עבור לתוכן

הבדלים בהצגת דפי HTML בין אקספלורר לדפדפנים אחרים

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה.

מה הסיבה שאקספלורר ופיירפוקס(למשל) מציגים בצורות שונות את הטקסט בעמודים?

הטקסט באקספלורר נראה אחרת, וגם תופס יותר מקום.

השאלה היא כללית בסה"כ, וכמובן שמדובר על מקרים שבהם הפונט נקבע בקוד המקור.

תודה על העזרה.

פורסם

מה הכוונה בצורות שונות? תן PS.

פורסם

הממ אני מניח שבגלל שאקספלורר מזניח את צורת הכתביה הנכונה של HTML. כלומר כתיבה לא לפי תקן W3C מתקבלת באקספלורר וזה נראה כעמוד רגיל אח דפדפנים אחרים כגון שועל אש לא תומכים דפים לא תקינים לכן האתר של ואללה לדוגמא ב IE נראה טוב אבל ב FF לא, כי הוא לא בנוי לפי תקן W3C.

פורסם

דוגמא מצויינת היא :

www.bezeqint.co.il

דף של ספקית אינטרנט :kopfpatsch:

תפעיל את הדף ב ie וב firefox.

זה פשוט :s07:

פורסם
  • מחבר

אז הבעייה שלי היא דווקא שבפיירפוקס האתר נראה סבבה - כי מאוד הקפדנו על תקן W3C- XHTML, אבל באקספלורר הוא מתעוות.

רציתי לדעת אם יש משהו לעשות לגבי זה. כי נגיד יש אלמנטים כמו גודל תמונות מסויימות שלא מתאים לטקסט באקספלורר - אך בדפדפנים אחרים כן.

מן הסתם השאיפה היא שהאתר ייראה טוב בשני הדפדפנים.

אני לא כל כך יכול להעלות לפה דוגמאות מהאתר הזה ספציפית כי אנחנו עובדים עליו. אבל זה באמת תופעה די נפוצה.

בגדול זאת הכוונה: כשאני בודק את האתר בפיירפוקס הוא נראה סבבה - כל התמונות משוייכות לטקסט בהתאמה מלאה. כשאני בודק את האתר באקספלורר, הטקסט תופס יותר מקום והתמונות מתבלגנות ביחס לטקסט.

האתר עומד בתקן XHTML לפי W3C.

פורסם

תעזוב את IE, תשתמש רק בFF.

פורסם
  • מחבר

מן הסתם אני זנחתי את אקספלורר ממזמן.

מדובר באתר מסחרי ולכן התאימות חייבת להיות לכולם. ואם כבר - הרוב משתמשים באקספלורר אז העדיפות היא לדפדפן הזה.

האם יש פתרון לעניין? או האם יש גורם כזה או אחר שיגרום לטקסט להופיע אותו דבר? כלומר - אותו פונט, אותם מרווחים בין שורות וכו'? כי העובדה היא שאקספלורר מבצע עיוותים.

פורסם

לבנות אתר שיתאים לשניהם זה סיוט, מניסיון.

נדמה לי אבל שאתה יכול פשוט לכתוב קוד שבודק מהו הדפדפן של המשתמש ולפיהו משנה אלמנטים או משכתב לגמרי את כל הקוד.

כמו כן אם מדובר באתר מסחרי, צר לי לומר זאת, אבל עדיף שתתמקד דווקא באקספלורר.

פורסם

אם אתה משתמש בCSS יש כל מיני דרכים לגרום לחלק מהמאפיינים ששמת להתאים רק לאקספלורר.

פורסם
  • מחבר

אני משתמש בCSS. אבל לא אני כתבתי את קבצי ה-CSS, אם כי אני יכול לשנות אותם.

מה הדרך לעשות זאת?

ואני מבין שאין דרך אוניברסלית לגרום לקוד אחד להתאים לשניהם? ייתכן ואני אתאים את האתר יותר לפיירפוקס מהסיבה הפשוטה שהעיצוב הנוכחי נראה מצויין בפיירפוקס וכמעט מצויין באקספלורר(מספר דברים שוליים שקצת מפריעים, אבל לא גורמים לנזק ויזואלי ברור). מצד שני - כשניסיתי להתאים את הקוד יותר לאקספלורר פיירפוקס התחרבש לגמרי.

פורסם

Yep, כמו שציינת, התאימות היא יותר לטובת הפיירפוקס.

שבניתי אתר הסתמכתי יותר על אקספלורר(כי זה הדפדפן שלי) וזה היה נראה סבבה ואז בפיירפוקס זה היה נראה נורא ואיום ואז שהתאמתי את זה לפיירפוקס האקספלורר נראה קצת פחות נורא מאיך שהפיירפוקס היה נראה בתאימות לאקספלורר.

:smile1:

פורסם
  • מחבר

מצב מתסכל בהחלט.

אז מה אפשר לעשות בכל זאת? להשאר עם הסטטוס קוו או שיש לכם רעיונות אחרים?

פורסם

אם זה באמת חשוב לך אין פתרון אחר - צריך לעבוד קשה ולהתאין את האתר לכל הדפדפנים.

פורסם

אפשר להתאים אתר שיראה אותו דבר בפיירפוקס וגם באקספלורר וגם באופרה. לפעמים אפשר לעשות את זה רק באמצעות עבודה קשה של לחפש את ההבדלים הדקים בין הגדרות ה-CSS של אלמנטים (דוגמאות : ul באספלורר ואפורה משתמש ב margin להגדיר את הכניסה של ה-li, ובפיירפוקס הוא משתמש ב padding. ie מגדיר border בתוך שטח האלמנט ופיירפוקס/אופרה מחוץ ועוד ועד).

לפעמים אין ברירה אלה להשתמש ב hackים למינהם כמו CSS שיש לו "תנאי" שפועל רק באקפלורר.

מה שכן - צריך ללכת אלמנט אלמנט ולמצוא את הבעיות שלו. לדעתי זה רעיון רע לבדוק תאימות רק בסוף הפרויקט כי אז יש לך כמות גדולה של אלמנטים שאתה צריך לברר מה משפיע על מה.

זה מתסכל אבל זה עוד משחקי ילדים .... צריך לחפש בגוגל... יש כמה אתרים טובים שעוסקים בדברים האלה ומיליון בלוגים.

הבעיה האמיתיות באתאימות היא שרוצים להכניס תוכן בצורה דינמית על ידי בניה של ה DOM. אני עובד על פרויקט שבונה את ה DOM מקבצי XML שנטענים דינמית (AJAX)... ובאמת על כל צעד שאתה משלים בשביל פיירפוקס/אופרה 90% זמן פיתוח זה לגרום לו לעבוד באקספלורר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים