה-Front Panel או מאחורה?

אתה מחבר אותו ליציאה המובנית בלוח? בדקת את כל היציאות? יש לך יציאות USB בכרטיס הרחבה? אתה מחבר את ההארדיסק דרך Hub USB כלשהו? האם מדובר ב-hub פאסיבי (ללא מקור חשמל חיצוני) או אקטיבי? האם אתה משתמש בכבל USB 2? המחשב שלך מוארק כראוי? האם מחוברים עוד התקני USB למחשב שלך?

- ניסיתי את המארז החיצוני בכל חיבורי ה USB - אלו שבלוח מאחור , אלו שבפנל האחורי ואלו שבפנל הקדמי ( יש לי 8 USB)

- למארז החיצוני יש בקר INITIO וספק מתח (לדיסק) , אבל לא, אני לא משתמש בHUB

- יש לי עוד התקני USB שעובדים תקין : עכבר , מצלמת רשת לוגיטק, המסך (לכיוונונו ) .

- בדקתי את מפסק הפחת הדירתי - תקין . בדקתי עם כבל מאריך למארז USB (אולי השקע לא בסדר) . אני לא יודע איך בודקים "אדמה" בשקע בקיר.

- בדקתי עם מחשב הגיבוי - גם יש ניצוצות אבל הדיסק כותב בסדר !! תקין לגמרי

מוזר !! :kopfpatsch:

פורסם

אולי קצת לא קשור אבל אני מציע לך לבדוק העברה של קובץ (כל קובץ) ואז בדיקת ה HASH שלו (HASH שונה = הקובץ השתבש)

תוכנת חינם קטנה שבודקת HASH של קובץ:

http://www.slavasoft.com/hashcalc/index.htm

פורסם

הניצוצות מתרחשות רק עם התקן ה EIDE או כל התקן USB?

אם אין לך אדמה בבית הדברים שיוכלים לעורר את החדש זה התחשמלות מהמארז של המחשב

פורסם

נסה לעבוד בלי מצלמת הרשת. אפשר גם לנסות לעדכן דרייבר של ה-chipset ושל ה-usb, ולהתקין מחדש את הדרייבר של הבקר החיצוני. כדאי מאוד לבדוק ולהסיר התקנים נסתרים מיותרים מה-USB אם קיימים כאלה (וגם התקני רפאים מיותרים).

פורסם
  • מחבר

לגבי ה HASH , אני בדקתי עם RAR - TEST . וכאמור בשני מחשבים שונים (בין היתר)

הניצוצות מתרחשות רק עם התקן ה EIDE או כל התקן USB?

אם אין לך אדמה בבית הדברים שיוכלים לעורר את החדש זה התחשמלות מהמארז של המחשב

למארז החיצוני מקור מתח משלו - הטרנספורמטור . הEIDE זה חיבור פנימי בו - מה הקשר ? . ליתר אבזרי הUSB אין מקור משלהם . האמת שניסיתי לבדוק עםעכבר הUSB הישן אבל ממה יהיה ניצוץ ? (ולא היה)

לגבי המשפט השני - לא מבין . "הדברים שיוכלים לעורר את החדש זה התחשמלות מהמארז של המחשב" ??? למיטב ידיעתי יש אדמה תקינה כי הטסט של מפסק הפחת פועל ( לחיצה עליו מקפיצה את המפסק) . המארז החיצוני הוא הנסיון הראשון שלי עם מכשיר USB עם מקור מתח . וממש לא נראה לי שאמור להיות איזה ניצוץ כפי שתיארתי . והעיקר , המחשב השני , יחד עם זה שיש ניצוץ כאמור - הדיסק USB עובד בסדר . מוזררררר

לגבי דרייברים - אין דרייברים , זה התקן USB. לא ראיתי עידכון חומרה לבקר ( INITIO) באתר של Cooler Master .

ברור שניסיתי עם אפשרויות הביוס .. לא עוזר כלום .

אני לא כל כך מעונין להכניס ידיים למארז ... אבל אולי מחר אני ינסה לראות אם יש שם משהו שלא אמור להיות .

פורסם

כל רכיב חומרה צריך תמיכה של רכיבי תוכנה כלשהם. גם ה-USB. יש חלק שלם במנהל ההתקנים שמכיל את מנהלי ההתקן של רכיבי ה-USB השונים (USB Root Hub, USB Host Controller וכו').

פורסם
  • מחבר

הנה עוד עובדה משונה

בדקתי , שבת בבוקר, על המחשב הישן , שוב. עובד בסדר גמור

אז ניתקתי את הכל מהמחשב הראשי, כולל כבל הPSU , וחיברתי את מה שמחובר לישן . חיבור חשמל זהה , מקלדת, עכבר , וגם מודם רשת (בUSB).

לא עובד .CRC . ואמנם לא בדקתי את כל הכניסות USB אבל אחת מכל חיבור בטח

אז אם הכבלים מבחוץ לא משנים , אולי משהו בפנים

ובעיקרון יש לי התקנה חדשה של וינדוס

פורסם

תנסה לנתק מהמחשב שלך כל התקן USB למעט הדיסק החיצוני ותבדוק אם הבעיה עדיין קיימת במצב זה.

פורסם

הניצוצות שאתה מתאר באים מהטרנספורמטור שמתחבר לחשמל(220V)?

מערכת ההפעלה היא WindowsXP? והאם הדריברים USB מעודכנים מהאתר של Microsoft?

פורסם

יכול להיות שהספק של המארז החיצוני עצמו לא בסדר .

למיטב זכרוני , למארזים האלה אין חיבור אדמה .

פורסם
  • מחבר

XP ואין שום בעיה עם USB בכלל. למעשה , דיסק און קי שיש לי כותצב בלי שום בעיה באותו תקע USB.

הניצוצות הקטנים מופיעים גם במחשב השני , אבל בו המארז USB עובד בסדר גמור !!

הם מופיעים כשאתה נוגע עם הUSB הזכר - שבא מהמארז - בשאסי , במתכת המארז (הבחנתי בזה כשהUSB זכר נגע במתכת החיצונית של הUSB נקבה).

הכבל חשמל של הטרנספורמטור הוא כבל של ספק כח . כך שיש בו חיבור אדמה .

אני מודע לבעיה של Earth Loop ולמעשה הטרנספורמטור והמחשב על אותה אדמה של כבל מאריך. אני חושש מחיבור חוטים לPCB של המארז עצמו . אולי בעצם אפשר לחבר לGND של המולקס לHDD ... אבל יש לי כבל עם תקע להארקה בלבד (לזמן של עיסוק עם הלוח וכזה) . וכבר ניסיתי משהו איתו והמחשב.

את הטרנספורמטור עצמו לא בדקתי. לא יודע איך ..

** קבלו חח על הרצון הטוב **

פורסם

לא הייתי משתמש ב-GND של המולקס להארקה. אם המארז לא מוארק, אפשר ליצור לו הארקה עצמאית בשיטות אחרות. למשל, אם תפתח את ספק הכוח שלך, תראה שיציאת המתח של המסך בסה"כ מחוברת במקביל לספק הכוח עצמו, כך שניתן בקלות לחבר כבל הארקה להארקה שמגיעה מהקיר ולהאריק מה שצריך במחשב.

אגב, הניצוצות לא בהכרח קשורים לתקלת ה-Integrity. יכול להיות שהתקלה הזו נגרמת בגלל בעיית תוכנה. הייתי מנסה לעשות את האבחנה הזאת קודם כל. למשל, אם אני לא טועה יש מערכות הפעלה שניתן להריץ לגמרי מכונן ה-CD או DVD, כולל תמיכה ב-USB. הייתי מריץ מערכת כזו ובודק אם גם במצב זה יש בעיה לעבוד מול המכשיר. או, מחבר הארדיסק אחר למחשב במקום הקיים, ומתקין עליו מעה"פ ובודק אם גם במצב זה ישנה תקלה (או שאתה יכול פשוט לפרמט ולהתקין מחדש עם ההארדיסק הנוכחי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים